Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony a LG údajně vyvíjí vlastní ARM SoC

Co si tak pamatuji tak z na licenčních poplatcích pro ARM se takto dá ušetřit cca 2,5% z ceny a tím, že si zadám vlastní výrobu a kupuji tak jen plochu křemíku a ne hotový IC , lze ušetřit dalších 3-5%.
Na jednom IC to jsou centy, na 10M IC už peníze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakou souvislost maji trzby Applu s vyvojem vlastniho SoC u Sony a LG? Nerozumim tomu tim chtel pisatel rici, ja bych rekl ze zadnou.
Naopak i LG i Sony nevyrabi jen smartphony, ale spoustu dalsi elektroniky a protoze dnes frci "chytra" alektronika, teda potrebujici nejake pokrocilejsi SoC, je logicke, ze se obe firmy pustili do vyvoje. U Sony bych si tipl, ze to s mobilni divizi bude mit pramalo spolecneho, pravdepodobne je Sony drive odepise nez stihnout vyvinout vlastni SoC.
Mimochodem, jestli ma nejaky smysl srovnavat trzby Applu a trzby ostatnich vyrobcu smartphonu, tak jedine a leda z pohledu marketingu, ten Applu je na spickove urovni, Sony je presne na druhe strane a jejich vodotesne nevodotesne telefony jen dokresluji jak moc spatny marketing maji.
To ze ma LG mensi marze je logicke, kdyz sve telefony prodavaji levneji nez ostatni a logicky musi prodavat levneji, protoze narozdil od Samsungu ale i treba Sony si nikdy nevybudovali jakoukoli povest znacky a proto jsou nejvice ohrozeni levnou cinskou konkurenci.
Takze zaver snad patrny, Sony nevydelava protoze nic neprodava, jejich produkce je tragicka, LG ma mensi marze, protoze si nemuze dovolit zvysit cenu, ale zase prodava hodne.
Apple prodava a hlavne si muze dovolit prodavat draho, protoze lide si u nich nekupuji telefon, ale kupuji si Apple a to je hodne velky rozdil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Parada, a je to v prdeli. To je len krok od toho aby si zacal kazdy vyrobca implementovat aj vlastne instrukcie a featury. Ovorenost ARMu bude ta tam a uzivatel bude uz uplne uzamknuty na platformu. Este mozno v buducnosti budeme radi za x86.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kolik uživatelů řeší, zda je to otevřené, nebo zda je tam firemní procesor? V celé zemi budou stačit prsty na rukou a nohou. A vzájemná kompatibilita programů? Proč by vývojář řešil kolik to má paměti, jaký je tam procesor a podobně? Copak ten OS neběží na několika mutacích procesorů a je s tím problém?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.