Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony NEC Optiarc BD-M100A (BD-R/RE DL 2×, PATA)

Proboha proč PATA!?!?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak - proboha proc PATA??!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak drahej mechanike by podla mna pristali obe rozhrania, ale ak len jedno, tak rozhodne SATA. Pata je asi jednoduchsie na implementaciu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Jurajko:
Ono to má dvě stránky. Já třeba ještě neviděl redukci, která by dovolila SATA mechaniku připojit na PATA řadič. A na druhé straně pravdou je, že připojovat Blu-ray palírnu do stroje, kde není vůbec SATA, to je taky trochu omyl ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: bol by fajn clanok ktory by objasnil ako daleko je holografia a kolko odhadom potrva nez sa dostane na trh. Je mi jasne, ze vyvoj blue-ray a HD-DVD sa musi zaplatit, ale po technologickej stranke veci, ci a kde to viazne. Momentalne som rozhodnuty preskocit tuto technologiu, ale ak holografia nepride skor ako o 5 rokov, tak to uz na preskocenie asi nebude.
BTW: nechce sa vam hodit na jednu masinu Linux, pokojne aj ubuntu nech sa s tym tolko netrapite a otestovat funkcnost DVD-RAM? Viem, ze by s tym problemy nemali byt, ale uz som cital vo forach kadeco. Okrem toho to mozete spojit aj s dokladnou recenziou noveho nera pre linux ktory ma vediet aj BR a HDDVD :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WiFi: Jak na tom holografie je, se dozvíš, když si přečteš toto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> WiFi:
Problém holografického záznamu je ten, že zatím není (a imho ještě dlouho nebude) určeno pro "spotřebitele", ale jen pro velké firmy. Tam totiž již dnes dokáže plnit úlohu zálohovacího média s vysokou kapacitou a poměrně slušnou přenosovou rychlostí. Prakticky jde o jakousi náhradu magnetooptik, které také nejsou běžnou výbavou domácích počítačů. Takže holografie domů, to je ještě vize hodně vzdálené budoucnosti, pakliže to nezůstane jen doménou firem jako ty magnetooptiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se stalo s testovacim poskrabanym DVD? Byl to myslim Kolja, co se trochu probehl po omitce? A co je zac tohle nove medium?

Tak mi pri tehle prilezitosti napada, nakousnout znovu starou pripominku. Kdyz se zacina s novym grafem, nebylo by mozne toho vyuzit a zacit delat tyto dlouhe grafy do jine podoby? Nemusi to nutne byt sortovatelna tabulka, nejaka textova podoba by bohate stacila. Najit v obrazku konkretni mechaniku neni totiz moc radost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ren: Prý ho nějaká mechanika nenávratně sežrala, psali to v minulé recenzi. Je to škoda, ten kotouček měl vzhledem ke své minulosti možná větší hodnotu než ta mechanika a podle mě jej měli vyndat i třeba násilím...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

P_V> Koukal jsem na to, a hadam, ze medium se mozna roztrhlo, nebo jinak nenavratne znicilo. Jsem si jist, ze to ze mechanika nechce vysunout plotnu/medium by v redakci nikoho nezastavilo, co myslis? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Ren:
Já tedy nevím, ale myslím, že právě ten graf čtení poškozeného DVD už je s novým médiem udělaný novým způsobem. Alespoň jsem se snažil, aby to tak bylo ;-).
Jinak původní médium jedna z testovacích mechanik poškodila natolik, že již není čitelné vůbec a nikde. Sama se přitom odebrala do věčných lovišť (dobře jí tak). Podrobnosti ale neznám, nebyl jsem u toho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT> Hanba mi, postuju, aniz bych se predtim podival, jak se skutecnost ma. Kaju se, omlouvam a dekuji. :-)
Jinak jsem chtel podekovat za tradicne perfektni recenzi, po nekolika letech opet zacinam na cdr.cz (uz po treti :-) venovat zvysenou pozornost recenzim optickych mechanik, protoze modry laser se stava aktualni. I CD a mnohem pozdeji DVD mechaniku jsem vybiral podle zdejsich recenzi a nikdy jsem ani trochu nelitoval. Vim, ze do tretice (co se technologii, ne mechanik tyce) tomu bude stejne. Diky za to!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT:
Myslim, ze vzhladom na povodne zameranie cdr.cz, tykajuce sa mechanik a vypalovaciek by nebolo od veci testovat aj stolne prehravace/nahravace na placky roznych druhov.
Aj ked to nie su prioritne zariadenia k pocitacu, vyskytuju sa rozne vychytavky, ktore su pripojitelne cez siet a podobne. Fundovanych recenzii je ako safranu a spolahnut sa na casto protichodne hodnotenia v diskusiach nie je to prave.
Nehovorim, ze by to malo byt casto, ale cas od casu by taka recenzia bodla lepsie, ako clanky o roznych 'superhyper' grafickych kartach, ktore si pre ich cenu a spotrebu aj tak nikto rozumny nekupi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lze vůbec u BR nebo HD-DVD testovat podobné veličiny (C1/C2, PI/PIF atd), jako umí chipset MediaTek na CD a DVD?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

P_V: Zatím ne, ale tak to bylo vždy. Jak u CD, tak i DVD. Časem se určitě něco objeví, jen se tomu nebude říkat C1C2, PIPIF, ale nějak jinak. Ono to totiž stále funguje na podobném principu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 P_V: KProbe je připraven pro měření BD, má už i pojmenování veličin, jen se čeká na Blu-ray mechaniku s čipsetem MediaTek schopnou pro KProbe číst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> xox:
Kdysi jsme takový hardware testovali, a ne jedenkrát.
http://cdr.cz/a/cdr/hledat?hledat=&rubrika%5B%5D=5&rubrika%5B%5D...
Nikdo neříká, že se k tomu zase nevrátíme, zatím to však na to nevypadá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,
Mám problém s touto mechanikou. Vypaluje zatím bez problémů, ale když chci načíst vypálené disky tak načte v pořádku první a u druhého říká že je prázdný a načte ho až po restartu systému. Nesetkal se někdo s podobným chováním? Vypaluju v bundlovaném Nero Expresu, InCD driver 5.1.0.9

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.