Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony odhalila CineAlta Venice, řadu kamer s full-frame 6k/30p snímačem

Nevim podle ceho se usuzuje ze 8K RED je nejak zvlastne drahy - stoji 49.5k $, vzdyt VENICE jde na trh nejspis v cene cca $45k za 4K crop a pak si muzete dokoupit anamorph/fullframe licenci za $5k. Takze - vyjde vas to nastejno :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To smrskávání poměru stran je asi doména Sony. Ještě si pamatuju Mini-DV kameru která byla označená Full HD, ale natáčela do atypických 1440x1080 a zbytek se pak dopočítal-roztáhnul :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To nebyla specialita Sony. Tak byl HDV formát navržen, takže to dělaly všechny HDV zařízení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak non-square pixels jsou tu od dob SD rozliseni a DVD - 720x576 data se natahuji na 768x576 (4:3) nebo 1024x576 (16:9)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakticky od zavedení SD SDI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, po vynikající APS-C 24Mpx A77 s FullhD 50p(!) je "zastaralý systém" SLT A99 můj favorit pro abgrejt ke stávajícím FF sklům pro A :-)
Toto stáhnite nejprve a pak koukejte natívně(!!!) na to: https://www.youtube.com/watch?v=XkzRH6iQ3Yg
a máteli UHD displej a 10bit nebo alespoň Wide Color Gamut, padne vám brada jako mě (zejména v 0:27min je vidět každý lísteček trávy! za plotem až docela do dáli, i každá jedna(!) taška chalupy v dáli!!!). Nemáteli UHD uvidíte mazanici :-( Barvy realistický! :-)
(jen online z YT a v neUHD a na neUHD displeju a v neFullscreennu a nativně i fps, na to ani nekoukejte, ztráta času a vkusu :-( )

Totiž řada A7 natož A9 mi přijdou jako již s příliš malou vzdáleností snímače od čipu - který by musel být leda kulový, jinak vidím všude jen neostré kraje (rohy především) :-( o již malých sklech i horší ergonomii nemluvě pro moje velké pracky :-( Nenadchla mě taková nimiaturizace :-(

Nemyslím si že tato nová kamera takový obraz výrazně překoná, nebo že jej někdo plně využije doma, krom vyššího fps při 4k. Cenu A99 ovšem překoná Xx ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.