Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony PlayStation 3D Display jde na trh

chápu to špatně, nebo je tohle opravdu produkt na hov..? ;-) by mě zajímalo jestli se jim to vůbec vyplatí prodávat.... zvlášť při téhle "velikosti"....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No údajně to má 24" (říká ten redaktor IDG na druhém videu), ale podle toho prvního videa a obrázku to tak moc nepůsobí. Pokud by to skutečně bylo 24", tak mi to přijde v pohodě, vem si, že první nVidia 3D Vision kompatibilní monitory měly jen 22".

Ten "split-screen" přes sebe je taky docela zajímavá feature, jen by mě zajímalo, jestli oba hráči vidí 2D nebo 3D obraz (v tom případě to asi musí být při 60 Hz levé oko-tma-pravé oko-tma, a to nebude žádná sranda :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no na 24 to teda rozhodně nevypadá...... spíš 20.... :-D

jinak, v článku je psáno že je použit 240Hz displej, tzn. při splitcsreenu by oba hráči měli mít 120Hz pro sebe ne? pokud to teda takhle přehazuje obraz pro oba zvlášť....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jak to dělá SONY, ale logické a nejjednodušší by bylo, kdyby jeden hráč viděl oběma očima současně jeden obraz a druhý hráč naopak druhý obraz, oba 2D namísto 3D. Jinými slovy, namísto přepínání levé-pravé oko, by mělo docházet k přepínání levý-pravý hráč.
Teoreticky by to při 240 Hz mohlo umět 3D pro oba, ale tomu moc nevěřím, mohlo by se z toho dělat blivno i těm, co blik-D jinak ustojí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

takhle to ale nefunguje. sice by se v jedny sekunde mohlo vykreslit 60 obrazku pro leve i prave oko pro oba hrace ((60 + 60) * 2 hraci). uvedomte si ale, ze ten obraz pro kazde oko by tam byl jen ctvrtinu doby

u 240Hz zobrazeni je obraz pro jeden snimek viditelny pouze 0.004 sekundy. to znamena, ze tvoje leve oko vidi obraz 0.004 sekundy, potom vidi 0.004 sekundy tmu, kvuli vykreslovani pro prave oko, pak vidi zase dvakrat 0.004 sekundy tmu pro leve a prave oko druheho hrace. ve vysledku tak 0.004s vidis jednim okem obraz a 0.012s vidis tmu. to uz by bylo blikani dost vyrazne. u klasickeho 120Hz 3D Vision je to 0.008s obraz, 0.008s tma a blikani je videt, jen kdyz mas spatne osvetleni v mistnosti (coz je jedna z veci, ktere zpusobuji bolest hlavy, ale lidi co otevrou krabici a manual rovnou zahodi, si ji asi zaslouzi). proto si myslim, ze v rezimu dvou hracu to fakt 3D nebude

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No vždyť! Proto píšu "teoreticky" a zmiňuji "blivno i těm, co blik-D jinak ustojí". Však je to 3x více tmy, jak obrazu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sorry, to byla odpoved na Mema. prilepil sem to za spatny prispevek

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Každý hráč vidí 2D obraz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo kolik lidí provozuje PS na monitoru. Já si do teď najivně myslel že to maj všichni v obýváku a tam se mi zdá 24" jaksi málo. Tudíž k čemu to vlastně je? :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je to tak, ze kolejnici zadny obyvak nemaji, natoz pak televizi ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Třeba do dětského pokoje? Nebo na chatu? Nebo pro někoho, kdo bydlí sám v garsonce? Využití se najde, to je to nejmenší. Že se to zrovna tobě nehodí, to jaksi není "směroplatné" ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To tretie "cool" video je poriadna sracka. Zvuk ide iba mono - pravy kanal :(
Typicke SONY...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrazovka je 23,5", SimulView je pouze v 2D a funguje pouze s podporovanýmy PS3 hrami - tedy není to automatické či zadrátované ve firmware PS3 nýbrž to musí za-/doprogramovat vývojáři her. Těch her je zatím jen pár (např. GT5) ale nikdo neříká, že by podporu ke stávajícím či starším hrám nešlo dodělat stejně jako to bylo s 3D. Amozon UK to má v nabídce za 445 GBP a zdá se že v Evropě budou místo hry v balení druhé brýle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.