Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony PlayStation 4 půjde do výroby ještě letos

Jak budou resit kompatibilitu je dany tim jak rozdilny budou vnitrnosti PS3 a PS4.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tezko bude mit GPU nV kdyz je odlozila az nekldy na pristi rok.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo netvrdí, že to musí bejt hned to nejnovější ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nevim, ale nemyslim ze si SONY muze dovolit dalsi fiasko, takze tam nebude cpat zastarale topici chipy na 40 nm.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A 28nm chipy, ktore jej ziadny vyrobca nebude schopny dodat v mnozstve 20 milionov / 3 mesiace tam ako bude pchat? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy ste tady nejaci premoudreli, schvalne si pockam jesli tam bude nV, abyste nebyli nemile prekvapeni az tam bude AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kdo ví co tam dají. Protože na DDworldu tvrdí že tam asi nacpou AMD, neznamená že to tak opravdu bude....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nV chipy samozrejme tezko nekdo doda, kdyz se zase nedaji vyrabet s rozumnou vyteznosti jako na 40 nm, kdy taky trvalo skoro rok nez se dosahlo rozumne vyteznosti.nV ma uz davno jine priority.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

teoretických 20 milionů prodaných produktů s jejich čipy za jediný rok by mě jako šéfa společnosti asi taky přesvědčilo.... a nejspíš by natom vydělali ještě stále víc jak na té podělané tegře...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze nV nemuze investovat miliardy jako Intel do neceho co nevi jestli nakonec proda, takze by se ji mohlo stat ze by zase z toho musela delat privesky na klice.Ale mozna sou v nV uplni blbci, nechce te jim jit poradit co maji vyrabet misto tergy a vubec??Vubec na ceskych forech je plno brouku pytliku co fsechno vi nejlip, to se jinde nevidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli do toho počítáte i sebe, tak souhlasím. Sám máte totiž hodně chytré argumenty a rozčilujete se když má někdo jiné, a to máte stejně tak podložené jako ostatní ;-)

A stejně, nevím co si stěžujete ;-) tohle jsou jen dohady, takže klid ;-) Já osobně nepředpokládám že by v Sony zvolili AMD, protože předchozí generace měla stejně nV... to by ta kompatibilita byla... asi nulová ;-) Ale kdo ví, nechme se překvapit.

jinak co se týče tegry, nevím o tom že by na trhu bylo nějak moc produktů... tzn. kdo ví kolik jich vlastně prodají? já bych v té oblasti tak optimistický nebyl, ale to je zase jen můj názor ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no právě ;-) dohady... ale aspoň to potvrdilo můj názor že Tegra na tom není tak dobře jak si u nV mysleli - tzn. PS4 by pro ně bylo aspoň další relativně stálý příjem financí za GPU čipy... ale tak jakože uvidíme, vývojáři by to aspoň měli relativně jednoduché kdyby měly všechny konzole AMD ;-)
I když si tak říkám, proč nad PS4 vůbec přemýšlím..... když konzoli bych doma nechtěl ani vidět? :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ty jsi Pytlíků král - nejdřív tu začneš flame o něčem, o čem ten článek vůbec není a pak jsou pro tebe všichni přemoudřelí Brouci Pytlíci. Nikdo neví, co tam bude za grafické čipy, ale pokud se to má začít vyrábět ještě letos, vsadím se, že tam nebudou 28nm čipy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, proč by to dělali složitě a čekali když to můžou vydat dřív.... že to bude horké atd? no co už, šak ona to další revize spraví.... :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kladivem :-))

Kromně tlačítka s palcem dolů a stopkou by to u příspěvků chtělo ještě něco mezi - co by sice nenahlásilo příspěvek moderátorům, ale řeklo by to autorovi, že je D*****T, kterej furt cpe pod články out-of-topic flame, kterej nikoho nezajímá...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

navrhuju ikonku s plamenem:D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A koho by vlastne u konzole zajimalo co bude mit za vnitrek :) dulezite bude co bude umet pro uzivatele :) jake novinky v zabave nabidne...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tahle stará zpráva z DigiTimes je bohužel kachna jak stehno a kdo se o to alepsoň trošku zajímá, tak si všiml, že byla rozcupovaná v podstatě kde kým. Přijde mi i dost nelogické, aby Sony po té, co sama před pár měsíci naprosto jasně prohlásila, že vývoj PS4 se odkládá, začala najednou z ničeho nic vyrábět a prodávat něco, na co nemá absolutně žádnou PODPORU (rozuměj žádný software - hry, žádné developer kity mezi vývojáří, žádný marketing atd. atd. - prostě vůbec nic).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

(vtip)
Mozna se inspirovali u Applu :))) delat ze nic :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Me by zajimalo cim chce sony prekvapit... tedy krom pohyboveho cidla :) Graficky mi PS3 prijde celkem vysoko nastavena latka... (jsem hoch skromny) :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Po tom, co tu roky hlásám, jak konzole zabíjí a brzdí technologický vývoj her, rozhodně nemohu souhlasit :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky tomu tedy moc nevěřím, ale pokud je to pravda tak si trochu zaspekuluju.
Pokud by se mělo jednat o změnu architektury tak by to asi těžko stihli, dalo by to přecijenom mnohem více úsilí takovou konzoli dát dohromady.
Spíš bych si tipnul, že by Sony přišla jen s vylepšeným PS3 - něco jako PS3 Ultra nebo PS 3.5 ..
Od AMD či ATI by si nechali navrhnout grafický čip, který by asi vycházel se stejné architektury jako jejich běžné čipy prodávané do osobních počítačů. A pak od IBM neaký ten vylepšený Cell, od toho roku 2005 již uběhnul slušný kus cesty a přídání nebo rovnou zdvojnásobení počtu jader spolu s výrázným navýšení frekvence jistě nebude velký problém. Samozřejmě rozšíření operační paměti (na kterou si vývojáři již začínají stěžovat) či rovnou přídání něakého menšího SSD by taky jistě bylo více než možné.
Když se to dá dohromady tak by to nakonec mohl být i PS4 pokud výkonost bude výrazně vyšší. Díky nezměněné architektuře by kompatibilita s PS3 byla zaručená.
Z marketingového hlediska by to jistě zaujalo nové zákazníky a hry pro PS4 by zároven mohli být i hratelné na PS3 kde by jen hra běžela na nižších detailech. Tato vývojově levnější verze nového Playstationu by jistě dala Sony několik let na přípravu opravdového nového Playstationu třeba s novou architekturou nového věku :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

...a odstranit opticku mechaniku. predpokladam ze pri dalsej generaci hracich konzol toto bude horucou temou diskusii.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

si spadl z Marsu, ne?? Proč by odstraňovali vlastní dítko které se tak těžce povedlo protlačit /BluRay/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Znáš lepší způsob jak odstranit pirátství než zrušit čtečku disků? Prostě všechno bude přes internet - hry filmy, komunita.
Když přišlo PS3, tak BlueRay byla horká novinka a jedno z velkých lákadel PS3, ale prodeje mechanických disků stále klesají a kdo přesto bude chtít přehrávat BR filmy, tak už stejně něco takového s HDD dávno má.

Osobně nevěřím že nové konzole vyjdou letos nebo příští rok, ale je dost možné, že až vyjdou, tak dost dobře budou bez mechanik.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jenže oni do té technologie investovali mraky peněz tak jí hned nezaříznou. Do dvou let bez optiky? - to je utopie, sice jejich prodeje pomaličku klesají ale budou s námi ještě hodně dlouho. Je nepředstavitelné aby úplně zmizela krabicová balení her a filmy se přes net prakticky neprodávají, to jsou k mání prakticky jen z warez scény.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by si moc nepomohli. Však i ta snad jediná možnost jak hrát na PS3 upirátěné hry z internetu je přes upravený firmware přístroje a spuštění hry z pevného disku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale bude mit zabudovanou ctecku otisku prstu a sw kamery bude rozpoznavat uzivatele podle rohovky a bez biometrickych udaju konzole ani nenabootuje :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejmne vse bude odesilano a uchovavano v zabezpecenych :) serverech Sony

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V dobe, ked sa vyrobna technologia grafickych cipov akosi zasekla na 40nm, to bude chciet pravdepodobne dlhsi interval medzi generaciami konzol ako 7 rokov. Inak by vykonnostny posun nemusel byt dostatocny, ako napr. od PS2 k PS3. Navyse do buducnosti to vyzera tak, ze posun vizualnej kvality bude coraz menej badatelny, a to aj pri rovnako rychlom raste vykonu ako doposial.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by PS3 opravdu bylo virtualizované, tak by to bylo skvělé na emulaci na PC. Šlo by to udělat 100% kompatibilní... a rychlé :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a v SW verze 4.1 bude odstranena kompatibilita s PS3 a ve verzi 4.2 uz bude jen blackscreen a tento novy sw nepujde odinstalovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.