Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony prodala již přes 50 miliónů konzolí Playstation 3

Wii nabidlo levnou alternativu a nove moznosti hrani her nejen pro deti (cti pro ty co si radi hraji) :)

PS3 a XBOX s takovyma moznostma prisli dodatecne a bohuzel si myslim ze jeste nevyuzili plny potencial ktery pohybove ovladace nabizi :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Nejlépe si vede "hardwarově nejhorší" Nintendo Wii"

Tu je vidiet to, co uz tvrdim davno - viac zalezi na myslienke a "duchu" hry nez na jej grafickej vymakanosti a potrebe "nadupaneho" hardware. To len na margo tym kuvikom, ktori tvrdia, ako strasne "zastarale" konzoly brzdia vyvoj hier. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si myslím, že snad jediný Wii nebrzdí vývoj her, protože hry na ní na PC nemají žádnou společnou. To je to co bych přesně čekal a viděl rád. U konzole se chci pobavit s přáteli co nejsou herně vzdatný. Na PC si chci užít grafické orgie nebo hru na maximum FPS pro MP, přece jenom tam jsem hlavně sám.

Ale bohužel od doby co je grafik na prvním místě a propracovanost pod posledním, se rád vracím ke starším hrám, ikdyž nejsou grafickou orgií.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Keď si vedia spočítať akú majú stratu pri nelegálnom kopírovaní hier, prečo nezverejnia aj koľko zarobili z predaja PS3 vďaka prelomeniu ochrany...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uz to bylo receno mnohokrat :) ale opakovani je matka moudrosti :)

Sony PS3 dotuje... nevim jestli i dnes ale minimalne polovinu zivotniho cyklu ji dotuje ze sveho... sama pak zije z prodavani (pronajimani) vyvojovych nastroju a prodejem her samotnych... proto je z piratstvi tak nestastna :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PS3 dneska už není dotovaná, ale o nějaké výrazné ziskovosti se mluvit nedá.

Ad superpočítač zmíněný v článku - po odstranění OtherOS funkce již PS3 za počítač považovat nelze. Je zajímavé, že Sony to prošlo a nikdo dneska nechce po nich doplatit cla, která byla kvůli OtherOS nižší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To s tou dotací podle všeho není pravda. Aby ta konzole byla dotovaná, pak by muselo platit, že výrobní náklady jsou vyšší, než prodejní. Ale to není pravda. Vysoké byly jen fixní náklady. To znamená že pro dosažení ziskovosti je potřeba prodat určité množství konzolí. (Teď je otázka jestli už to nastalo.) Tedy nelze tvrdit, že je konzole dotovaná, protože každá prodaná konzole vlastně snižovala ztrátu a od jistého počtu už znamenala zisk....
Samozřejmě že pro sony je lepší (rozuměj vydělá víc) pokud si ke konzoli člověk koupí i několik her, ale to nesouvisí s dotováním.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.