Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony QX1: velký 20Mpix APS-C snímač a výměnné objektivy pro smartphony

Nejsem si úplně jistý, kdo je cílovou skupinou. Sám si raději vezmu foťák než tahat něco takového. Kouzlo mobilu je právě v tom , že nic navíc netahám a mobil mám pořád v kapse...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak tohle vypadá dobře. O dost zajímavěji než fotomoduly postavené na čipu z RX 100. APS-C snímač na mobilu, to je bomba.

Bohužel, já jsem skeptik a nemyslím si, že se ujme. Přeci jenom na běžné celodenní nošení u sebe je to moc velké. Mobil sice člověk nosí víceméně pořád u sebe, ale nevěřím, že někdo bude neustále nosit takový fotomodul.
To už je rovnou lepší si vzít celý foťák, který ve výsledku nebude o moc větší.

Pak tu jsou další aspekty, kde bude QX1 ztrácet na foťáky - ergonomie, výdrž na baterii, málo příslušenství... A další špatná věc je, že si budete vybíjet baterii v mobilu.

Určitě to je zajímavý nápad a chtěl bych si to vyzkoušet, ale nekoupil bych si to. Podle mého názoru se taková věc neuchytí. Koupí si ji pár technofilů, ale jinak o to zájem nebude. Ale zkoušet se to musí. Někdy se i ten nejbláznivější nápad nakonec přece jenom uchytí.

V každém případě si Sony zaslouží za zajímavý nápad a za APS-C snímač palec nahoru.

ps. To si nemůžete odpustit zmínku o Pentaxu K-S1, který s tím nemá žádnou souvislost? Jako chápu, že chcete dát odkaz, aby se lidi podívali na další článek a byla větší čtenost, ale čeho je moc, toho je příliš.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ta zmínka je namístě. Pentax totiž z 20Mpix Sony čipu (na 99% jsem přesvědčenej, že tam má Sony) umí těžit i 51200. Sony končí na 16000 a protože u posledních bezzrcadlovek sama šla na 25600, je jasné, že v tomhle modulu je ta předchozí verze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak beru zpět.

ISO 51200 je sice až příliš, ale pro dokumentační foto se může hodit. Pořád je lepší mít to tam a nepoužít než nemít tu možnost a potřebovat to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nevím. I kdybych měl NEX a k němu nějaké sklenářství, tak pořád nevím, co by mě přimělo vzít si někam s sebou tady toto a ne rovnou celé tělo. Vždyť ty NEXy jsou maličké a ergonomie je někde úplně jinde, nehledě na různé další aspekty - jako že musím třeba hlídat dvě baterky apod.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jak to bude s komunikací s mobilem a s ovládáním?
Jestli to bude podle linku níže, pak bude zajímavý skutečný dosah bezdrátového ovládání prostřednicvím aplikace od Sony
http://www.trustedreviews.com/news/sony-qx1-mount-could-bring-interchang...
Jako náhradu za mobil nebo zrcadlovku bych to neviděl - spíš na nějaké speciální aplikace a tam, kde se využije bezdrátový přenos.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jedinej přínos bych viděl ve focení "za roh" :)) jinak je to krávovina

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Chápu, že se k telefonu snaží výrobci přifařit kde co, ale tady mi nějak uniká smysl.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.