Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony se konečně oficiálně vyjádřila k jailbreakování PlayStation 3

Posledni dobou si rikam, proc mi to tu na tomhle serveru cim dal tim vice pripomina Blesk...
A ono to asi bude tim, ze jiz nejaky patek se cely server priserne zbulvarizoval.
Informacni hodnotu tohoto clanku naprosto zastinuji velmi lacine a bulvarni vykriky autora, ktere nejspise maji nalakat co nejvetsi mnozstvi "pirate pozitivnich" ctenaru pro zvyseni cisel ctenosti clanku, coz pak lepe prodava reklamu...Neumim si to jinak vysvetlit, na druhou stranu je pravda, ze tento posun sleduju dlouhodobe asi pouze u autora pod nickem WIFT, takze mozna to proste jen bude v tomto jednom cloveku.
Musim rict, ze ale z toho duvodu uvazuju to tu prestat cist, a nebo alespon vyrazne omezit navstevnost, protoze jestli mne neco rozciluje, je to prave bulvar.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klííídek Lojziku praskne ti cévka a budeš tahat nohu jak válečný invalida.
Nad piráty se zvítězit nedá a Sony se snaží o remízu. Otázkou je co se stane, až začnou odpojovat uživatele od jejich účtu, protože se vsadím, že i ti piráti mají spousty originálů a co budou dělat, až jim někdo zruší to na, co mají právo prakticky bez důkazů. Jak pak člověk bude vědět, co vlastně smí mít v Konzoly a co NE?
To pak ztrácí tyhle mašinky to kouzlo jednoduchosti. A stávají se nepovedenými mutanty ani ryba ani rak.
Chceš bazarovou hru? Smůla Sony si to nepřeje
Chceš Linux? Smůla Sony si to nepřeje
Chceš si hrát a nejde internet? Smůla Sony si to nepřeje
Chceš zapnout a hrát tak to máš smůlu a musíš mít účet, musíš si stáhnout nový update a milion dalších kravin ale pozor ať si nenainstaluješ to, co nemáš! To by se nám nelíbilo a odstavíme ti účet!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no neviem neviem kto z vas by sa mal ukludnit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem klidnej a vyrovnanej:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako, tady je to fakt asi banda retardu, kteri neumej pochopit psany text:-)
Ja jsem NIKDE nepsal nic o Sony, ani o podobnych vecech - ja jsem psal o bulvarizaci mistnich clanku a posunu urovne nekterych clanku smerem k Blesku. Coz je presne priklad tohoto clanku.
Ale jak tak koukam, tak nakonec, potrefene husy se ozvaly a naklikaly mi minusy, koukam, ze ctenaru Blesku tu je dost, takze asi je to holt nastoupeny trend k prilakani vice ctenaru...
Jen mi to prijde lito...Blesku je tu spousta, ale serioznich novin/www serveru prilis mnoho ne

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já už dávno přešel na živě.cz :) Jen když náhodou vidím v RSS podobný titulek, tak kliknu: je to vždy nádherně jednostranné počtení :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, živě.cz v žádném případě není populistický bulvár a redaktoři jsou objektivní.

Není nad dobrý sarkasmus hned po ránu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrej vtip po ranu-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt že jsi retard ale neboj už jsem to akceptoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak sis ulevil dušince, on je to sice článek o Sony PS3, ale to nevadí. proč to tady nevytapetovat, že? ... sbohem a šáteček ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladám, že pod pojmom "serióznosť" si predstavuješ slepé súhlasenie so všetkým, s čím vyrukujú nadnárodné korporácie.

Takých fanatikov, ktorí pokrytecky hovoria o jednostrannosti, jednoducho žeriem. Až budeš pripravený sa baviť o OBOCH stranách mince problematiky bez sprostých poznámok, tak sa ozvi. Dovtedy drž papuľu a zalez do psej matere.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

predpokladas naprosto spatne...
seriozni si predstavuju minimalne jako nezaujaty, nevnucujici bulvarnim zpusobem.
Zde jsou posledni dobou casto bulvarni uz i nadpisy clanku - dle meho nazoru evidentne proto, aby to pritahlo vice ctenaru, takovych, co ctou Blesk a spol. , protoze takovych je v CR vetsina.
Take si to predstavuju tak, ze v clanku se nebude prvoplanovane utocit na prvni signalni potencialnich ctenaru, ale bude se informovat. Opakuji - INFORMOVAT.
Jaka je informacni hodnota tohoto clanku, v porovni s emotivnim vyznenim? Ja si z clanku defacto zadne dulezite informace pres noc nezapamatoval, ale zapamatoval jsem si DOJEM, jaky ve mne zanechal. Coz je proste podle mne spatne.
Samozrejme nikomu neberu pravo cist Blesk, a mit rad takovyto styl textu...
A ty minusy u mych komentaru svedci o tom, ze lide, co tohle radi ctou, si nevidi dal nez na spicku nosu, a ve cteni proste skoncili u Blesku....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na články, ktoré nie sú strohé, striktne informatívne a obsahujú špecifický podpis autora článku, sa sťažujú LEN konzervatívci. Ak ti to prekáža, čítaj encyklopédiu, tam ťa nič nemôže šokovať.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

1. banda retardů? Takové průpovídky by ste si taky mohl nechat od cesty, pane Suchánku...

2. A co se týče potrefených hus, tak si myslím, že naklikané plusy či mínusy, jsou pouhým vyjádřením souhlasu nebo nesouhlasu s Vaším názorem. Pokud si toto vztahujete i přímo ke své osobě, tak bude problém asi někde jinde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

njn, ja osobne bych si takovyhle vyrobek nikdy nekoupil :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

suhlasim s tebou, clanky tu by mali byt predsa len trochu objektivnejsie... ale toto je WIFTov piesocek, takze nam neostava nic ine, len to proste necitat :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když to tady přestaneš číst, tak co pak budeme dělat? Kdo tady pak bude takhle hezky trollovat? ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Konzole me zajimaji jen z toho duvodu, ze maji kouzlo jednoduchosti a pohodli. Ale prave ty duvody, ktere WIFT shrnul a zverejnil v clanku, mimo jine spolu s prevzatym komentarem, jsou duvodem, proc si radeji sestavim (ci poridim) HTPC. Ale musim litovat ty lidi, kteri IT prilis nerozumi a rozhodnou se pro jednoduchost konzole - ti jsou potom svazani pravidly, ktera jsou vyhodna pouze pro vyrobce a jeste k tomu zcela ocividne degraduji HW moznosti. Nechci nijak hanit Sony, stejny nazor mam napr. i na uzavrenost Apple (vlastnil jsem od nich prehravac, skvely design a kvalita, ale iTunes? dekuji, jiz nechci).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budes nam chybet, cau

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale nebude, NEBUDE :-))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tobě možná, mně ne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sarkasmus

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja s tim lojzou i castecne souhlasim, predstirat/domnivat se, ze lidi chteji jailbreak i kvuli necemu jinemu, nez je hrani kopii a cheaty je minimalne naivni. Par technicky zalozenych lidi si ten linux i mozna zkusi, nez zjisti, ze se to vazne neda (vim to, smazal jsem ho po par tydnech) a jeste mensi procento si pusti nejake homebrew, aby se rozplyvali nad tim, ze nekdo bez devkitu dokazal stvorit rotujici kosticku. Na co to chteji vsichni ostatni je naprosto zrejme...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já se Linuxu taky dost vyhejbal, ale když jsem ho teď v práci dostal povinně (ubuntu 10.10), tak musím říct, že to není špatný a na "normální" práci je to možná i lepší, než windows. Zvyknul jsem si až překvapivě rychle a ani po 4 měsících mi nějak nic z windows nechybí...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě.....bohužel však jsi výjimka, bo MacroShrot firmy (rozuměj manažery) i uplácí

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kecy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nechaj ho, prave vymyslel novu skomoleninu nazvu Microsoft... ludia od toho linuxu ho za to platia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jenže dokud nebyl na PS3 zakázaný běh neautorizovaného OS, tak se jejím hackováním nikdo úspěšně nezabýval. Skoro to vypadá, jako by si to hacknutí Sony objednalo. Nebo jsou jejich manageri nesvéprávní a neví co činí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To, že většina lidí chce PS3 jailbreakovat kvůli pirátění her ještě neznamená, že je v pořádku zatrhnout jailbreak byť jen jedinému člověku, co ho chce pro naprosto legitimní použití, třeba zrovna ten běh linuxu. To je asi jako to otřepané přirovnání se zákazem nožů.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ren: A já Linux používám přes deset let a nemam s tím problém, ale každý je na něco jiného.

Kdysi jsem o PS3 vážně uvažoval, protože jsem si naivně myslel, že tyhle konzole jsou výkonné a úsporné, ale spotřeba PS3 mne vyvedla z omylu. Žere méně něž herní PC, ale víc něž to co potřebuji, takže bylo z kola ven. O hry mi fakt nejde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to herní konzole, už jen ten název by měl linux z ní vyloučit navždy. To že šel provozovat bylo pěkné, ale to že šlo podvádět ve hrách, to bylo mnohem horší, páč je to primární funkce té věcičky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano, linux nema co na hernej konzole robit. ale sony ho tam dala umyselne aby znizila "naklady" na preclenie pri dovoze do EU. ked ho odstranili, nemali by zabudnut na tuto drobnost.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a proč by tam neměl co dělat? na linuxových PS3 byly postavené celé výpočetní render farmy

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by jenom zajímalo, čemu zdejší diskutující nerozuměj ve větě:
"Někdo by měl Jeffu Rubensteinovi vysvětlit, že výrobcem dodatečné odstranění funkce, se kterou zákazníci produkt kupovali, může být stejně tak dobře porušením podmínek užití jako jailbreakování konzole za účelem spouštění vlastních aplikací."

Je to zásadní připomínka, a jenom z toho důvodu bych Sony pěkně fu*koval. A za tohle:
http://www.diit.cz/clanek/sony-jde-po-vsech-hackerech-playstation-3/37783/
bych ty psychopaty fu*koval už navždy. Takovou drzost fašistickou aby pohledal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja si od te doby, co jsem si pred asi 6ti lety koupil SonyEric telefon uz nikdy nic nekoupim, naprota nekompatibilita a diletanstvi pri vyrobe me presvedcily dostatecne, Firmy jako Sony proste nemaji misto pod sluncem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já taky PScokoliv nemám. Ale je tu jednoduchá rovnice: koupenim jakýhokoliv hw JE MŮJ. A názory výrobce na co je danej hw určen a blabla, nikoho nemusejí zajímat. A taky mě nezajímají. S mym hw si můžu dělat co chci, tečka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je uplne jedno,na co lidi vlastne chteji jailbreak pouzivat,ale je naprosto evidentni,k cemu byl jailbreak stvoren. Ke svobodnemu pouziti zakoupeneho hw. Dokud byla moznost spoustet na PS3 vlastni sw (asi predevsim linux,ale je to jen nejpouzivanejsi zastupce),nejak se o hacknuti konzole nikdo moc nesnazil. Nedelam si pravda iluze,ze to nezkousel vubec nikdo,prave kvuli hrani zkopirovanych her,ale kdyby se to ve vetsi mire povedlo,urcite by se tim pochlubil. Ale ve chvili,kdy prisla restrikce,jailbreak byl na tuto restrikci odpoved. I kdyby ho na spousteni vlastniho sw pouzivalo 1 promile lidi,je perfektni,ze existuje. Je to naprosto jasny vzkaz korporacim. Pokud by se tak nestalo,za par let by jste museli pred hranim legalne zakoupene hry vyplnit kolikrat mela vese babicka chripku a zaroven souhlasit s povinnym shlednutim 5ti hodinoveho baliku reklam. Muzete se spolehnout,ze to tak udelaji,pokud budou verit,ze jim to projde. Dalsi vec je,ze bezna media masiruji verejnost,pirati udelali tohle,pirati udelali tamhleto. Bezny Franta z Kotehulek uz dneska veri,ze kopirovani cehokoli je hrdelni zlocin,mozna i horsi,nez vrazda. O vytunelovani cehokoli ani nemluve. A tim padem navrzeny trest 5let natvrdo a 15 mega pokuty jeste mirny. Pokud nebudou existovat mista,kde se o pravem stavu veci bude mluvit (a v parlamentu to evidentne nebude) skoncime opravdu spatne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže vytunelování čehokoliv je podle tebe v pořádku, to se (mimo jiné) snažíš říct? V Číně je za tunelování trest smrti, takže to hrdelní zločín je. Jenže u nás by byla popravena celá vláda včetně prezidenta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

k porozumění psanému textu: pisatel chtěl říct, že mediální masáží se dělá pirátění horší a vytváří dojem, že je podle autorskými svazy požadovaných trestních sazeb společensky nebezpečnější jak vražda, tunelování, ...
Že se v německu soudy a policie pro opravdovou nízkou společenskou nebezpečnost činnost stahovačů odmítá stíháním zabývat, se ale v mediích běžně nedočteme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To prohlášení je zajímavé, ale nová TOS je teprve mazec - natvrdo se tam píše, že za použití jakéhokoliv nelicencovaného software či hardware dostanete ban. Takže jak připojím svůj druhý gamepad (není Sony), tak přijdu o PS3. A co ten disk, který mám uvnitř. Za to taky banán? A co HDMI kabel? Taky není od Sony (nějaký noname z DatArtu). Tomuhle říkám sviňárna na nás poctivě platící uživatele, kteří nemají CFW ani Jailbreak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přestaňte ze sebe dělat blbce (hlavně ty, WIFTe).

1) všechny jailbreaky a hacky slouží hlavně k pirátskému provozování her a on-line cheatování (viz množství znehodnocených a momentálně nehratelných online her v čele s Call Of Duty)

2) pokud byste četli licenční ujednání, tak na žádný linux na PS3 nemáte právo, bez ohledu na to, zda tam v minulosti fungoval

3) všechny takové hovada bez milosti zabanovat

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nápodobně
1) dokud Sony nezakázal jiné OS, jailbreak nebyl
2) jestli byla PS3 distribuována s Linuxem a jeho spouštění uvedeno při prodeji jako vlastnost výrobku, tak to muselo být upraveno i v licenčním ujednání
3) jak jde o plošné restrikce, tak si komunisti s fašouny podávají ruku

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ochrana se dá dělat i jinak a lidský a Né nahrazovat neschopné programátory všeho schopnými právníky.
Licenční ujednání ,které je v ČR neplatné tak nahrazuje slušnost.
A hovado co chce provozovat svůj PS3 podle svého má holt smůlu. Když SONY řekne skoč tak prostě skočí a basta.
Jediné co těší mne je fakt že SONY se díky této politice spálila a čekám kdy se tak stane znovu a pánové se proberou.
Já jako potencialní zákazník bych si jejich výrobek nekoupil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1. Plačeš nad nesprávnym hrobom, chlapče. Tu to nikto nepopiera, navyše aj pointa celého článku je niekde inde, ale tento fakt sa ti zrejme nehodí do krámu (navyše CoD je v nehrateľnom stave sám o sebe už niekoľko rokov).
2. Čiže podľa tej istej licencie Linux vždy bol a bude de-facto neautorizovaná vlastnosť zariadenia, čím sa vlastne dostáva na úroveň Jailbreaku (a ja som veľmi zvedavý, s akou detinskou výhovorkou prídeš, aby si hasil, čo si sám zapálil).
3. ... A predsa si tu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediný, kdo tu v minulosti na tomto serveru dostal banána seš ty! Divím, že už nezablokovali i IPčko.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nezastrelil nahodou Rubenstein Osawalda?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, nemuzu si pomoct, ale tak nejak se Sony souhlasim. Ikdyz je to firma, co rve rootkity na CDcka a je mi velmi nesympaticka, tak s timhle se ji nedivim. Ma jiste licencni podminky a kdyz je nekdo porusi, tak musi brat na vedomi, ze muze byt potrestan, nebo si proste nemusi dany vyrobek koupit. Kdyz si cracknu XPcka, tak se taky musim smirit s tim, ze mi system neprojde validatorem pravosti a nektere veci jako treba automaticke aktualizace nebo premiovy soft, si proste nestahnu. Kdyz cheatujete, tak vas dany server taky zabanuje a mate smulu. Nechapu, v cem se tohle lisi? Kdyz si nahraju do telefonu nejaky neoficialni upraveny firmware, taky pochopitelne okamzite ztratim zaruku a vystavuju se riziku, ze tam uz zadny novy firmware nikdy nedam ...... je to spravne? Samozrejme, tak proc by se melo na Sony pohlizet jinak? Tim, ze si tam par urvanych pubertaku nemuze nahrat linux? Ale prosim vas!!!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nepleť si Crack SW a upravu Frimeware HW. To jsou 2 rozdílné věci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinymi slovy: To, ze se sony nelibi modifikace firmware je naprosto pochopitelne (HW prodava pod cenou a zisk ma ze SW - narozdil od applu, ktery oboje prodava krute nad cenou) a to, ze zakaze modifikovanym zarizenim vyuzivat nejakou vlastni sit, je zcela v poradku a korektni a ani by to nemuselo byt v zadnem ujednani. Stejne tak jako asi tezko budes mit nekde vyslovne napsane, ze kdyz si cracknes hru, tak si nezahrajes na netu ... zkratka se to tak nejak predpoklada a hotovo. V tomhle se to nijak nelisi a je jedno, jestli jde o HW nebo SW.
Nicmene co me posledni dobou zarazi je neobjektivnost clanku tady na CDR ... mozna by se mel WIFT zamyslet:) To uz si clovek rovnou muze cist zive nebo hovinky.cz ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čo KONKRÉTNE je v tomto článku neobjektívne a akým KONKRÉTNYM spôsobom je to neobjektívne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Namatkou treba posledni veta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nie je neobjektívnosť, to je fakt.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhľadom na to, že tvoj príspevok sa čoskoro vytratí tam, kam aj ty, ti poviem len jedno: Peniaze sú na prvom mieste, zákazníkove práva sa začínajú a končia kúpou produktu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Achjo, lojza, BTJ, ukulele...
Podle vás stojíte na té správné straně hranice a hájíte dobrou věc, ale ty prostředky...
Na článku mi nevadí nic, úroveň vašich příspěvků nechápu. Zkoušíte nás přesvědčit svou drsností?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi znamena na slovensku objektivita a nezaujatost neco jineho nez u nas. Jsem nevedel, ze tu bude takova jazykova bariera.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vlastná skúsenosť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Namatkou treba posledni veta.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nu ano, některé články zde jsou možná lehce přibarveny, stačí ale přečíst titulek a nečíst dál - pokud by mne to mělo iritovat. Věřím, že čtenáři sem chodí s vědomím, že se dozvědí novinky někdy mírně kořeněným způsobem.
Zas bych ale nebyl k WIFT-ovi tak nespravedlivý, abych porovnával tento server s novinkami.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si koupím HW a budu modifikovat SW, je to moje věc. Pokud přijdu o záruku, je to pochopitelné jen v případě takové modifikace, která může poškodit HW (taktování apod.). Ale to je asi tak hranice, kam může výrobce jít. Pokud si Sony přeje, aby jejich zákazníci nepoužívali jiný OS či jinak upravovali SW, měli by zůstat u TV.

Nikdy jsem herní konzoly nekoupil, protože to pro mne není zajímavé. Ale když se na to kouknu z pozice potencionálního zákazníka, tak představa toho, že si nemůžu se svým HW nakládat dle libosti, je odrazující. Silně pochybuji, že bych v této situaci volil PS.

Nepřijde mi reálné, že si někdo opravdu myslí, že si lidi koupí 100% her / SW, který používají. Na druhou stranu chápu, že se to snaží firmy minimalizovat. Nicméně radikální rozhodnutí, které povede navíc k tomu, že se na této vlně svezou i uživatelé, kteří z nějakého důvodu chtějí na PS jimi zvolený OS je přitažené za vlasy.

Co bude příště? Bude mne žalovat výrobce notebooku, že nepoužívám jím vybraný OS na svém HW? Zde také přijdou firmy o peníze, pokud zvolím nějakou distribuci Linuxu...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Po tom, ako sa Sony začalo správať ako urazené malé decko, si od nej nekúpim ani len prázdne DVD, čo je vlastne irónia osudu, keďže tým sama podporuje pirátstvo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

par postrehu:
Trabas ja si kupuji 100% her, ktere hraji, a to na Pc, kde se to da sehnat za par minut.
Mam koupeny i OS, a myslim si, ze je to tak spravne..
Dale : Chapu, ze se Sony snazi omezit obchazeni ochran, a kdyz se podivam na hry, ktere hraji, je to velmi podobne - napriklad kdo si stahne Starcraft 2 cracknuty, tak si ho sice zahraje na svem Pc, ale nezahraje si ho po netu, coz je defacto to, proc se ta hra hraje...Coz vidim jako idealni zpusob ochrany, nakonec Blizzard tusim prohlasil neco jako "battle.net je nase nejlepsi DRM"
Bohuzel konzole nemaji vetsinu her postavenych na multiplayeru, takze se vyrobci snazi branit, jak to jde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja mám cracknuté všetky hry, ktoré to vyžadujú (a to mám 90% z nich legálne, zvyšok sa nedá zohnať legálnou cestou); nutnosť mať vložené DVD v mechanike, aby som si mohol zahrať mnou zakúpenú hru, pokladám za výplod zhuleného psychopatického magora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ovsem je otazka, jak to udelat jinak, aby ty hry fungovaly bez DVD v mechanice, ale presto byly chranene proti kopirovani.
Umim si predstavit neco jako HW klic v USB, to je mozna asi jedina dalsi mozna cesta.
Pravda je, ze legalni uzivatele jsou biti kvuli uzivatelum nelegalnim. Ale je teda potom potreba se zlobit na nelegalni uzivatele, ne na vyrobce, ze se proti nim branej, podle mne.
Je to neco jako s prohlidakama do letadla : Miliony lidi doplaceji na par idiotu, co by to letadlo chteli vyhodit do vzduchu. A to rikam jako odpurce toho, jak az daleko to zaslo, byt to na mne, delal bych ty kontroly jinak. Pres to proste ti slusni doplaceji na ty neslusne.
Holt to tak je a jedine mozne reseni je, kdyz ti slusni vyvinou na ty neslusne tlak.
To same plati napriklad u koureni : Jedina moznost, jak vyhnat kuraky napriklad z nastupist MHD je ta, ze ti slusni je vyzenou sami. (Sam jdu prikladem a praktikuji, nejen na kuraky, ale i dalsi spatne lidi, jako na pokutujici policisty a podobne)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

HW klíč v USB? V čem se to liší? Je to další obtíž a navíc obsazený port kvůli naprosté kravině. Jestliže ty ochrany jenom obtěžují lidi, co si hru/software legálně pořídili a ostatní to stejně používají, jen si to cracknou, tak kde je potom přínost? Pak můžou ušetřit za vývoj nebo licencování takových blbostí a radši hru prodávat za menší peníze bez ochrany. Ale když jim není rady, tak co, jejich problém.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no lisi se to tak,ze se to jednoduseji meni a neopotrebuje se to pri vymene,jako DVD.
Clovek, ktery ma PC na hry uz povetsinou bude mit nejaka ty celni USB, takze bych v tom nevidel problem, pripadne se necha nejaky klic nechat vzadu, kdyz se nejaka hra hraje dlouhodobe.
Ale nijak to nema cenu resit, jen to byl takovy napad, nic vic...
Otazka je, jestli kdyz hra nebude mit zadnou ochranu, nebude se pak sirit jeste vice nelegalne? Pamatuju, jak byly doby, kdyz se kopirovalo doma uplne vsechno, prave proto,ze to bylo bez ochran a slo to tedy velmi lehce..
Ja bohuzel nevidim v celem tomhle problemu nejake uspokojive reseni, protoze jak se zda, neda se udelat ochrana, na kterou by velmi rychle nevysel crack. Obavam se, ze i na ty HW klice by asi cracky vychazely, jedine funkcni reseni by asi bylo pouzivat neco jako maji banky (takove ty "kalkulacky" generujici pokazde jiny unikatni kod...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zmysel existencie ochrán proti kopírovaniu vždy bola, je a vždy bude len a len buzerácia kupujúceho zákazníka. Pritom ochrana, ktorá funguje a žnie úspech nie len u predajcov, ALE AJ U KUPUJÚCICH, tu je už niekoľko rokov a volá sa Steam. To, že drvivá väčšina zábavného priemyslu sa ešte stále drží zubami-nechtami systému dávno odsúdeného na záhubu, je výsledkom toho, že vydavatelia sú nenažraté prasatá, pre ktorých akýkoľvek zisk bude vždy malý a stále budú bažiť po ešte väčšom zisku, namiesto toho, aby sa prispôsobili dobe a prešli na nový flexibilný systém. O peniaze sa pripravujú vlastnou sprostosťou a vôbec k tomu nepotrebujú pomoc od tzv. pirátov, ako sa nám to snažia dosvedčiť nadnárodné korporácie. Veriť týmto dezinformáciám môžeš len ty a tebe podobní ľudia, tí inteligentní už dávno pochopili odkiaľ vietor fúka a spokojne žijú vo svete, kde ich takéto chujoviny vôbec netrápia.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm? Tak tohle nechapu...Steam prece vubec nic nemeni na faktku, ze proste hra je okamzite crackla. To, ze se nektere hry distribuuji pres Steam je fajn, sam mam nejake veci timto kanalem koupene, ale co to meni na tom, ze kdo si chce sehnat hru cracknutou, tak si ji proste sezene?
Nehlede na to, ze muj bratr, ktery ma pripojeni na net pres GSM, protoze mu tam nic jineho nejde, kde bydli, tak by asi nekoupil napriklad Mafii2 pres Steam, protoze by ji stahoval asi tak 3 mesice...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja ani netvrdím, že Steam nelegálne kopírovanie potláča. Avšak Steam ide cestou odmien pre kupujúcich, namiesto trestov pre nekupujúcich, ktoré si aj tak v konečnom dôsledku zlíznu opäť len kupujúci. A treba si uvedomiť jedno: nelegálne kopírovanie nevymizne NIKDY a zábavný priemysel sa môže aj posrať, aj to nezmení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Pravda je, ze legalni uzivatele jsou biti kvuli uzivatelum nelegalnim."
Ja patrím do oboch skupín. Čiže podľa teba bijem vlastne sám seba? To kedy sme sa stihli preniesť do psychologicko-freudovskej roviny?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to tak :-) Jses jeden z tech, kteri tobe samotnemu skodi. Na to neni potreba zadna psychologie, staci obycejna logika :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teď tě budu možná šokovat, ale také mám OS i SW v souladu s licencí. Píšu v souladu s licencí, protože používám GNU/Linux a OSS. Také mám pár her, které jsem si koupil, většinou přes Steam.

Zrovna Starcraft 2 mezi nimi nikdy nebude kvůli absenci offline LAN multiplayeru. Je to rozhodnutí výrobce a já jako zákazník to musím akceptovat a samozřejmě si nekoupím produkt, který nesplňuje to, co jsem od něj očekával.

Tvé dodržování licencí je bezesporu hodné pochvaly, ale nikdy nemůžeš očekávat, že se tak bude chovat zbytek populace. Obzvláště se pak nemůžeš pozastavovat nad lidmi, kteří vnímají i další skutečnosti s tím spojené.

A teď zase zpátky k PS. Mě je přeci jedno, že většina her není multiplayerová. Přeci pokud Sony něco vyrábí (HW) a neumí prodat další produkty (SW) - zdůrazňuji další produkty -, tak to není chyba zákazníka. A ještě větší demagogie je trestat zákazníky za to, že si na svůj HW nainstalují co chtějí, např. OS.

Proboha opravdu si přeješ svět, kde si koupíš hajzlpapír v jednom regálu určený pro leváky a v druhém pro praváky? Nedej bože, aby si se do něj vysmrkal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nejsem sokovan:-) A predpokladam, ze kdyz uz ti SC2 nevyhovuje, protste ho nemas VUBEC, tedy nestahl sis ho crackly, a proste hrajes jine hry, ktere sis stahl / koupil.
Potom je vse v nejlepsim poradku, a neni zadny problem :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládáš správně... měl jsem betu, kterou jsem následně smazal.

Škoda jen, že místo ujištění se o nepřítomnosti SC2 na mém disku, si raději nereagoval na něco jiného, třeba na otázku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslel jsem, ze je myslena vazne, predpokladam tedy ze je to otazka o tom svete a hajlzpapirech...
Ale pokud bych na ni mel odpovedet zcela uprimne : Me by vyhovoval takovy svet, kde si prodejce muze urcit podminky prodeje. Pokud by si nejaky prodejce urcit az takhle absurdni podminky, predpokladam, ze by u neho nikdo nenakupoval a tento by zkrachoval. Konkurence by si smlsla:-) Tohle byl ale dozajiste absurdni priklad, odtrzeny od reality. Jak uz jsem psal jinde, jiz dnes se daji koupit veci, ktere maji jako soucast kupni smlouvy urcita omezeni a nikdo se nad tim nepozastavuje, ze by to snad bylo spatne. Napriklad je to pripad "vecneho bremena" na pozemcich, kdy casto majitel pozemku musi splnit napriklad volny pruchod sousedovi pres jeho pozemek, ci napriklad prechod dratu vysokeho napeti vcetne omezeni v okoli xy metru od tech dratu stavet budovy a podobne...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podmienky predaja si samozrejme môže určovať aké len chce, ale v momente kúpy sa produkt stáva MOJÍM osobným vlastníctvom a výrobcu je hovno do toho, čo si s ním budem robiť!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a jak resit tedy jiz dnes napriklad vecne bremeno na pozemku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je věc specifická pro nemovitosti, kde je někdy potřeba z jejich podstaty. Ale u movitého majetku neexistuje žádný rozumný důvod, proč by něco takového mělo existovat. Když mi někdo prodává movitou věc, tak veškerá omezení mých práv užívat danou věc musí končit okamžikem převodu vlastnických práv. Jinak to není prodej, ale podvod.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

...kdyz uz mluvis o te televizi,slysel jsem,ze Samsung LCD TV v sobe maji ARM procesor,takze pry po drobne uprave (kvuli pripojeni USB) a nahrani linuxu je z TV docela obstojny recorder. :)

...a schvalne kdo by mne chtel za neco podobneho pokud mozno popravit... :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle http://www.gossamer-threads.com/lists/mythtv/dev/356287 Samsung prodava dokonce TV ktere tam uz jak USB tak linux maji. Problemem byva nestandardni TV tuner a jine casti HW ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ja mel kdysi PS1 dostal jsem k nemu Gran Turismo, dale jsem si koupil nejakou Laru a Final Fantasy. Vse origos, to jsem ale makal v NSR a mel jsem na to. Ted mam dve deti a nemam PS. Penez mam tak akorat. Souhlasim ze clanek je ala bulvar, a nektere komenty jsou uplne mimo. Dale souhlasim s tim ze si s konzoli muze delat kazdy co chce, jednou to koupil a je jeho. Na nejake eula se muzu vykaslat,nejdou zmenit neni to oboustranna dohoda, je to ultimatni ber nebo na tebe serem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

trzni hospodarstvi? tady jeste nekdo veri na ohadku o volnem trhu a rovnych prilezitosti?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No, problem je v tom, ze zde zadny volny trh neni, nebyl, a jen tak nebude.
Politici se vsak snazi lidem nabulikovat, ze tu nejaky volny trh je, a diky tomu si lide mysli, ze kdyz nefunguje to, co tu je ted, tak nefunguje volny trh. Coz je omyl - volny trh funguje, kazdy den kazdy z nas nekolikrat denne "obchoduje" na volnem trhu, i kdyz tomu tak nerika, a funguje to. Bohuzel se to vztahuje pouze na "sedou zonu" ekonomiky, pripadne na mezilidske vztahy.....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda o volny trh ani nestojim. Davam prednost trhu kde je zakazano aby prodejce vytahnul bouchacku a zastrelil me kdyz mu nezaplatim ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

PS: prinejmensim v pripade ze jsem nic nekoupil.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem to je docela nepochopeni situace.
Neplest prosim volny trh a pojeti spravedlnosti.
Volny trh je takovy, ktery neni regulovan ani omezovan. To, jak se chovaji lide, je vec jina - pokud prodavac odstreli zakaznika, nejedna se o produkt volneho trhu, ale o poruseni zakona a vrazdu.
A mimochodem - ja osobne bych VELMI uvital, kdyby prodavac v obchode, kteremu nekdo ukradne zbozi a utika s nim, mohl vytahnout bouchacku a strilet...na svete by razem ubylo zlodeju...ale to je vazne o pojeti spravedlnosti, nikoliv o definici volneho trhu.
Mimochodem - kazdy clovek neustale obchoduje na spouste volnych trhu. Pokud doma s manzelkou resim, jestli pujdem do kina a nebo se budeme divat na TV, je to proste obchod na volnem trhu:-)
A pokud prodam na inzerat HW, je to prodej na volnem trhu, teda v okamziku, kdy to nekde nenahlasim a nebudu z toho muset platit dane :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Volný trh je hezká představa, avšak aby byl trh opravdu volný, nesmí v něm být žádná regulace. Opravdu ŽÁDNÁ. Ani ta, která v určitých případech zakazuje někomu vyrábět a prodávat totéž, co vyrábí a prodává někdo jiný. A pokud se mám držet tématu článku: ani ta, která zakazuje někomu prodávat nástroje a prostředky na zvýšení hodnoty produktu, který prodává/vyrábí někdo jiný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To uz tu bylo mnohokrat...Volny trh je takovy, kde si kupujici urci podminky prodeje, a zakaznik bud podminky akceptuje a koupi zbozi vcetne podminek, a nebo nekoupi.
Neco jako uz dnes si clovek muze koupit pozemek s tzv. vecnym bremenem. Napriklad s dodatkem, ze pres tento pozemek musi povinne nechat prochazet souseda, a kdyz to neudela, tak mu hrozi sankce.
Ale to uz se tu resilo 1000x a nikdy jsme se nejak neshodli. Ja hajim a budu hajit navzdy pravo prodejce urcovat si podminky prodeje.

Druha vec je, ze samozrejme by nebyl problem s jailbreakem a podobne, pokud by se hry nesrily nelegalne. Takze ve volnem trhu by to bylo vyreseno tak, ze bud mas hru legalne, a pokud nelegalne, tak za to bude stejny postih jako napriklad za kradez. A lidi by si to rozmysleli...ve volnem trhu by kazda spolecnost mela otevrene moznosti k tomu, jak ucinne sve investice branit. Protoze vsak mame spolecnost, kde branit se proti bezpravi je velice slozite, tak se holt pristupuje k opatrenim, jako jsou tato.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dneska má zablokovanou možnost nahrávat neoficiální software i spousta zařízení, které s hrami nemají vůbec nic společného. Výrobci blokují neoficiální software, protože můžou, a protože jim to pořád ještě prochází. Budou v tom pokračovat i kdyby pirátské kopírování přes noc zmizelo ze světa, a začli by s tím i kdyby pirátské kopírování nikdy nevzniklo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je, co je skutečné blokování neoficiálního software. Například ztráta záruky v takovém případě je zcela pochopitelná, protože to může vést k nevratnému poškození (třeba upravený bios, firmware telefonu), pak nevidím důvod, proč by to výrobce měl řešit a nít s tím náklady. Nebo třeba to, že výrobce nedá např. dokumentaci nebo SDK opravdu považuji. U toho sony je to otázka, osobně bych dával BAN za to, když bude detekován jakýkoliv zásah do online služeb (třeba ten cheat), tak už totiž nejde zásah jen do vlastního. Za opravdový problém považuju, pokud by vám pak takové zařízení bylo např. vzdáleně zablokováno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jste napsali pěkně.
- "Volná ruka trhu" je dnes spíše "rukou šmátralkou"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nakonec, aby si v tom Sony dali fakt bacha, aby nedopadli jak tato pani :-))))
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/225653-matka-vzala-teenagerovi-...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta paní podle mě udělala chybu, už když teenagerovi Playstation dala :). A něco mi říká, že to zdaleka nebyla chyba první a zdaleka ne zásadní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ad: lojza_suchanek
Suhlasim s tym ze vyrobca moze predavat svoj produkt s podmienkami ake si zada. Ma to vsak jeden hacik. Musi ich dat kupujucemu dopredu jasne najavo(kym jeho produkt nekupi). Neviem (PS nemam), ci pred jeho kupou nejako predajcovia Sony oznamovali (alebo davali podpisovat) zakaznikom nejake podmienky pouzivania ich hracej konzoly.
BOLI KUPUJUCI PS3 PRED JEJ KUPOU UPOZORNENI CO S NOU NEMOZU ROBIT?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zásah do hw/sw jistě v podmínkách užití postižen je. To, že je valná většina nečte, je už problém jiný.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak už tady padlo, když si HW koupím, tak si s ním můžu udělat co chci... jestli ho pak budu používat jako konzoli nebo podstavec pod květináč je čistě moje věc (nesprávným použitím třeba přijdu o záruku, to je v pořádku, ale výrobce mi zkrátka nemá právo kecat do toho, co s tím budu dělat).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ve skutecnosti je spousta jinych vyrobku,nez jen HW, kde se nesmi do funkce vyrobku zasahovat...a dokonce to muze byt postizene az trestne :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo které výrobky to jsou :)
Může se stát, že ti takový výrobek náhodou spadne, něco se tam poškodí (náhodný zásah do funkce)a tebe za to budou stíhat?
Samozřejmě na mnohých výrobcích je napsáno, že se nesmějí používat jinak než je napsáno v návodu k použití. Ale kdo tohle bude kontrolovat fakt netuším. V podstatě jsme otroky každého výrobku :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Napriklad urcite merici pristroje - zkus si zmodifikovat elektromer a uvidis, co se stane:-)
A nebo si nemuzes koupit auto, urezat brzdove hadicky a pujcit ho manzelce, at dojede na nakup:-)
Zkus si koupit znehodnoceny samopal, uved ho do chodu a pochlub se tim:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ne, si koupim cokoliv, tak je to MOJE a muzu si s ti treba vytrit rit/prde....!!!
Jestli mate z L-zive vymyty mozek, budiz, ale zde asi ctenari nebudou idioti.A neco sem cetl uz od vas, ze pry sem uz nepachnete.Asi vase slovo moc hodnotne nebude.Tak mate jeste moznost se se cti zastrelit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A s elektromerem na nas nechodte prosim ano?!!To neni Vas majetek, bud ste opravdu navedeny a nebo..?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

borowitz má pravdu, elektroměr není můj majetek. Navíc lojzo i další příklady jsou fakt hodně out. Můj názor je takový, že SONY je velká společnost a za vším hledej peníze. Oni si prostě nemohou dovolit vyrábět konzole kde lze provozovat i nelegální obsah. Boj proti soft. pirátství je velmi silný argument na který slyší "horních 10tisíc" v uvozovkách.
Spousta lidí se vrtá v hw pc, úpravuje napětí gpu, cpu, taktuje, mění původní chladiče, flashuje biosy atd. Nevím o tom, že by je některý z výrobců za to stíhal. V momentě kdy se to začne týkat i softwaru je zle. Zajímavé.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jj elektoměr patří rozvodné společnosti.
za "úpravu" automobilu nebo samopalu nebudete stíháni výrobcem, ale státem! jedná o oblasti, které právně ošetřuje ať už právem na život nebo právy k držení funkční zbraně. (btw automatické zbraně u nás mohou mít legálně v držení jen ozbrojené složky a je postižitelné i "zprovozňování" znefunkčněné automatiky u legálně držených samopalů.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ROFL.
Jak jsem psal jinde, uroven nekterych diskutujicich je opravdu udivujici :-) Chce to pokusit se naucit rozumet psanemu textu...
Napsal jsem : "Musim rict, ze ale z toho duvodu uvazuju to tu prestat cist, a nebo alespon vyrazne omezit navstevnost"
To jako znamena, ze sem ani nepachnu? Ach jo...ta uroven dnesniho skolstvi asi vazne sla docela dolu....
jinak opravdu na Zive jsem byl v zivote asi 1x a precetl sjem si asi tak 1 clanek a uz jsem tam nikdy nesel. Takze tato uvaha je zcela zcestna.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tím autem je to dobrá analogie k PS3, v zásadě Vám nikdo nebrání přestavět ho třeba na malotraktor, ale pak s ním již nesmíte na veřejnou komunikaci - stejně jako s PS3 do online služeb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smějí se používat jinak než v návodu, ale pak může hrozit riziko zranění, škody na majetku nebo (většinou) jenom prostě ztráty záruky. Ale tam nejde ani tak přímo o to, že si nemůžeš s výrobkem dělat, co chceš, tam už se to zase týká jiných věcí (že tím třeba můžeš někoho ohrozit apod.) - např. si koupíš laserové ukazovátko, ale nesmíš s ním nikomu svítit do očí (poškození zdraví), ale to není ani tak o zákazu přímo od výrobce jako o porušení nějakých jiných zákonů. Nebo ho např. nemůžeš použít jako kladivo, pokud chceš zachovat záruku :), ale pokud ne, výrobce ti do toho nemá co kecat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna ta záruka je docela pochopitelná, proč by měl nést výrobce následky toho, že nějaký šťoura (a já sám jsem třeba velká hračička v těchto věcech) zařízení tímto způsobem zabije (já jsem při svých úpravách naprosto srozuměn s tím, že když něco poseru, je to jen můj problém).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je spousta licenčních ujednání, která jsou neplatná protože odporují obecnějším zákonů.
výrobce si sice může dát do licenčního ujednání možnost bezpardonů odstřelit každého, kdo se mu bude vrtat v hw nebo sw. toto ale bude odporovat obecnějším a silnějším právním normám!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.