Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony spustila placené streamování hudby Music Unlimited

Supr prográmek na streamování všeho www.wildmediaserver.com Funguje nádherně a pořídil jsem ho, protože teď mají vánoční slevu na nákup licence pro koncové zařízení.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Autor Wild media serveru je z Ruska a porusovani licenci mu je asi cizi https://roundup.ffmpeg.org/issue2229

Takovych nepoctivych zlatokopu, co si privlastnuji kod projektu FFmpeg a vydelavaji na tom, je v posledni dobe hodne. Rozhodne bych takovym lidem neplatil za "legalni" pouzivani jejich SW.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"porusovani licenci mu je asi cizi" -> "dodrzovani licenci mu je asi cizi"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak v anketě jsem hlasoval "Nevím" - protože jestli bych do toho šel, by záleželo např. na tom, jestli si to budu moct pustit kdekoliv, jestli na to nebudu potřebovat nějaký proprietární nesmysl (software/hardware) a jestli to nebude zprzněné DRM a taky bude záležet na kvalitě. V každém případě bych těch 100 Kč viděl jako strop, víc určitě ne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zprznění DRM myslíte to, že si to budete moci neomezeně ukládat a šířit dál? Tohle je předplacená on-line služba, která bez DRM nemůže existovat. V opačném případě by stačilo si za jeden měsíc stáhnout archiv všech svých interpretů a měl bych vystaráno...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pravda jen na půl. Zaplatíš jeden měsíc, vše stáhneš, ale druhý měsíc už to není legální, protože na to nemáš licenci.
Stáhnu hudbu z rapidu, nezaplatil jsem nic, mám tu samou hudbu a stejně nelegální jako když přestals platit.

Prostě pokud nechci za hudbu platit, tak to obejdu tak jako tak.

A třeba pro mě DRM je nepřijatelné, ale kdyby to šlo bez DRM, budu s radostí platit za možnost být neomezený v poslouchání a výběru hudby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

co je na hudbe stazene z rapidu nelegalniho proboha? ze by nejakej "underground"?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

uznávám, blbý příměr. Ale každému došlo, co jsem myslel... Navíc neřešme teď, co je legální z hlediska zákona, spíš že pokud někdo chce, abych mu za hudbu zaplatil, tak prostě mu za hudbu mám platit a ne ji z někama stáhnout a na tomto základu jsem psal všechny moje příspěvky.
A hlavně píšu, že je stejně nelegální hudba z rapidu jako hudba, kterou jsem měl předplacenou a nechal jsem si ji. Takže teď je to legální, časem to nebude třeba legální, ale obojí je prostě stejný případ.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemam problem platit a nejen ja (viz. platici zakaznici rs) ovsem ocekavam za penize komfort, rychlost a sirokou nabidku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jo platící zákazníci RS, těma se ohánějte :-D Ono platit RS za možnost stahovat něco, za co by patřily peníze někomu jinému je opravdu výhra. Jsem autor a buď chci za hudbu zaplatit nebo nechci, pak je zdarma. Ale pokud už autor chce za hudbu platit, tak buď mu zaplatím a nebo ho pošlu někam a neposlouchám. Ale ohánět se tím, že jsem za to zaplatil, protože si platím RS je trapné.

A já jsem se nebavil o tomto, ale o tom, že DRM není třeba, případně že bych dal předplatné na hudbu, kdy pokud platíš, tak si tu hudbu sežeň kde chceš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S rapidem to nesrovnávejte, ale spíše se satelitní televizí. Tam se také nikdo nepozastavuje nad tím, že když přestanete platit tak k obsahu ztratíte přístup, anebo snad ano?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To uz ani na satelite sa neda nahrat si co chcem a pozriet si to aj ked uz neplatim konkretnej spolocnosti o rok, dva, desat? Kam ten svet speje?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

veskerou hudbu vysilanou v radich si muzu legalne nahravat a ukladat at uz se jedna o analogove vysilani digitalni vysilani ci internetove radia a zadna DMR neni potreba (hlavne zdana DMR vam v tom ucine nezabrani) myslet si ze takova sluzba bez DMR nemuze fungovat muze jen ovci v0cas ;) vyplachnutej PR-lžižvástama zabavniho prumyslu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak přesněji řečeno, v čechách by to bez DRM nemohlo fungovat přesně z Vámi popsaného důvodu, protože když bych přestal platit tak hudbu kterou bych si už stáhnul bych vlastně měl legálně, že?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já poslouchám online pomocí dolplňku pro Chrome: na Last.fm si vyberu, co chci poslouchat a hudba se mi streamuje odněkud z Ruska, moc legální to asi nebude, ale to neřeším. Podobný je třeba grooveshark.

Doplněk: https://chrome.google.com/extensions/detail/bbncpldmanoknoahidbgmkgobgmh...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bych tu hudbu mohl poslouchat kdekoliv - auto, mobil, PC, tak bych do toho i šel, pokud by nabídka hudby byla opravdu obsáhlá. Vlastně v tom autě by to šlo řešit přes mobil, takže stačí mobil+PC aby to umělo. Nemám potřebu to mít vše u sebe na disku. Cena podle toho, jestli v rodině by stačila jedna licence nebo by každý musel mít svoji. Za celou rodinu si myslím, že klidně i 400-500Kč měsíčně za neomezený přístup k hudbě není moc. Za jednotlivce tak těch 100-200Kč je OK cena.
Jen je otázka, jestli takový přístup má smysl, protože to by byly strašné datové toky při rozumnějších kvalitách.
Víc by se mi líbilo, kdyby mi někdo nabídl, že třeba za 200Kč měsíčně můžu mít na disku jakoukoliv hudbu a je jedno, kde ji vezmu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kvalita je asi nejvetsi otaznik... ale vzhledem k tomu, ze jde o masivni streamovani, nedelam si iluze o uchvatne kvalite - pravdepodobne mp3.

Pak ale nastava problem, kdyz prestanes platit tech 200kc, tak se razem stava ta muzika nelegalni? :) a kdo to bude kontrolovat? DRM? fuj...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Přestanu platit, v tu chvíli nemám právo mít tu hudbu a pokud si ji nechám, je to nelegální a můžou mě právně stíhat.

V dnešní době buď jdu do obchodu (ať už kamenného nebo internetového) a koupím si nějakou hudbu a nebo si ji "ukradnu" z internetu. Takže ten princip by byl stejný, buď si konkrétní hudbu koupím na pořád nebo si ji "ukradnu" ale můžu si vybrat, jestli si budu platit za to, že ta "ukradená" je legální nebo ne.

To s DRM dneska funguje u ilegalne.cz, nad tím předplatným jsem uvažoval, ale prostě DRM nemám rád z toho principu, že už nemůžu jen prostě ty soubory kopírovat pomocí CTRL+C a kdekoliv přehrávat - auto, jakýkoliv mp3 přehrávač, jakýkoliv PC, případně přehrát kamarádovi, který by si taky koupil licenci, ale měl by pomalý net, aby si tahal to samé co já.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja osobne vsechny tyhle streamovaci a pujcovaci/DRM nebo predplaceni legalnosti povazuju za nefunkcni kraviny... mam sbirku muziky, kterou posloucham, ta se uz nejak rapidnim tempem nerozrusta. Obcas pribude nejaka diskografie nove kapely, ale to je opravdu jednou za cas. Takze pripad streamovani funguje pouze pokud jsi online a zaroven platis neustale dokola za jedno a to same. Ta moznost, ze si muzu poslechnout cokoliv dalsiho me opravdu nezajima, protoze spousta toho jsou hovna a ja o ne nestojim. Stejne tak pujcovani/DRM ... zaplatis za muziku, ale zaroven ji stejne ve vysledku nevlastnis a nemuzes prakticky nic. To same predplaceni legalnosti, kterou jsi zminil... neustale bys tedy platit pronajem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je možnost volby. Samozřejmě, že někdo, kdo má koupenou diskografii a jen občas poslechne něco nového nemá důvod platit furt za to samé.
Já si rád poslechnu nové věci a když si vezmu, kolik hudby mi projde rukama za rok, tak pokud bych všechnu kupoval, tak platit 200Kč měsíčně mi vyjde snad ještě výhodněji a rozhodně pohodlněji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mate v tom pekny bordel. napred si nastudujte AZ a pak se zucastnete diskuse. za ty vase bludy co tu melete o "nelegalni" hudbe vas mozna poplacaji po zadech v kancelarich osa, ale tady vypadate jako hlupak ktery nevi o cem vlastne pise.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo čekal jsem, kdy se někdo chytrý objeví. Ano, stahovat hudbu pro vlastní užití je v ČR povolené. Ale co to mění na mojem příspěvku? Moc nic. Možná někde používám trochu nepřesně slovo nelegální, kde tady to nebylo myšlené ve smyslu, že mě okamžitě zavřou na doživotní, ale prostě rozdíl mezi plně legální cestou - koupit v obchodě a legálním stáhnutím z warezu, které ale není úplně morálně čisté snad chápe každý.
Stejně jako si myslím, že každý ví, co jsem tou reakcí chtěl říct - že není důvod používat DRM u předplatného hudby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v cem neni stazeni moralne ciste? ze by v tom, ze jsem za disk/flashku/dvd/kopirku/vypalovacku/atd. zaplatil osa tisice korun?
stejne jako duchodce se nema za co stydet, a je naprosto moralne ciste, ze muze jezdit v mhd zdarma, tak neni nic nemoralniho poridit si rozmnozeninu a/v dila pro vlastni potrebu dle litery AZ.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dle AZ, ale pokud vydám CD a chci za něj zaplatit, tak je nemorální mě poslat někam a stáhnout si CD z RS (ikdyž si na RS zplatíš premium).
A co se výpalného týče, to je kapitola sama o sobě.
Ale jak jsem psal, myslím si, že celý systém je blbě a taky jsem nikde nechtěl začít řešit, co je morálně OK nebo ne a už vůbec ne, co je podle zákona OK. Ne každý zákon je dobrý zákon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani korunu, já si pouštím muziku z disku.-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem spokojený se streamy z jamendo.org, bez DRM, pod "svobodnou" cc licencí a vícero formátu streamu i playlistů. Navíc tím doufám alespoň lehce zatloukám hřebíček do rakve MPAA, protože to, čeho by se oni měli nejvíce bát, není porušování jejich kopírovacího monopolu, ale jednoduše nezájem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že je to solidní nápad, a je to dobré hlavně v tom, že je to od molocha typu sony. Přeju jim velký úspěch, cena je to zanedbatelná a pokud třeba časem přidají video....no a nakonec by se toho mohli chytnout i ostatní. Nejlepší by bylo používat místo DRM watermark -legální zákazník by nebyl omezen, a pokud by to šířil, mohla by být vysoká smluvní pokuta...a spokujení by (mimo vychcánků) byli všichni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Všichni volají po digitální distribuci, ale když to někdo zavede, tak jsou všichni proti, a když to někdo ocení, tak mu naklikají - a ani neřeknou proč.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Solidni napad to neni, ale na to ze je to od Sony to ujde. Uspech jim zasadne nepreju. Co se watermarku tyce, tak nevim - watermarky se deli na slysitelne a snadno odstranitelne ... takze leda ty snadno odstranitelne.

Ty bodovani tveho prispevku my taky prijde neadekvatni ... cekal bych kolem -2 ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě naprosto úchylná představa, takže ode mě nic neuvidí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takto funguju platene radia uz celkom dlho. Zadarmo to je s obcasnou reklamou a v nizsej kvalite, predplatene su bez reklam a je tam sirsi vyber formatov aj kvality, podla toho ako stiha linka. Ja napr. pocuvam di.fm, pribalili k tomu aj sky.fm takze je niekolko desiatok stanic na vyber. Myslim si ze od Sony je toto krok spravnym smerom, ak bude rozumny format, ceny, zlavy na nakup atd. moze to byt OK.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby totéž udělali z filmy, tak jdu do toho, jinak to nemá smysl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Taky mam pocit ze filmy koukam i nove zatimco v hudbe prevazne porad to same ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

stahnete si aplikaci readon TV, zvolte si zem Italy, zanr music a vyberte si nekterou ze stanic Rock TV... a mate to zadarmo vcetne obrazku...., mne to celkem vyhovuje, samozrejme to neni HiFi, ale pro bezny poslech, jako kulisa k PC....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.