Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony v Japonsku končí s OLED TV

Nezájem? Blbost, leda tak nezájem za současnou cenu.

Kdyby byl na trhu OLED 17" 1280x1024 za cenu do 15000Kč, tak ho koupím - představuju si něco podobného jako třeba EIZO Flexscan 1731 na který právě koukám. Ale 15" za 42kKč? Pak nezájem trvá.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Těch 42 klacků chtěli dokonce jen za 11". :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Za 17" bych byl ochoten zaplatit max. 8-9 tisíc a ještě by se mi kroutili palce u nohou., těch 15 táců tak za 24" a ještě lépe 26"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, pokud by existoval solidni OLED 24" display za cenu 10-15k, tak ho beru...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

11"? To se na to člověk má dívat jako na rámeček s fotkou za 42 000,- . Myslím, že se najde jak mnohem líp utratit peníze

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby vyrobili metrovou OLED televizi, tak by se na tom možná vydělat dalo. I kdyby ta televize stála jako menší auto. Bohatých lidí hledajících jak se odlišit bude na světě dost. (Já mezi ně nepatřím. Do háje!) Takoví lidé budou bydlet ve velkých bytech a domech a k obrovské sedačce v obrovském pokoji by se taková minitelevize hodila dost těžko.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na OLED se těšim cca 7 let. Již tenkrát se o ní psalo jako perspektivní a hlavně výrobně levné technologii. (levnější než TN). Zatím to vypadá, že za pár let budeme číst o další sankci za kartel mezi výrobci a zdržování nové technologie, jako tomu bylo při nástupu LCD. :(

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taky v tom tuším nějaký podraz. Výrobci měli dřív jeden argument proti OLED - prý má nízkou životnost, "jenom" 5000 hodin (= cca 200 dní nonstop provoz) a zákazníci by na to reagovali špatně. Pro mě za mě - pokud by to mělo životnost 5000 hodin a bylo to levnější, než TN, tak si klidně koupím i dvě.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Už když SONY přišla s první OLED TV, jsem říkal, že za ty prachy to koupí jen blázen. A došlo na moje slova. Za 42 tisíc by ta OLED TV musela mít 127 cm minimálně. Jinak by to nebylo poprvé, co něco dobrého skončilo, jen díky špatnému marketingu ( Betamax, MiniDisc ) resp. přehnané ceně.Holt nenažranost se opravdu nevyplácí a kdyby cena za tu 11" TV byla řekněme 5-6 tisíc, pak by se rozjela masová výroba a hned by se peníze za vývoj vrátily.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

sony umi zabit technologii cenou lepe nez jakakoliv jina firma ... viz ps3 na svem startu, karty memorystick, nebo drive v historii betamax ... atd... nastesti na sony tolik nezalezi, rozhodujici jsou spolecnosti Thaiwanu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.