Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony vrátí v příští vrcholné generaci 3.5mm sluchátkový jack

Prdím na jack, zaujíma ma či predstavia 4K OLED s HDR.

Každopádne v našich krajoch to je asi jedno, v mojom regióne sa Xperii predajú jednotky kusov (na prstoch ich spočíta stolár) a v ostatných to asi nebude iné.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Kup si LG :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja čakám na 16K s UHDR, dovtedy musím vydržať s Nokia 5110. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Miliony lidí čumí v práci na 24" monitory ve Full HD a pak chtějí mít na 6" mobilu 4K. To prostě nepochopím.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

chápej - protože to je IN! ;-) A čím více "k", i na pididispleju, tím lépe! Ne? :-)) A na TV 8k a koukat n apozemní matlaninu v DVB-T (ani pozemní T2 není tedy oproti satelitu nic moc včetně zahuhlaného zvuku :-( Prostě se zneužil HEVC pouze pro více kvantity a né pro méně stanic, ale o vyšší kvalitě... Zachvíli tak bude sice i 8k vysílání, ale komprimované silně - jen o 2-4Mb/s... a tak opět mazanice a opět jen o 25fps prokládaně........... a zvuk max 128kb/s...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco na tom bude. Onehdá jsem koukal na Prima Krimi HD a ten obraz se mi nějak nezdál. Vzal jsem si tedy brýle na čtení a jal se zkoumat obraz z blízka. Byl jsem docela překvapen, jaký humus to byl. Zrovna běžel seriál Vraždy v Minsoumru a ti dva hlavní protagonisté měli doslova kostičkované obličeje. Oblast nosu, očí a úst byla doslova mazanice kostek. Zdálky se to zřejmě ztratí. Takže ano, digitalizace u nás je pořádný krok zpět. Barevná hloubka obrazu je pryč a obraz je plochý (doslova). Onehdá jsme v práci vytáhli z nějakého kouta starý CRT Thomson TV. S LCD se to nedá vůbec srovnat. Barvy nádhera i když obraz zůstal stále takový plochý. S analogem se to prostě nedá vůbec v tomto ohledu srovnat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prdím na jack, doufám, že to bude mít IPS a ne blikající, vypalující se a barevně rozdrbaný OLED. A že zachovají tlačítko na fotoaparát a přesunou čtečku otisků zpět tam, kam patří.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mohli by udelat jeste vyssi radu, ve ktere by byla uzivatelsky vymenna baterie, aby si clovek mohl podle potreby vzit s mensi nebo vetsi kapacitou, jako kdysi. To by bylo teprve delo!

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Možno najvyššia rada bude mať túto novinku :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+ vymenna baterie - u Nokie jsem jednu nosil aku v peněžence a nepotřeboval jsem přebíjet z 'possser bank'.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja to tak delam dodnes. Bohuzel pouzitelna zarizeni dneska nikdo delat nechce, tak koncim u bazarovych.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně jsem tedy radši za voděodolný telefon a použiju v případě potřeby powerbanku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Voděodolné jde udělat, jako u mé radiostanice, kde měním akumulátory AAA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Display 5" max, vymenna baterie, rovny nezaobleny displej, bez vyrezu v displeji, sd-karta, SoC Snapdragon, jeden fotak vepredu a jeden fotak vzadu, jack 3,5.

Dolni hardwarova podsvicena tlacitka vyhodou, samostatna spoust fotoaparatu take vyhodou.

Sony, udelej to a mas o prodejni trhak postarano!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Len doplnim, ze nech to nieje premiovka ale nizsia a stredna trieda. Potom to moze byt trhak.
Trochu upravit XA2 a vydat novu menej nadupanu Compact verziu a ma to.
Idealne este umoznit odinstalovat bloatware a je vybavene. Uz je ho menej ako kedysi ale este sa tam nieco najde.
Inac nechapem preco Sony posunulo Compact verziu do premioveho segmentu alebo neurobilo dve alebo tri verzie pre kazdu cast segmentu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro někoho je 3,5" jack nedůležitá věc.
Pro mne, jako člověka který bez hudby takzvaně "nedá ránu", a mimo dovov poslouchající převážně z mobilu, je jack věcí velmi důležitou.
Bezdrátových sluchátek jsem měl možnost vyzkoušet několik, a není to nic pro mne. Kromě toho, že je to další krám který musím hlídat, a "každou chvíli" dobíjet, mne nepřesvědčily ani zvukově. Ani půjčená sluchátka za bezmála šest tisíc mne subjektivně nepřesvědčila že jsou zvukově schopna aspoň o chlup porazit slušná drátová sluchátka kolem tisícovky. Spíše naopak.
A redukce do USB C konektoru je jen další nesmyslná šaškárna!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

V tom vám naprosto věřím. To co vždy vyvíjelo baterky byl zvuk. A pokud je ještě součástí bezdrátový přijímač, musí ty sluchátka zákonitě vydržet prd. O kvalitě přeneseného zvuku pres modrý zub si taky myslím svoje. No a vypadnute sluchátko na drate se určitě lépe chytá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ide o to aky kodek pouzijes, cez BT a kodek LDAC ktori vyvinulo sony vies preniest 990kbps. tam mas istotu ze ta nic nelimituje pri klasickych mp3, alebo streaming sluzbach, a nestrati sa tam este ani flac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám s LDAC kodekem strašně špatné zkušenosti. 2x sluchátka, reproduktor, mp3 přehrávač a mobil Xperia Z5. Veškeré kombinace strašně problémové. I na malou vzdálenost se zvuk rozpadal. S reproduktorem na 2 metry přímé viditelnosti od mobilu člověk nedostal nepřerušovanou reprodukci. Těším se na WH-1000XM3, vyzkouším, snad to bude lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LDAC je v pořádku mám první Sony MDR-1000X v kombinaci s Xperia XZ Premium nebo Walkman A45 a funguje to skvěle.Vzdálenost není problém mohu mít přehrávač v jiné místnosti a stejně to funguje bez sekání dokonce to funguje i v pokoji o patro níže než je přehrávač podlaha je železobeton. Navíc Xperie se vás zeptá po připojení LDAC sluchátek zda chcete zachovat maximální kvalitu na úkor spolehlivosti spojení nebo ji snížit ale já jiné nastavení než maximální kvalita ani nezkoušel.

Sám jsem byl velký odpůrce BT sluchátek jednou jsem si koupil Beats studio wireless a musel je ihned prodat horší reprodukci jsem snad ještě neslyšel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

treba vyskusat WH-1000XM2 alebo novu WH-1000XM3 a pouit kodek LDAC. a ak cez to pustis neco vo flacu tak je to uplne niekde inde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sony moze dat ku kazdemu telefonu aj fajku zadarmo od ariany grande, aj tak si od nich telefon uz nikdy nekupim. Aaah! kupim, stravim par minut s Arianou a potom ho zahodim, Ariana za to stoji!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

radsej WH-1000XM2, tie rozdavali k xz2-ke zadara... najlepsi bezdratovky na trhu ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

6,55" je vážně ještě telefon? OMG

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by mohli zase začít dělat 8" tablety.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas. Ja som sa tak tesil, ze daco odhalia tento rok (nejake naznaky v kodoch boli), ale nic sa nekonalo :(.

Kazdopadne dufam, ze na tych novych xperiach uz nebude taky ten vypukly zadok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.