Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sony Xperia Z5 Premium: 4k video, 4k displej, 23Mpix foťák [IFA 2015]

možná bych ho uvítal víc s fHD displejem a fHD videem - vlastně určitě ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

fHD display by som radsej tiez.. ale video? Preco nie 4K? Niekomu sa hodi, ten iny vyuzije toho, ze 4K @30fps bude napr. zarukou toho, ze fHD @60fps, HD @120fps. Takze pekne plynule fHD, pripadne rozumne slow-motion. ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže jinými slovy - nechceš ani tak 4k..., ale hlavně ideální FullHD o 50-60p :-) To ale nese nároky na vyšší dat tok! Takže pokud to zabijí malým dat tokem, bude obojí (4k 25p, 30p i FullHD 50p,60p) na prd ... :-(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ako kde ;) Tocim aj aj, nie vsade mam potrebu vysokeho FPS. Skvela je volba, kde si navolim presne to, co potrebujem. Trebars aj slowmo v nizsom rozliseni. Neviem jak konkurencia, ale S5 ma slusny datovy tok.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam LG G4 a 4k video je len na skodu. Neda sa totiz zvolit ine rozlisenie videa (ani fotky)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Si si isty? Ved to je naprosto zakladna funkcia fotaku, ktory je defaultne v androide.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

fullHD displej staci, radsi bych vydrz poradnou, 64GB pameti v zakladu rozsiritelne a kdyz nahravani 4k videa tak neomezene(coz nevim jestli ma, nebo je to jak samsung 4GB limit a nazdar) a v 48fps aspon, 30 co jsem zatim videl videa tak staci pohyb a je to hruza a rovnou uz to za ty prachy muzou sypat do h265 nebo vp9

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A k předchozím komentářům bych ještě dodal 4.7 nebo ještě lépe 4.5'' display. Mobil s displayem nad 5'' si může koupit jenom **píp**.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to říkají vždycky jen ti, co mají malé... displeje ;)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

5+" chcu len ludia co nosia telefon v kabelke.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

**píp** se hrdě hlásí k Samsungu Galaxy Note II (jen půlHD displej, size 5,5") s tím, že nic menšího by už asi nechtěl :). Krom toho, že to hraje roli mobilu, to mám i jako pracovní nástroj - vzdáleně se s tím připojuju do práce (nebo domu či kamkoliv jinam) a dělám tam ... vlastně cokoliv. Sice je to nouzovka, ale někdy je to potřeba udělat dřív a pomaleji než pozdě a rychle.

Mimochodem to půlHD úplně stačí. Dokázal bych si asi představit FullHD, ale 4K fakt ne. Však zoomovat musím i s tím PůlHD, abych se na některý prvky na vzdálený ploše trefil :).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud ti to nahrazuje notebook, tak budiž :-) , jinak ale táhat se s hlavně jako mobilem!!!, s cihlou, co se nevende do kapsy, je uchalárna :-))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ale vejde se do predni kapsy u normalnich rifli, dzin. Nicmene sednout si takhle do auta je nepohodlne... Sem ted nedavno zrusil tarif s neomezenym tetheringem a misto 7" windows baytrail tabletu jsem mimo domov zase zacal pouzivat note 2 s neomezenym 4G netem za £17, tethering monthly allowance 4GB. Jak tvrdi Wift, 1080p display bych si taky dokazal predstavit, ale nezbytne to neni. Note od samsungu jsou diky aktivnimu digitizeru fakt vlajkove lode phabletu... Ta implementace poznamkovani v kalendari + poznamkovani samotne z toho delaji velice uzitecny nastroj. Mezi moje dalsi vyuziti patri turn by turn voice navigace (google maps), cteni na netu a kindle app, ktere jak sem si mohl overit neni fakt 2x tak prijemne jen na o neco malo mensim, mojem cestovnim HTC ONE.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto o nicem, bude to mit displej, ne ktery se uzivatel muset koukat pres lupu, protoze jinak jeho kvalitu nebude schopen nijak rozpoznat a ani vyuzit a chci videt cloveka, ktery sebou bude furt tahat lupu. :-/
Neco podobneho se kona s fotoaparatem, ktery nabuidne CCD (CMOS) o 23MPx, ale cocka si s tim poctem nedokaze poradit (to lze odvodit s jeji velikosti) a tudiz to maximalne bude uz v mirnem seru produkovat zazrnene fotografie.
Pritom na druhou stranu je vnitrni pamet jen 32GB, v dobe kdy TOP modely ostatnich vyrobcu nabizi 64/128GB.
(Vzhledem k problemum Sony ocekavam po tomto propadaku uzavreni mobilni divize, chybet nikomu nebudou.)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

S tou lupou, to je dobry napad. Udelat novy smart hodinky s displejem 1x1 cm a 4k rozlisenim a dodavat k tomu lupu, zbytek velikosti pak venovat baterii aby to vydrzelo dyl nez 18 hodin provozu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen kdyby s tím rozlišením přišel první "Ťamťung nebo Epl" tak se po.... nadšením. Je dobře že jim to Sony vyfouklo, stejně jako tenkrát se Zetkem :-P

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A víte vy co ? ... K 9K se nám blíží konkurence s letitým G3 ... a narozdíl od tohoto neergonomického (ergh originální Sony ) všeuměla má vše za cenu , kterou už jsem schopen akceptovat ;) αΩ ...

( 5,5'', kapacitní IPS LCD, 1 440 × 2 560, 534 PPI ; LTE (150|50 Mb/s); microUSB, Wi-Fi 802.11 a/ac/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, NFC ; 32 GB + microSDHC ;RAM: 3 072 MB, baterie: 3 000 mAh Qualcomm Snapdragon 801 (4× Krait 400, 2 500 MHz, 28nm) ; Google Android 4.4 (Kitkat) ;) ; 13MPx (4 160 × 3 120), video (3 840 × 2 160), blesk , bezdrátové nabíjení Qi )

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Megapixel war, zcela souhlasím. Prodávám fotoaparáty a první otázka od většiny zákazníků je: "kolik to má megapixelů?" V hlavě mi probleskne "To ho nezajímá snímač, světelnost optiky, čip?". Svět se zbláznil, jde jen o největší čísla bezmozků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se te pta na megapixely, tak ho zajima snimac... A jaky je rozdil mezi snimacen a chipem? Jsi si jisty ze prodavas fotaky? Svetelnost objektivu... Jinak samozrejmne vim co chces rict... Nicmene pokud se jedna o zrcadlovku ci bezzrcadlovku, tak tam ten trend narustu pixelu vetsinou prinasi i celkovy narust kvality vystupu a vsech ostatnich parametru s tim spojenym diky novejsim technologii vyroby atd. A potom je tu ne nepodstatna moznost detailnejsich vyrezu. Jinak pokud clovek neorezava a velkoformatove netiske, foti do jpegu, coz dela vetsina amateru, a chce zobrazovat na 4k tak mu staci teoreticky neco kolem 8Mpx. Co jde dokazat s modernim snimacem vzhledem k low light vykonu pekne ilustruje sony A7s a nedavno uvedeny nejaky canon bazmek myslim... Horses for courses...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Megapixel war v telefonech bez zvětšování plochy chipu či nárůstu schopnosti buněk zachycovat % více světla jde ruku v ruce s masivním odšumováním a právě ztrátou detailů ... Fotografie potom opravdu připomínají spíš kresby než detailní zachycení skutečnosti .... a zrovna Sony by mohla vyprávět když Exmor možná dobře vypadá na papíře , na výstupu je to bída a děs .
Pak je už celkem jedno jestli máte 23Mpix výstup , nebo 8 Mpix , když ořezem narazíte na hranici zozpatlávání/rasterizaci mnohem dřív :( .
Rád bych fandil novým technologiím , ale stačí mi srovnat výstupy z kompaktů aktuálně v prodeji a 5-10 let starých , abych poznal , že kvalita výstupu už dávno ustoupila do pozadí a hraje se především na funkce , editaci a sociální kur.ítka v menu telefonu/fotoaparátu ... + samozřejmě Megapixely a z ruky neudržitelný mega zoom ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.