Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Souboj 4k televizorů: LG a Sony se zatím do cenové války nepouštějí

to uz je na presdrzku. oni tu lcd technologii budou zdimat snad jeste dalsi stoleti !?! Kdyby uz nam radsi dali OLEDY ja si to stejne nekoupim kdyz gidim jak dnes do full hd dostwnu obraz z vysilani o max rozlisenim jejich udajneho HD s 576p a tudis jeden velky hnusny flek tak ani nechci videt ten obraz na 4k to bych se asi poblil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebo si každej člověk v místnosti může pustit svůj televizní kanál a ještě tam spousta místa zbyde, i když asi ne bez sluchátek :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja jsem taky furt cekal na OLED, ale kdyz vidim jak furt ta technologie neni pripravena, jak jsou stale problemy s zivotnosti. Proste tohle nelze komercne nasadit, kdyz si odmyslim cenu. Takze ja naopak 4k docela vitam. Aktualni LED panely na tom kvalitativne jsou velice dobre a 4k je jen evolucni krok. Jediny problem je ten, ze jsou zase vyrobci klasicky nenazrany a snazi se nas presvedcit cenou o tom jak je to hi tech, pricemz tam nic hi tech neni.. technologie stejna jen to proste nerozkrajeli ty male napr 26" panely a mame razem 4k 52" tv.. a to aby to dokazali vykreslit tak tam holt supnou dalsi procak na zpracovani obrazu a je to.. nic prevratnyho.. takze ted bez nejakyho vetsiho duvodu si musime pockat minimalne 2 roky, nez cena klesne na prijatelnou mez i pro normalni gibony.. A stejne pro vetsinu lidi ani 4k nema smysl protoze to nemaji cim krmit.. ja tv vyuzivam primarne jako monitor z pocitace, takze ja to mam cim nakrmit a vyuzil bych to uz ted, ale pro zbytek lidi verim, ze neni duvod proc do toho jit.. spis by vyrobci meli zalobovat at filmy vychazi ve 4k, jinak tato technologie bude penetrovat tak 6 let..;/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych radši 4K monitor, nejlíp o velikosti 24 palců.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to si budete muset počkat na Řitina Cinema Display.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://diit.cz/clanek/sharp-predstavil-32palcovy-pocitacovy-monitor-s-ro...

Ale radsi bych mel 30-40" a rozliseni 5120x3200 :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak jinde, ale tady v CR ma vetsina lidi maximalne DVDcka (coz neni ani FullHD), tak nevim, jak dlouho potrva, nez se 4k rozsiri, kdyz i penetrace FullHD je stale miziva.. 10 let? 20 let? 30 let?
Tim myslim dobu, kdy bude mit alespon 50% obyvatel 4k zobrazovadlo a alespon pulku filmu ve 4k.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud nepočítám seriály, které ve FHD zatím nejsou, mám všecko v .mkv. Ostatní nemá smysl uchovávat, ja to škoda místa :)
Ale jo, bude to trvat dlouho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bude to trvat hodně dlouho i ve světě. V době uvedení FullHD byl k dispozici i distribuční formát - BD/HDDVD. Pro 4k není zatím na spotřebitelské úrovni normováno nic. Stejně tak není nic normováno pro TV vysílání. Čeká se na h265, než se dostane do norem, tak to budou tak 3 roky. A třeba Česká televize na dlouho počítá s natáčením ve formátu 1080p50, vyšší formáty se používají jen pro natáčení filmů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.