Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Soudce snížil trest pro Jammie Thomas za sdílení 24 skladeb o 97 %

Stát se to u nás, tak je jedno zda by pokuta činila 32.640.000 nebo 918.000 Kč, tak či tak by osoba z dluhu za svůj život nevyvázla (uvažuji průměrného občana ČR).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no ... řekl bych, že ona jako živitelka 4 dětí na tom taky nebude finančně nejlépe ;) ... a asi taky bude do konce života platit - jak ten průměrný čecháček ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To sice možná ano, ale pokud vezmeme průměrnou roční mzdu v USA (40.000 dolarů), a naši (18.000 dolarů), představuje pokuta pro žalovanou cca 2x menší zátěž.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale no tak, každý přece ví jak je to s tou průměrnou mzdou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Víme, když si jeden dá k obědu celé kuře tak dva snedli v průměru půl kuřete. Každopádně ten hladný to vidí jinak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co by 70% čechů dalo za to, kdyby měli průměrnou mzdu ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No precedent udelal jeden rus, ten dostal pokutu, ze nazval egyptskou muslimku tak jak nazval (na druhou starnu, muslimove nazyvaji Rusy taky hnusne a vyhrozuji jim smrti, tak proc by jim nemohl nadavat do Kur*ev ... zvlast kdyz mu rika, aby vypad, ze chce pouzivat tu houpacku, na ktere sedi)

... dostal pokutu 750e ... coz je pro nej opravdu velka castka, nevim teda jesli pracoval v Nemecku, nebo tam jenom pobyval ... citil se logicky ukrivden, ze nemuze rict co si mysli, ackoliv muslimy nikdo nepokutuje za to, ze rika ze jsou podradna rasa a ze prijdou vyhubit ... no tak ji zabil (nozem po rozsudku na chodbe soudu) i kdyz byla tehotna ... coz je logicke, rus kdyz je opravnene nespravedlive odsouzen tak jedna, pokud treba rusa okradete a on vas predtim pozval domu, podreze vas ... je to proste tak a nemecky soud to mel vedet, kdyz si tak chytre hraje na ochrance muslimu a nezna ani jednu stranu ... mel tomu predejit a nepustit ho k ni po rozsudku ... ona by mu hlava treba vychladla a ztratil by se maticce rusi ... kde by nejakych 750e bylo nevymahatelnych.

No a kdyz ji ten rus pobodal, ochranka videla krev ... no a protoze maji sve zkusenosti s kurdy etc ... tak moc nepremyslel a pro jistotu zabil i otce ... no a rusovi je mozna jedno, zada zaplati 750e nebo zustane v Nemeckem vezeni .... mozna se tam bude mit lip, nez doma.

... no takze kdyz neko, kdo nic nema dostane pokutu ve vysi, ze ji nebude moct zaplatit, asi se bude chtit dostat do vezeni, nebot se tam bude mit lip ... nebo se taky muze pomstit a pak spachat sebevrazdu ... soud by na to mel laskave pamatovat, ze zivot na okraji spolecnosti na ziv. minimu nikoho moc nelaka .... takze mu zbyva jen nekolik veci ... a slusny clovek se asi pomsti, neslusny se da na drahu poradneho zlocinu ... a bude mu vse jedno.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak dalece to zajít nemusí, téměř ve všech zemích EU platí možnost vyhlásit osobní bankrot. U nás je to trošku tvrdší krajíc, 5 let vám stát nechává pouze životní minimum, ale poté jste čistí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

U nas je to celkem v klidu, nebo jsi snad videl, ze by tu nekdy nekdo neco zaplatil? Prinejhorsim staci navrch vytunelovat nejakej podnik, zpusobit skodu za par set milionu a nikdo na tebe nemuze :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.