Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SoundStorm je mrtvý

stejne jedinej poradnej soundstorm byla zvukovka Primax Soundstorm 32 z roku 1995:
http://www.hateband.com/zabyak/soundcards/big/gus_altrasound_01.jpg
(to je ona, vdyt to byl vlastne Gravis Ultrasound)
Jen nikde nemuzu sehnat druhou variantu s 4x CD-ROM konektorem (i s IDE) a na nemecky eBay ji nikdo nechce posilat k nam :-(
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vali se mi doma Gravis Ultrasound CD3,bez pameti,driv to byla pekelne draha karta :-) Normalne funguje,ale jen kdyz je v nejnizsim isa slotu a je podlozena aby byla rovne (asi nejaky studenak) a mama ma v PC Gravis PnP :-) jo Gravis byly super karty,skoda ze skoncily spolu s ISA slotama.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ADAT neni zadny intelovsky opticky standard, anebrz jeden ze standardnich interface, pouzivany v profesionalni sfere uz nejaky ten patek.. stoji za nim firma Alesis, jeji semiconductor divize se nedavno oddelila a tak prislusne receiver/transmitter svaby jsou dnes produkovany pod hlavickou Wavefront Semiconductors.. cele kouzlo ADATu a to, proc se jako fyzicke medium musi pouzit prave optika je v jeho schopnosti prenest soucasne 8 kanalu 24/48, pripadne pomoci S/MUX az 2 kanaly 24/192.. on totiz pro prenos nepouziva biphase mask, tedy signal obsahuje DC slozku, proto neni vhodny pro prenos po metalickem vedeni, ktere je treba oddelovat izolacnimi transformatory, ovsem prave diky nepouziti biphase mask ma polovicni sirku pasma a tak je mozne pouzit Toslink moduly, ktere by v pripade S/PDIF stacily pouze na 24/96.. je pozoruhodne, kam se ADAT dostava :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stale nevidim rozdiel medzi HD audiom od intelu a ich starym AC97. Vystupna audio kvalita je rovnaka - to znamena otrasna a to vdaka vyrobcom zakladnych dosiek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nobody> Ja ten rozdil vidim na prvni pohled - srovnejte:
HD audio
AC97

jsou to uplne jine veci! Tak treba ten prvni nema zadne cislice a je delsi a asi to bude i drazsi :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak a je to v haji i kdyz stejne nevim jaky byl rozdil ve zvuku SoundStorm a bez nej u nFORCE2, kdyz mam bedny pripojene ke zvukovce pres klasicke vystupy a DVD si na PC nepoustim. Posloucham jen MP3 a hraji hry tak se mi zda se se i obcas kousnul.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono nejde tu o rozdil ve zvuku, SoundStorm byla jedina dostupna zvukovka, co umela na vstupu popadnou vicekanalovy zvuk a v realnem case z toho udelat AC3 nebo DTS (ted nevim, ktery z nich to byl) a poslat to na digitalni vystup.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

GUS MAX mam doma, funguje, ale mam dojem, ze taky v nem neco neni ok, malinko slyset praskani ve vystupu, ale chcel jsem sehnat GUS PnP ... zatim nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nalim tak pak je mi to na nic protoze do toho zadny vicekanalovy zvuk nedavam a abych ho tahal pak zase ven to taky ne tak to mi na MP3 a hry staci i obycejne AC97 ne?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PRD> Nekdo ma doma kvalitni zesilovac a bedny, zelisovac ma ten digitalni vstup (ma vlastni D/A prevodnik) a treba ty hry chce poustet pres ten digital - dneska kazda 3D hra ma 3d zvuk a tak se to hodi.

Jestli ale mas stereo repraky, nebo treba 4.1/5.1/6.1/7.1 repraky s analogovym vstupem, tak to neporebujes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

skoda ze to takto dopadlo
tak uz len upieram zrak na creative ci budu schopny po x rokoch priliezt zo zvukovkou schopnou hardwarovo vyrobit ac3 ci dts,  a vlastne som sa rozhodol ze ani stroj neupgradujem kym nieco podobne na trhu nebude , ako sa hovori nech sa nechaju vypchat
 
mne sa ale najviac paci ako sa zachovalo dolby mohli predsa zliezt z cenou za licencie nizsie a cosi zarobit, takto budu mat akurat prd, aj im odporucam nech sa zadrhnu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nalim: Nevim jestli jsem spravne pochopil, ale mozna neni jedina? Mam ASUS P5GDC-V deluxe (http://www.asus.cz/products/mb/socket775/p5gdc-v-d/overview.htm) s HD Audio a pomoci Dolby Digital Live ta karta v realtime enkoduje vicekanalovy zvuk do AC3. Abych byl konkretni - zadna teorie, k pocitaci mam pripojeny externi DD dekoder, takze veskery zvuk z pocitace jde ven pouze jako stream po koaxu.
---
HD AudioUžijte si špičkový zvuk na vašem počítači! Integrovaný 8-kanálový HD zvukový (High Definition Audio, předem nazývané jako Azalia) CODEC umožňuje velmi kvalitní 192KHz/24-bitový zvukový výstup, funkce pro detekci konektorů, retasking funkce a multi-streaming technologii, která odesílá současně rozdílné streamy na rozdílné místa určení. Nyní můžete mluvit s partnery pomocí sluchátek a zároveň hrát více-kanálové síťové hry a to všechno na jednom počítači. Technologie Dolby Digital Live od Dolby Lab dekóduje více-kanálové zvukové zdroje do AC-3 bit-streamu, který pak v reálném čase předává na S/PDIF port.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... samozrejme jsem chtel napsat "deska", nikoli "karta" ... Ach jo, jeste ze uz je patek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevite nekdo, jestli existuje nejaky programek nebo hack do ovladacu, ktery by umel softwarove zakodovat multikanal do AC3 s libovolnou zvukovkou ? Jenom kvuli gamesam, nechce se mi do receiveru tahat analogove 6x stineny drat. Nebo by to softwarove nezvladalo real-time ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sniper: Nechceš mi toho Gravise PnP prodat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.