Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SoundTech představil LightSnake USB Intelligent Instrument Cable

Pěkné, ale na to , že obsahuje "jen" převodníky a "zesilovače" by byla vhodnější poloviční cena :/ ( mám ten dojem , že kompletní usb zvukovku jsem už v některém z obchodů zahlédl ...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no hele, pokud delas zvuk na profi urovni, tak neni problem koupit zcela obycejny kabel jack jack, nebo napr kabel ke sluchatkum za xx krat vyssi cenu nez je tento;) takze myslim ze cena je to velice solidni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nějak nechápu. Proč jenom mono ? Asi nejsem ten profík ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

protože nástroje nehrají stereo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dr4k3: Nechceš si článek aspoň přečíst, než něco plácneš? ("Lze s ním připojit různé kytary, *klávesy*") Moje klávesy třeba stereo hrají, a nemyslím, že by byly nějak výjimečné

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mem: Tvoje klávesy hrají stereo? A to jako jak, když zmáčkněš klávesu v pravo, tak ti hraje jen pravý reprák a když zmáčkněš klávesu vlevo, tak jen levý? To je trošku nesmysl, nemyslíš?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

corwin78: ty toho o syntacich a klavesach moc nevis, vid? spousta klaves ma stereo vystup. proste zvuk z klaves uz obsahuje stereo informaci. nektere patche jsou naprogramovany treba i tak, ze spodni tony maji panoramu vic doleva a horni doprava, ale to je jen jedna z tisicu variant. proste jsou mono, ale i stereo instrumenty!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: LOL ;-) Zvukový výstup je stereo, a mohu nastavit úplně cokoliv, třeba i to, co píšeš, aby klávesy vlevo od určitého místa hrály do levého kanálu (panning), nebo jiným nástrojem apod. Stejně tak některé nástroje (typicky pady) reagují na sílu stisku tím způsobem, že se pod ně pouští podkres jiného nástroje, a ten může být situován na opačnou stranu (takže když hraju slabě, je slyšet jeden pad vlevo, když udeřím, ozve se podkres vpravo). I pokud nahrávám z kláves přes MIDI přímo eventy a ne zvuk, tak se přenáší všechny tyhle informace - nástroj, síla úderu (velocity) a stereo panning, takže ochuzovat se o to při digitálním nahrávání je skutečně nesmysl. Mám pokračovat, nebo ses už probral?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mem: to vis, vzdycky se objevi nekdo kdo mluvi o necem co videl jen z letadla, nanejvys pak v televizi ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mea Culpa. Mám spíše zkušenosti se strunnými nástroji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78: Oceňuju uznání chyby, to se často nevidí *palec nahoru* :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nuz moje *klavesy* maju 2 samostatne velke mono jack(y) pre lavy a pravy kanal.
 
Neviem ako teraz, ale pred 15 rokmi ked som hraval v kapelach, profi mixazne pulty mali vstupy len jeden velky jack = MONO. A na mixaznom pulte si mohol plynuje nastavit "stereo panning" takze si velmi jednoducho umiestnil kazdy nastroj kde si len chcel. V pripade *klaves* so stereo vystupom ako je moj, sa na prepojenie pouzivali 2 mono profi kable. Samozrejme to zabralo 2 sachty na mixaznom pulte.
 
Chcem tym povedat, ze vo svete hudobnych kapiel sa pouzivali len (neviem ako teraz) hrube profi MONO kable s velkym jack ako je aj na tom USB tu. Takze analogicky by som ocakaval, ze bude mozne pouzit 2 tieto USB kable na prepojenie stereo klaves a v programe to obsadi 2 sloty mixazneho pultu.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevite, kde se to da koupit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoro vsetky klavesove nastroje do konca 80. rokov mali mono vystup (maximalne tak chorus efekt na ake-take stereo).. napr. mam tu dva analogove syntetizery (hint - podla jedneho mam aj nickname), ktore maju iba mono vystup.. az koncom 80.rokov sa objavuju prve komercne dostupne syntetizery s efektovymi procesormi, ktore vytvaraju stereo signal.. a napr. moduly do racku maju aj 8 az 16 roznych vystupov (nielen stereo).. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bych take rad vedel, kde se to da sehnat....kdysi jsem se ptal primo u Creativu, ale tam mi rekli ze to chce predzesilovac, kdyz to chci strcit do jacka zvukovky, takze tzn, aspon nejaky mini zarizeni pred a to uz si rovnou muzu n akytaru koupit kombo :-)cena by to byla zajimava..fakt vazne, kde to sehnat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prophet: no i dneska se delaj syntaky s mono vystupem, ale ty jsou vetsinou urceny treba jen na basovy linky a leady. ehm prophet je klasika - ladi ti dobre :) ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim, doteď jsem kytaru (no, spíš lap steel) připojoval přes Boss ekvalizér se srovnanými pásmy a vytáhlým gainem nebo skrz takový mikromixérek, na kterém se dá taky nějaký gain získat. V čem je výhoda tohohle zařízení proti normální zvukovce, má to nějak výrazně menší šum?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to je sice hezke, ze vime jaky to ma parametry, ale podporuje to ASIO ovladace?...nebo to ma nejake svoje?...jaky delay?...protoze jinak je to na dve veci, kdyz by se s tim dalo pouze nahravat...take by me zajimalo, jaka je vstupni impedance toho predzesilovace, protoze pripojit 15Kohm kytaru na 10kohm linkovej vstup jaksi neni ono...no ale ze je napsano k pripojeni kytary a klaves atd. tak snad aspon 500kohm to mit bude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Corwin78 : strunove nastroje su sice mono, ale ked pouzijes nejaky efekt tak aj to je stereo. staci taka klasika ako zoom 505 napriklad. a dali by sa urcite najst aj dalsie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

biscuit: no treba nechat po zapnuti cca 10 minut, kym sa ustali teplota.. potom VCO celkom drzi.. ani sa nepytaj, kolko krat som to mal otvorene.. a to mam este poslednu hw reviziu, ktora ma byt udajne najstabilnejsia ;-) ale zvuk je fajnovy!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a co rikate kvalite? krasnych 16bitu s SN ratio soundblastera 90 let... uff. Ne ze by analog syntaky nebo kytary nesumely, ale to ze to ma tyhle parametry vypovida o kvalite, kterou ten prevodnik pude mit... totalne plochej zvuk, bleeeee

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja sem u propheta nejak na problemy s ladenim nenarazil, drzi... akorat klavesnice ma asi trochu zkorodovany kontakty, protoze par klaves blbne, neudela uplnej kontakt a tak mam treba trojity attacky ;-)... takovy kulomenty

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Crazy Horse : i el.kytaru muzes zapojit stereo - jednu civku od humbuckeru (double-snimace) posles doleva a druhou doprava - fungujeto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To all: myslim., ze je uplne jedno jakej kterej nastroj umi hrat...jestli stereo nebo mono....kazdopadne kdyz se kouknu na kabel tak vidim mono jack, takze je celkem jasny co to je za zvukovku.....nevim co tu resite ;))) BYE

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda :-) dělat z tak jednoduchý věci takovou vědu ... Pokud sem tenhle bazmeg správně pochopil, měla by to bejt specialní "zvukovka" s jedním MONO IN, a to co do impedance se jedná o HI-Z čili vysokoimpedanční nástrojovej vstup, čili i ten jack 6.3mono napovídá, že se to bude strkat převážně do strunných nástrojů ať s cívkovejma nebo piezzo snímačema a já nevím čím vším možným. Nástrojový vstupy ať už na dedikovaných preampech nebo profi zvukovkách s celou sadou vstupů běžně bejvaj MONO nebo popř DUAL - dva nástrojový nezávisle na sobě nebo v páru ..
 Synth bych přes tohle asi určitě nenahrával. Jednak většina synthů má stereo i více kanálovej výstup a v první řadě prostě interní generátor toho nástroje ad natura generuje stereofonní signál, ať už vytvořenej interním efektovým procesorem nebo nějakou jinou metodou danou vlastní funkcionalitou konkrétního tónového generátoru nástroje..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.