Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Španělsko již není zemí nekomerčnímu sdílení zaslíbenou, bude cenzurovat internet

so it begins..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

STejně věřim že se tahle cenzura nakonec obejde. Už teď jsou na to metody a pracuje se na novejch. Tyhle zákony by mohli vyprovokovat ještě pár dalších ke tvorbě. DOufám že si to lidi nenechaj líbit. Jinak mě timhle rozhodně zábavní průmysl koupit si jejich výrobek nepřinutí, spíš naopak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

viš, že mě by to bylo jedno ? Kdybych mohl, zaplatím těch 16 dolarů páušál za netflix, a všichni budou spokujení. Já, že mám obsah, vydavatel, že dostal zaplaceno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Internet má dvě slabiny
1) centralizovanou registraci domén
2) možnost odposlechu nešifrovaných dat kýmkoliv.

Politická řešení omezení internetu vycházejí vždy z těchto dvou aspektů. Není tedy nic jednodušší než oba problémy obejít - což se v budoucnu nepochybně stane. Není nikde psáno že se do budoucna na Internetu neobejdeme bez klasických domén. Naopak - systém domén od počátku internetu co byl spuštěn první DNS server nezaznamenal významější změnu. V podstatě jsou možné dva scénáře
A) bude více registrátorů domén a každý bude provozovat své DNSka - uživatel ať si vybare co chce - to funguje defakto už nyní - existují uzavřené komunity provozující svůj vlastní internet - například příznivci některých ne zrovna legálních aktivit. To není zrovna praktická varianta. Spousta uživatelů netuší co je to DNS server.
B) mnohem praktičtější je varianta kdy bude vyvinut zcela jiný systém doménových jmen založený především na naprosté decentralizaci. Žádné DNS, doménová jména zdarma registrovatelná ihned online bez jakýchkoliv omezení jenom tím že na svém počítači kliknete na tlačítko "vytvořit doménu" a Váš počítač dá vědět okolí že tu je nová doména. Otázka je jen jak to vytvořit po technické stránce aby to fungovalo a bylo to efektivní.

Když nepůjdou zabavit domény tak už zbývá jen čmuchat v přenášených datech. Velice jednoduše řešitelné efektivním šifrováním.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A jak při tom "vytvořit doménu" budete řešit kolize ? A nebo bude vždy aktivní jen ta nejnovější registrace ? To už je jednodušší mít malý program, který se bude chovat jako stínoví DNS, a záznamy si bude vyměňovat někde na principu p2p.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To že dnes vy ani já nevíme jak to udělat aby to mělo hlavu a patu neznamená že to v budoucnu někdo nevymyslí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No ja nevim, ale neumim si moc dobre predstavit, jak za par let budou vsichni vesele tahat terabajty sifrovanych dat dnem i noci a temny sily v ramci fair play uznaji svoji prohru a vykaslou se na to.
Internet ma jednu jeste vetsi slabinu. Kabel se da prekopnout nebo aspon monitorovat. Nemas verohodny vysvetleni co jsou zac ty prenaseny data? Tak to mas blby, dostanes pristup akorat na par proverenych webu na whitelistu a pro ostatni ti musi giga mesicne stacit. A za nepovolenou antenu na strese je deset let natvrdo, to by tak hralo, aby se nam lidi snazili obchazet nase omezeni.
Dneska to jeste moc predstavitelny neni, ale co neni, muze byt...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pred par rokmi si nikto nedokazal predstavit ze komplet film bude mozne stiahnut za dve minuty.

nikdy nehovor nikdy.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kanada je na priority watch listu? A tak svým sousedům lezou do "zelí", marně.
No a s odstupem času si Borat Obava nobelovku "opravdu" zasloužil, demokrat k pohledání.
Obyčejným španělům nezávidím, mezi mladými je obrovská nezaměstnanost a teď jim místní odsTOPiči nadělují další nechtěné turbodárky, zanedlouho tam bude jistě veselo.
A my můžeme zatím sledovat co nás zanedlouho čeká taky, až nebude co "privatizovat", kde škrtat, za co bojovat... nebude úniku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodnuti priskrcovat zabavu v dobe vysoke nezamestnanosti hranici se sebevrazdou. Mysli si snad ze ti mladi zacnou nakupovat? Ne, vyrazi do ulic ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mladi by predevsim meli vyrazit do prace a zacit se chovat zodpovedne, predevsim zodpovedne vuci sobe a svym rodinam.
Coz se bohuzel velmi casto nedeje z duvodu VELMI stedreho socialniho systemu, a diky tomu, ze prece "stat se o nas postara".

Pak to dopada tak, ze mladi lide misto do prace vyrazeji rabovat do ulic....njn...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A preco by sa o nich stat nemal postarat? Ved Spanielsko ma penazi , ze nevie co s nimi. Vid: budu davat peniaze zo statneho rozpoctu bohatym monopolom , ktory mozu platit hercom aj 40 000 000 dolacov za film. Su mlady chudobny spanieli iny ludia ako bohaty umelci?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ROFL
Tak tohle je drsny...obavam se, ze asi svou "myslenku" myslis vazne, a nejedna se o recesi ci provokaci, ze?
Pokud to tak je, tak asi nema cenu se snazit dal...Myslenka, ze Spanelsko, ktere je zadluzene tak, ze neni daleko od osudu Recka, kdy uz mu za chvili nikdo ani nebude pujcovat, tak ze tohle Spanelsko ma penez, ze nevi co s nimi, a proto by je melo rozdavat lidem...
No, pak se neni co divit, ze to tu vypada, jak vypada...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bolo to myslene tak polosrandovne.Ale je tu otazka komu ma hocijaky stat pomahat? Zial spanieli schvalili peniaze majitelom autorskych prav, co je skutocnost, teda bohatym korporaciam, zo statneho rozpoctu. A pre nezamestnanych nemaju? Na toto som narazal. Je zarazajuce bohatym daju a chudobnym nie. Pretoze by ich to stalo viac penazi.Neeticke , ale logicke.
Moj nazor na Grecko a im podobne krajiny je taky , ze sme im vobec nemali poziciavat. Mali normalne skrachovat a bolo by. Tento sposob fungoval v historii sveta vzdy a vsade ,aj ked nie v takomto meradle, tak naco vymislat nieco ine co navyse nefunguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Být třicátníkem mimo Prahu není žádný terno. Děti se rodí především v rodinách indočechů, proč asi? U nás je systém štědrý jen pro některé, vlastní zkušenost. V tohle jste hodně mimo. Buďte rád, že nejste postižený nebo se nestaráte o člena rodiny. Pak byste něco podoného nevyřkl.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Je mi 35, a zamerne jsem se stehoval z Prahy do Dobrise:-) Ale tak hlavne proto, ze tu byty jsou za polovic co v Praze...Mam dite rok a pul stare, planujeme dalsi.
Vydelavam pomerne o dost vice, nez je prumerny plat. Kdyz jsem v te firme, co jsem dnes zacinal, vydelaval jsem o dost mene, nez je prumerny plat. Proste jsem si rekl, ze se vypracuju, a vypracoval.
Mimochodem, moji kolegove, kteri maji na starosti regiony, kde se oficialne prilis nedari, maji jeste vyrazne vice penez, nez mam ja (severni morava, a podobne).
Pokud nekdo shani praci, zoufale jiz nekolik let hledame SPOLEHLIVE pracovniky do regionu, jedna se o praci obchodnika. Znamena to jezdit autem,pracovat z domova = byt spolehlivy a neflakat to. Vetsina lidi, kteri to zkusili, nakonec odpadli....
Osobne bych se stydel, kdybych mel jit na urad a zadat o nejake davky, to se priznam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: "Vetsina lidi, kteri to zkusili, nakonec odpadli...."

Tak jestli ono to nebude třeba špatně nastavenými požadavky z vaší strany, které většina lidí prostě nedokáže (nebo za danou odměnu nechce) uspokojit ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim no...spis typicky uchazec o zamestnani je nejaky blbecek, co sezral vsechnu moudrost sveta, ma minimalne 1 vysokou skolu, v zivote nic nedokazal...To by samo o sobe nebylo na skodu, mozna tim lepe, pac se da vychovat, ale je k tomu potreba urcita pokora a vlastni chut se zlepsovat a ucit se. Coz 99% tech, co vylezou ze skoly, nemaj ani nahodou. Ne nadarmo jedna z nejlepsich obchodnic u nas je pani, ktere je asi 50 let, a ma to v hlave srovnany.
Ja kdyz zacinal, bral jsem nejakych 15 cistyho v prumeru - priserne malo, na Prahu. Ale sel jsem do toho s tim, ze se chci ucit a zlepsovat. Dneska tu praci delam ctvrtym rokem a mam nekolikanasobek prumerne mzdy. Ostatne, kdybych ty prachy nemel, byl bych firme na nic a uz by nechtela ona me :-)

Vezmeme si region na morave - lide, co maji na starosti kraje na morave, berou v prumeru vyrazne vice, nez 50 tisic "cisteho". No, nechci se hadat, ale to je tak 5x tolik, co tam bere prumerny clovek. Takze to nevidim jako spatne nastavene :-)
Spis je to tak, ze mladi lide jsou jednak v mnoha pripadech arogantni zmrdi, a zaroven k tomu nemaji existencni potize, protoze se o ne nekdo postara. Stat je to obvykle vzdy, k tomu velmi casto rodice. Proc oni by zacinali na 20 tisicich, kdyz na davkach maj polovinu, pokud to sikovne zaonacej, a nic je nenuti pracovat...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když budou ilegální i vyhledávače, jak to potom bude s Google? To jej ve Španělsku zablokují?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

postupne se stahuji mracna, pripravuje se utazeni sroubu ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak Spanelsko je pomerne solidne socialisticka zeme a ten socialismus tam ma velkou tradici, takze se spis divim, ze to tam zavadej az ted...
Ono v podstate na tom celem je nejzajimavejsi, jak to, ze tohle obecne muze prochazet. Podle mne odpoved je opravdu hroziva - podle mne je to proto, ze to lide dovoli, a mozna dokonce proto, ze si to vetsina lidi preje.
V cemz je zasadni nevyhoda demokracie. Pokud nadpolovicni vetsina lidi zvoli strany, ktere udelaji.....cokoliv....., potom je to pravne v poradku, i kdyby zvolili, ze se vsem lidem sebere jejich veskery majetek.

Problem neni ani tak v utahovani sroubu na internetu - problem je v utahovani sroubu obecne a v tom, ze vetsina lidi v tzv. zapadni civilizaci preferuje socialismus - a to dokonce i ti, kteri si mysleji, ze naopak jsou pravicovi.

Obecne nevidim cestu ven - cim lepe se lidstvo ma a mit bude, tim to bude horsi

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Miluju lidi, kteří cokoliv debilního vždycky prohlásí za socialistické, bolševické a komunistické, ačkoliv s tím třeba přijde kovaná pravice.

Španělsko je země především katolická, byla i fašistická. Socialistická jen opravdu kratičkou dobu před druhou světovou válkou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale on má pravdu. Ve Španělsku je neuvěřitelně rozvinutý socialismus. Já tam jezdím pravidelně, mám tam známé, takže vím, jak to funguje. Tam to rychle kráčí do (_!_).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No, nevím, jak to mají v USA, ale kdyby se poskytovatelé připojení a hostingu fakt nasrali a prostě na den odstavili vládní aparát, tak by tam třeba potom taky-zástupci-lidu nechvalovali takovýhle lameřiny... U nás, věřím, že by taková "stávka" naši státní správu efektivně odstavila od netu, ale v USA mají možná nějaké záložní připojení, vládní síť, nebo tak něco. Ostatně internet vznikl původně jako armádní, vládní a akademická záležitost právě v USA.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A možná zase bude...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zacina ist do tuheho, dnes padol nakolena megaupload , USA zacinaju svoje "vizie" naplnat a ako citam, tak tie svoje blbosti chcu natlacit aj europe. Nech padne grecko a cela europa a potom aj usa, ludia sa chytia moci a povesaju vsetkych co si myslia, ze svetu vladnu oni lebo maju peniaze

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A kde jsou dnes ti obhajci nasich milych "demokratickych" vlad?Asi radej nekam zalezli.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Neskutečné, jak všichni berou Ameriku jako někoho, před kterým musí svěsit ocas.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Číny, Ruska, Kanady ?
Nechápu to tam dělá Kanada. K DCMA se tuším připojila, NSA to tam nemá moc daleko...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Protože v Kanadě se také už několikrát postavily za "normální lidi" a stahování pro osobní potřebu policie snad ani nevyšetřuje, protože je to tak jako tak blbost, stejně, jako u náz, v Německu a ledaskde jinde.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

USA kanadu toleruju. Vedia, ze vpripade atomoveho utoku najviac radioaktivneho odpadu zostane v kanade. Aspon taku spekulaciu som cital.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kanadani USA vubec nemusi, smeji se jim a delaji si s nich srandu, i kdyz spolu obchoduji. Pokud nekdo v USA dostane rakovinu, velmi casto se rychle stava obcanem Kanady, protoze jedine tak ma sanci prezit i kdyz nema zrovna na ucte 2M $ ... zato kdyz to prezije, tak se tam odstehuje a je Kanadanum vdecny.

A ze lecba rakoviny stoji hodne penez ? To neni pravda, jen na tom nekdo moc ryzuje, vezmeme si Linuse a lidi kolem linuxu, kdyby chtel nekdo tohle sam pro sebe, tak se nedoplati, to by byly miliardy dolaru, ale takhle je to gratis a lide jsou placeni z daru firem a lidi, ziji si velmi dobre, ale samozrejme nemaji jachty a jine veci, ale uzivi se natolik, aby byly zabezpeceni, mohli si dovolit pestovat konicky a cestovat vsude mozne po svete a byli statsni, hold nepotrebuji mit megadum, jachty, letadla a miliony v bance, staci jim dustojne zit a nasetrit si na duchod ... hlavne byt spokojen se svym zivotem a klidne spat.
Spi klidne pani Rotchildove, Rockefelerove a Sachsove ? podle me ne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.