Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Španělský soudce přirovnal sdílení k půjčování knih, zábavní průmysl prohrál další spor

Konečně rozumné slovo!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Blbost, spanelsko je socialisticka zeme tesne pred krachem. Kdyz byly problemy v recku, panoval v evrope velky strach, aby se neprenesl do spanelska, kde je to taky nahnute. Kdy uz lidi pochopi, ze bez prace nejsou kolace a ze za praci je nutno lidem zaplatit?

Sireni filmu zdarma neni to same jako pujceni knihy. Jednu knihu muze cist soucasne jen jeden clovek. Tudiz nehrozi, ze by si jednu knihu pujcil cely svet. Pokud by to bylo legalni pres internet, tak to hrozi zcela realne.

Jen trochu rozumne uvazujicim lidem musi dojit, ze to tak nemuze fungovat, protoze napsat knihu stoji spoustu casu a prace a ten kdo ji pise musi z neceho platit svou obzivu. U filmu je to jeste obtiznejsi, naklady na jeden film se pohybuji v desitkach milionu korun. I ty je potreba uhradit, jinak takova dila jednoduse nebudou moci vznikat. Leda by byla placena z dani a statni kasy a to si myslim je to nejhorsi co by nas mohlo potkat, ale presne k takovemu cili zlodeji tlaci vyvoj.

Jeste je tu tedy jedno mozne reseni, ze si autori budou moci zdarma zase uzivat vasi praci, tudiz i vy budete delat zadarmo. Takovy system se jmenuje komunismus a jsem zvedavy, jak byste si v takovem systemu poradili se situaci, ze vsichni by se chteli bavit a nikdo nechtel pracovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Španělsko je Parlamentní monarchie je to DEMOKRATICKÉ státní zřízení

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To, máš marný, OSAákovi to můžeš vysvětlovat horem dolem, je dobře placený z našich peněz za tu zdejší agitaci, neboj.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Demokracia predsa nijak nevylučuje socializmus. Demokraciou môže byť aj diktatúra.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jednu knihu klidně může číst celý svět, jen to bude trvat poněkud déle. Čímž se opět dostáváme k problému nabídky a poptávky tj. trhu.

Že se producentům film nezaplatí třeba ani z desetiny není ani zdaleka problém "pirátů". Jiné filmy se zase 10+ zaplatí i teď. S "pirátstvím" jako bez.

Už konečne pochop, že neexistence pirátství neznamená automatické násobné zvýšení zisků producentů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dříve byla podle "vašich" statistik míra pirátství mnohem vyšší. A při tom to "fungovalo" (a stále zatím funguje) ve vzájemné "symbioze" (Ve smyslu propagace vs. potenciálně ušlý zisk).

Čeho chceš dosáhnout? Bez "pirátství" profitem stejně nehneš, spíš budeš čelit hrozbě, že i klesne. A posilováním nastoleného trendu a praktik typu ACTA dosáhneš MNOHEM horšího stavu než je tebou zmíněný a nenáviděný komunismus. Vendeta, Orwel 1984 ... pak nebudeš smět tvořit ty, za tebe to doladí stát. "A jsem zvědavý jak by se ti v takovém systému žilo a pracovalo"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli trolujete, tak gratuluju, ale povedlo se Vám všechno napsat naopak, než to je.
Co se týče knihy, tak je známá věc, že většinu peněz sežere mašinérie vydavatelství, které navíc díla nejisté úspěšnosti vůbec nepřijme, takže zbývá jedině elektronická podoba.
A že by se všichni chtěli bavit? Taková situace je dnes daleko markantnější, než dříve, protože lidi nejsou vedeni k zodpovědnosti. Napůjčují si ve stylu carpe diem a pak otročí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Me spis pripada, ze se vysokymi cenami filmu vyrobci spis chlubi. Mizerny pribeh, ale hlavne ze tam hraje nejaky vsudepritomny xicht a udelaji se efekty za miliony. Filmova spolecnost ma byt firma jako kazda jina, ma dbat na udrzovani svych nakladu v prijatene mire, ne prosustrovat zbytecne miliony a pak svadet svoji neschopnost na piraty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Klídek, téma pirátství bude věčná debata a zejména na tomto serveru. Je to obdoba sporů jako jsou třeba plazma TV, nebo LCD TV. Nové, či ojeté auto, atd...
Dále ber v potaz nakolik se na morálce lidí podepsala výchova socialistického režimu, vždyť se za komančů tradovalo, že kdo nekrade - okrádá rodinu. Připomínám další naši vlastnost a to je nerespektovat autoritu, soudy, úřední moc, práva druhého, atd... Už i v Bruselu jsou z toho trošku mimo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Čemuž ovšem nepomůže fakt, jakým způsobem je právo schvalováno a jak funguje, jeho vymahatelnost (i v porovnání s USA, na kterou všichni nadávají).
Různé přílepky k zákonům, absordity, lobbing...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono by taky stalo za kratky zamysleni, ze neni prace jako prace. Nektera je nepostradatelna, napr. vsechno diky cemu mam strechu nad hlavou, kus zvance na taliri, zarovku misto louce a dalsi milion veci, bez kterych se moderni clovek neobejde. To zamestna znacnou cast spolecnosti. A jen diky tomu, ze jim to tak pekne jde, se muze jina skupina lidi venovat produkci zabavy. Podstatny je, ze zabava je postradatelna. Muze se produkovat pouze tolik zabavy, na kterou vydelaji ti vsichni ostatni. Z toho duvodu nic neresi nejaky placeni z dani, protoze ty prachy na to proste nejsou. I kdyz nepopiram, ze to k tomu smeruje, ale to je proto, ze jsou to pro prijemce jisty prachy bez starosti. Zajimavy je, ze obecne "dusevni vlastnictvi" neni zdaleka jen zabava, ale i hromada jinych dulezitych veci, ale jsou to prave producenti zabavy, kteri prskaj nejvic a jeste se neferove schovavaj za dusevni vlastnictvi jako celek a snazi se vsechny presvedcit o svy nepostradatelnosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Plácáš naprosté kraviny.
1. Už jako malí sme si četli v jedné v jedné knize klidně dva nebo i čtyři naráz :0) Sdílení jen celou věc zjednodušuje není to jiné jen snazší a lepší...
2. Fungovalo to tak tisice let, a v mnoha oborech to tak funguje dosud (zkuste si vydat nějakou technickou knihu, budete ji většinou DOTOVAT..), tudíž žádné nemůže např. Alexandrijská knihovna měla před vypálením na 800 000 svazků a nikdo ty autory neplatil zvlášť!...
3. Zloději nikam žádný vávoj v AV netlačí, zato lháři a demagogové ano...
4. Autoři mohou mou práci užívat zdarma odjakživa, Já si tedy za zvou práci nechám zaplatit jen jednou a nenutím je zaplatit znovu při každém použití...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor predá dielo distribúčnej spoločnosti - dostane zaplatené. Ja zas platím distribúčnej spoločnosti, ale nie za dielo, ale za (aké prekvapenie) distribúciu a koľko dostal autor je mi úplne jedno, nemám s ním nič spoločné.

To, že prichádzajú o peniaze je len a len ich problém. Majú si vymyslieť taký obchodný model, ktorý im bude zarábať. Zvládal to Google, zvládajú to "Linuxové firmy", zvládajú to webové servery (napr. aj tento náš diit.cz) a iní. Nepotrebujú k tomu autorskoprávne komando. Neexistuje teda žiadny dôvod, prečo by autori mali byť nejak extra chránení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Amen

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Španělsko země krále Miroslava :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak toto je supa! Ze to este niekomu nenapadlo! A pritom maju pravdu.
Spanielske sudy maju u mna +1 :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nejlepe je podpoříme, když si koupíme nějaké dobré víno, které uzrávalo několik let v nějakém tom dubovém spanelskem sudu :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už dva roky kupuju výhradně španělská vína pro jejich plnou, výraznou chuť. Když od někoho dostanu víno moravské, italské nebo nedejbože francouzské, tak po zkušenostech už je ani neotevřu a putují udělat radost někomu jinému, kdo je třeba ocení - nebo je mu to jedno.

Takže souhlasím!!!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Konečně nějaká ofic. osoba udeřila hřebíček na hlavičku. Ochrana duševního vlastnictví má význam v případě, že by na něm chtěl někdo cizí vydělat. Jinak je to opravdu to samé, jako někomu půjčit knížku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze vysvetlujte to takovym, jako treba Earl, pro nez je zapujceni knihy kamaradovi doslova vlastizradou... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně bych už jenom za myšlenku na zapůjčení čehokoliv rovnou popravoval, je to tak strašlivá věc, že by na ni neměl nikdo ani pomyslet, natož nedejbože realizovat :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"By mandate of the District of Columbia Precrime division you're under arrest for the future act of piracy and/or copyright constitution violation that was to take place at 8 hours and 4 minutes." :-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nee, zaveďme termín OSAzrada... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvlastni je ze vyrobcum jinych produktu pučovani nevadi.Klidne muzete pučit auto někomu a vyrobce vas ani za to nebude žalovat s argumentem ze si soused musi koupit vlastni na jednu cestu do obchodu.To jenom komedialni prumysl ma takove uchylne požadavky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

kulhate na obe nohy

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Přece když si člověk může vypůjčit auto, nemusí ho koupit a výrobce je okraden!

To je přesně ta logika, jakou používá zábavní průmysl...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tak uz vim proc automobilky krachujou. podle bulharskyho vypoctu auto jsem si pujcil nejmene 100× auto stoji v prumeru 500k kc takze jsem zpusobil vyrobcum aut ‘bulharskou’ skodu 50Mega

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty si možná děláš srandu, ale Velký Obsah přesně takhle ty škody vyčísluje. Tedy přesně takhle ne, podle logiky Velkého obsahu bys automobilkám nezpůsobil škodu ve výši ceny auta, alš škodu tisícinásobně (ne-li ještě vícenásobně) vyšší. Takže ne 50 mega, ale takových 50 miliard by bylo adekvátní k tomu, jak Velký Obsah vyčísluje škody.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je samozřejmě dáno tím, že v tom vypůjčeném autě mohl jVc přepravovat kohokoli (jako si kdokoli na netu může stáhnout sdílenou písničku). Škoda se nepočítá jen za rodinné příslušníky, za zbytek lidstva ano!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný. Konečně někde mají rozum. Asi se přestěhuju do Španělska ;-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

no kolko palcov hore som rozdal, az mi je to divne.
To bude tym ze clanok je kvalitny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Gratuluji španělům! Konečně rozumný přístup ze strany soudu. Kéž by k témuž nakonec dospěli i jinde. Šéfům a přisluhovačům "zábavního průmyslu" se to asi moc líbit nebude, ale jinak nelze než s rozhodnutím souhlasit. Proč v jedné oblasti stavět mimo zákon něco, co je všude jinde naprosto běžné a legální. Desky, kazety, a později též CD a DVD si lidi půjčovali vždy a je to naprosto v pořádku. Dnes si to půjčují trochu jiným způsobem přes internet a v širším měřítku, ale v podstatě jde pořád o totéž. Pokud se jedná o skutečné piráctví na kšeft, tak to by postihováno být mělo, stahování, ba i sdílení mezi lidmi by ale mělo vždy zůstat beztrestné. Polopravdy a lži zábavního průmyslu na tom nic nezmění.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.