Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Speciální myš Genius DX-ECO míří na trh

Kdyby radši udělali myš, která se nabíjí jako samonatahovací hodinky. Čím víc jezdíš, tím víc nabíjíš... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavá myšlenka :). Jinak s tím kondenzátorem to je IMHO pěkná blbost, když nějaká lepší myš třeba od Logitechu může fungovat na dvě AAA baterky třeba dva roky, nebo asi i víc (teď mluvím třeba o Logitech M705, kde se uvádí výdrž 3 roky). Spíš mi přijde škoda, že není k dispozici moc myší s podporou bluetooth (zaplácnout si zbytečně na notebooku, kde je USB portů poskrovnu, jeden port bezdrátovým vysílačem/přijímačem, mi nepřijde zrovna super).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt ale BT neni zrovna user friendly vynalez :) a pomalu mi prijde ze ho vyrobci ruznych zarizeni uz jen toleruji...

Me se treba napad s kondikem libi :) u stareho mysaka se mi stavalo ze baterky klekaly po dvou tydnech...nabijeni trvalo pres USB dlouho... a kolikrat clovek proste mysku jen tak odlozi a jde si udelat kafe :) a vlastne by mel nabito... spis se divim ze to nedela vice vyrobcu (tech kteri maji dobijeci / dokovaci stanice na mysky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně, já bych nic s BT nechtěl. Jednou sme řešili hodně drahou klávesnici s 2,4GHz BT a ta se náhodně odpojovala..... kromě BT tam totiž maník měl taky 2,4GHz wifi, takže to asi nějak moc nespolupracuje.... a to jsme to testovali se stejným PC u nás v práci, nikdy žádný problém...

prostě, když už myš/klávesnici/cokoli, tak KÁBL.

nehledě na to co níže píše Kecal, většina z nás svítí jak Homer Simpson....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já mám zase pocit, že těch bezdrátových zářičů EMP je až moc...
Stačí se podívat, kolik vojáků, kteří sloužili u lokátorů má kluka ... a není sousedův :-)... moc jich není, prostě ty naše chromozomy jsou méně odolné. Jasně můžeme se bavit o intenzitě atd.... ale...
...a ať mi nikdo nic neříká... prostě kromě "životního stylu" má na rostoucí neplodnost (... karcinomy, atd.) vliv právě EMP :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... jasně, takže to je přesně ten důvod proč si to tady dál svinit dalším EMP?
Njn, prostě jsme živočišný druh, který si sám pod sebou vědomě řeže pomyslnou větev...
OMG

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby byl život tak málo odolný, tak tu už žádný dávno neexistuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsak to dlouho trvat nebude...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zivot prezije. Takovy svaby snesou vsechno. Ale Homo Sapiens ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, Logitech to vždycky přehání s tou udávanou výdrží... Měl jsem už několik jejich bezdrátovejch myší a byl jsem rád, že vydržely desetinu toho, co na nich bylo napsáno. Bude to něco jako údaj o dynamickým kontrastu u LCD :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Či on neudáva výdrž s kvalitnými litiovými AA článkami.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam obycajnu wireless a aj BT mysku, moje pocity su zmiesane:
+ BT mys ma vyhodu, ze ju raz sparujes a mas vystarane, ziadne obsadene USB porty, staci mys zapnut a behom par sekund je ready to use, takisto ziadne riziko poskodenia/stratenia receivera
- BT mys ma podstatne kratsiu vydrz na baterky - pri intenzivnom pouzivani ti vydrzi maximalne 1 (2xAAA) resp. 2 mesiace (2xAA)
- BT modul v notebooku ma vo vseobecnosti trosku vyssiu spotrebu ako receiver obycajnej wirelessky
- BT mys ma citelny lag - zalezi od pouzitia, pri kancelarskej robote, browsovani a pod. to je suma fuk, ale na hry je to des a hruza
- BT mys ma nevyspytatelnejsie spravanie v zarusenom prostredi - obycajna wireless myska pri strate signalu proste len neurobi to, co ma. BT mys vsak funguje podobne ako wifi - v pripade straty paketu sa ho snazi poslat znova, pricom sa zacne zaplnat buffer (kapacita cca sekunda prace s mysou) a ked sa signal obnovi, tak sa buffer naraz cely vyprazdni. V praxi to vypada tak, ze ked BT mys strati signal, tak chvilu sa nic nedeje a ked sa signal obnovi, tak sa vykona vsetko, co sa s mysou pocas tej sekundy spravilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, já souhlasím, nechtěl jsem říct, že BT je všespasitelný. Jenom se mi na těch "obyč. wireless" myších nelíbí zaplácnutí portu přijímačem, který díky jeho velikosti nebude zrovna dvakrát problém ztratit. Možná že by spíš stálo za to vyvinout nějaký standard pro tyhle potřeby, nebo už použít nějaký existující, který by vyhovoval rychlostí odezvy, možností navrhovat zařízení úsporně apod., aby se to pak neřešilo různě proprietárně (nějak nemám zrovna v lásce proprietární návrhy). Na druhou stranu ale uznávám, že nevím, jestli by mělo smysl to navrhovat jenom pro klávesnice/myši (a osobně bych si teda bezdrátovou klávesnici nekoupil už z toho důvodu, že to může být jenom další potenciální bezpečnostní díra, jde o další zařízení, kde se musím starat o baterky, no a hlavně u klávesnice mě kabel snad nikdy neomezoval).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Logitech má pěkně udělané svoje příjímače co zvládnou více zařízení naráz, já mám tak bezdrátovou klávesnici a myš u telky, sice je používám jen párkrát za týden, ale taky už jedou na baterky asi rok.

BT klávesnici a myš mám též, ale pekelně mi na nich vadilo, že jsou nepoužitelné, dokud OS nenahraje ovladače, zato ty radiové simulují normální usb a tak se dá vlézt i do biosu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máš to blbě nastavené. Bluetooth ve vší obecnosti používá pro HID (klávesnice a myši) stejný protokol, jako je na USB HID, samotná bluetooth vrstva může paket zbrzdit o 0.625mikro(!)sekund, kdy myš / klávesnice čeká na volný slot pro vysílání. Právě pro tuto vlastnost mám naopak bluetooth velmi rád, že žádný lag nemá, kdežto u všech těch Logitech / Genius vlastních protokolů člověk nikdy neví, co dostane. Doma mám proprietární Genius set a má lag "jako prase", cca 100ms - naštěstí ho nemám na hraní.

Teoreticky je možné, že bluetooth master je nastavený tak blbě, že začne "usínat" a myš / klávesnice jej musí "probudit", což jde jenom v některých časových slotech, na které si musí počkat. Už jsem to tak jednou viděl a je fakt, že to může pak lagovat celkem hodně, nicméně moje bluetooth myši prostě nelagují a tečka.

S vyšší spotřebou je to ale pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nech vyrobia prijimac ktory bude "pruchozi" tj. na nom bude samicka USB portu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco podobného už bylo, ale to zařízení na přeměňování kinetické energie na elektrickou, tak malé aby se vlezlo do myši nebylo moc účinné, muselo se s ní prudce pohnout několik tisíckrát za minutu, aby to udrželo myš naživu, ale třeba to nakonec vylepší a budou takové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Lídli som kúpil bezdrôtovú klávesnicu a myš za nejakých 650 korún. Raz za 3/4 roku vymením batérie, inak všetko ok. Neviem si predstaviť nabíjať to každé 4(?) hodiny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim nabijet mys kazde 4 hodiny mi prijde jako docela ulet

kdyby to melo vydrz alespon tech 10 hodin, pak by se to dalo uz nejak i pouzit - rano nabijes a vecer ti to pripomene ze mas vypadnout z prace :-)

nebo kdyby jak kondenzator tak vysilac meli oba obe funkce - takze by je clovek v pripade vybiti jen prohodil

a pritup k pripojeni te "baterky" taky nevypada jako prilis snadny - chvalne za jak dlouho se neco u toho vika kvuli neustalemu otvirani a zavirani ulomi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jesli myslis posledni obrazek, tak ti jen ukazuji, kam se da schovat prijimac, kdyz treba cestujes, abys ho neztratil - imho nic vic, nic min...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jste si jisti tou vydrzi jen 4h

just 3 minutes to give you around a week before another recharge
je uvedeno napr. zde: http://www.techtree.com/India/News/Genius_DX_Eco_Mouse_Needs_No_Battery/...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I odkazovaný zdroj uvádí "This capacitor needs charging every week, but it gets charged in 3 minutes flat." (Tento kondenzátor potřebuje nabít každý týden, zato se úplně nabije během 3 minut)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no přiznám se že jsem si nedokázal vzpomenout, odkud to info o 4hod je, takže jsem zagooglil a našel nejmín 5 zdrojů, které to uvádějí. zatím nechám text jak je. ono je klidně možné, že to 3min nabíjení dá 4 hod používání, resp. 1týden výdrže "v klidu" (prostě jako u telefonů máš výdrž při volání a výdrž když je telefon v klidu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, kdyby to vydrželo v kuse na týden, ale týden při normální práci (ne jenom v pohotovostním režimu), tak už by to bylo smysluplnější. Ale pořád mi přijde lepší použít ty baterky (možná ideálně koupit nějaké AAA akumulátory s nízkým samovybíjením a možná by přežily i tu myš a byla by to jednorázová investice a třeba jednou za rok by se nabily, což není žádná hrůza).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já používám NiMH akumulátory, vydrží tak 3 týdny a sadu 4 akumulátorů používám možná 5 let. Předtím byly v MP3 přehrávači. Před každým nabíjením je ale nechávám vybít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BT má řádově menší výkon, než např. WiFi. Takže, jestli nežiješ někde na samotě u lesa, máš toho EM záření kolem sebe dost, BT neBT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zase zhovadilost na n-tou.... ono vůbec kupovat si jakoukoliv GENIUSí myš je blbost, ale tohle je über-blbost. Logitech a MSFT HW na hrad, ostatní do křemíkového nebe!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trochu výše jsem psal problémy s hodně drahou BT klávesnicí. Shodou okolností to byl Logitech, takže.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je sice mozny, ale zkusenosti s bezdraty od Geniusu jsou ... nepublikovatelne. Mam jednu Genius klavesnici pro HTPC a ta se plne vybije za tyden i kdyz nezmacknes jedinou klavesu. Ani nevim kam jsem ji odhodil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO nemusí být ani bezdrátové... já třeba zase narazil na jednu Geniusí myš, u které při zatočení s kolečkem se to chová tak, jako by se s ním rychle kmitalo sem a tam (např. posouvaná stránka jenom tak cuká nahoru a dolů, při pomalém otočení se to dá s velkým úsilím použít, ale jinak hrůza). Prostě Genius mi přijde spíš jako low-end. Zato myši od Logitechu se zdají být OK. S klávesnicemi zkušenosti nemám, protože všechny, co vyrábějí, mají pro mě nepřijatelné rozložení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja to nazyvam Genius-bug... zatial co som mal moznost mat v ruke nejakych 15 Genius mysi, tak drviva vacsina toto iste robila... niektore to robili uz od vyroby dost masivne, ine len sporadicky, ale casom sa to zhorsovalo... po nejakych 2 rokoch uz je kolecko na kazdej Geniuske prakticky nepouzitelne, pri rychlom toceni uz ani nijak nereaguje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

není to přímo jen genius bug. mám tu teď levnou myš logitech a ta tohl ecukavé chování kolečka už po 1/4 roce také vykazuje. na genius a jeho ohoblování válce, který stiskává mikrospínač kolečka, to ale zdaleka nemá. nicméně to neřeší můj problém: neexistuje myš pod 400kč, která by vydržela déle než půl roku fungovat naprosto spolehlivě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tím kolečkem je to zajímavé, poslední myš jsem kvůli tomu musel vyměnit. Chtěl jsem tu chybu nějak lokalizovat, takže jsem to celé rozebral a zkoumal, jestli tam není nějaký bordel, ale nenašel jsem vůbec nic, co by mělo vadit. Mechanicky to vypadalo v pořádku. Že by to byla chyba v elektronice?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

skusali ste microsoftky? tie su imho dost spolahlive a v OEM verzii vychadzaju velice lacno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS měl dřív skvělý hardware a i jako linuxák jsem si něj potrpěl, ale podle mých posledních zkušeností momentálně zapadl do průměru. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U žádné microsoftí myši jsem tenhle úlaz ještě nepozoroval, přitom většinou kupujeme ty levné, do 300 Kč.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žena má už pár let nějakou obyč MS OEM a kolečko taky bez problémů. Já jsem po letech vyměnil Logitech (slušná MX310, tragická RX1000) taky za MS asi za 500, a kolečko je opět bída. Je totiž i naklopitelné do stran (což jsem při koupi netušil), a tímpádem je stisk třetího tlačítka prakticky nepoužitelný, protože kolečko má tendenci při stisku ujet

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to co popisuješ s kolečkem dělá i moje Logitech G5, ale to bude tím že už jí je 5 let ;-)

jinak v práci máme geniusky a fungujou ok, akorát občas se teda na nějaké nečistotě zblázní kurzor, ale to se mi naposled stalo před pár měsíci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...takže si máš koupit něco, co je s PC spojeno kabelem místo wireless skopičin.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak si chytráku přečti to "trochu výše".... nebylo to pro mě ale pro týpka co chtěl HTPC, a pokud umíš číst, tak "trochu výše" se dozvíš můj názor na bezdrát - NIKDY.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci moc rypat ale nema tam byt makra?
"žádná komba a programovatelná marka nečekejme"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak příště nerýpej ;), chybu označ do bloku a stiskni Ctrl+Enter nebo ikonu žlutého trojúhelníku s vykřičníkem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LAMY ... a proc to nenabijeji z okolniho el. magnetickeho vlneni ? ... to je jeste nenapdalo, to jim totiz musi poradit Cech ;-) klukum taiwanskym ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikola Tesla nebyl cech ale srb (i kdyz tehdy to bylo oboji Rakousko-Uhersko). A moc mu to s tim prenosem energie vzduchem nefungovalo. Pravda, dneska je ve vzduchu tolik ruseni ze by se to mozna i dalo ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je fajn že mě tahle myška donutí dělat ty pravidelné přestávky :-) stále na to zapomínám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.