Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Specifikace Intel Coffee Lake-H v čele s Core i9-8950HK na 4,8GHz

Ten i3 to je fakt takhle?

Core i3-8300H 4 / 8

Fakt je to 4C a 8T, tak jestli k tomu vyrobce notasu nahodi nejakou GTX1060, tak by to mohl bejt docela zabijackej herni notas a porad v nejake rozumne cenove relaci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

GTX1060 a spojení herní? No nevím, ta karta můžná zvládne dobře 720p ale víc ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

*360p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na Ježkovu videosbírku ideál...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

GTX1060 da v pohode 1080p u vetsiny her. Dokonce bych mozna sel v notasu i do GTX1050Ti 4GB, jeste uvidim, ale myslim, ze ted nic kupovat nebudu a pockam si az na nabidku s tema Coffee Lake procesorama a uvidime jaky tam daji vyrobci notasu (Asus, MSI, od nikoho jineho notas nechci) grafiky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"GTX1060 da v pohode 1080p u vetsiny her"

Vidíš a já vím že v pohodě to nedává ani 1080 vodou chlazená. Ono totiž záleží co znamená to "v pohodě"

Za "v pohodě" považuji minimální FPS 60+, maximální možné nastavení detailů. Třeba MS pro Halo 2 pro takové nastavení doporučovasl 1080Ti..

určitě se shodneme že výrobci své karty snaží prezentovat v nejlepších možných scénářích že, nemají důvod své karty podceňovat.

Schodneme se určitě na tom že GTX980Ti a Maxwell TitanX je stále výkonnější než GTX1060, že...

https://images.nvidia.com/geforce-com/international/images/tom-clancys-t...

Tak mi prosím, vysvětli proč samotný materiál NVIDIA říká že Divison ve FHD nedá 60FPS ani na tom Maxwell TitanX?

1060 je řádově na úrovni GTX980, tzn ta division ve FHD běží 44 FPS... To tedy nevidím jako "v pohodě", zvlášť u 2 roky staré hry, která navíc byla před release dost optimalizovaná - proto propad kvality obrazu ve srovnání s prvními trailery.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na to mam jednoduchou odpoved. V pohode u notasu, kde se rozhodne nehodlam venovat nejakemu progamingu, herni notas je takova zabava, kdyz je clovek mimo domov, je zrejme 30+ FPS. A to je na GTX1060 (notebookova verze se srazenym taktem) stale mozne v pohode dosahnout skoro u vsech her.
Opravdu si preci nikdo nemuze predstavovat, ze mu notas da to same co desktop, uz jenom z toho duvodu, ze na notasu koukam na 17" obrazovku, zatimco k desktopu mam pripojenu 42" TV a velmi bezy bude mit hodne fanousku pripojen ten novej 65" NVidiackej monitor, co oznamili na CESu. Take bych si o nem nechal zdat, uvidim podle financi. Takze opravdu neni mozne srovnavat a na notas nemuzes aplikovat stejne "v pohode" jako na desktop. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem mimo domov jsem někde na hotelu, na hotelu bývá typicky TV, ke které lze kupodivu notebook připojit kabelem, voila :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten zminovany 65" TV/monitor zase tak moc na odbyt nepujde.
Lidi co maji GPU dostatecne vykonne na 4k zase tak moc neni a ta cena bude docela pravdepodobne nekde na urovni 55" OLED. Nehlede na to kolik lidi asi bude mit misto na 65" "monitor" pripadne i na dalsich 65" na normalni TV, to co nvidia uvadi plnodnotna TV neni, max webTV a treba konzole je taky lepsi na normalni Freesync 2 TV.
Osobne radsi poridim neco jako premiovy 35" 1440p g-sync herni monitor za 1/4 ceny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem sledoval nějakou recenzi na tuším 65" LG "herní" TV, nebylo to OLED, ale bylo to s podobnou OLED srovnávané a tahle "herní" na tom byla lépůe než ten OLED, závěr recenze byl že to vřele doporučuje a že za cenu 1300 USD to nikomu ani neudělá ránu do rozpočtu... takže možná v našem malém českém zapdákově něco jako 65" TV patří k něčemu extra, tak jinde to není žádné terno

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za tu cenu mozna, i kdyz porad do bezneho 2+1/3+1 bytu s rodinou je 65" vetsinou moc velky.
Ale v tomhle pripade se odhadovana cena za ten jejich BFGD monitor (4k 65" 120Hz HDR G-sync + Nvidia shield) muze klidne blizit $3-4k coz uz je trosku jine kafe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ti teda nevim ale donedavna sem v kompu mel docasne starou 980ti (FE) a v Division davala stabilnich 1080p@60+ FPS s temer vsim na max.
1080Ti s tim samym nastavenim da 60 fps pri cca 30% zatezi a ve 4k@60 82% a to jeste mam zapnuty profil s nizkym,i takty jinak by vysledek mohl byt i cca15% vyzsi.

Uprimne hry se vsim na max hraje jen blbbec a obzvlaste na notasu (par nastaveni co dela zadny ci minimalni dopad na kvalitu obrazu a pritom degraduje vykon klidne o 10ky procent) a navic tyhle vysledky sou pravdepodobne starsi takze neodpovidaji soucasnemu stavu hry a ovladacu.

Navic dneska uz neni problem si koupit ultrabook a k nemu e-gpu dock klidne s 1070-1080ti a propojene pres TB3 rozhrani a uzivat si tak jak mobility tak i herniho vykonu pokud je to potreba.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"s temer vsim na max"

A jsme u toho, téměř není vše. Třeba ultra preset je hodně ořezaný, zvláště HFTS stíny jsou bomba. Ono taky aby ne, je to odlehčená podoba ray tracingu, žere to ale hodně výkonu.

Nebo typická optimalizace - rendering resolution, tuším defaultně má division 75% i v ultra nastavení, tzn, hra se renderuje v nižším rozlišení než se pak zobrazí. Mimochodem tohle je dost viditelné.

Btw proč hraje hry "se vším na max" jen blbec? To jsou potom vývojáři totální dementi, když tam něco takového vůbec dávají. Mě naopak přijde nesmysl kupovat nové hry a hrát se sníženými detaily. Tím okrádám sám sebe a nehraji tu hru v podobě v jaké ji autoři zamýšleli.

nejvtipnější pak je že ti co nejvíce řvou na to jak hry vypadají hrozně a nikam se neposouvají nikdy ty hry v max detailu, nehrají jenže právě tam se často schovává více realistická grafika. Další část to pak označuje za "kurvítka výkonu" aniž by si uvědomili že ten nepatrný posun v kvalitě/realističnosti stojí třeba dvojnásobek výkonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tady se nikdo nebavi o viditelnych detailech ale je fakt ze sou nastaveni ktere davaji smysl na nizsim rozliseni ale treba uz sou zbytecne na 4k.
Neboli pokud das 20 nastaveni ma max a 2-3 stahnes na medium/high protoze zopakuji maji minimalni ci zadny vliv na kvalitu obrazu (rozdil v obrazu treba jen 0.0x%) a naopek velky dopad na vykon CPU je podle me normalni protoze bez analyzy obrazu pizel po pixelu rozdil prakticky nerozeznas.

Zde mi prijde mnohem rozumnejsi si misto druheho Titan XP do SLI poridit treba kvalitnejsi display s rychlejsi response a lepsim zobrazeni barev

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

My se ale přece stále bavíme o hraní na FHD v maximálních detailech. Ne o 4k na kterém třeba člověk nemusí mít tolik AA jako na FHD, i když na velké 4k TV ten chybějící AA stejně vidět půjde...

Rád si ale poslechnu příklad nějakých 20 nastavení které mají smysl na FHD a ne na 4k, z praxe vím že můžu ubrat AA, ale většinou ho stejně nechám protože rozdíl na mnoha věcech vidět jde

V Případě třeba té Division... kvalita reflexí.... To je viditelný efekt ale zrovna tohle je jedno z nastavení které jsem musel na 1080 snížit abych zachoval minimální FPS na 60.

HFTS stíny, zatím to nejrealističtější řešení stínů které jsem kdy viděl... tohle žere ranec výkonu, viditelné to je, ano nevnímáš jednotlivé pixely a jak realisticky se ten stín vykresluje pokud se na něj nesoustředíš, ale pocit z celé scény je prostě jiný a o to jde, spoustu takových věcí vnímáš spíše podvědomě.

Kvalita volumetrické mlhy... zase maličkost ale čím kvalitnější volumetrické efekty, tím vyšší realismus.

Object draw distance... proč mám vidět nějaké detaily jen na omezenou vzdálenost a ne i v pozadí. Jednak to přináší případné nechtěné popupy objektů - "detailů" na scéně ale s max vzdáleností je prostě celá scéna plnější a věrohodnější...

Pak samozřejmě ta očůrávka s rendering resolution. Tohle je zatraceně vidět, zvláště když vytáhneš ostrost objketů, pak to chce zase AA abys to trošku fixnul.

hodně lidí na to řekne "špatná optimalizace", "kurvítko výkonu"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže JiříkuKá ty potřebuješ "ULTRA" detaily na masturbování čehosi. Přenastavuješ aspoň úroveň vyhlazování? Nebo tam prostě dáš na Hujera ULTRA a když to nestíhá dávat 60+FPS tak běžíš do obchodu pro další TitanXp?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nepotřebuji ULTRA detaily, chci maximální detaily, třeba u zmíněné Division je ULTRA ještě hodně "nízké" nastavení.

Prosím neplést ULTRA s MAX. Proč se mám okrádat o vizuální zážitek v podobě realističtější grafiky?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježišmarja to su mi keci, podla teba sa asi na ničom neda zahrať. Tak neviem ale.... notebook je prenosna vec s malym monitorom a tam ked si das niekedy troska mensie detaily alebo rozlisenie ti vobec neublizi, GTX1060 je fakt herna grafika, ktoru vecsina ludi co sa bavcia na notebookoch nema a moze len snivat. Kazdy ma inu predstavu o bavcani ale nepis, ze ak to nieje na ultra a 60+ fps ze je to zle. Toto nastavenie je pre desktop kde mozes mat žrave komponenty, na notas ti staci troska povolit.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne Division je prevazne multiplayerova strilecka, kde se proste na detaily nehraje, ale predevsim je od Ubisoftu, takze optimalizace stoji za pendrek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1: od kdy je Division střílečka a ne RPG?
2: možná nebudeš věřit ale více se hraje Division solo než multiplayer s tím že v případě MP vede kooperace nad "MMO"
3: Ta hra běhá i na slabém HW a vypadá obstojně. Když tomu osolíš tak tím dokážeš zavařit i silným grafikám ale to není o UBISOFTu a špatné optimalizaci ale prostými požadavky na výkon. Samo můžeš zbastlit kód, ale je zcela obvyklé, že požadavky jednoduše převyšují možnosti HW. Optimalizace v tom případě znamená, že buď navýšíš HW prostředky nebo snížíš požadavky na výsledek, takhle to u SW zcela normálně chodí. Optimalizace proto znamenají často degradaci kvality. Tady je zachována možnost využít co nejvíce realistických efektů ale za cenu výkonu.

SnowDrop engine prostě dělá věci, které mnohé enginy neřeší. Zatím ho známe jen z Division, ale počítám že připravovaný Avatar na něm bude postavený taky a ukáže ten engine zase v jiném světle - stylizaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirkovo oblibene Tema, jak si nezahraji FullHD ani na GF 1080 :D
Tohle je asi uz 50x stejna iterace stale stejneho hloupeho trolovskeho prispevku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zahraji ale člověk musí optimalizovat - snížit své požadavky nebo koupit lepší HW, 1080Ti by na FHD stačila, ale s 4k na stole mě ta 1080Ti stejně nikam neposune. Šel jsem tedy cestou snížení požadavků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po bezpecnostnich, nepajecich(jader) a vohybajicich(se procesorech) pruserech intelu, po nasilnem zdrzovani ctyrjadra v roli high-endu a jeho umelem prodrazeni s tym nasilne vydane rady i300 pro Coffe Lake, by Intel koupil jenom cisty blazen, vzdyt AMD jiz ma skvely 65W mobilni vosmjaderny Ryzen na scene - https://www.amazon.com/Gaming-FreeSync-Display-Editing-GL702ZC/dp/B077GB..., a ze u mobilniho Core i9 moznost OC? naprosta zbytecnost, vzdyt proto je tu desktop, ne notebook provedeni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel ten ASUS má jen single channel RAM a levné chlazení, takže totálně WTF produkt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

viz Much Doge, naprosto k nicemu, kategorie vykonnych notasu momentalne jedine Intel. Bohuzel, ja jsem procesorum od AMD velmi moc naklonen, ale bohuzel v notasech mimo uspornou ultra tridu nic poradneho nenabizi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo jo uplnej fanboy AMD ze ? :)
Fakt me neprestavas udivovat, to ze se tu objevil znovu Crha me napred dost znechutilo, protoze uz jste tady dva trollove, ale pak jsem si rekl proc vlastne ne ?
Dva studentici co maji hovno co delat me urcite mohou necemu priucit :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mobilny CPU a 65 W. Parada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo je to blbost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro workstation class notebooky proč ne?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě je i ta třída notebooku blbost :)
Ale ok, asi existují lidi, kteří to využijí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No hlavne na tech 65W dost pochybuju ze se bude u notasu drzet na max boostu dele nez par vterin a zbytek casu pojede nekde lehce nad zakladnim taktem mozna az na par robustnejsich vyjimek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měli jste někdy ASUS ROG 17" notebook v ruce? Můj drží už 6 rokem denního používání, chlazení je super, i7-2630QM si ve fullloadu všech jader i po půl hodině "throttluje" na drzých 2,6GHz a ventilátor "je slyšet". Víte o něm, ale nedělá pištivý zvuk.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano mel a neni to neco co bych povazoval za "notebook".
Kazdopadne i7-2630QM je 45W 4 jadro s taktem 2-2.8GHz kdezto i9-8950HK je 65W 6ti jadro s taktem 2.9-4.8GHz a podstatne vetsi cache.
Realne by tohle cpu potrebovalo minimalne 2x lepsi chlazeni aby bylo dlouhodobe schopne dosahovat boost taktu. Jeden z duvodu proc je boost o 1.9GHz vyzsi nez zakladni takt.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám pocit, že Intel ještě neopustila panika po nástupu Ryzenů. Takhle časté ohlašování nových/vylepšených procesorů tu ještě nebylo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čipset H130?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.