Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k První specifikace ultramobilního APU Picasso

Já doufám, že se objeví nějaké 35-45W TDP Ryzeny a ideálně šestijádra, nabídka výkonných mobilních AMD CPU vlastně neexistuje, což je podle mě škoda.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Škoda to bezesporu je, ale na druhou stranu výkonné mobilní APU je tak úzký segment, že bych spíš v zájmu penetrace mobilního trhu a zavedení konkurence byl raději, kdyby AMD poladilo ty 15 - 25W modely pro "normální" notebooky (tam je Intel podle mého ještě o fous lepší) a když už něco výkonnějšího např. pro hráče, tak neplýtvat silami a vzít derivát bezgrafikového Ryzenu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je hlavně potřeba aby je "poladili" výrobci ... naučili se je korektně nastavovat biosem a tak podobně viz nedávná recenze E585 ... konkrétně frekvence v idle neklesá pod 1600MHz, nenastavitelná paměť pro grafiku(frame buffer). Ještě je možné že jde o kurvítka, což je vždycky těžké určit jestli jde o neschopnost nebo záměr.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nj vzdy je tam nejaka drobnost ktera trochu tlaci do drazsi varianty :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naopak pro vývojáře který chce mobilní stanici dnes nic moc není, intel U procesory se po chvíli vytížení stáhnou někam k 2.5GHz. Jediné co je dnes k mání je 8300H - 8850H a ty se topí tak, že je problém je uchladit a navíc jsou skoro vždy v laptopech brány jako "herní" v kombinaci se silnou grafikou - úplně zbytečně. Od amd žádný neškrcený mobilní cpu momentálně není. Jen pár pokusů kde nacpali do notebooku desktopový 2700 (a 65W už je malinko moc, ten notebook vazi skoro 5Kg). Uvidíme co přinese další generace, doufám že budou v tomto segmentu také něco nabízet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten problém s chlazením je spíše kus od kusu, dost záleží na konkrétním stroji, aktuálně je trend vše ztenčovat, což je super nápad v kombinaci s výkonným HW ;D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak na tohle je dobry dell XPS 15. 'Temer' placka a 6 jadro, ktere celkem drzi frekvence.
ULVcka jsou spis do placek, ktere nejsou delane na 'extremni' zatez, za to jsou jip prenositelne :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím, existují i různé business class stroje ála Latitude 5491, která mají právě jen ty šestijádrové Intely, případně čtyřjádrové. AMD by se hodilo mít výkonná CPU, klidně i bez iGPU právě pro segment herních/výkonných business/workstation notebooků.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nemá být náhodou Picasso na 12nm ? :-) To by byla změna oproti RR a článek to ani nezmiňuje ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.