Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Společnost Novell prodána, stovky jejích patentů získává Microsoft

eDirectory Microsftu konkurentem dávno není, proboha, jeho podíl na trhu je dokonale mizivý. Znáte nějakou firmu, která ho používá? Já sice znám firmy, které mají ještě někde v koutě Novell servery, ale jako adresářovou službu stejně používají jen AD.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zrejme by si sa divil, na kolkych "nemizivych" percentach unix/linuxovych enterprise serveroch je pouzivany eDirectory.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Divil. Jednak samotných enterprise unixových serverů je už dnes v podnikové sféře mizivé procento, a za druhé, na co by to na nich bylo?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ehm, ja delam ve firme kde je to samy UNIX a Linux ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podla teba je teda mizivym percentom vyse 26% (podiel serverov 21.2%L inuxovych + 4,9% ostatnych Unixovych, udaje IDC z juna/2010). Hmm, ja si teda mizive percento predstavujem predsa len trochu "mizivejsie". :)

Ale zrejme ta sponzoruje MS :), ten mozno vstepuje svojim oveckam iny vyznam pojmu "mizive percento". :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To UNIX+linux zaujímá v oblasti serverů jenom 26 %? To se docela divím, myslel jsem, že to je daleko víc :) (osobně si ani nedovedu představit na serveru provozovat cokoliv jinýho)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Používáme ve firmě (malá instalace - zhruba 40 stanic, dvě pobočky) i ve škole (900-1200 uživatelů, 3 "pobočky").

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cert vem eDirectory ... pamatujete na zalobu SCO na linux? Jeden z duvodu proc to padlo bylo protoze se ukazalo ze patenty o ktere slo mel NOVELL.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moment. V odkazovanem clanku je "certain" intellectual property. Skutecne se jedna o UNIX patenty? Vyjadril se k tomu uz Novell? (Nasel jsem dalsi clanky zminujici ze se zatim nevi co presne Novell prodava microsoftu ...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Novell PR: "Novell will continue to own Novell’s UNIX copyrights following completion of the merger as a subsidiary of Attachmate."
http://www.novell.com/company/ir/message.html

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

eDirectory ... treba VSB a kupa jinych skol v CR ... desetitisice uzivatelu na skolu ;-))

Jinak pokud vim, tak patenty na UNIX technologie (nikoliv Linux) ziskava AMD a ne M$ ... linux jak znamo zadne patenty mit nemuze a jestli muze, tak s dodatkem, ze je nelze licencovat pod nicim jinym, nez GNU.

Spor SCO byl cely veden spatne, nebo sise dobre, on totiz nesel tak docela proti linuxu, ta cas skoncila tim, ze SCO byl uznan z kradeze linuxovych zdrojaku.
Pak slototiz o prava k UNIXu a ze IBM nesmi svuj AIX nazyvat unixem a ze ma platit za AIX a ze z AIXu dala veci do linuxu a ze podporou linuxu udelalai dumping a znicili business SCO UnixWare ... ale uz jen to, ze SCO prodavalo pak i CladeraLinux svtedci o tom, ze uznali GNU licenci ...

takze kauza SCO tak trochu byla o necem jinem, nez spekulovala media, lepe receno to o cem spekulovali uz bylo davno smeteno, stacilo vystoupeni Linuse, ktery rek, ze ten kod, ktery SCO roka ze ma taky a ze je jeich napsal on a ze je ten kod nefunkcni a nede ani zkompilovat ... proste se neco ucil a ten include soubor byl zapomenut ... a kdyz jej nikdo nevyuzival, tak jej nikdo nelinkoval a ani neopravoval ... a jen tam tak vyhnival z nejaky automaticky robot rekl, hej, ten kod je nefunkcni a nikdo jej nevola ... a tak se smazal ... pak se ztrapnili pravnici z SCO a vsichni meli bzundu jak jsou blbi ;-)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hmm škoda, doufám že se na to antimonopolní úřad koukne pořádně i s výhledem na budoucnost vzdálenější než 14 dní a zatrhne to..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

rofl

samotny pojem "antimonopolni urad" je v soucasnem pojeti kapitalismu, kde jde jen o rozsireni monopolu velmi usmevny...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.