Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Spoluzakladatel Atari předpovídá konec éry herních konzolí

Nojo, Atari které svého času všude osazovalo MOS6502 a jeho klony bych tak pustil k vyjadřování se o kvalitách hardware. Wii U není vůbec o výkonu stejně jako o výkonu nebylo Wii. Konzolové hry jsou cílené pro masy a masám jak zjevno stačí Angry Birds stokrát jinak, takže proč tam vlastně cpát nějaké výkonnostní výstřelky.

A za sebe můžu jen říct, že by se mi líbilo, kdyby na tom někdo rozeběhal Linux :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ten linux by ti tam byl asi k čemu? Proč by si někdo kupoval takovouhle konzoli kvůli linuxu? Doby kdy to bylo zajímavý na PS3 jsou už dávno pryč. To už je zajímavější Raspbery PI a podobné systémky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A myslíte si snad, že na konzoli se může jen hrát hry, nebo by se mohlo i pracovat v běžném prostředí?

A co na to Jan Tl.... ehm, Valve se Steamem pro Linux? ;)
jak už bylo párkrát naznačeno, pokud Valve vydá svou konzoli a bude na Linuxu, postupně se setře rozdíl mezi Konzolí a PC. Protože na obém půjde ten "příšerný" Linux. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud udelaji svoji konzoli, urcite to bude X86_64 PC, protoze sice linux bezi vsude a mit to i pro powerPC ci jiny CPU neni problem, jenze by to musel vyrobce her podporovat ... pravda, mozna ze je to lakave, udelat to pro PowerPC a tim znemoznit hrani na PC a nechat volbu na vyrobci hry.

Vsichni vime, ze assembler jiz nikdo nepouziva a ze C/C++ a jine jsou lehce prenositelne, to jen windows maji problem diky tunam shit kodu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nejspíš to bude x86 architektura, ale tou "konzolí" myslím spíš to, že zastrčím CD/BR a pařím, bez nějakých instalací...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

C/C++ jsou prenositelne pouze pokud programator neni prase, coz znamena, ze spousta C/C++ SW prenositelna neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpověď je jednoduchá: protože co zajímá tebe nemusí zajímat mě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za off-topic, ale co máte proti 6502? Vždyť takové Atari 800 XL/XE ještě dnes překvapí leckterého pamětníka tím, co všechno s 1,77MHz procesorem zvládá. Nemluvě o tom, že v době, kdy se 6502 a její klony hromadně používaly, nebyl výkon samotného procesoru tak podstatný - řadu náročných funkcí zajišťovaly jiné zákaznické čipy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja bych jen dodal, smatrphony a tablety stejne speji k tomu ze nahradi nejen konzole, ale i nektera PC, u nekterych kousku jiz zbejva vpodstate jen ta podpora dalsich periferii, sak proc by nejake budouci smartphony nemohli vyuzivat kuprikladu bezdratovich gamepadu, mysi, klavesnic, tiskaren, a vlastne veskerych periferii ktere zname z konzoli nebo PC , a slouzili tak jen jako una konzole polozena kde si u TV nebo monitoru :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

USB Klávesnici, USB disky a HDMI výstup podporuje i moje 2 roky stará Nokia E7. Tiskárny fungují už někdy od Nokia 9210 (tehdy ještě jen přes IrDA). Android by to mohl zvládnout už ve verzi 5.0 ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ber to z pohledu laiku, ne nerdu jako jsme my, dokud to nebude bezna soucast kazdeho telefonu a nejlepe nejak marketingove zminena, tak je to jen hezka featurka u par chytrejsich telefonu, jak pripojit TV k memu telefonu vim, ale kuprikladu HW klavesnici nebo mys jsem nezkousel a ani otom neuvazoval ze by to treba fungovalo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"přeci jen pohodlí hraní kvalitním gamepadem na gauči před 1m+ FullHD televizí se žádný tablet nevyrovná" - proč ne? Stačí tablet připojit přes HDMI k televizi a k tomu už jen schází bezdrátový gamepad, který se k tabletu připojí. A vida, máme konzoli!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a nebo telefon ;-)) ... sranda je, ze to funguje jiz davno, muj tablet gamepad zvlada ... problem jsou HRY ... mnohde to ovladani nefunguje ... coz treba u FIFA zamrzi ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.