Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Srovnávací test Radeonu HD 3450, HD 3650 a HD 3850

Ve starší verzi UT existoval v jejich INI souboru přepínač, kde si člověk mohl nastavit požadovaný počet FPS. Hra se pak automaticky snažila tuto hranici nepodlézt regulováním množství detailů ve hře. Tento přepínač tedy fungoval opačně. Otázkou ovšem je, zda nová verze nemá i přepínač, kterým je možné nastavit maximální možnou hodnotu FPS. Zní to sice divně, ale benefitem by mohla být třeba nižší spotřeba karty. Celé je to tedy jenom moje domněnka. Hlavně jsem chtěl teda říct, že by to mohlo být nějakým takovým přepínačem. Zkuste se podívat do toho INI souboru, třeba tam něco s hodnotou 62 najdete. ;) Jinak je samozřejmě možné, že je to nějaké omezení dema.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže jsem měl nakonec pravdu. V ini souboru najdete sekci Engine.GameEngine a v ní hodnotu MaxSmoothedFrameRate. Ta je default nastavena právě na 62. Hned jak jsem to sem napsal, tak jsem se zeptatl googlího. No a ten mi dal toto http://utforums.epicgames.com/showthread.php?t=578478.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak já teda nakonec napíšu ještě jednou (tý jo, já jsem skoro jako nějaký ten spambot). Když už teda víte o tom přepínači, nezkusíte si jeho hodnotu změnit na nějaké hodně vysoké číslo a neporovnáte ty karty znovu? Asi bych nebyl sám koho by výsledek nakonec zajímal, ne? :P

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ad 3650
mám verzi od asusu, 256mb ddr3, je tichá a oproti testované o 500 kč levnější...

a bioshock na ní jede na 1024*768 krásně :-). plný detaily, pochopitelně mimo vyhlazování

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

klady a zapory ponate tymto sposobom su skutocne originalne, dost ma to pobavilo :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No keď už spomínate hw nároky na staršie hry tak r.1992 3D gamesa Ultima Underworld 2 - i386DX 40MHz, 2MB RAM, 512KB VRAM

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už se těším na magistra, až to tady ošéfuje :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

UT3 ma omezeni na 60fps stejne jako doom3, samozrejme je v ini vypnutelne ale v nekterych pripadech ho zapina defaultne.
Omezeni neni z duvodu vykonu ci spotreby ale pro snadnejsi synchronizaci multiplayeru ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

možná jsem to přehlídl, ale odkud jste brali ceny? já jen, že 3650 s 512DDR3 od sapphiru se houpe kolem dvou tisíc...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tie klady a zapory su fakt kus. Klobuk dole za napad ;D

mimi-vx: no pokial si dobre pamatam tak Doom 3 neobmedzoval FPS ale len obnovovaciu frekvenciu monitora na 60 Hz, takze pokial mal niekto zapnutu vertical synchronization tak mu to dalo max 60 FPS. Ale mozno sa mylim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Happy Tree Friends> k panovi magistrovi by som chcel len tolko, Nepisal som to k dikusii o 45nm penryn, ale pisem to teraz - on nie je taky chytry aby chcel provokovat svojimi nazormi, on nie je typ co robi tahy, vtipy, on nie je typ co ma vsetkuch v riti. On to mysli vazne. Bacha na neho.

No aj tak takychto panov magistrov do rana naseriem za kybel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Rotavator: Po nainštalovaní DOOM3 bolo fps omedzené na max. 60. Na starom monitore mi bežal DOOM3 v 1024x768x100Hz. Problém bol dostať sa cez 50fps ;) A ani dnes si neviem predstaviť grafiku ktorá by dala cez 60fps pri 1900x1200(teraz používam) na ultra rozlíšení hry.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tím hodným a zlým u Radka3450 jste prozářili den (no spíš noc) poměrně zvadlé mandarince. Díkes!

"Jsou dva druhy lidí. Ti s nabitejma bouchačkama a ti co kopaj." :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to redakce/recenzent: prosím dávejte do všech grafů vždy všechny grafiky při všech testovaných nastaveních(i přesto, že budou výsledky velice podobné - rád si dělám vlastní pohled na věc). jak je to teď, tak v každé druhém něco chybí a dost to znepřehledňuje(zvláště u 3850, kde semtam uvádíte s přetaktovaným procesorem, semtam s normálním taktem a semtam obojí).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si ze kombinovat Radeon HD3000 rady do Hybridnej grafiky je velky omyl. Tieto grafiky su sami osebe uz hybridnymi :), ako to aj ukazovanie spotreby dokazalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Mandarinka  lenze nekopal ani "Blondak" ani "Krásnoocko" ale "osklivy" Tuco (ten v dnesnej recenzii vypadol a to tam mal najlepsi herecky vykon) :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Phil-cz: díky za info, UT3 jsem přeměřil a upravil graf a text v článku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidím, že David Ježek už píše i pro CDR. Poznal jsem tě podle sestavy (viz Abíčko)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Heh. Tak ty ses podepsal v diskuzi. No tak to muj objev neni tak senzacni :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci rýpat, ale proč pořád píšete, že má 320 stream procesorů, když to není pravda? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JKK: já pro CDRko píšu fulltime už tři roky (sakra to to letí :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

v poslednom odstavci, tento odkaz: http://www.cdr.cz/a/21905/2 (....třeba v Oblivionu při srovnání s 512MB Radeonem HD 2900 XT, ale tato situace bude časteji vidět ve hrách...) vám smeruje na iný článok, ako by mal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

sneh: směřuje na správné místo, nachází se tam totiž ukázkové video z hraní oblivionu na radeonu hd2900xt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-> David Ježek, sorry, to video som prehliadol

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

JKK: Ale on se autor podepsal i pod samotný článek. :) Je tam napsáno "David" (no vlastně je to nahoře nad článkem) a je to odkaz, po jehož následování člověk dostane celé jméno, a tady seznam všech jeho článků a zpráv. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mám dotaz na pařmeny, měřiče výkonu a testery nových grafik. Zjistil jsem, že Sapphire dělá HD3850 i pro AGP rozhraní. Jak výkonná může tato grafika reálně být ve srovnání s její PCI-E sestrou? Docela mě to udivuje, protože je to hodně výkonné řešení, které si taky vezme pár GB dat /s přes sběrnici. Mám Pentium D 950 s 2GB RAM a nechci se mi kupovat nová deska jenom proto, že má PCI-E.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Martin27: Ciste teoreticky tam vykonovy rozdil par procent asi bude (a bude dam hlavne zbytkem systemu, desky s AGP rozhranim jsou proste obecne starsi a tedy pomalejsi), ale podle meho nazoru si toho ani nevsimnes. Daleko dulezitejsi je, na jakem to provozujes systemu a rekl bych ze Pentium D 950 tu kartu moc brzdit nebude. Opravte me nekdo, jestli se mylim.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Martin27: AMD X2@2.8 Pameti na 500 MHZ  Sapphire 3850 512 MB AGP @ 850 / 1020  mam v 3dMark 2006 10750 bodu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>>David: "
Z našeho testu jste mohli jasně postřehnout, že kromě samotné grafické karty je za řady situací životně důležité i dostatečně výkonné CPU. Pokud vyberete grafiku pomalejší, pak námi použitý Athlon zcela postačí na cokoli, včetně jinak náročného přehrávání 1080p H.264 videa, ale pro hraní na Radeonu HD 3850 a rychlejších kartách je to přeci jen CPU zoufale nedostačující. V takové situaci je pak vhodnější oželet nízké TDP a zainvestovat do něčeho rychlejšího, ať již ze stáje domácí, nebo konkurenční."
 
To jsem nepochopil jak to myslite, jako snazite se rici ze kdyz si priplatite 1k Kc na CPU ze si tim lepe zahrajete stavajici hry(prida maximalne par FPS) nez kdyz vezmete 1k Kc a misto 3850ky koupite 3870ku(umozni max. nastaveni vc. vyhlazovani a pri vyssim rozliseni)...???!!!
 
Mel byste si udelat testy jaky je rozdil na stejne GK s 2,4Ghz dvoujadrem(E2220 - 1868,-) a klidne 3GHz dvoujadrem(E8400 - 4950,-), financni 3,1k Kc a herni ani ne o tridu rozliseni, spise jen o zapnuti vice detailu.... Vami doporucovany radobyupgrade s rozdilem 3,1k Kc ovsem investovany do GK(a nikoli do CPU jak nesmyslne radite) Vas posune do vyssi tridy resp. z 3650(1,9k) mate razem 3870/8800GT(5k), zkuste si tipnout ktera varianta prinese vice herniho vykonu, jestli ta Vase s nesmyslnym upgradem CPU nebo ta varianta s upgradem GK....;) Osobne si radeji pockam na enkodovani domaciho videa a par minut vice(necham bezet s vypnutym monitorem a jdu se venovat rodine s tim ze po dokonceni videa se CPU diky CnC ci OD samo podtaktuje takze mi je sumak jestli se vratim k PC o 5 ci 10 min dele) nez abych hral hru o 1-2 rozliseni mene...
V dnesni dobe investovat i 1k Kc se vyplati vice do GK nez do CPU, takove jsou proste dnesni ceny GK ktere se hodne vyplati....;) Vsechny testy dokazuji ze jakekoli dvoujadrove CPU 2,4GHz+ je plne dostacujici pro jakekoli GK, dokonce ani hi-endy nebrzdi, jediny rozdil je v max. FPS, min.FPS jsou stejne a pokud v nejake hre padne FPS pod plynulost s dvoujadrem 2,4GHz tak stejne tak tam skobrtne 4GHz dvoujadro....
Jinak pekny clanek az na ten bludny posledni odstavec:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám poměrně jednoduchý dotaz... Mám dotyčnou HD 3450 s CPU P4 2,8GHz, počítal jsem s tím, že HD videa mi pojedou v pohodě, ale zjistil jsem pomocí Catalistu, že grafika nejede ani na 10%, ale procesor se mi taví k smrti... Přečetl jsem si celý článek "Srovnávací test Radeonu HD 3450, HD 3650 a HD 3850" a dle informací z něj vyčtených bych řekl, že kombinace P4+HD3450 by měla HDTV s přehledem přehrávat. Nevíte kde by mohla být chybka? je P4 2,8GHz opravdu tak slabé?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Beru zpět... Měl jsem tam WinXP a Win7 vyřešilo problém...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.