Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k SSE3 přijde ještě v Athlonech 64

tak to je bomba, tedka koupim Nforce4 SLI a strcim tak FX6600 GT a 90nm 3000+. pockam rok a pridam dalsi FX6600 GT no a aby to moc necukalo tak tam strcim jeste dvoujadrovyho AMD s SSE3, tak na ten den se fakt tesim uz ted. jen aby to nestalo moc penez!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No, já bych do toho tak žhavej nebyl! Sliby jsou hezký, ale rok je v IT dlouhá doba. Do tý doby budou jiný, lepší desky, bůh ví, co bude s SLI... a tak... ?!?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nforce 4 je momentalne na nic protoze nepodporuje 1 ghz

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

@das: cituji:
16 x 16 link running at 1GHz for extremely high throughput (8.0GB/sec)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to ze s 1ghz jsou problemy me fakt nevadi, vykon tolik nestoupa, ale mit moznost koupit si dve grafiky a mit je spolecne za to stoji i pres tento neduh. a to ze za rok bude fx6600 ve vyprodeji mi fakt nevadi, aspon ji koupim za babku a budu stale v mainstreamu. nebo za rok tam strcim vyprodejove fx6800GT ULTRA HYPER XP TNT atd :) a bude vymalovano. A DavesMan, ja teda zakladni desku nevymenuju kazdej rok, to ze vyvoj bude dal to jo, ale porad budu mit nadupanej stroj s velmi slusnym potencialem na upgrade. a za rok bude tenhle procik jak sitej na moji rok starou desku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A protože PCI-Express boardy, podpora DDR/DDR2 na Intel platformě lze koupit, pak nebudu čekat až přijde nForce4 a nejspíš přeběhnu bitevní linii. D Už mě to čekání nebaví. A to jsem měl AMDčka od 486 :-). Ajhle ono to není o nic moc dražší než AMD64, jo o něco malinko, ale vždyť je jedno 3,0GHz nebo 3,2GHz. Teplo? Než se rozhoupu koupím CPU s novým stepping a nižším tepelným vyzařování....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Soucasti SSE3 jsou i instrukce pro HT (lepsi synchronizace threadu apod.), umim si to predstavit vyuzit i u dvoujadroveho cipu, ale u jednojadroveho... Leda, ze by ta nova revize mela nejakej pseudo HT jako Intel, hahahaha...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Chupas: no, za ten rok snad prijde na trh i 1000W zdroj, co to utahne :( Jen jestli nebude pak nutne upgradovat i jistice v baraku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blecha: Tyhle Atholoni se SSE3 budou bez podpory těch dvou instrukcí pro HT, takže z celkových 13 budou mít implementováno 11.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Pak to ovsem neni podpora SSE3 ale jen castecny derivat. To je jako rict, ze podporuju sadu x86, vyjma instrukci xyz, cimz je jasne receno, ze x86 nepodporuje. Co by pak asi delala aplikace zkompilovana s vyuzitim vsech instrukci SSE3, ktere by opravdu vyuzila?... Holt to zas nekdo nekde trochu zjednodusil...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nemám nič proti AMD ale načo integrujú SSE3 keď bude ešte ochudobnená. Toľko peňazí vyhodiť a ešte to oklieštiť. To je na hlavu. Ale je to problém AMD. Pre nás užívateľov je to len dobre aj keď to bude chudobnejšie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bacha, MONITOR/MWAIT nie su sucastou SSE3; okrem ineho, v A64 maju byt implementovane ako NOP.
Kazdopadne A64 SSE3 meska uz pol roka (podla prezentacii AMD) a uz ma
nebavi stale cakat najskor na Socket 939, potom na PCIe, teraz na SSE3.
:-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem dlouho Intelák, potom byl poměr cena/výkon AMDéček lepší, tak jsem AMDčák. Ale nějak se nám AMD finančně pohoršilo, A64 /939/ jsou drahé, desky s nForce4 zatím nikde, navíc mouchy prvňaček, tak se rozhlížím.
Stejně finančně drahý, cvalík výkonem, ale malou spotřebou je tu Pentium-M, příští týden má být na trhu deska s chipsetem 855 - taky mě tam něco nesedí /fsb 166, AGP/.
No, asi počkám, co na jaře - k Vánocům budou papuče.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Eric3 vstal z mrtvych aby mohol tresknut pi**vinu...
K teme - ako (a naco) implementovat HT instrukcie (2 kusy...) ked procesor nema byt hyperthreadingovy? A ak je HT sucastou SSE3 tak je to pekna blbost od Intelu. SSEx by mala byt rozsirena instrukcna sada pre pracu s musltimediami, esli se nepletu, ehm ehm.

BTW: neboli nahodou jesenne prazdniny, ked sa znova objavil Eric3?!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prave to, ze tie dve instrukcie nebudu implementovane je dost blbe. Pokial si date skompilovat aplikaciu s podporou SSE3, tak pri dnesnych aplikaciach, ktore su velke jak svina je velka pravdepodobnost, ze kompilator tie instrukcie vyuzije. Co sa asi stane, ked tie instrukcie nebude procesor obsahovat? > crash. Aj keby tam tie instrukcie boli len pseudo a vzdy by vracali nejaky rozumny vysledok (neviem aky, lebo neviem co dane instrukcie robia a nakolko su zaujimave), tak uz by to aspon jaks taks chodilo. Na druhu stranu je asi lepsie ked aplikacia spadne ako keby mala bezat dalej a ako dosledok nespravneho vysledku dojde k asynchronizacii a zosype sa databaza. Na druhu stranu kedze sa jedna o multimedialne instrukcie, tak asi ujde len zvuk oproti obrazu :). Ak sa pozriete na dnesne aplikacie, tak SSE je vyuzivane fakt len v hrach a prehravacoch/DVD graberoch...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak už mínil lcx tak ty dvě instrukce nejsou součástí SSE3 a nemají s ním vůbec, ale vůbec nic společnýho. Jediný co je spojuje, je to, že se objevily ve stejném procesoru. Sám Intel ale identifikuje SSE3 a tyto dvě instrukce jinými feautre bity. A s tou podporou kompilátoru to je úplná pi..vina. Ty dvě instrukce jsou určeny pro hyperthreading a to je záložitost operačního systému. SSE3 je pár instrukcí přidaných k SSE a to je věc čistě aplikací.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, HT není součástí SSE instrukcí a navíc HT je mrtvola, protože i intel ho u vícejadrných CPU přestane používat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.