Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k ST-Ericsson předvedla 3GHz quad-core ARM pro smartphony

Nechapal jsem, k cemu jsou tak vykonne CPU v blbych telefonech ..... ale toto uz jde uplne mimo me, k cemu to bude? Domenou ARMu byl vzdy nizky vykon a nizka spotreba. Intel ukazal, ze dokaze vyrobit superusporny cip s perfektnim vykonem a je na tom v porovnani vykon/spotreba uz lip nez ARM .... tak fakt nechapu, kam se s tema ARMama zenou? Intelu staci trosku odkaslat a taktovat sve atomy na 3-4GHz ze soucasnych 1.5 nebo pridat osekane moduly.
Misto aby se snazili ARM nejak zefektivnit a cpat ho do levnych mobilu, tak vymysleji jak "konkurovat" intelu na poli rychlosti, to mi prijde smesne. Uz ted je jasne, ze letosek bude jednoznacne ve znameni x86 zarizeni .... ARM se evolucne presouva cenovy a vykonostni lowend a oni vymysli tohle?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky si myslim že vymíšlejí píčoviny... do smartfounu možná max dvoujádro (já mám jedno a bohatě mě stačí) radši bych uvítal větší výdrž na baterii - což je hlavní průšvih všech smartfounů.
Bohužel výrobci si zřejmě myslí že bez nesmyslného výkonu bude foun neprodejný...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jak se vším, mj. hlavně marketing, hra s pojmama a s číslama. "Víc jader, víc Adidas."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

eQoud je dvou-jadrovy CPU. Nazev je zamerne zavadejici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

The platform incorporates a dual-core CPU with a powerful graphics engine http://www.stericsson.com/products/L8540.jsp

a i vyssi rada L8580 nema nikde napsano vyslovne ctyrjadro. Pouze obchodni nazev eQuad™.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano ten název je zavádějící, ale opravdu se jedná o vysoce taktované dvoujádro. Ten název je zvolen mimo jiné proto, že ST Ericsson porovnává svoje CPU se čtyřjádry typu "Big-Little", tedy CPU, které sice mají 4 jáda, ale ty nikdy neběží najednou. Proto se v podstatě jedná také o dvoujádra i když mají fyzických jader 4ks.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No samo osebe takto vykonne SOC je asi fakt zbytocne a zvlast v telefone. Na druhu stranu to co predviedol Canonical s Ubuntu a ak to bude naozaj fungovat, tak to bude bomba. A v takom pripade sa vyuzitie pre jadra najde. Cize normalne mam telefon ako telefon, bezi mi tam socka android a normalne ho pouzivam. Pridem k stolu, dam telefon do doku od ktoreho mam zapojeny monitor,klavesnicu, mys a zobrazi sa mi normalne Linuxovy desktop a mozem pracovat. Na takute prenosne "PC" sa tie jadra vyuziju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.