Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Stáhněte si celou Wikipedii offline „jedním kliknutím“

Na dovolenou mimo internet si beru Kindle, co tam proboha s Wikipedií?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimavy napad. Stahovat to s Offline Explorerom je snad nemozne, kedze zrejme nie je optimalizovany pre Wiki a pri nastaveni hlbky hypertextovych odkazov mozme zacat stahovat aj stranku NASA ci Harwardu ... :(

Kazdopadne mat takuto hyper-mega-brutal-super-encyklopediu offline je velmi zaujimava myslienka. Ved staci si uvedomit ake tisice Kcs stali papierove encyklopedie o velkosti 12 ci 24 zvazkov s par (desat)tisic heslami za komunizmu (nehovoriac o tom, co v nich bolo). Sice boli v CZ jazyku, bola nulova aktualizacia a zaberali celu policu v kniznici. A stalo to majland. Toto je kazdopadne zaujimava myslienka. Vyhradit na to nejaky 256 GB USB kluc alebo SSD disk za 200 € (s rezervou do buducnosti na par rokov na rozsirovanie).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že přímo v něčem jako "podmínky užití" Wikipedie je uvedeno, že ocení nepřetěžování serverů systematickým mirrorováním a nabízí tam řešení.
http://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Database_download

Existuje několik projektů, které vytvářejí a distribuují offline Wikipedii, mám jednu i na Android a je to příjemné počtení takhle na cestách. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, proč by si někdo stahoval Wikipedii, kde jsou některé články lživé a manipulativní.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.