Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Star Wars: Episode VII půjde do kin 18. prosince 2015

Co ze to pouzivaji v IMAXu? 70mm?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jo, ale na výšku. Každopádně jestli to JJ alias pan mistr modrých lensflare zprasí jako StarTrek tak je to jedno...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

JJ prave krasne umi vyuzit realnech svetel a nesnazi se to pak umele dohánět postprodukci, ja jsem rad ze se ještě najde reziser který radsi toci v realu, nez ze se vse natoci na barevnym pozadi a zbytek se dodela CGI

metody nasvetlovani a podsvetlovani kamery pouzival takove, jake pouzivali tvurci původního StarTreku, pekne postaru a efektivne :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No tak to se na to podívej ještě jednou, obzvláště v místech kde je drtivá většina herců na green screenu (bez post processu lensflaru nedáš ani kdyby ses na hlavu stavěl). Ty placatý budiž (odpovídají anamorph čočkám), ale nic to nemění na Abramsovu "lens-flare overdose" v každém (!) jeho filmu. A nejsem sám kdo si toho viml http://bradleyjconomy.wordpress.com/2009/05/19/films-i-like-4-cinematogr...

To samé s lensflarami předváděl v Super 8 http://www.csfd.cz/film/278163-super-8/ Prostě černá a do toho flákne brutál reflektor, ve startreku až tak, že mu házely flary i ve světlých, dostatečně nasvícených indoor scénách. IMHO se ten člověk zasekl někde v 95 roce kdy byly tyhle efekty populární i ve videohrách (případně Battlefieldu, kde je taky vidět kulový ikdyž nejde o žádnou čočku, že) :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě doplním, že to rozhodně nedělají kameramani, ale stopro Abrams. Mrkni třeba na Sucker Punch, který točil stejný (a ihmo výtečný) kameraman, ale takhle napálený lensflary tam vůbec nejsou. A že je to film s poměrně silným postprocessem...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ale ja nepsal ze to dela kameraman, tohle se dela tak ze se před kamerou sviti svetlem mimo zaber primo do objektivu kamery, JJ je tim proslulel ze tuhle starou techniku rad pouziva

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

a prave ty lensy co popisuješ se delaj tak ze se do kamery zespoda svidi svetlem mimo zaber, JJ specialita :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to má bejt jako reálný? :D Ty placatý co popisuju jsou vlastností čočky a dělaj to jak napřímo tak mimo záběr, proslavily se zejména záběry z vesmírných sci-fi filmů kde světlo není (resp. je tam hodně velkej kontrast). Ale JJ to dělá všude a minimálně 10x víc než všem ostatním. Je to prostě borec :D Schválně si pusť jenom trailer a počítej lensflary... Lightwave v Blade Runerovi hadr!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak se nato nedivej kdys se ti to nelibi, jako by jsi třeba kritizoval ze v hromade vesmirnych filmech je sliset ve vesmiru zvuk laseru a podobne zvukove nesmysly, nebo třeba ohne a jiné fyzikalni nesmysly :) film je proste zabava a ne realita

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Nj, ale zvuky laseru nebo hořící lodě nevidíš celou hodinu a půl v kuse - to je docela rozdíl proti všudypřítomným lensflarům.

Souhlas, filmy jsou zábava, ale JJ je prasí, všecky a hrozně přehnaně :( Ostatně zkus si přehrát trailer a počítej lensflary, pak porovnej s jiným sci-fi - lensflar je tam nikoliv o 1/2 nebo 1/4 více, ale násobně víc ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste ale banda rektíků. Je to snad jedno jestli nějkaý vocas vystrčí prdelo-flare do filmu. Hlavně že tam nejsou kraviny a má to šmrnc. Celkem wurst jestli to šajní do kamery nebo ne. Film je hlavně o příběhu a jak moc ho někdo zprasí, doufám že jste všichni viděli Hobita.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ne, Hobita jsem neviděl a popravdě ani vidět nechci, mě stačil první díl. Bohužel jsem totiž četl knížku a vbec nechápu jak někdo (resp. tolik lidí) může být unešen splácaninou... Každopádně i tam jsou cgi mnohem jemnější a citlivěji zakomponované než dementní lensflary od JJ ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To je docela obvykle nedorozumeni, respektive neporozumeni.
Normalni clovek chape, ze kniha je kniha a film je film a jaksi nejde mit 2v1, oboji vypravi jinými prostředky a jsou kladenu durazy na jiné věci a podobne.
Nehlede na to, ze kdyby to měli tocit presne podle knizky, musel by ten film byt dlouhy několik let a obavam se, nektere pasaze by nebyly prilis zazivne.

Ovšem kdejaky pseudo-intelektual citi, ze když se vyhrani proti necemu, co se libi drtive vetsine lidi, tak bude desne drsnej nezavislej FUCKING SYSTEM COOL BOREC.
Ne, není...obvykle je to proste trotl...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ahá, takže když se mi nelíbí to co jiným tak jsem trotl. Mě se to nelíbí z několika důvodů z kterých se mi nelíbí třeba i Ttitanic ikdyž Titanic, jakožto loď a vše kolem se mě prostě líbí a respektuji. Herecké výkony a scénky se mi zkrátka nelíbily už v Pánovi prstenů a svůj názor nezměním (rozhodně ne protože "všem" se to líbí). Série Pána prstenů se mi líbí pouze z technologického hlediska (cgi) a tím to pro mě končí.

A že ten film netrvá půl roku? To zrovna ne, ale třeba kamarád si vyhradil víken na SE na 9 bluraykách :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak počkat...
Nelibi se ti "splácanina" , protože jsi "cetl knizku", a nebo se ti nelibily "Herecke vykony a scenky"?
To je totiž něco NAPROSTO jiného.
Spis si lzes do kapsy, protože ses uvidel v tom, co jsem psal, cimz padem si tve ego musí vymylset nejakou vymluvu, proc to zrovna ty nejses.
Rozhodne ti ale nejde lhani - dobra rada do života : Nebel by ses tim nikdy zkouset zivit, prodelal bys kalhoty :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Splácanina, herecké přehrávání (kor hysterka v hlavní roli), zbytečná dramatizace některých scén a naopak vynechání důležitých a v neposlední řadě dementní překlad jmen. Všem kombinacím dohromady říkám jednoduše splácanina. Ego neego. Lhaní mě opravdu nejde, v jednom okamžiku života jsem to vzdal :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, a me se to třebas zase libi :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to snad nemyslis vazne, vsetko to je cgi zalezistost, jake svetla mimo kamery wtf

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IMHO cgi ve ST to je nicméně i to světlo mimo kameru dělá lensflaru, když je pak v zorném úhlu tak dělá i tzv. streaks, každá čočka má tyto neduhy odlišné. Jenomže prase Abrams tyhle kazy vzkládá schávlně, přehnaně, neurvale a všude. To je jak nechat si do očí střílet stroboskop...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ac znam člověka co natom primo delal, tak na tohle se staci podivat na bonusy kde to JJ sam ukazuje ze ve scénách které jsou real a nejsou cele jen na barevnem pozadi si ty flary a blury radsi dela v realu pomoci svetel a filtru, u plne CG scen kde se třeba jen berpu v realu herci je to samo nesmysl delat v realu, jen by to stizilo praci kompozitorum

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně u spousty věcí by to ani nešlo, přecijen ty displeje ještě nesvítí tak, že by oslepovaly čočku...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako na Hvězdné války 7 bych hrozně rád šel na premiéru, ale hrožně se bojím, že to bude 3D, na což kašlu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

...zajímavá otázka

...že bude TAKÉ ve 3D, asi není pochyb - trh si to prostě žádá a trh dělá peníze a pro peníze se to dělá ...ALE když to bude točeno na analog, nedivil bych se, kdyby se to točilo ve 2D a 3D bylo dodělávano postprodukčně! ...protože 3D se většinou točí na digitál (RED EPIC 5K, např. Hobit, nebo Arri Alexa 2k např. Gravity apod.) ...takže jsem si "skoro jist":-) že do kin půjde 2D i 3D ...jen aby dodělali Atmos:-(

B.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud by byla normálně v kinech i 2D verze, tak by to bylo fajn :). V kinech kolem mě je ale 2D verze vždycky se zpožděním a to už není ono, když mám jít s film, který už všichni viděli před několika týdny.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"Co ze to pouzivaji v IMAXu? 70mm?"
...už je tam dávno (2roky?) digitál ...a ještě JEN 2K!!!

Každé lepší kino už má 4K. Marketingové žvásty "máme 2x2K projektory takže je větší jas" jsou sice fajn, ale to rozlišení tam prostě není, a zvlášť na tom plátně:-(.

Takže poslední výhody IMAXu je větší plátno (už ani nevím kolik slonů) a jiný poměr stran (doproučuji porovnat Oblivion v normálním kině a Imaxu, byl točen na IMAX kamery), ale v této chvíli je lepší na top filmy zajít do Hostivaře (ideálně na kombinaci 4k+Atmos).

B.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, neostry obraz v Imaxu. Fuj. 70mm film je vyrazne kvalitnejsi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak další výhodou Imaxu a to nezanedbatelnou je to, ze 3D filmy s brýlemi obvykle jsou "tmavsi" a pokud se jedna o film, kde je pul filmu tma, tak v beznem kine clovek nic moc nevidi. V Imaxu maj jiny platno a tak, a tyhle problémy tam nejsou tak videt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoro bych rek, ze kazdej kdo ma doma zesilovac a reprobedny oceni o dost vic Atmos nez 4k obraz. Ten rozdil je proti 5.1/7.2 docela podstatnej. Na druhou stranu asi tak 1/3 populace nepozna od sebe stereo o 5.1, takze tak ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kodak ještě existuje? Vždyť se tu psalo, že rozprodal vše co měl, i kinofilmy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kodak stale existuje a stale vyrabi filmy.

Nicmene, to stejne budou muset digitalizovat aby to bylo mozne promitat, takze je to ciste jen o volbe materialu a techniky pro nataceni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

GL se jednou vyjádřil, že epizod chtěl původně 9. Zbylé 3 měly být ještě před E1 - dopracovat se k tomu, jak bylo vysloveno proroctví, které povede k jednomu cíli nastolení rovnováhy.
Pokud to bude pokračovat E7 - Lukovými dětmi, bude to možná akčně zajímavé, ale mám obavy, že to bude dějová slátanina.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to tak Lucas chtěl, tak proč by první film byl Epizoda 4 a ne rovnou 7?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.