Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Star Wars pod studiem Disney bude režírovat J.J. Abrams

Já teda z Abramse až tak nadšený nejsem. Nový Star Trek je rozhodně super film, ale stylově je úplně jinde, než kterýkoliv Star Wars a o Ztracených ani nemluvě. Takže se bojím, aby se podobného stylu nedočkaly i nové Hvězdné války, kde je ten styl jiný a pro mě daleko lepší. Nu .... uvidíme :). Snad to Lucas ohlídá :).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Musím říct, že mně se restart startreku (zatím) líbí. A dokonce bych řekl, že série seriálů měla stoupavou kvalitu:

TOS - sice definoval ST universum, ale byl plný nelogičností a zjevných nesmyslů, nicméně pan Spock je pan Spock :-)

TNG - o dost lepší a hlavně do určité míry učesanější, poprvé výrazněji použité časové paradoxy.

DS9 - zajímavý "statický" Trek, který mi ale k srdci moc nepřirostl, nicméně přidal určitou míru komična (Ferengové) a dlouhodobou dějovou linku

Voyager - dle mého názoru dlouhou dobu nejlepší řada - díky ucelené dějové linii a několika velmi zajímavým a vyvíjejícím se postavám (doktor, 7o9), asi nejlepší časové paradoxy.

Enterprise - IMHO aktuálně nejlepší řada, dobře prokreslené a vyvíjející se postavy a v neposlední řadě dobrý příběh, který má vše podstatné - vtip, hlubší myšlenku a dobrou zápletku; asi "nejakčnější" Trek vůbec. A nejlepší je sledovat hitorické "vysvětlení" věcí z TOS jako "Reed alert" apod. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zaujimave, ze Enterprise povazujes za najlepsi. Mna zrovna tato seria sklamala. Ako celok a "restart" Star Trek serialov to bolo super. Problem u mna bol v tom, ze v podstate cely serial sa tocil okolo jednej veci (temporal war a o hladani nepriatela z buducnosti), pricom potencial tohto serialu bol daleko vacsi.

Zial, tym, ze sa tolko vrtali v tej casovej vojne, sledovanost im klesla a zabila cely serial skor ako mali tvorcovia moznost potencial vyuzit.

IMHO to zle ponali. Mali ist cestou TNG, kde kazdy diel zacinal v bode nula a vzdy islo prieskum niecoho noveho (serial bez vyticeneho ciela).
Namiesto toho isli cestou Voyageru alebo Battlestar Galactiky, kde cely serial ma na zaciatku naznaceny ciel (Voyager - navrat na zem, Galactika - najdenie zeme) a serial ma vrcholit dosiahnutim tohto ciela (Enterprise - najdenie nepriatela a ukoncenie vojny).

U mna je Voyager neprekonatelny. Picard je Pan kapitan, ale Voyager ako serial bol predsalen lepsi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mně se ty časové paradoxy líbily, přece jen jiné zápletky již byly recyklovány v předchozích sériích. Navíc se domnívám, že krátké epizodické díly nemají šanci prokreslit děj a vývoj postav, viz Riker + Troy vs. takový Paris + Torresová, nebo Chakotay + 7o9 či dokonce Trip + T'Pol. Ten první pár byla vysloveně selanka bez záškobrtů, prostá výplň času, ti ostatní zažívají reálné kotrmelce, v Enterprise se dokonce před Tripovou smrtí rozejdou.

Navíc se domnívám, že fenomén ST je i v boření ustálených konvencí (bílí vs. černí, západ vs. východ). V tomto vidím vztahy muž+žena, různých etnik nebo dokonce "mimozemských" druhů, v jejich konfliktní realitě, která má velmi daleko do rikerovské selanky jako věc, která potvrzuje základ ST.

Chápu to, že mnozí fanoušci ST maji raději "ukončený epizodický děj" než "rozplizlý román," já se však řadím spíše k romántikům, mám rád složitější a podrobnější vývoj příběhu. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

BTW, docela mě potěšili zpracováním původně novelového Temného zrcadla (jen místo Kirka a spol. tam byli Archer a spol.) :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mě teď zaujala originální knižní pokračování (či vsuvky), poustil jsem se do Voyageru a hlavně Titanu. Chystají se nová dobrodružství Nové generace a dokonce i spojení všech zmíněných linií. Jsem na to zvědavý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem spíš startrekista takže Hvězdné války mě nikdy moc k srdci nepřirostly. Ale mohlo by to být zajímavé. Mimochodem všem z okolí včetně mě se novej ST film líbil, nikoho ze zmiňovaného druhého tábora odpůrců neznám.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

s J.J.A. mám akorát problém, že jede hodně na effekt, a spousta detailů je vypuštěna v domění, že rychle probíhající děj a oslepující effekty zamaskují ty díry

novej ST se mi na poprvé libíl, po zamyšlení se ale nad tím jak to vlastně proběhlo se mi líbit přestal :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne. Oslepujuce efekty. Nakopat ho za to do zadku.
http://www.youtube.com/watch?v=paPT4iHUjFQ

Na druhu stranu, neda sa mu upriet jeho zaujem o pokracovanie velkych titulov a uprimne... novy Star Trek mohol dopadnut daleko, daleko daleko horsie.
Jedine co mna na nom stve je, ze kompletne zahodil celu historiu, cely povodny svet. Vsetko, co doteraz bolo natocene vo svete Star Treku je vdaka Abramsovemu filmu len paralelny svet.
Samotny film bol podla mna dobry a znovupozretia hodny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ktokolvek bude lepsi ako ten ňouma lucas. Epizody I az III stali za prd a ked som videl jeho Red Tails tak som nevedel ci sa mam smiat alebo plakat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Preco mate ludia problem s novymi epizodami (I - III)? Mne sa naopak pacili viac ako povodne. Zaroven sa mi pacilo, ako citlivo nadviazal na konci IIIky na povodnu epizodu IV (napr. technika odrazu vyzerala ako zo IVky).

Preco ludia tolko nadavaju na tie nove epizody? Vysvetlite mi to, prosim, niekto (bez nenaviste a kamenovania).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co třeba Jar Jar, tupý scénář roztáhnutý na tři díly, když by vystačil tak na jeden, ten sladký hošík co hraje malého Anakina, ten sladký hošík co hraje velkého Anakina, taky Jar Jar, naprosto tupí bojoví roboti s tupými hláškami, trapné pokusy o trapné vtipy, které se smaží dohnat nepovedené a necharizmatické postavy, naprosto slabý záporáci jako Darth Maul a málo prostoru pro Christophera Lee atd. atd. Jo a taky Jar Jar.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak nejak, este pridam ze "finalny" suboj anakina a obiwana na v lavovych jazierkach bola totalna sra... exrement.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zapomněl jsi na Jar Jar-a. Mě možná ještě víc, než Jar Jar sere Anakin "teenager" ... ne, kecám, Jar Jar je horší.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Btw, uz len kvoli tomuto videu si Abramsa svojim sposobom vazim. Vie si zo seba urobit prdel: http://www.youtube.com/watch?v=Sqz5dbs5zmo

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nadšený z toho nejsem, ale mohlo být hůř. Pokud bude scénář dobrý a Abrams se bude krotit s přehnanýma efektama, mohlo by to nakonec dopadnout dobře.

Jen doufám, že nepřekroutí "Expanded universe" na úkor filmu...

Už se nemůžu dočkat na T-65 XJ-5 Stealth-X :D
Pokud nebudou blbí, udělají ho podle tohoto konceptu.
http://rpggamer.org/uploaded_images/T65XJ5_Stealth_05.preview.jpg

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

mozno konecne pozriem aj Star wars... alebo aspon svetlo v nom :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.