Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Star Wars: Síla se probouzí už vydělaly více než 2 miliardy dolarů

Hodne odvazne tvrzeni,ze to tento rok prekona Avatara v kinech.To je naproste scifi a fakt hodne spatny odhad.Kde by se asi tech 800 mega vzalo,kdyz film pomalu v kinech konci.Titanic si to druhe misto na 95% taky udrzi.

Cameron je proste nedostiznej :)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

ačkoliv Avarar byl super, ale co se týče peněz, tak statisticky není možné "Avatar je nedostižnej", protože existuje jedna mrcha, které se říká "inflace."
(Tj. postupem času peníze ztrácejí hodnotu.)

Co to znamená v praxi?
V roce 1970 jeden lístek do kina v USA stál cca 1,5$ , ale teď průměrný lísten stojí 12-16$.
Tudíž nám logicky vychází, že novodobé filmy vydělají více peněz než starší filmy třeba i navzdory tomu, že na ně reálně přišlo méně lidí.

Takže s odstupem času budou lístky tak drahé, že i průměrné filmy budou mít větší tržby než "ten nejlepší film" současných let.

Ono to tak filmařům víc vyhovuje. Co pár (desítek) let mají nový "nejvýdělečnější" film všech dob.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz se bude zapocitavat inflace,tak je novodobe historii a vlastne i budoucnosti Avatar tuplem nedostiznej :) Mimochodem v celkovych tabulkach je druhy za Severem a Jihem z roku 35.

Nevim za co ty minusy. Asi nejaci SW fanatici,jinak si to neumim vysvetlit. Proste a jednoduse,ten predpoklad,ze tento dil prekona Avatara je naprosto mylny a nesmyslny.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Abyste si ošklivě nenaběhl. :-p Dokonce i po úpravě po inflaci na severoamerickém trhu TFA už Avatar překonala, a to má Avatar pět let náskok.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme je rec o celem svete a ne pouze o USA trhu :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Napsat o epizodě VIII, že o ní lze předpokládat, že nebude poslední, je poněkud nerozumné, když už je dávno známo, že celý restart bude novou trilogií.
Stejně tak označovat epizodu III jako "teenagerovskou limonádu" značí, že autor vůbec Star Wars universum nesleduje. Epizoda III je naopak geeky označována s Epizodou V za to nejlepší z celé ságy.
Pochybování o restartu StarTreku beru, nicméně opuštění původního žánru a nahrazení "konzumním žánrem" bylo nutné, pokud měl restart uspět. Konverzačními dramaty se dnes stamiliony nevydělávají. A o peníze jde vždy až v první řadě.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

kto su ti novodobi geekovia? ti co pozeraju big bang theory?
:)
SW je scifi pre deti, krvi by si sa tam nedorezal, a tie zjednodusenia v pribehu, ktore tam su...otvara sa mi nozik vo vrecku(ewokovia, skvely Anakinov pribeh k privrateniu sa k temnej strane, Jar Jar, ako-sa-z-Padme bojovnicky-stane-vymleta-krava...)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..ja jako fanousek SF literatury (bo to co je v hollywoodu vydanavano za SF ji IMHO neni - je to jen blba soap opera s freecoolin sereptickama) se ohrazuju, ze by snad SW vubec kdy bylo SF: vira sem - vira tam, zadny zduvodneni, zadna logika ani technicka a sociologicka ani biologicka proste zadna a ani zadna myslenka ci poslestvi... to uz je vetsi SF Pan Prstenu nez tahle kycovita pohadkova propaganda viry pro nemluvnata...
...a ted klidne do me...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"...a ted klidne do me..."
Tady je to samý StarWars hater. Se dočkaš akorát pochvaly.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme, ak ma niekto kriticky nazor, tak je hater
a ty si fanboy

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"SW hater" - to ses trochu mimo - kdyz uz, tak hollywood blockbusters vydavajici se za SF hater:-)
- at si na to lidi chodej, podle me to ma ale zhruba stejnou uroven jako ostatni "rodinne" disney filmy: nikoho neurazi, nic zajimaveho v nich neni.. (opet opakuju: ten Pan prstenu, ma aspon nejaky poselstvi ma nejake charaktery, atd.).. ja se jen ohrazuju proti tomu, kdyz se to nazyva SCIENCE fiction - stejne jako transformers a dalsi sr***y..
me se nelibi vubec ani star trek (krome tusim prvniho filmu s Voyagerem), ale beru, ze to se za science fiction vydavat muze, bo jakes takes snahy tam o to jsou (nejsou tam jako vlastni entity jakesi sily dobra a zla a ani to neni provazeno mottem: vira je dulezitejsi nez fakta) - ikdyz co se tyce ST serialu, to teda zadna intelektualni pastva rozhodne neni a nebyla - kdyz si clovek odmyslel kulisy, tak to byla takova kratsi Ulice:-)

ale budu parafrazovat: "klidne se na to divejte, kdyz se vam to libi, ale nerikejte tomu science fiction!"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Star Wars jsou science fantasy, tedy mix fantasy a science fiction. Dají se taky zařadit mezi space operu. Naproti tomu Pán prstenů je bez diskuze čistá fantasy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne rikam, ze StarWars je fantasy se sci-fi kulisama. Samozrejme filmy: knizky jsou bliz skutecnemu mixu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Epizoda III ze je lepsi nez Epizody V a VI?

Ta Epizoda III, ktera ma nejvice nominaci za nejhorsi herecke vykony ze vsech Star Wars filmu? Ta Epizoda III, u ktere divaci v nekterych mistech kde to zcela urcite nemelo byt v kinech rvali smichy?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak OP napsal, že pouze "geeky" je SW ep III označována za, ehm, to nejlepší z celé ságy.

Na světě je několik miliard lidí s různými názory a i když natočíte totální blbost, tak statisticky se vždy najde pár podivných jedinců, kterým se to bude líbit ^^

PS:
jedna malá poznámka na závěr:
byl jsem na hned první den na premiéře SW episody III a můžu potvrdit, že jsme se tam váleli smíchy v situacích, které vůbec neměli být vtipné.
Ale asi by jsme neměli vinit film, protože důvod smíchu byl trochu jiný. Byly jsme totiž na Star Wars Ep 3 V ČESKÉM DABINGU!!!!!

Reakce na ten "kvalitní český dabing" byly tak velké, že hned na druhý den většina kin začala nabízet film v původním znění s titulkama :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Restart Startreku byl absolutne genialni a neumim si to predstavit udelat lepe :-)
Ostatne "posledni dobou" se nam nektere restarty vazne dari - to same imho byli Xmeni, kde se restart povedl na jednicku s milionem hvezdicek

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jo, startrek nebyl špatný až na ty směšné lodičky. Tohle bych do vesmíru nevypustil a na plátna kin už vůbec :))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych,že Lojza použil sarcasmus, trololol

i když mě osobně se nový Star Trek líbil.
Je jiná doba, takže změna filmového konceptu musela přijít, aby Star Trek mohlo přijmout širší publikum.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O nikoliv, myslel jsem to zcela vazne. Mam rad tenhle styl humoru a nakonec i tenhle styl akce..A rekl bych to same, I kdyby se to nelibilo uz nikomu dalsimu :-)
Ostatne - nejsem nejakyextremni fanda Startreku, videl jsem chaoticky nejake ty epizody serialu (v poctu rekneme par desitek, mozna ke stovce), videl jsem nejake starsi filmy (na nekterych jsem byl i v kine) a musim rict, ze nektere ty filmy se mi libily a jine bych rekl neco jako "prumer"

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Star wars, to je to, kde je ten típek s čiernou maskou a kabátom? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

s dychacimi problemami

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Super, díky! A toho je už 7 častí? Tsssst

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

3 casti boli o tom, ako mu zobrali hracky, tak sa nahneval, a 3 casti boli o tom, ako riesil krizu s neposlusnym synom a jedna cast je bohvie o com
ale zomrie tam Harrison Ford

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Hele, nespojleruj! Ještě jsou jedinci co to neviděli :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tiez medzi nich patrim :)
ale tento spoiler sa nedal nevidiet, ak je clovek na webe

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Což byl umělecký záměr. Lucas to vždycky označuje za "telenovelu ve vesmíru". ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

7 casti je sfilmovanych... v knizne podobe existuje tak ~100 casti :) jeste maji co dohanet ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak, knihy vynali z oficialneho kanona, takze sa mozes tesit na dalsich ~100 inych knih :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Životní vzor pro všechny astmatiky. ;) I s handicapem se to dá v životě dotáhnout hodně daleko! :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem asi mimoň. Ale za mě těžko najít na SW:FA něco dobrého. Pokud bych to měl nazvat jedním slovem, řekl bych svatokrádež. Asi poprvé u filmu vůbec, se mi nelíbil už trailer. A zklamala i jindy skvělá hudba.

Kdyby to byl jediný SW film, šlo by o lehký nadprůměr. Tohle je jen stokrát omletá šablona novodobého Hollywoodu: vem univerzální omáčku tmavou, aby z toho byly SW přidej tam dva různobarevné světelné meče, dvanáct x-wingů a špetku okořeněných TIE fighterů. Proper to mediální kampaní v hodnotě poloviny omáčky. A hle božská mana je na světě.

V SW světě je tolik zajímavého materiálu v rozmezí +-10000 let a oni jen vyzobou prvky z prvních fimů, zamíchají a vytvoří slátaninu.

Viděl jsem všechny SW filmy, přežil jsem Jar-Jara (<rouhání> a bavil mě</rouhání>), strávil jsem animované Clone Wars. Kde většina epizod nebyla vůbec špatná a některé spojené by moly vydat na slušný film. Hrál jsem kdejakou SW hru. Ale dle mého skromného názoru je SW:FA bezkonkurenčně největší slátanina co jsem ze SW kdy viděl.

Omlouvám se za, pro mnohé pravděpodobně zbytečný a nepochopitelný, výlev.

Star Wars fan 1992-2015

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že jsem do kina šel na pokračování SW (soudě dle číslovky v názvu), a viděl jsem jen trapný remake epizody 4, jsem velmi zklamán. A mrzí mě i, že jsem přispěl svými 200kč na ty 2mild$.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Star Wars: Síla se probouzí už vydělaly více než 2 miliardy dolarů"

No hadal bych ze tim sotva zaplacli tu silenou reklamni kampan...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je jasný, že vydělá víc, když jsou od dob Avatara lístky podstatně dražší...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Co se dívám třeba na http://www.boxofficemojo.com/news/?id=2667 a http://www.slashfilm.com/average-movie-ticket-price-2015/, tak drtivou většinu nárůstu cen lístků od roku 2009 má zřejmě na svědomí inflace (v US asi 10% mezi 2009 a 2015 podle http://www.usinflationcalculator.com/).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.