Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Staronový formát CD: Pocket CD

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009

Hudební vydavatelství zkouší na svých zákaznících nový formát CD. Jde o klasické Pocket CD (8 centimetrové CD). Na těchto CD se má nacházet výběr několika skladeb jako audio stopy a pro PC je připravena sada vyzváněcích tónů, které se do mobilních telefonů naládují právě přes PC. Nejspíš se bude jednat o tytéž melodie, jaké jsou na CD ve formě audio stop.

V Německu tato technologie minulé léto údajně zaznamenala debut, kdy takováto CD vydávaly společnosti Universal Music, Sony Music a později i EMI a BMG. Nyní to Universal Music zkouší ve Velké Británii. Zkusí prý prodat 1000 kusů těchto CD a uvidí, co to udělá. O ceně však zatím nemají jasno.


Slibují si od toho snížení hudebního pirátství, neboť na takovém CD bude jen pár vybraných skladeb. Reagují tak zřejmě na podněty zákazníků, kteří si nekupují alba s tím, že se z nich dá poslouchat jedna, dvě skladby a tak si raději skladby stahují z internetu. Tato CD by prý neměla obsahovat žádné ochrany proti kopírování, protože si prý zákazníci stěžují, že chráněná CD v některých zařízeních nehrají (že by?). Dokud prý nebude vymyšleno něco bezpečnějšího (přehrát, ale nekopírovat), budou prý tato CD bez ochran.

Zdroje: 

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Staronový formát CD: Pocket CD

Čtvrtek, 24 Červen 2004 - 17:26 | Anonym | Cituji: "V Německu tato technologie...

Zobrazit diskusi