Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Grafický trh slábne, „nejlépe“ dopadl Intel, nejhůř Nvidia

V tomhle ohledu musi AMD jasat, ze se jim povedlo urvat novou generaci konzoli, kde budou mit svoje jisty i kdyz s malou marzi.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ale nejsou prodeje grafik. Intel totiž žádné nemá.

Toto v sobě zahrnuje integrované grafiky, bez ohledu na to jestli je někdo koupil, byly jen přítěž, atd. To by si tam Nvidia mohla připsat Tegry, do grafu by jsme mohli dostat PowerVR a jejich grafická jádra co se používaj ve všech Apple gadgetech, atd. To je také integrované ne a to se přeci počítá.. err... víc se tu bavíme jen o x86, ale intel prostě grafiky neprodává, dostáváte je jako bonus či přítěž (vnímejte to jak chcete) k CPU.

Docela by mě samotného zajímalo kolik AMD prodalo APU. Kdyby to bylo odělené, dalo by se to z toho vyčíst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějaká čísla ohledně prodeje APU jsme tu měli... zkusím dohledat (ale stejně to nebude s čím porovnat).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky, přesně se to odhadnout nedá ale vzhledem k tom ue AMD hlásá že jejich prodeje CPU jsou z 75% APU... uff... snad někde OEM v Asii, mi těch APU prodáme docela málo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme, ze je to dost zavadejici statistika...pokud tedy u nVidie do vysledku zapadaji pouze dedikovane GPU, tak na tom ve srovnani s AMD neni vubec spatne. Sam jsem v mem i7-3770K HD4000 nikdy nezapnul, a to uz ho mam 3/4 roku. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ted jde jen o to, co je cetnejsi - jestli tvuj nebo muj pripad. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bodejť by neslábl. Mám doma 4 roky http://www.alza.cz/zotac-geforce-9800gt-1gb-ddr3-eco-edition-d152399.htm a zatím jsem nenašel žádnou hru, která by na tom rozumě neběžela ( 1920x1080 ). Sice nejsem masochysta nemám vše na max ale funguje to dobře tak proč to měnit za nové když to funguje. Je to trošku OT, ale to bude hlavní důvod propadů. A jak píše DOC_ZENITH, intel nedělá grafiky ale sr****. Umí to tak akorát přehrát fullHD ale tím to končí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako mas asi pravdu. Ja mam GTX460 jenom proto, ze je mnohokrat uspornejsi nez moje stara 8800GTS, jinak bych na ni stale jel.
Navic ty komponenty obecne uz nejsou takovy boom ... mam 3 roky stary i7 a dnes bych pocitac s novou i7 postavil stejne draho a s minimalnim vykonem navic. V dobach, kdy vychazely co dva roky 2x a vice rychlejsi grafiky a procesory, tak to se to prodavalo:) Ale dnes je trh presyceny a neni k tomu duvod. Asi za to castecne muzou i spatne kurvitka, ktere mely asi implementovane kurvitko i v sobe a tak klasicke kurvitko selhalo a nezkurvitkovalo komponentu po dvou letech a trech mesicich jak bylo planovano:o)

No a grafiku jedine na hry. Jenze dnesni hry jsou tak grafiky "kvalitni", ze jim i 2 roky stara karta bohate staci ..... navic opet (snad) prijde doba kvalitnich her, kde kvalitu nedela grafika, ale zabava (typicky opacnym pripadem jsou crysis a podobne).
Jako museli by prijit fakt s nejakou herni bombou, co by vypadala opravdu hezky a potrebovala 3x rychlejsi grafiku (za rozumne penize a hned) .... proste neco, kde by se to vyplatilo.

Dnes si kupuje novy pocitac jen ten, komu ten stary z nejakeho duvodu odejde (nepokazilo se kurvitko:) nebo kdo ma fakt starou herku .... takze minimum lidi a oni se jeste divi:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych hledal vinika nekde uplne a hlavne prekvapive jinde a sice u vyrobcu monitoru a LCD obecne.
Pokud bych pred Vanocema (a co? klidne i ted, situace neni lepsi) o koupi noveho pocitace nebo notebooku, tak budu zcela logicky chtit W8 a to s sebou celkem logicky nese i dotykovou obrazovku. Nejenomze nejakych notebooku, o tabletech nemluve, s W8 bylo jak safranu, ale tech s dotykovym displejem, prakticky zadny. A pokud by jsme pridali dalsi dulezity parametr "za rozumnou cenu", tak vyjde, ze ZADNY. A mame skoro brezen a je to porad skoro to same.
Vsichni cekali pred Vanocema na tablet nebo notebook s W8, ale skoro nikdo se ho nedockal .... tech par co se dockalo relativne draheho a hned vyprodaneho surface byla jen hrstka.
Ani ted tu jeste snad nemame zadny monitor s dotykovym ovladanim. Mozna sem tam nejaky predrazeny notebook ... zbytek vypada, jako vyprodeje skladu s nedotykovyma obrazovkama (a to jako zadna o tom, ze chytry vyrobce mohl uz tak pred rokem a pul az dvema tusit hlad po dotykovych displejich).

Abych to shrnul, lidi cekali na dotykove zarizeni s Windows 8, ktere proste nedostavali, tak hold nenakupovali .... ted se situace lepsi, tak se i prodeje lepsi .... ja v tom teda nevidim zadnou analytickou vedu:o) Vsichni tu absenci videli pri uvedeni W8 na trh, ale zadny super preplaceny analytik si nerekl "aha!"???
Podle me za to jednoznacne muze absence nedotykovych zarizeni, at uz za to muzou vyrobci koncovych produktu nebo obrazovek ....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak zbezne jsem mrknul a nejlevnejsi pul druheho kila vazici dotykovy pomaly netbook je za 12k (http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400812B21S91SFQ)
Pritom stejne vybaveny netbook bez dotykoveho displeje tam maji cca za pulku ..... u klasickych notebooku jsem tam hledani vzdal, protoze jsem ani na 10te zalozce zadny nenasel .... a oni se divi, ze to nikdo dneska nechce:o))))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jo a jestli to nebylo jasne, tak jsem tim chtel rict, ze pocitace se v drtive vetsine prodavaji jako celek .... tak logicky, kdyz nejdou prodeje pocitacu, tak se neprodavaji ani grafiky, procesory, atd .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je naprosto podružné. Obecně lidi přijímají Windows 8 dost rozpačitě, že by přitom ještě toužili po dotykovém ovládání jsem nezaznamenal. Chci-li ovládat dotykem, koupím si tablet a basta, určitě neotoužím šmatlat po 24" monitoru.

Prostě obecně upadají prodeje počítačů "dětem na hraní". Hrají si na mobilu nebo nějakém tabletu a grafiky k x86 jdou prostě dolů s tím jak přestávají být mainstremem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No a to je prave ono, zadny slusny tablet se jeste neda sehnat. Jsou tu pomale tablety s androidem a to proste neni ani vzdalene plnohodnotny system (bez roota je to uplne nepouzitelne, ani k tomu nepripojim flashku, coz povazuju za uplne tu nejzakladnejsi vec). Treba surface nebo ten acer w700 s i7, tak to uz je naprosta bomba. Je to male jak tablet, vykon to ma jak stolni pocitac, to uz je vazne pouzitelne jako nahrada za NB. Dokazu si predstavit, ze tak za rok, za dva se to jeste o neco zmensi do rozmeru dnesnich nevykonnych tabletu, zvysi se vydrz a bude to skutecne alternativa k notebookum. Treba acer w510, o tom fakt uvazuju, dokina s klavesnici, co tomu doda dvojnasob zivota, proste luxus. Az to bude 7", tak do toho jdu:)
Verim, ze tablety skutecne nahradi notebooky, netbooky, ultrabooky a podobne nesmysly .... treba uz i ten surface je proste ultramobilni ultrabook. Lidi se vrati ke klasickym PC na doma a tohle si budou brat s sebou.
Poptavka po vykonnych grafikach a CPU bude vzdy a bude nejspis konstantni, ona je nejspis konstantni i ted .... jenom si lidi nejdriv koupili PC, pak notebook, netbook, nakonec nejaky tablet a ted jim to lezi doma a nevi co s tim, protoze jim bohate staci domaci PC a nejaky ten tablet nebo klidne smartphone. Bylo hype obdobi novinek, tak trh neudrzitelne rostrl, ted se jen vrati do normalnich koleji. Verim, ze jeste bude slusna vlna notasu s dotykovym displejem s W8, ale to je tak asi vse. Pak uz muze jen Intel a AMD ryzovat (pokud uplne neusnou na vavrinech) na x86 procesorech pro tyhle tablety, coz bude zlaty dul. Zkove atomy presvedcily, ze jsou stejne usporne jak ARM, radove rychlejsi a jsou x86 kompatibilni (nevim, jestli ma i AMD neco podobneho), tak maji velkou sanci ARM na poli tabletu kompletne pohrbit.
Nemyslim si, ze by prodeje grafik upadaly, jen se vraci do normalu:) A to, ze se neprodaly zadne notasy pred Vanocema je fakt tim, ze nemaji dotykace, coz je dneska nutnost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vypada to, ze se tu objevuji komentare z paralelniho vesmiru :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tohle odpovídá myšlení Microsoftu a jeho pojetí Win 8 nebo třeba tabletu Surface .... ale... myslím si, že to je zcela v rozporu s tím co chce masa. Masu nezajímají x86 nebo ARM. Nezajímá je OS. Koupí iPad, Samsung či co já vím co. OS zapadne, jako většina lidí netuší co mají za software v televizi, DVD rekordéru, nějakém "chytrém boxu" nebo v routeru.

Fakt nevím, k čemu by mi byl tablet s i7. Od tabletu chci, aby to byla "relativně chladná" věc, co vydrží browsit a dělat drobnosti od rána do večera, bez nabití, aby nikde neměl výdechy (použití na klíně, v posteli, v jakékoliv poloze - nemluvím o kámásútře :-) a bylo pro něj k mání dostatek levného nativního softu s dotykovým ovládáním.

Náročné věci pak udělám na desktopu s velkým monitorem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ja som si myslel že mám v PC procesor aj grafiku. Asi som sa mýlil a mám tam dve grafiky bez procesora.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.