Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k STMicroelectronics zjednodušuje routování DisplayPortu 1.2 do jediného čipu

Konečně pořádná zpráva, a ne jen kydy o tom jaký v číně vyrobily telefon. Díky za ní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no šváb to je hezký, ale spíš by jste se v ST měli zaměřit na kvalitu a nevydávat produkty s erratou delší než romány od Viktora Huga

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na kvalitu se zaměřujeme. Který náš čip je ten "bídník"?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no s tím Hugem to byla spíše nadsázka ...

například některé periferie u STM32F1 nejsou moc povedené, a errata delší než 30 stánek se mi zdá opravdu už trochu moc

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Byla to první generace cortex MCU od ST, ale G řada už je mnohem vychytanější a tahle je myslím přinejmenším dobře zdokumentovaná a s fungující poporou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím že novější řady už jsou podstatně na tom lépe. Zajímavé je třeba, že úplně první M3 od Luminary Micro/TI nebo dokonce první Kinetisy/M4 od zmatkářského Freescalu na tom nebyly tak špatně.

Abych jenom nekritizoval, u STM32 se mi celkem líbí pověr výkon/cena který je dost dobrý. U nás v práci převážně používáme procesory od TI a částečně od AD. Procesory od ST mám zběžně osahané a do budoucna bych se jejich použití nebránil. Alespoň u ST nebo TI se i menší zákazník může domoci nějaké technické podpory. U Freescale pokud nekoupíš minimálně vagón procesorů, tak se s tebou nebaví. A to k nim to mám přes parkoviště...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja keď vidím také obrázky, tak mám zlosť. Zo škôl vychádzajú debili. A medzi markeťákmi sa ich nájde veľa. By som im polámal ruky a na xicht vypálil slovo debil. Predposledný obrázok s dvoma zariadeniami na koncoch. Akože na vstupe sú nejaké dva obrazy a na výstupe niečo iné? To asi musí vedieť aj čarovať ten čip.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No nemam rad marketing rovnako, ale nevidim dovod, preco na internom zobrazovadle by som musel mat ten isty obraz ako na externom. Alebo vzdy IBA duplikujes obsah na externy vistup?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No z princípu fungovania toho čipu mi príde nezmysel, aby na každom zobrazovacom zariadení bol iný obraz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale o to přeci jde ne? rozdělit jednotlivé obrazové kanály na různá zobrazovadla. A přitom každý kanál může zobrazovat jiný obraz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak fajn. Ale stále čakám na vysvetlenie, ako na výstupe bude zobrazovať niečo iné, ako je na vstupe.
Len proste chcem technické vysvetlenie. Lebo z popisu v článku to zrejmé nie je. Nebodaj to vie 4 samostané streamy?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já to chápu tak, že notebook má dva výstupy - jeden na displej, druhý na DP. Tablet totéž, akorát displej+HDMI. Takže dva výstupy se nikam nepřenášejí, ale zobrazují přímo a druhé dva se přenášejí a zobrazují na monitorech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podľa prvých dvoch viet článku to proste zoberie dva streamy a prenesie cez jeden DP 1.2 a na druhej strane to zase rozdelí na dva streamy na zobrazovacie zariadenie. Takže ak na jednej strane pripojím cez hdmi mobil a tablet, tak cez DP prenesiem signál a na druhej strane napríklad na dva TV zobrazím tie dva video streamy. No a teraz mi povedzte, ako môžem vidieť na tých TV niečo iné, ako na tom mobile a tablete???
Buď som ja debil, alebo tí, čo tvorili prezentačné obrázky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.