Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Stolní DVD rekordér s HDD pod 10 000,-?

Pokud budou jako v současnosti blokovány proti přehrávání originálních DVD s ochranou, tak se trh velmi brzo nasytí a poptávka bude stagnovat. Takový DVD rekordér je v podstatě k ničemu, namluvě o tom že jsou zatím jenom jednovrstevné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Likso: "trh se velmi brzo nasytí" - životnost optic. mechaniky ale není nekonečná, a navíc dříve či později příjde nové kolo technolog. + marketing. cyklu spojené třeba s Blu-Ray

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si, že je takový rekordér na nic. Minimálně ho můžeš použít jako video, nahrávat z TV/satelitu a taky stříhat z digi. kamery digitálně. Já mám DVD HDD rekordér a už nikdy bych se k videu nevrátil. Je to záznam s nesrovnatelně vyšší životností, kvalitou a komfortem obsluhy. Video dopadne asi jako kazetový magnetofon proti CD playeru - půjde do kytiček. To je jasný. . A co se týče dvouvrstvé kvality záznamu, tak přece u HDD rekordéru nemusíš pálit, ale necháš to na disku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Ivoch: Jaký rekordér používáš? Chystám se taky něco pořídit a sbírám moudra :-) Máš s tím nějaké špatné zkušenosti či nějaké rady?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Likos: stolni DVD rekorder je predevsim jako nahrada dosluhujiciho VHS, nikoliv jako nastroj na piratske kopirovani. Tedy jejich prodej urcite nebude stagnovat...
 
los Carlos: napr. na http://digitall.3web.cz je prehled stolnich dvd rekorderu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 los Carlos: Koupil jsem si Philips HDRW 720. Je to dobrej rekordér. Akorát má trošku složitější ovládání (prý má Panasonic lepší), ale za 2 dny jsem si zvykl a už zvládám vše OK. Takže už bych neměnil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Likso: Nemyslím si, že je DVD rekordér k ničemu. DVD rekordér + HDD ocení zvláště ti, kteří "denně" používají video. Obsluha rekordéru s HDD komfortnější než obsluha videa. A ta spotřeba videokazet a to nemluvím o skladnosti.
los Carlos: Taky sbíram informace. Čekám až spadne cena u PANASONIC DMR-E95HEG-S. Zatím jsem ho viděl za 31.990,-. Doufám, že před vánocema ta cena spadne.
Ivoch: Souhlas. Velká výhoda, že se to může nechat na HDD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako prostý uživatel potřebuju něco, co mi umožní nahrát program z TV, střihnout reklamy a zazálohovat si to. Tahle možnost mi ovšem nestojí za několika násobně vyšší cenu proti běžnému videu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CeP>Kvalitni VHS video (Panasonic, JVC), stoji kolem 8000Kc, kvalitni DVD rekorder (Panasonic, JVC) stoji kolem 12000Kc. Nemyslim ze to je nejak neprekousnutelny rozdil. Navic DVD rekorder prinasi spoustu dalsich vyhod, napr. podstatne lepsi kvalita zaznamu, trvanlivost zaznamu, manipulace s medii, strih, timeslip, je to zaroven dvd prehravac (tedy usetris dalsich cca 4000Kc), ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám sice rekordér bez HDD (sony), ale i tak je to super věc. Uživatelský komfort je s videem nesrovnatelný, prostě bomba. Video a všechny VHS kazety letěly do popelnice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no nevím, kazetové magnetofony se používají dodnes a to bylo před lety řečí jak to půjde dopryč, pro bežný užívání bych stále souhladil s obyč. lepším videem do 5000kč (i když sám mám DVD vypalovačku i přehrávač- ale to hlavně v důsledku používáni digit. kamery) , jinak je to věc názoru - myslím že to hlavně ocení jedinci více závislí na satelitním vysílání a náročnost obsluhy dle mě nemůže být jednodušší než  videa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šemík: Ale kazetové magnetofony šly do pryč. Neznamená to ale, že se přestanou vyrábět úplně, ještě svoje kupce mají, stejně jako gramofony.
Co se týče ovládání DVD rekordérů - nemusí být nutně jednodušší než video, ale je nesrovnatelně pohodlnější. (Jedním klikem se zobrazí seznam stop na disku i s informacemi, kdy a z kterého kanálu byly nahrány - vyberete, kliknete, začne okamžitě hrát. Žádné přetáčení a hledání, prostě pohoda, nemluvě o kvalitě záznamu a spoustě dalších vychytávek.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.