Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Piráti vyhráli Studentské volby 2012

bé je správně!
Česká televize se rozhodla neinformovat VŮBEC.
Již hotový článek zcensurovala a hází 404.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/194863-u-stredoskolaku-vyhrali-v...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To si dělaj prdel? Všemocná moc autorských svazů zasáhla? To je kua veřejnoprávní televize? :-P No on to zveřejní holt někdo jinej. Jsem zvědav kdo z mainstreamových médií to bude. Jinak je ten výsledek opravdu zajímavý, dinosauři půjdou brzy do šrotu. Jen mě děsí ta "výhra" dělníků u nás v kraji :-o Dost toho signalizuje.. nesnášenlivost a že maj naši mladí v hlavinkách tak trochen nas.... :-(((

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já sledoval zprávy už včera, jakmile byly známy výsledky - naše televize big zero. Jen se objevilo pár článků na Internetu, kde například na Novinkách nás označili za extrémisty - což mě pobavilo, ale v této zemi je to asi pro řadu lidí extrémismus, když chcete, aby ti nahoře nekradli a lidé mohli kontrolovat co dělají. Každopádně to vypadá, že strach našich papalášů z Pirátů roste. Zřejmě po úspěchu Pirátů v Německu pochopili, že to už není taková legrace, jak si na začátku mysleli.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No tak to mě, žijícího na cikánském sídlišti, Vandasovo vítězství vůbec nepřekvapuje. O nesnášenlivosi a nas. v hlavinkách může pindat je osoba neznalá, s chráněným nepřizpůsobivým etnikem zkušenosti nemající. Přijeďte sem na měsíc bydlet, vaše preference se taky změní a vaše snášenlivost dozná rychlé úhony.

A zřejmě si i studenti na ústecku stačili všimnout, že Piráti se ze značné části rekrutují z Antifa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale prdlajs. Děti dospějí a zjistí, že "program o jednom bodu" v realitě opravdu nestačí. (jinak se to bohužel napsat nedá, přičemž ostatní premisy jejich programu jsou promyšleny a jsou reálné přibližně jako body programu straniček typu SSO).

Ony děti totiž jaksi nepochopily, že jsou ještě děti, bez závazků, bez zodpovědnosti a hlavně že nežijí ve vzduchoprázdnu. O tom samozřejmě svědčí i to, že uspěli nácci typu DSSS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejdřív jsem si myslel že třeba někdo zfalšoval odkaz ale ta chache? To si dělaj pr**l? To jako za ty ohromný peníze co platím nedobrovolně za televizi a rozhlas za programy který jsou pro mě bohužel méněcenné a tak je ani nesleduji si v údajně svobodné zemi osvobozené od komunizmu dovolujou dělat dál takhle okatě cenzůru? Za moje peníze? Sakra já jim nic platit nebudu!! Šme**i jedny... PS: Pirátům to přeju ale dle mého názoru je zcela jedno zda tam budou hrušky nebo švestky nebo maliny, oni jsou tam stejně jen zloději který mysli jen na sebe, výsledek bude stejný - státní kasa prázdná a ta domácí taky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

odkaz na původní článek se objevuje ještě i ve vyhledávání na ČT24
http://www.ceskatelevize.cz/hledani/?q=pir%C3%A1ti&x=8&y=10&cof=FORID%3A...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

TEXT CLANKU (NEZ ZMIZI I Z CACHE)

====U středoškoláků vyhráli v krajských volbách piráti, TOP 09 skončila druhá====

6. 9. 2012 09:56, autor: vrm aktualizováno 6. 9. 2012 19:36

Praha – Studentské krajské volby vyhráli Piráti, které volila pětina zúčastněných. Přes 15 procent studentů hlasovalo pro TOP 09, desetina studentů volila Dělnickou stranu sociální spravedlnosti. Pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do krajského zastupitelstva překonala ještě ODS se 7,8 procenty, po 5,1 procentu měla i Strana svobodných občanů a ČSSD. Organizátorem projektu je společnost Člověk v tísni, která si od něj slibuje zvýšení zájmu mladých o politiku. Opravdové volby do krajských zastupitelstev se konají 12. a 13. října.

===Studentské volby===

Velké rozdíly panovaly mezi jednotlivými regiony. DSSS například zvítězila v Ústeckém kraji, v Moravskoslezském kraji, odkud byla téměř pětina hlasů, pak skončila DSSS na druhém místě s 13 procenty. Naopak v Praze zvítězila TOP 09 s více než 26 procenty hlasů, následovali ji Piráti s 23 procenty, ODS s deseti procenty a Strana zelených se sedmi. Projektu se zúčastnilo skoro 22 tisíc středoškoláků ze 170 škol. Celkem se zapojilo 77 gymnázií, 98 středních odborných škol a 18 učilišť.

Projekt má zvýšit zájem mladých o politiku. "Pro nás je prioritní výchovný moment. Za jeden z cílů považujeme zvýšení volební účasti mladých lidí ve volbách," uvedl koordinátor projektu a ředitel programu Jeden svět na školách Karel Strachota s tím, že při prvním ročníku (2010) se jim to podařilo. Účast prvovoličů ze škol, kde volby na nečisto proběhly, u skutečného hlasování vzrostla o šest procent.

Školy se do voleb zapojily dobrovolně, stejně tak studenti se mohou rozhodnout, jestli chtějí hlasovat. Školy dostaly také doplňkové materiály pro žáky, z nichž se dozví, jak funguje volební systém v České republice, jak jsou kraje financovány a co spadá do jejich působnosti. Na hlasovacích lístcích si pak studenti budou moci vybrat ze všech stran kandidujících do krajských voleb v říjnu.

===Poslední volby vyvolaly nevoli hejtmanů===

První ročník projektu proběhl před volbami do Poslanecké sněmovny v roce 2010 a vyvolal bouřlivé reakce zejména od hejtmanů ČSSD. Tehdejší středočeský hejtman David Rath dokonce ředitele škol ve středních Čechách před uspořádáním voleb varoval.

Spolu s kolegy se obával toho, že výsledek studentského hlasování ovlivní předvolební situaci. Ukázalo se totiž, že u mladých drtivě zvítězila pravice; ČSSD i KSČM tehdy dostaly po jednom procentu hlasů, zatímco TOP 09 utržila (dílem díky tehdy vrcholící popularitě Karla Schwarzenberga) 39 % hlasů, druhá ODS získala 22 % a do sněmovny by se díky studentům dostala i extremistická Dělnická strana sociální spravedlnosti.

Letos ovšem studentské volby Rada Asociace krajů podpořila. "Pokud politici tentokrát ten projekt neodmítají, tak je to dobrá zpráva," konstatoval Strachota.

===Jak volí mladí?===

Podle sociologa Daniela Prokopa je česká mládež spíše pravicově orientovaná, jejich volební preference ale jde jen těžko odhadnout. "Mají nejnižší účast a až 50 procent z nich se rozhoduje v posledních 14 dnech před volbami nebo v posledním dni. Je velmi těžké zjistit, jaké mají volební preference, a je hodně detailů, které je mohou ovlivnit," informoval Prokop. Mladí také často preferují protestní strany, které nejsou součástí stávajícího establishmentu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je nehorázná drzost. Napsal jsem šéfredaktorovi dotaz, jsem zvědav, jestli bude mít koule vůbec odpovědět.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak to není jediný stažený článek, další je tento :
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/194863-stredoskolaci-vystavi-vys...

https://webcache.googleusercontent.com/search?hl=cs&sclient=psy-ab&q=cac...

Jinak idnes a tn.cz informovaly, aspoň myslím.
Zdar Max

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Fakt úžasné... no další mail psát nebudu, mám jisté pochybnosti, že se bude obtěžovat s odpovědí už na ten první.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem jim napsal dotaz ohledně obou článků, tak uvidíme :-/. Ovšem čekám odpověď typu : O volbách jsme informovali ve zpravodajství CT24 a k odstraněným článkům se už vůbec nevyjádří. Uvidíme, třeba překvapí :).
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dík za to. Ono je hezké se nasrat u kompu, ale daleko užitečnější je něco pak UDĚLAT.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Super, uvidíme, co z toho vznikne. Ale když si to dovolili loni, nemám nějaké iluze o tom, že se něco změní i příště.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ČT informovala ve zpravodajství? Pravda, prolétl jsem pouze včerejší Události a tam to nenašel, takže jestli to bylo někdy jindy v TV, tak jsem to minul (TV defaultně nesleduji). Každopádně dotaz jsem zaslal též.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, nevím, ale u těch článků je uveden zdroj CT24, takže je možné, že se tam v nějaké vteřinovce mohli zmínit. Nicméně televizi nesleduji, takže nevím, ale tipl bych si, že mně odpálkují tímto směrem, který půjde těžko ověřit (procházet celý archiv za den, za dva, kde se o tom mohli zmínit, na to nemám time)
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

imho zdroj ČT24 znamená, že si to prostě zpracovali sami (možná musí zdroj uvádět vždy, třeba jim to jejich redakční systém bez toho nevezme ;).

Jinak ten pán, kterýmu jsem svůj dotaz zaslal, už si ho přečetl (soudě dle přijatého potvrzení o přečtení).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky, těšíme se na reakci ČT

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dostal jsem odpověď :

Vážený pane Davaine,

děkujeme za Váš zájem o vysílání České televize, který nás těší. Článek o výsledcích projektu tzv. studentských voleb (psaný na základě zprávy ČTK) byl stažen z webu ČT24 krátce po publikaci, protože je problematický ve vztahu k Pravidlům předvolebního a volebního vysílání ČT pro krajské a senátní volby 2012 tak, jak jsou zveřejněna zde: http://img2.ceskatelevize.cz/volby/pdf/pravidla.pdf

Výsledky těchto „voleb“ mají spíše charakter ankety, která je zaměřena na specifickou skupinu obyvatel České republiky. Redakční kontrolou jsme zjistili, že by právě proto mohl dotyčný článek odporovat Pravidlům, která si sama ČT stanovila, tudíž bylo jedinou možností okamžité stažení, abychom vyloučili pochybnosti o dodržování Pravidel ze strany ČT. Nešlo o žádný vnější zásah, ale nápravu chyby vzniklé v redakci. Za chybu se omlouváme.

Věříme, že i přesto nám zachováte přízeň a že si v naší programové nabídce naleznete mnoho zajímavých a kvalitních pořadů, které jsme pro Vás na podzim připravili.

V případě dalších dotazů se na nás můžete opět obrátit prostřednictvím mailové adresy info@ceskatelevize.cz nebo telefonicky na číslo 261 136 113 každý den od 7:30 do 20:00.

Přeji hezký den a krásný zbytek léta

Jitka Jelínková

ČESKÁ TELEVIZE
Divácké centrum
Kavčí hory
140 70 Praha 4
Tel.: 261 136 113
Fax.: 261 014 101
e-mail:info@ceskatelevize.cz
http://www.ceskatelevize.cz

Nicméně DiiT už článkem informoval včetně citace reakce, takže to sem dávám jen pro pořádek :).
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč si ta strana za lepší digitální práva dala do názvu lupiče a vyděrače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože to jméno ji dali jiní dávno před jejím vznikem. Prakticky tak byly 2 možnosti - přijmout to jméno a změnit jeho význam nebo si dát jiné jméno a být neustále označován za "zlé" piráty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Totéž udělali například chomutovští hokejisté a nikdo jim to nevyčítá - proč by to mělo vadit u politické strany?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lidé kteří volí politické strany na základě jejího názvu aniž by se namáhali s přečtením jejich programu by Piráty stejně nevolily :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

recese/ Tusim si musim zalozit svoju stranu Napr Stranu Priatelov piva.
>50% ludi pije pivo co je predsa obrovsky potencial ;-)
Potom uz len staci marketingovo zmanipulovat tieto masy vôl-ičov./koniec recese

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Strana přátel piva existovala (nevím, jak je to teď) a dokonce byla na kandidátkách na začátku devadesátých let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ajeje ako som sa trafil :). Skoda asi nemali dobry marketing/politicky program/ a tiez potrebne prepojenie na financne zaujmove skupiny. Vid Kauza Gorila.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby spatny program. Prisli moc brzo, tehdy jeste lide verili "normalnim" stranam. Kdyby prisli ted, maji slusne sance.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Z toho by Obamovy asi hrablo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba se tím ČR dostane na americký watch list o půl stupně výš ;).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Všechny? I děti? Proč?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že to jsou ještě děti bez rozumu a stálého zaměstnání, takže nechápou hodnotu práce/peněz. Kromě toho je pirátská strana vhodná pro fetky co nechápou, že většina lidí je natolik blbá, že by legalita marihuany negativně ovlivnila fungování společnosti. Já osobně bych zlegalizoval heroin, protože u něj je větší šance, že by se společnost podobných debílků zbavila rychleji a odstrašující efekt by byl větší. Však opium je vhodné pro léčebné účely...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ač souhlasím s názorem, že současné autorské právo je hluboce amorální a nespravedlivé, tak "zbytek" programu Pirátů je v podstatě snůška nesmyslů - nicméně bych elektorát Pirátů rozhodně neoznačoval za "fetky" - buďme trochu demokraty...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak musím dodat upřesnění. Nejenom voliči PS jsou děti, ale zřejmě i tvůrci toho jejich naivně imbecilního programu. Cituji:
„Zákaz bezdůvodného prověřování občanů nebo údajů o nich. Lidé mají právo na osobní bezpečnost a soukromí. Proto nelze připustit „preventivní“ prohlídky, při kterých jsou občané kontrolováni bez zjevného důvodu. Prohlídky jsou přípustné pouze při důvodném podezření z porušení zákona. "

Oni nemají ani sebemenší povědomí o fungování společnosti. Pane řidiči, řidičský průkaz...zapomeň fízle, nemáš právo na moje údaje a na preventivní fouknutí taky ani nemysli, to bys mi mohl ukrást vzorek DNA.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Než začneš vykřikovat něco o imbecilech, přečti si to ještě jednou. O řidičích tam nic není. Řízení vozidla je činnost, vyžadující zvláštní opravnění, jmenuje se to řidičský průkaz. Je mi líto, že tohle nevíš, když to vědí i chytřejší děti v prvních třidách.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Být občanem vyžaduje od určitého věku (tys ho ještě nedosáhl, tak to nevíš - ok) mít u sebe občanský průkaz a na požádání ho ukázat policistovi, který například hledá hledané osoby.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pise tupec, kterej si neumi precit ani zakladni pravni normy tohoto statu. Obcan v zadnem pripade OP mit u sebe nemusi. Obcan pouze musi od jisteho veku OP vlastnit (a i to je zjednoduseny pohled, protoze ani to technicky nemusi, ale nese to sebou jiste dusledky). V pripade zadosti policisty o prokazani totoznosti (policista si vubec NESMI rict o OP, a dokonce ani o RP - policista si dle provadeci vyhlasky musi vyzadat doklad opravnujici k rizeni motoroveho vozidla, protoze to nemusi byt pouze RP) muze svou totoznost prokazat JAKYMKOLI duveryhodnym zpusobem - napriklad i svedectvim.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že jsi ještě děcko, protože jinak to je dost otřesné.

Občan = kdokoli evidovaný jako občan ČR. I ten řidič. Právní normy mají jasně definovanou hierarchii, a pokud bys kodifikoval zákon (!) výše zmíněný, tak vyhláška (!) o provozu na pozemních komunikacích je mu podřízená a v daných odstavcích a paragrafech následně neplatná.

Běž prosím raději dělat něco jiného, ideálně dál od politiky, takových čímanů už sedí ve Sněmovní už dost (platí i pro "Piráty").

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kontrola řidičského oprávnění neni BEZDůVODNÁ. Od toho tam to slovo je. Stačí umět číst a chápat psaný text.

Bež prosím dělat něco jiného, než číst programy, kterým evidentně nerozumíš. A hoď to kalouskovi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dalsi tupec, zakon jasne uklada ridici mit u sebe prukaz opravnujici k rizeni vozidla. Stejny zakon opravnuje policii toto kontrolovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a k čemu tedy je Občanský průkaz? Aha?

Ovšem pokud máš pocit, že jsem "tupec", možná bys mohl jít "diskutovat" na novinky, popřípadě jinou žumpu, tam si tě budou vážit za tvá jasná a neochvějná (zato trošku nelogická, ale to nevadí!) stanoviska.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tupec ses, naprosto zjevne to potvrzujes, protoze si neumis precist ani obcansky zakonik. OP mas proto, aby se moh identifikovat pri jednani s urady, ale nikoli proto, aby tebe mohli ouradove identifikovat, ale ten rozdil je pro tebe zjevne zcela nepochopitelny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co vedie vas k nazoru, ze prave vy ste ten osvieteny a viete ako funguje spolocnost a ze prave oni su hlupy a vase nazory su te spravne.

:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty užs to někdy zažil, že o tom tak zasvěceně mluvíš. Co jste hulili?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Víš,on ty policajty v terénu taky musí někdo zaplatit. A když si spočítáš, že na jeden rajón potřebuješ alespoň 3 lidi (3x osmihodinová směna), tak zjistíš, že těch policajtů tolik ani nemáš, nehledě na to, že dnes je kvůli bezpečnosti vyžadováno, aby chodili po dvojicích (svědectví, záloha, atd.).

Já sám bych byl rád, kdybychom měli tolik policajtů, aby se toto mohlo realizovat, ale jsem realista - od policie se propouští, nikoli nabírá (protože nejsou peníze), sami policajti musí místo práce v terénu dělat kancelářskou práci. Tedy ten problém je primárně někde jinde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proč nejsou peníze? Protože se rozkradly.
A proč se rozkradly? Třeba za 20x předražené zakázky na informační systémy, které pak nikdo nepoužívá.
Vol Piráty a bude dost policajtů v ulicích.
A už nehul.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"se rozkradly".. jo, to je přesné. Co myslíš, budou Piráti taky krást? Takové Veverky šly na Dinosaury a během 2 měsíců jim narostly šupiny a začaly klást dinosauří vejce (ta největší má voskovaná panenka Piky-Piky-na-hlavu). Pokládat Piráty za jakési "lumeny" je IMHO naivní, je to pastrana stejná, jako ty ostatní, protože pochází ze stejného národa.

A buď je to opět "něčí" projekt, NEBO jsou to amatéři (viz jejich naivní program), a pak rovnou říkám, že toto by byla daleko větší pohroma, než dnešních rozkradených 100mld ročně.

P.S.: problém dnešních politiků není to, že nejsou policajti v ulicích, ale to, že chybí finanční policie, že nejsou kontrolována daňová přiznání a v neposlední řadě jejich nekvalitní práce. Ani jedno "Piráti" opravdu nevyřeší a "zahodit" svůj hlas kvůli partikulárnímu a v globále nedůležitému řešení amorálních autorských práv opravdu nehodlám.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Vyřešení autorských práv ve prospěch řadových občanů (a ne velkých korporací) bude za pár let mnohem důležitější než si dovedeš představit. 3D tisk + open source do 30 let způsobí obrovské ekonomické zemětřesení. Jestli v té době budou zákony o duševních monopolech nadržovat velkým korporacím, bude to pro drtivou většinu lidí znamenat návrat do středověku. Jestli se duševní monopoly podaří zrušit nebo aspoň trochu osekat, bude to pro lidstvo obrovský skok kupředu. V současné podobě zákon umožňuje obě varianty vývoje a nedokážu odhadnout, která z nich nakonec převáží.

Doporučuji ještě tohle video: http://www.youtube.com/watch?v=Ghz48bHgLrw (Cory Doctorow: Blížící se válka proti univerzálním počítačům + české titulky)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já věřím spíše tomu, že se to nakonec zreguluje samo a bez větších otřesů, viz OSS a nakonec i "hudba opravdu zdarma" - viz Nohavica, NIN atp. Je to všechno jen o tom, co si masy nechají líbit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To ekonomické zemětřesení nespustí politici, ale to, že domácí 3D tisk v kombinaci s malými plně automatickými CNC obráběcími stroji a spoustou volně dostupných výrobních výkresů přivede spoustu výrobních a prodejních řetězců ke krachu. Tyhle řetězce se samozřejmě budou bránit lobbingem za zákaz domácí výroby pomocí 3D tisku a CNC jak jinak než pomocí duševních monopolů.

Když ten zákaz neprojde, lidstvo má šanci na lepší zítřky. Když projde, bude to katastrofa a nejspíš poteče krev. Svět totiž zhruba před 20 lety dosáhl technické úrovně, na které výroba dokáže plně pokrýt veškerou poptávku. V kombinaci se 4 miliardami lidí v zaostalých ekonomikách tak bude další zvyšování produktivity vést k umělé likvidaci kupní síly nejchudších vrstev a tím i produkce v absolutních číslech (vyspělé země si totiž kvůli globalizaci a zaostalým ekonomikám nemůžou dovolit zkrátit pracovní dobu a zároveň zachovat mzdy jako před 150 lety). Současná krize je toho první ochutnávkou. To ekonomické zemětřesení není hrozba, ale jediná rozumná možnost, jak z tohohle průšvihu ven.

Spoléhat na to, že zákony nakonec dopadnou nějak rozumně bez našeho přičinění, je dost riskantní, protože korporace na pokraji krachu se nutné změně budou dost aktivně bránit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Neříkám, že s nástupem "Personal 3D/CNC devices" nevznikne žádné pnutí. Ale váš názor je dle mého krapet hysterický.

1. Můžete jmenovat, které korporace to dovede na pokraj krachu? Předpokládáte snad, že si pak vytisknete vlastní iPhone, včetně čipů a displeje a v malé domácí peci si vytavíte Gorilla glass? Že si budou lidé tisknout/vyfrézovávat vlastní auta a náklaďáky? Nebo si snad budete vyrábět vlastní hřebíky, abych nejmenoval jen hi-tech? Maximálně tak položíte výrobce umělohmotných talířů, hřebenů, dekoračních předmětů a akčních figurek pro děti. Nejpřínosnější to bude třeba v autodílnách, kde budou schopni vytisknout nějaký umělohmotný náhradní díl. Levněji a rychleji. Tady nějaké napětí vznikne, ale není to něco, co by automobilku nebo jejího subdodavatele položilo.

2. Můžete vysvětlit o jaké katastrofě a tečení krve v souvislosti s případným vylobovaným zákazem domácího 3D tisku mluvíte, když stav kdy nejde tisknout doma je i dnes a katastrofa to není?

Osobně považuji za revolučnější a zajímavější toto (mrkněte na videa):
http://opensourceecology.org/wiki/Global_Village_Construction_Set

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ad 1. Právě tisk spotřební elektroniky podle mě přinese první "3D tiskovou horečku" a bude to někdy během následujících 10-20 let. Sice to ještě nebude umět tisknout 22nm mikročipy, ale plně funkční jednoduchý 3G telefon to zvládne bez problémů. Navíc to v blízké budoucnosti nebude jen frajeřina, ale vyloženě ekonomická nutnost.

ad 2. Ta krev nepoteče kvůli nějakému vylobovanému zákazu, ale kvůli obrovské nezaměstnanosti, která nás za nějakých 20 let čeká. 3D tisk je jen příležitost, jak vlnu sociálních bouří odvrátit.

GVCS je jeden z prvních příkladů směru, kterým se lidstvo do 30 let bude muset vydat, pokud se nechce vrátit do středověku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jó, takhle to beru. I když ten 3G telefén bych chtěl teda vidět. Aby to nebyly jen špagátem spojené kelímky od jogggurtu. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

3D tisk lze uplne vpohode pouzit i na kovy, samozrejme to vyzaduje krapet jine materialy a teploty zpracovani, ale technicky to neni nic co by nebylo resitelne za rozumny peniz. A auto si mozna lidi nenatisknou doma, ale u souseda "co ma vetsi garaz" ... proc ne?

Ostatne, kde je receno, ze za par (mozna stovek) let nebudeme umet vyrobit cokoli jen premenou energie? V laboratornich podminkach umime uz dnes vyrabet doslova sestavovanim jednotlivych molekul a atomu. Za nejakou dobu to nemusi byt nedostupna technologie ale bezna vec.

Nejde jen o 3D domaci tisk, korporace se obecne snazi znemoznit komukoli vyrabet cokoli. Ostatne, napriklad leciva vs snahy zakazat(nebo alespon v maximalni mire birokraticky znechutit) pestovani bylinek (a ne, nemluvim ani zdaleka jen o konopi).

Zasadni problem je, ze pokud dnes prijdu na trh z vyrobkem, ktery bude v jakemkoli smeru prevratny, tak driv nebo pozdejs narazim na to, ze "porusuju" neci prava, ac sem jeho vyrobek vzivote nevidel, pripadne takovy vyrobek ani neexistuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veverky někdy měly transparentní účetnictví? Transparentní účet? Veřejné projednávání VŠECH programových komponent? Měly v programu konkrétní kroky k zamezení korupčního prostředí, které uplatňovaly samy na sobě??
Ukaž mi je, ať dokážeš, že jen tupě neplácáš a nezabloudils sem z novinek.

Piráti jsou projekt jednoho muže, který je financuje? O Bártovi se tohle vědělo už v roce 2008. Kdo takový řídí Piráty? Ukaž mi ho!

Srovnávat Piráty s veverkama může jen - býk bez pohlavních žláz.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

poznámka na konec: nevím, kolik ti je let, ale já se počítám už ke střední generaci a už jsem toho docela hodně zažil (včetně soudruhů). A Piráty opravdu ne, to je volba mladých a životem nezkušených.

P.S.: jsem nekuřák ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zažil jsem konverzaci se zhuleným člověkem, ale z toho nevyplývá to tvoje množné číslo, takže já nic.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pise vylizanec, kterej s policii nikdy nic neresil (coz je zjevny z jeho naivity).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne me prekvapuje, ze pirati ve studentskych volbach dostali tak malo. Cekal bych, ze v dane vekove kategorii dostanou vic a na 20% to klesne az ti studenti zestarnou a pujdou ke skutecnym volbam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

řekl bych, že pro většinu z nich to byla kratochvíle a přemýšleli hlavně nad tím, jak by své okolí co nejvíc šokovali.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kdežto před dvěma lety, když vyhrála Topka, volili zodpovědně a státorvorně :-)))
Ty si fakt legrační :-)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.