Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Studie Cisco: 42% mladých lidí porušuje zákon

Kafe nesnáším, na sociální sítě přes mobil jsem moc paranoidní a mobilní internet nepotřebuju; ráno si na telefonu akorát přes wifi aktualizuju předpověď počasí, ať kvůli tomu nemusím zapínat komp... asi jsem moc staromódní :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tiez tak. Hoci mam smartfon, net na nom pouzivam iba vynimocne - napr. ak potrebujem najst spoj na bus/vlak. Tiez neznasam kavu, a pripajam sa na wifi iba rano na update pocasia :)
V MHD radsej kukam po peknych studentkach, pripadne s nejakou hodim rec, alebo len tak cumim z okna ci pocuvam cudzie rozhovory. V posteli zasadne iba spim a sexujem. Pri soferovani radsej sledujem cestu a telefon davam do rezimu litedlo a ked sledujem TV tak sledujem TV, telefon je ani neviem kde... zda sa, ze tiez nejako nestiham sucasne trandy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na Androidu se dá na vlaky/busy/MHD použít i offline aplikačka CG Transit. Licence na české, slovenské a v omezené míře evropské řády stojí asi stovku na rok a sice se to může zdát jako moc, ale aspoň mně to za ty prachy stojí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

vdaka za tip!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na WP je CG Transit dokonce zdarma.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou stejně zábavné studie a průzkumy. Takto vyrobím studii že 100% občanů ČR porušuje zákon, a to opakovaně a bude jej porušovat i v budoucnosti. Je to zaručené, jen nevím zda by mi tu studii někdo zaplatil :)) V množství zákonů, nařízení a vyhlášek se nevyznají ani právníci, natož běžný občan, ale neznalost zákona neomlouvá. Takže nějaké kafe, mobil nebo sociální sítě za provozu jsou jen třešničkou na dortu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono by úplně stačilo udělat "studii" o tom, kolik lidí někdy přešlo na červenou, a mslím, že máme národ kriminálníků... :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rychlost vyrizeni pozadavku je zaklad me prace. Takze ano, za jizdy si hvezdickuju emaily pro pozdejsi vyrizeni a na sms odpovidam volanim. Pouzivam hands free pokud to jde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedokážu si představit práci, kde by byl zároveň požadavek na rychlost odpovědi a zároveň ježdění autem. Spíš to vypadá, že někdo nedokáže Vaši práci správně naplánovat nebo (pokud si šéfujete sám) to nejde Vám. Přesně tento přístup "všechno hnát až na krev, jak techniku tak lidi" je typický pro malé české podnikatele. Jsou to krátkozrací hlupáci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem z jine generace, ale opravdu nechapu, na co si nekdo stahuje predpoved pocasi. Se podivam z okna a vidim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Túto apku ani nepoužívam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Ten kdo se ráno podívá z okna a neumí dovodit jak ten den bude by se měl zamyslet, zda žije nebo jen slouží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba předpověď počasí používám v letních měsících, kdy jezdím do práce na kole. V případě, že odpoledne má přijít nebo si vyberu si jiný dopravní prostředek. Vy ráno kouknutím na slunečnou oblohu zjistíte, že odpoledne bude pršet?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jezdíte do práce na kole, tak vám všechna čest a nehodlám proti vám říct slova. Ale pokud vás to zajímá, tak ano. Žiji zde už dost dlouho, nejsem nevšímavý, znám místní poměry, vím odkud "přichází déšť", mám dobrý výhled a podle teploty, tlaku (barometry v kolenou :) ), vlhkosti (rosa na trávníku a mlha dole v údolí) a větru (a v zimě i pohledem na měsíc, jeho "koronu") lehce dovodím jak bude a jak pravděpodobně tak bude. To není nic složitého, za ta léta už prostě víte, ani nad tím nepřemýšlíte. Nejdůležitější je zjistit odkud vanou větry (odkud vám přinesou oblačnost), jak daleko tím směrem vidíte, jak dlouho trvá, než se to odtamtud dostane k vám, a pak už jen jak ty mraky vypadají, jakou mají barvu, jak jsou vysoko. Plus ten tlak, rychlost větru, vlhkost, chování ptáků... Za dva roky se "zkalibrujete" a budete vědět. Při nejhorším 1-2x za rok zmoknete no, přeci nejste z cukru. :) Ale mám dojem, že to se může stát i při důvěřování klasické předpovědi. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

;) asi jsem na to moc starej (do 30ti těsně nejsem), ale kafe nemusím, zubní pasta mi stačí večer a mobilní net mi přijde neskutečně drahej. Divné...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To mě přijde divný čistit si chrup jen večer, ráno to bejvá totiž o dost důležitější..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"totiž o dost důležitější.." v com? Teda ak neratam nosny analizator pachu, tak ak nerobi biely sex v kuchyni o polnoci a podobne tak v com je to od vecera do rana o to "dost dolezitejsie" ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až budeš mít babu tak ti to dojde;) jinak i v tom že ti daleko víc smrdí z tlamy, přes den to nějaký jídlo, pití a žvýkačky (i když u člověka, co si čistí zuby jednou denně, si iluze o jejich používání nedělám) utlumí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam dve deti 9 a 11 pisal som okrem pachoveho senzora, lebo to tvrdenie, ze o dost dolezitejsie ... smrad mi nepride tak podstatny ako zalepene zuby napr. od cukru a predpokladal som, ze vies o niecom nekalom, co sa deje v noci v hube, ale to iba mas siroke ramena na niekoho koho nepoznas ... tot vsio

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Během noci vyroste v puse tolik bakterií, že bych ranní čištění zubů a jazyka rozhodně nepodceňoval a už vůbec ne nevynechával. A to ani kdyby jste si snad před spaním ještě kloktal nějakou über ústní vodou a krk vystříkal JOXem. :)

Problém s bakteriemi a viry je v tom, že jejich útok má dvě fáze. Nejprve napadnou jen pár buněk a potichounku, nenápadně, se rozmnoží. A až dosáhne koncentrace jejich metabolitů (říká se jim specifické markery, ale trefnější je podle mě označení "hovínka") v plazmě určité meze (což dokáží detekovat a odpovídá to počtu "prdelek", tedy "početnosti armády"), tak spustí druhou fázi a to plošný útok, drancování a ničení. Takže útoku lze předejít nejen "vybitím" těch potvůrek, ale i snížením koncentrace těch jejich spouštěčů útoku v jejich okolí, což dá čas našemu imunitnímu systému se s nimi vypořádat dokud se nerozlezou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To samé se dá říct i o tobě..ale já tu nějaká ramena rozhodně nedělám. Upřímně je mi dotyčný jedinec fuk, ať má zuby jaký chce. Zápach z úst beru jako důležitý už kvůli jeho okolí a teoretickou možnost, že s ním někdy můžu mluvit. Pokud máš namysli čistě zdavotní důvody, tak to se raději zeptej svého dentisty, kromě toho, že ti řekne, že se maj čistit pravidelně minimálně dvakrát denně vím jen to, že v noci (ve spánku) člověk produkuje méně slin, které přes den bakterie smývají, proto většinou je poránu odér z pusy horší.

PS děti nejsou baba

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

v novinách není žádná zpráva jen tak - takže studie Cisca je tady proč? Lobing za uplatnění svých filtrovacích produktů....... bych viděl........je třeba nejdříve všechny vyděsit a pak nabídnout řešení :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co sociální sítě, to je pro děcka, ale Google Reader, to je teprve mor. (Nicméně v autě ho neprovozuju. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí se tomuto moru dá snadno uniknout. Stačí si pořídit hloupý telefon. Přešel jsem ze smartfounu asi před čtvrt rokem, nemůžu si to vynachválit. Neřeším dostupnost mobilního netu ani nabíjení, mám víc času na cokoliv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je každého osobná vec, že sa stáva otrokom techniky. Ja mám smart (hneď ako vyšiel SGS) už 2,5 roka, lebo mi N95 8GB nedostačovala. Ale že by som nevyhnutne musel ráno aktualizovať počasie, či niečo riešiť?
Používam to ako pomôcku. Primárne mi to slúži ako telefón. Sms-ky z internet bankingu je dobrá vec, vidím pohyby a stav účtu. Používam to na maily. Jeden klasický domáci POP3, ktorý len kontrolujem hlavičy a jedine ak je niečo veľmi dôležité, tak pozriem obsah. Nastavený pol hodinový interval bohato stačí. Maily potom čítam doma na klasickom PC. Druhý klasika google, ten tiež nie je extra dôležitý. Tretí je exchange z práce, ale cez deň poštu riešim na pracovnom PC, po práci len mrknem, či je niečo dôležité. Málokedy je, aby som na mail reagoval. Ďalej ho používam občas na zistenie autobusového spojenia v meste, keď nie som pri PC. Taktiež občas na web, keď zrovna nie som pri PC. No a ešte mi slúži mobil na praktické veci. Čiže občas wifi annalyzer, TV program, LogMeIn, pripojenie na NAS Synology, GPS navigácia.
Ale rozhodne to neriešim pri vedení motorového vozidla. A len keď idem na dlhšiu cestu, tak si dávam BT, po meste ani to nepoužívam. Však ak niekto niečo dôležité chce, zavolá neskôr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

každý kdo si někdy něco přečetl o statistice ví že limitní hranice pro průzkum je 1000 respondentů (stačí se podívat na statistiky volebních preferencí). To je naprosté minimum a když se podívám na kolika lidech je to děláno tak vypovídající hodnota je 0. Protože minimum by bylo 18000 lidí, když je to děláno v 18 zemích. Takže tahle statistika je na dvě věci: na hov*n a a nic. A jo a je na to aby bylo vidět že daná firma NĚCO dělá když dostává peníze ze státního rozpočtu (nějakého evropského fondu).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chjo. Kafe piju, jezdím vlakem a jsem starej. Snad jen, že počasí odhaduju kolenem, bych vám tu napsal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mne na zmenu pocasi zase 100% reaguje pater :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem se tu chtěl v diskuzi taky trochu rozvášnit, a pak mi došlo, že už mi doháje není pod třicet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Urcite by bolo lahsie spravit analyzu kolko ludi neporusuje zakon.
Odhadujem to do 20%. To su akurat tak batolata a zdravotne nemohuci obcania. Ostatnych cca 80% yakonz porusujeme pretoze neporusit ani jeden sa prakticky neda. Ked pre nic ine tak z neznalosti zakonov. Zakonov je uz tak vela ze nieje mozne priebezne kontrolovat ci nahodou zrovna nejaky neporusujem...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Batolat tolik neni a krome toho myslim, ze i u tech batolat by pravnikovi par hodin zabralo overit, ze neporusili zakon ... jasne, batole obvykle neporusi dopravni predpisy (ktere jinak budou nejcasteji porusovane vubec - prechazeni na cervenou, povolena rychlost a parkovani), ale uz treba s tim autorskym zakonem bych si jisty nebyl ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

prakticky u vsech pruzkumu chybi udaj, kolik procent respondentu neodpovedelo(poslalo pruzkumnika donekam).
Pak by se cislo kterym se agentura/kdokoliv ohani pravdepodobne velmi zmensilo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

take zneni otazek chybi, takze je to vcelku naprd ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mobilní net nepotřebuji. Jízdní řády CG Transit, doma Wi-Fi, v práci internet, v metru by mi taky byl k ničemu a pár článků, které bych si mohl a chtěl cestou přečíst si pošlu z Opery do telefonu pomocí extension "Opera to Mobile" a v mobilní Opeře si uložím stránky k offline čtení.

Dosud jsem nepřišel k důvodu, proč si platit měsíční směšné pomalý a FUPnutý mobilní internet. Na sociální sítě kašlu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Do kategorie nezapadám.

Je mi 24, nesnášim samrtphony, nesnášim buzeraci a mam rád klid = neexistuje abych byl stále online z toho bych zešílel. A proč vlastně, práci si domu tahat nebudu a s jinými kontakty "na ceště" komunikovat nepotřebuji. V případě nouze je tu telefon, kterej mi vydrží 14 dní na baterii.

Na net lezu zásadně z desktopů co mam doma a nebo v práci, mam pěknej IBM T60-P laptop s IPS displayem, ale už rok jsem jej nezapnul. Neni nad to se rozvalit v křesle před 32" obrazovku a pracovat online tímto způsobem.

Sociální sítě zásadně nepoužívám, nejsem totiž sociální. Ani online ani offline. A diskuzi s někým kdo neni na dosah ruky a mezi 4 očima stejně nepovažuji za podstatnou a reálnou. Také mě nezajímá co druzí dělají a co se jim stalo. Kdyby ano zeptam se jich sám. Attention whores co dávaj své osobní detaily o životě na sociální sítě mě zajimaj jen když se zrovna hodí to použít proti nim.

Jsem pracovník IT. Takže do studie rozhodně nezapadám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je mi 28, profil na facebooku nemám stejně tak jako ho nemám na jakékoliv sociální síti... jediný co asi mám je ICQ a to jsem použil naposledy na střední škole. Smartphone vlastním, ale pravdou je že se mi poslední dobou honí hlavou jestli mi to že jsem stále k zastižení vůbec stojí za to... přemýšlím že se vrátím ke staré dobré telefonní budce, vzhledem k tomu že mám ještě služební telefon a držím pohotovosti tak na mě mobil začíná dělat dojem spíš takový že se stávám jeho otrokem... a já přeci jen chci více svobody.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A jeste nam reknete cim si vydelavate :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neni mi 30, pravda je mi 36, no "chytry telefon" mam (ackoliv jen proto, ze ma vysouvaci klavesnici:-)), v aute s nim za jizdy bezne volam, pisu smsky, a obcas i lezu na net :-)) (pripadne pouzivam icq, napriklad:-))
Takze tomu docela verim...
Ale zase fakt je, ze z toho vseho, cim vsim porusuju predpisy pri rizeni, je to spis prkotina :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Do skupiny zapadám a veřejně přiznávám, že sf občas používám i v "nevhodných" situacích. Jsem si vědom rizik která jsou s tím spojená, ale když už k takové situaci dojde, existují způsoby jak je minimalizovat. Nechť jsem ukamenován. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Generation Y = "Millenials" alebo "Generation Next" = ludia narodeni cca 1982-2000. Vraj je to generacia ktora si vsetko zasluzi uz len za snahu a ma na vsetko narok :-P ;-)
Pred nimi su Generation X 1961-1982, este pred nimi Baby Boomers.
Dalsia generacia, tzv. Generation Z nastupi do prace uz o cca 10 rokov. Tak uvidime ako ich budu rozsiahle analyticke a karierne studie charakterizovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak mimo mísu: Ta fotka z perexu patří nejspíš hasičům, hledání ostatních fotek co k tomu patří doporučuju jen silnějším náturám.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já je doporučuju naopak všem. A hlavně těm, kteří si myslí, že jsou supermani co až to bude potřeba, stihnou reagovat rychleji, než jsou reálné biochemické možnosti jejich vlastního mozku.

V autě pomáhá říkat si dvě věci:
1) Pokaždý když zazvoní mobil, tak je jedno koho ukazuje jako volajícího, vždy vám volá ten, kdo ve vašem domě a ve vaší posteli, bude po vaší smrti š*kat vaši starou. Fakt mu to vezmete?

2) A pokaždý když sešlápnete plyn, tak si uvědomte, že Zubatá jede jen 2 sekundy před vámi a když ji dohoníte... no nevím jestli se tomu dá říkat vítězství. Vážně je někdo tak důležitej, aby jste se kvůli němu přetrhli a byli tam o chvíli dřív? Jo a důležitá věc, ta mrcha Zubatá tu hru hraje často podle pravidel žravé dámy - to dojetí vám ještě usnadní tím, že vám jede v ústrety v protisměru. 0:)

Jo a ještě jedna: plná čára je jako hranice, která odděluje svět živých a svět mrtvých. A když je tam dvojtá plná, tak jste těm mrtvejm blíž, než na spiritistické seanci. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. pokud stará váží 150kg tak ano
2. nemusí být před, někdy přijde i zboku

Čára není zeď :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ad1) Je to jeho a její svobodné rozhodnutí, proč bych jim nedopřál trochu radosti :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To přeci nevylučuju, a nenapsal jsem proti tomu nic, ale proč jim brát ještě telefon? :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zatím mám do třiceti daleko, smartphone nepoužívám téměř vůbec
(asi hlavně proto, že vlastním Optimus 2X, který si ze mě dělá dobrý den co se týče rychlosti odezvy a pohodlnosti ovládání) a titulní fotka mě krapet děsí, protože vlastním stejné auto :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A už jste viděl ostatní záběry?
http://www.chcizit.cz/1-432-seat-proti-scanii-nemel-sanci

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano před časem viděl... nic pěkného. Musel to být blázen, když jel 140 mimo dálnici, a ještě s tímhle autem... Každopádně pokud druhý cestující byl opravdu náhodný stopař, tak je to hodně smutné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.