Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Studie tvrdící, že uživatelé Internet Exploreru mají nižší IQ, byla vymyšlená

A toto je oficialni verze Microsoftu, kazdej at si vybere co mu prijde pravdepodobnejsi, ja osobne spise verim ze vyssi IQ maji uzivatele Opery nez IE, z nichz mnozi jeste pouzivaji IE 6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si zase myslím, že takové "studii" mohli uvěřit jen debilové. Pohříchu podle diskusí to byli především uživatelé Opery a FF... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uživatelé Opery byli nejhlasitější, jako vždy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doteď jsem nepochopil, jak souvisí IQ s výběrem prohlížeče. To je jako bych řekl, že pojídači pomerančů mají vyšší IQ než lidé, kteří mají raději banány.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No ti s vyšším IQ, když narazí na problém (prohlížeč který jim nevyhovuje) tak si vyberou jiný. Ti s nižším IQ buď nedělají nic nebo to udělá někdo za ně :0) Logiku to rozhodně má. Jen si nemyslím že IQ je jediná věc, která by rozhodovala o schopnostech člověka. Spousta lidí má přednosti jinde a na SW jsou leví jak šavle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kedze ie6 je aj sucastou windowsu 2003 tak sa ho ms moze zbavit az ked skonci podpora pre tento system (jul/cervenec 2015) a nie ked skonci podpora xp (april/duben 2014)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, na Win2K3 jsem zapomněl ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale záplaty pro IE6 ve WXP skončí s podporou WXP. Šlus.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda, jen drobné upřesnění: skončí pro 32bit. WinXP. Pro WinXP x64 budou vycházet nadále ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Statistiky z EHW mluvi za vse, samozrejme asi zase nekdo rekne ze to je taky zfalsovany.

http://extrahardware.cnews.cz/ctenost-fakta-o-navstevnicich-ehwcz-72011

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>"Největší sestup za poslední rok nastal v období listopad 2010 až leden 2011. Co za tímto poklesem stojí, to nám není známo."

No co asi - firmy prostě před koncem roku potřebovali proinvestovat zbytek peněz plus kde kdo si domů k vánocům pořídil nové počítadlo a tak prostě kupka IE6 hupla najednou na 7 či 8 ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si mylsim, ze to vymyslene nebylo. Dnes a denne se ot tom presvedcujeme

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On to je predevsim bulvar jako krava, at tak ci tak, to ze takovy newsky vydavaji na lzive je normalni, ale tady??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tady to kopiruji z lzive povetsinou z jednodennim (nekdy i delsim) zpozdenim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo netvrdí, že to ve skutečnosti nemůže být pravda, ale jen, že tu statistiku si někdo vycucal z prstu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podobné studie mají vždycky malou vypovídající hodnotu. Je jedno jestli jsou od podvodníků nebo tzv. renomovaných organizací, které sponzorují velké společnosti. Bylo by hloupé místo osobních zkušeností dělat závěry podle nějakých studii. S použití rozdílných metodik lze docílit čehokoli.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že kdo používá který prohlížeč, s hodnotou IQ moc nesouvisí. Zde spíš hraje roli, na jaké úrovni počítačových znalostí uživatelé jsou. Internet Explorer používají poměrně často ti uživatelé, kteří umí počítač obsluhovat tak jako umí babička obsluhovat svůj televizor. Pokavaď jim znalejší blízký nenacpal něco jiného. O něco málo znalejší či zvídavější si přecejen vyberou, co budou používat. Takže ono už i v této věci měla předkládaná studie díry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem jak to mohol niekto brat ako pravdu. Uz len ked si pozreme statistiky opery - 2006 - priemerne iq cca 101, 2011-okolo 130. Takze na zaklade bellovej krivky, ktora hovori ze 2% ludstva ma IQ nad 130. ratajme ze kazdy clovek s IQ nad 110, pouziva internet. Z toho vyplyva ze kazdy clovek s iq aspon 125 pouziva operu!!! to je neskutocna blbost!!!! ten kto uveril tejto blbosti pouziva vacsinou operu a chrome a ff(to usudzujem z toho co sa pisalo na forach) a ten kto neprerata ale hned uveri je blby! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Společnost se neustále mění. Pokud budete hrát hodně puzzle her, případně budete programátor, máte velkou šanci uspět v podobných testech IQ. Nic proti uživatelům IE, ale studie na ně z větší části sedí (holt mají jiné priority v životě). Zajímavé by bylo započíst do výsledků OS :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dovedete si vůbec představit, že je spousta lidí, kteří používají IE i po vyzkoušení těch ostatních browserů - protože jim nejvíc vyhovuje?
No a co se OS týká, tam je to jasné předem, nikde na světě není tak vysoký procentuální výskyt idiotů, jako v české linuxové komunitě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Od vás to sedí :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a nebo jsou taky lidé, kteří se o nějaké lživé studii dozvěděli dneska a jen se diví co si lidi nevymyslí.... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

věděl jsem, že studie byla vymyšlená. IE totiž nepoužívám pokud nemusím a přesto je mé IQ nízké :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha! Tak uz konecne vim proc si tak casto nadavam, ze jsem debilni.. Nejcasteji pouzivam IE 9.. nicmene Firefox a chrome mam v zaloze a Operu mam na porno :P
PS: a s pocitacema delam jen 20 let

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A uživatelé Firefoxu mají delší penis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://home.slimbrowser.net/ s grupovanim stranok

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

clovek ktery dneska pouziva tak diravy a nedodelany system jako Windows a jeho soucasti, nemuze byt moc inteligentni.

At delas co delas, at mas jakekoliv zabezpeceni, at uz pouzivas google chrome nebo doprasenej Firefox. porad t vse jede pod windows shellem coz je cele jadro problemu.

"Inteligentni clovek je ten co dovede najit reseni problemu."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trochu zaměňuješ příčinu s následkem... linux může používat zajisté pouze vysoce inteligentní a gramotný člověk schopný příležitostně pročítat tuny logů a řešit po fórech kde se co zas potento, kdežto to že wokna bezesporu může používat debil (neb něco používat "musí") nijak nevylučuje možnost použití inteligentním člověkem...

Stranou nyní nechávám mylný a častý "pocit nedotknutelnosti" linuxářů, kdy málokterý uživatel těchto OS by si všiml že mu kdosi vyměnil binárku nějakou skulinou kterou k rootu přišel (a hlavně mi tu nikdo netlačte jak žádný skuliny nejsou a jak rychle je opravují), protože si to prostě nepřipouští, kdežto na woknech se s podobným scénářem počítá, takže "něco na tebe zařve" že se děje něco nekalého :)

Je nutno dodat, že inteligentním lidem se wokna neserou a mají je dostatečně zabezpečené... což pro tebe znamená... :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja presel k jablickarum, tim sem vyresil problem ;-)

s Windows jsem od verze 3.11 Windows je dobra vec pro normalni uzivatele co jen pisou dopisy a surfuji. Jakmile chces neco delat pod Windows...to uz je trosku jina vec.

Co se tyce Linuxu, nikdy sem s nim nemel problem. Pokud sem si ho sam nevytvoril :o) Tuny logu neprolizam :-P Neni treba bo se mi nic samovolne nesere jak je tomu pod Windows.

Diry jsou v kazdem systemu. Kazdy system je tak robustni jak jeho nejslabsi clanek. Bohuzel vse je psano lidmi. I kdyz MS je v tomto ohledu unikatni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo jablíčka, ty jsou skupinou sami pro sebe... :) ale musí se jim nechat, až díky nim jsem si udělal názor na všechny *xové systémy, které jsem toho času moc nerozlišoval. V linuxu je na můj vkus až moc velký bordel, co distro a člověk jej instalující, to unikát (což je supr jen dokud to máš ty sám doma) včetně unikátních problémů se na něm vyskytující*. Osobně na servery preferuji BSD, protože tam i když přijdu k cizímu, zorientovat se díky "pořádku" nezabere moc dlouho a problémy s nimi jsou vždy +- stejné (jako na woknech). V tomto jsem korigoval svůj názor na masox, coby uživatelsky přívětivý unix, což BSD jako takovému nehrozí (o linuxu nemluvě, ten je uživatelsky přívětivý do okamžiku než s ním je nějaký problém*).

*OK, já s wokny samo žádný problém taky nemám, jedou mi 24/7 už několik let (+- čtvrt roku nevynucený reboot), ale zajisté se shodneme na tom, že problémy se vyskytují na všech OS ;)

PS: "něco dělat pod windows" myslíš co? programování, grafika, práce s videem, nebo snad webserver či doménový řadič? řekl bych že si s těmito věcmi poradí obstojně. Samo konkrétní SW řešení bývá lepší pro tu kterou platformu, takové ProTools pod wokny oproti masoxu je vážně porod :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K BSD sem se bohuzel jeste nedostal az ted u MAC OS X coz je komercni UNIX/BSD/Linux.

Na serveru mi bezi debian uz nekolik let. Zacinal sem s Mandrake a dalsimi klony. Jediny skutecny Linux Slackware byl v mojich zacatcich prilis "zlosity" kdyz s emuselo delat vse rucne. Az sem vedel co delam, tak uz sem byl linej a rozmazlneje z jednoduchosti Debianu + caste manualni zakroky do konfigurace bo skripty jsopu porad delany lidmi.

Linux je Windows s plnou kontrolou systemu :o) Kazdy system/vec je tak privetivy jak je uroven jeho uzivatele. Na linux/unix nadava vetsina jelikoz je treba u techto systemu neco znat a tudiz vedet co delas. U widli tato schopnost neni treba, tudiz je to idealni system pro masove uziti.

Problem v Linuxu je prilisna volnost a spatna disciplina. Z par hlavnich distribuci vyrostlo prilis klonu, ktere nepridavaji nic noveho a krome chaosu ve jmnech distribuci.

Pod Win sem vzdy delal CAD/CAM, Photoshop, RAW konvertory, video Adobe Premiere a samozrejme hry. Nevim jestli sem nemel vzdy smulu na specialni HW a neschopnost vyrobcu udelat poradny ovladace. Jakozto intenzivni uzivatel Windows je velmi zklaman stabilitou a samozresiraci funkci windows. Preinstalovavat system kazdyho pul roku nesvedci moc o kvalite kodovani daneho systemu/programu.

Nemluve o nepochopeni MS co to vlastne je OS. Transparentni vrstva mezi HW a SW. Kdyz uz rvu do systemu zbytecny sracky, tak at to aspon nezasahuje do behu aplikaci co potrebujes.

Apple MAC OS X je plny sracek taky, ale aspon ten system funguje svizne k tomu cemu je urcen. Kopirovani, pristup k pameti a vykon je daleko napred vuci Windows. Jeste vic portu her pro Mac a Windows je mrtve.

Co me nejvice prekvapilo je schopnost Apple napsat ovladace i pod Windows a dokonce funguji lepe jak cokoliv jineho :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ani psat uz neumim, snad to dekodujete :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím že jsem to dekódoval :)

Řekl bych že sléváme vícero věcí dohromady (jinak v těhle diskuzích obvykle tykám, takže jsem snad neurazil a tímto tykání nabízím i "Vám" :D)

Co se týče stability OS, už od dob Win2000 s wokny nemám problém (NT3.x/4.x mě spíš minuly), Win32 platforma byla skutečně samozasírací, s WinNT tomu vždy musel pomoci uživatel :) V tomto jsou wokna v poněkud nevděčné pozici, masox to takovému uživateli prostě nedovolí (protože pro BFU něco jako otevřít komandlajnu neexistuje a vyklikat se toho příliš nedá) a na linuxu/unixu je rovnou v řiti :) Stejně tak je to i s ovladači, masox běží jen na určitém zlomku HW, takže pak není takový problém ovladače odladit, u linuxu se člověk dočte že výrobci HW jsou zlí, kdežto wokna musí fungovat "na všem". Musím se ještě pozastavit u (Free)BSD, kde jsem si vyzkoušel možnost předhodit mu .sys a .inf od síťovky s ovladači pouze pod wokna a nechat si z toho vyrobit kernelmodul, který pak skutečně danou síťovku rozjede, což mi doslova vyrazilo dech.

Trochu bych pak rozvinul ten "aspekt uživatele" u woken. Bohužel XP a starší wokna si nechaly bez větších keců líbit cokoli a pak (ruku v ruce s admin právy v defaultu) nebyl velký problém takto flegmatický OS domršit (např "dllhell"). Vista a 7 už mají pud sebezáchovy, takže si už určité věci více hlídají a zavedly do běžné praxe "su" resp. BFU nenáviděné "UAC"*. "Nutný reinstall" pak chápu spíš coby útěk od řešení problému (bez urážky, sám jsem tenhle způsob před časem preferoval také), opravdu nutný bývá leda u nějakých suprvytůněných instalaček či po průjezdu nějakým tweakerem co nadělá haldy čertvíjakých úprav. Tam už nepomůže ani svěcená voda.

Uživatelskou přívětivost chápu tak, že se rád nechám OS rozmazlovat, aby toho příliš po mne nechtěl (neb člověk je od přírody líný) a orientovat se pokud možno vizuálně (řekněme klikat)**, spíš než lovit z hlavy jaké všechny parametry tomu musím předhodit. Že uživatel v danou chvíli musí vědět co dělá zde beru jako samozřejmost, neb v opačném případě lze domršit cokoli :) Skripty a komandlajnové krkolomnosti považuji za vhodné až v okamžiku kdy potřebuji některé věci automatizovat, nebo udělat vyslověně nějakou specialitku, pak se bez nich rozumně obejít podle mne nedá. Trochu mě u *xových OS mrzí že s nápovědou to poněkud přehánějí a v manu mám kolikrát dojem že si čtu spíš historii číny, když potřebuju jen "komand /?", --help se nezřídka omezuje jen na výpis parametrů bez toho co dělají nebo mě lakonicky odkáže na man :(

*jsem velký heretik a z desktopových verzí mám radši Vistu než XP (a 7 samo nejvíc) a narozdíl snad od všech ostatních mám rád registry a věci jim podobné (např. doménové politiky), v okamžiku kdy člověk pochopí jejich strukturu, dají se v tom dělat hotové zázraky :)

**osobně si třeba nedovedu představit běžnou práci se serverovými wokny v core instalaci bez GUI, ne že bych to nesvedl, ale přijde mi to až zbytečně složité, když v GUI drtivou většinu věcí mohu rychle a příjemně naklikat (takže mít po ruce jiná wokna schopná si pro tato nastavení "šáhnout" :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ja bohuzel mam jen spatne zkusenosti s windows. Muj predesly posledni desktop bezl pod Win XP a a snazil se ho poskladat s "bezne" pouzivanych komponent.. v te dobe sem hral dost hry, enkodoval video. samorozesirani fungovalo skvele. kazdeho pul roku reinstall. dale uz byli jen notebooky kde je jeste vetsi problem jelikoz vyrobci HW kaslou na update ovladacu. Par aktualizaci nebo SP a system nefunguje do pul roku. POsledni notebook byl od Alienware. stejnej problem Win Vista 64b tragedie, doladena Vista aka Win 7 o neco lepsi.

Po cca 15 letech praxe s Windows jsem naznal, ze je na case poradny system pro praci. Delam s RAW konvertory, photoshopem a obcas nejaka hra. POd windows tyhle programy jsou silene. Samorozesirani a kazdeho pul roku reinstall se me stejne envyhnul. Takze to jsem nejspis ja a nebo sem prilis narocny na bezne veci :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.