Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft zařízl Surface Mini těsně před spuštěním sériové výroby

Detsky procesor patri na detske tablety s detskym operacnim systemem, tecka! Jestli tam chteli vazne nacpat ARM, tak je to megafail a nedivim se zruseni ..... pokud jsou trosku normalni, tak vydaji skutecny surface mini, cili s baytrailem .... ikdyz krutezajimave by to bylo rovnou s cherrytrailem v nejake specialni ranne verzi:)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak proč váš milovaný MS vůbec vyvíjel Windows RT? :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To si teď v MS určitě říkají taky. Kdyby věděli, jak brzo půjdou dávat použitelné x86 procesory do tabletů za jakž takž přijatelné ceny, tak by se s RT asi nenamáhali.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, ale pocitam, ze jim to zas tolik casu nezabralo. RT subsystem je agnosticky a zbytek beztak stacilo jenom prelozit s jinym parametrem:)
Ale jo, ja rikal uz od zacatku, ze na ARM je to nesmysl .... pak to zacalo trosku davat smysl s tablety, ale hned na to intel prisel s clovertrailem a opet to smysl davat prestalo:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby se místo toho soustředili na redukci rozežranosti systému, tak to už tehdy mohli provozovat na nějakých podtaktovaných Atomech a ještě by udělali plus pro desktop. Jenže Vista byl takový bumbrlíček, že Win7 i 8 se doteď snaží o její redukční dietu :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je zajimave, jak se vyrobci toho skutecneho procesoru zoufale snazi priblizit tomu detskemu a nejak jim to nejde :-)

Posledni pokus nacpat x86 cpu do tabletu skoncil tak, ze se CPU neustale automaticky podtaktovava aby se neprehralo, takze u narocnejsi aplikace je videt jak se proces snazi zatezovat procesor a setrici funkce to stale stahuji dolu. A i tak se za chvili neda drzet v ruce, jinak by se clovek o to hlinikove sasi spalil jak se to zahreje.

Z principialniho hlediska je jasne ze budoucnost patri pouze ARM architekture. Staci apr let pockat. Uz ted v PC pro behzneho uzivatele nemusi byt x86 procesor a to PC muze byt velke jako krabicka od cigaret. Kdezto x86 cpu bez poradneho chladice a s prikonem v desitkach Wattu nemuze fungovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tos vymyslel hlavou? ...... srovnavat desktopovy x86 procesor s prikonem v desitkach wattu s ubohouckym detskym armem s prikonem v jednotkach wattu???? A zapomenout na atomy, ktere jsou dnes daleko uspornejsi nez army? .....
OMG, nekrmte ho!

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Troll volá nekrmte trolla :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.