Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Surface Pro 4 v plné palbě? Připravte si 75 tisíc

Sám bych zvolil buď nejnižší variantu s i7 za 45 nebo právě tu nejvyšší ;)
Každopádně než budu víc slintat, tak si počkám na první recenze s testováním hluku, teplot a pera.

Edit: Netuší někdo, ta verze s Core M bude mít pasivní chlazení?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

K čemu je dobré mít i7 v tabletu? Slušný výkon z něj stejně nedostanete kvůli omezením daným odvodem tepla a kapacitou baterky, a vůbec k čemu ten výkon v takovém zařízení potřebujete? Na brouzdání po internetu a hraní her stačí i Core m3.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No, pokud bych měl 75 000,- volných na útratu, tak bych šel do pořádné desktop mašny a ne do NTB, kde mě čeká prťavá obrazovka, mobilní ojebávka výkonu i7 CPU a přehřívání v malé kejse bez pořádné možnosti tichého chlazení, ať už Noctua chladiči, nebo vodou.

Děkuji, nemám nejmenší zájem.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

A pokud potrebuju mit mermomoci vypocetni vykon na cestach, tak si staci poridit tu nejnizsi konfiguraci za 25, k tomu workstation za 50 a pripojovat se k nemu vzdalene.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To je trochu přitažené za vlasy, posuzovat v této zemi co je lepší a kdo by si, co koupil. Vzhledem k průměrným příjmům kolem 27k Kč, je pro většinu lidí drahé skoro vše, a jen část pařanů obětuje peníze na poskládání něčeho výkonného. Pro zbytek populace již dnes výkon počítače nehraje roli, opět jen malá část profesionálů obětuje peníze za výkon. Tudíž u nás budou dál vládnout skládačky a levné NTB. Jinak se rozhodují lidé v zemích, kde cena takovýchto počítačů je týden, dva práce, a řeší se jen jak si zpříjemnit život, co mi to přináší za bonusy.

Takže našlapaná placka má smysl, má smysl investovat 75k za našlapaný Surface 4 nebo iPad Pro, protože jen investice do SW k tomu je to stejné nebo ještě víc. Ale výsledkem je, že díky lepší produktivitě a rychlejší práci, pak výdělek za měsíc to vše zaplatí, a pak se vydělává na jinou zábavu.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Ano, v nekterych zemich je to tyden dva prace, ale prejde te to ve chvili kdyz mas platit dane a najem - ono ti toho zase tolik nezbyde. Par znamych (rekneme, stredni trida) z Nemecka nam dokonce zavidi nase prijmy a vydaje.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

To znám. Když jsem kolegům z Finska nebo Německa řekl, za kolik se dá u nás pořídit bydlení, tak chtěli emigrovat k nám. Spousta velmi dobře placených kolegů z Německa (na jejich poměry) si nemohla pořídit vlastní byt nebo dům. Prostě to bylo příliš drahé.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, já zase někde četl, že němci přestávají kupovat nemovitosti v ČR, jelikož jsou stejně drahé jako v Reichu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Protože jejich spotřební a hodnotový koš se od našeho hodně liší. Když popíchnu, tam je nový iPhone věc, v ceně dvou návštěv lepší restaurace, a u nás? Říkáte spousta dobře placených kolegů s Německa touží po životě u nás. Bezva, a kolik z nich to udělalo, kolik imigrantů tvoří dobře placení lidé z vyspělejší části EU?

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

To urcite :D Kolko Nemcov a Finov tu teda prislo pracovat? Vy urcite poznate mnohych, ja si s nimi kludne to pracovne miesto vymenim. :) IBM Workbench v DE, delaji tu samu pracu co my a beru v priemere 5-6 tisic EUR nastupny plat. Zaujimave, ze tam si auta striedaju jak ponozky, ale ja som si to bavo musil kupit jazdene a hadajte od koho? Od Nemca :D Chudacci Nemci, ani na vlastny dom nemaju. Hlavne, ze 99% ludi v CR ten byt ci garzonku splaca 30 rokov... Ale mame sa super, pretoze mame lacne najmy. Som sa dobre zasmial. :))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To je zajimavy, ja kdyz prejedu kopecky a navstivim market, tak tam maji lepsi a kvalitnejsi zbozi, za casto i min penez. A znam i ceske duhodce, kteri se na duchod prestehovali pres ty hranice. Protoze tam je bydleni levnejsi.

Nakladny je mozna bydlet v Berline, Mnichove atd. Ale nekde jinde? Pritom pokud mi skleroza slouzi, jejich minimalni duchod je nekde kolem 1k5 euro, kolik ceskych duchodcu dostava 40k?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Takže mi chcete tvrdit, že lidé s příjmem 3000 až 6000 Euro měsíčně nám závidí naše daně a náklady? Zkusil jste někdy s tímto příjmem v Německu žít? jasně že nám chudší lidé závidí naše životní náklady, protože část z nich, je enormně deformovaná a nízká. Ovšem všeho do času. Ale střední třída v Německu, by s námi určitě neměnila. To není fikce, to je realita, vidíte kolem sebe mraky imigrantů z Německa? Ani ti chudí, co by na tom vydělali, sem neemigrují, jen důchodci, kteří nemají příbuzné, sem lifrují (nedobrovolně). OK, máte příjem kolem 27k Kč měsíčně. Pořizujete si stejné věci jako střední třída v Německu?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Abychom nechodili daleko. Já pracuju v západní evropě a mám na české poměry vysoce nadprůměrný plat (daleko šesticiferný v korunách).Přesto je moje životní úroveň podobná jako když jsem žil v ČR za nominálně podstatně nižší plat díky spotřebnímu koši a životním nákladům co mám.

Ano věci typu elektronika, telefony, auto nebo dovolená je pro mě nejspíš relativně levnější než pro lidi v ČR, ale zase ty celkové náklady to normalizují.

Tohle je realita.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To věřím, mám pár příbuzných nebo kamarádů, co dlouhé roky žijí v pro nás bohatších zemích. Jasně že jsou tam náklady vyšší, ale hlavně mají jinou strukturu. Třeba konkrétně zdravotnictví nebo služby/ řemeslníci, kultura je u nás směšně nízká, proti nim. Nebo bydlení, tady se dá pořídit RD za 3-5 milionu Kč, v Bavorsku se nedostanete pod 15 mil Kč (na nějaké zapomenuté vesnici to půjde níž, ale stejně ty možnosti). Ale je nereálné, aby se tamní střední třída stěhovala k nám, aby si polepšili.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Služby možná. Ale zdravotnictví je třeba v ČR na vyšší úrovni než v řadě bohatších zemí. Nemluvě o dostupnosti pro širší skupiny lidí. Nehledě na škoství a péči o děti a bydlení.

Navíc lidi se většinou nechovají vždy tak, že tíhnou vždy za největším platem. To by logicky všichni automaticky byli v těch nejbohatších zemích. Mají nějaké kořeny, jazykové znalosti, zázemí. Lidi se rozhodoujou složitěji.

Každopádně potvrzuju to co je psáno výše. A sice, že lidi v ČR se i přes nominálně nižší platy nemají zas až tak špatně.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Je na lepší úrovni pro masy, ale jen oproti některým zemím, třeba oproti UK. Ovšem co se týká výdajů na zdravotnictví, tak méně než ČR dává v rámci EU již jen Bulharsko. Proto také se blíží doba, kdy i kvalita a dostupnost bude jako v Bulharsku, jen šílenec, nebo pouze lidé, co zde mají nějaké závazky, nastupuje do českého zdravotnictví po studiu medicíny. Za ty směšné platy by tam normální jedinec nedělal. To se týká i zdravotních sester. Ale s tím, že se máme výborně, souhlasím, vše záleží jen na nás samotných.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tomu opravdu moc nevěřím. Střední třída v Německu platí na daních sice trochu více (celkově asi o 5 procentních bodů, i když se to dost blbě počítá), ale příjmy mají dost vyšší. Potraviny mají stejně drahé, či i levnější, energie o něco dražší, benzín +- stejně jako u nás, bydlení většinou výrazně dražší (ale např. býv. východní Německo u našich hranic o dost levnější než u nás!).

Takže ano, střední třída na Západě nejsou kdovíjak boháči, ale určitě jsou na tom lépe, než střední třída naše.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě by šlo čistě o pracovní nástroj ... ok zas tak čistě ne, asi bych si potom na něm to LOLko zahrál.
Na stříhání audia, virtualizaci na cestách, nějaké databáze je to fajn a nepřijde mi, že by to bylo zase tak výrazně dražší než třeba pracovní Dell za 58 tis. (fuj ta cena), kterej mi dneska prošel rukama.
Každopádně by to bylo za předpokladu, že chlazení je řešené efektivně a tiše.

Když bych chtěl PC nebo notebook, který se přehřívá po 30 sekundách zátěže, tak si koupím Mac :)

PS: Jinak s tím stolním PC maximálně souhlasím, ale ne vždy se hodí hůře přenositelná výkonná bestie.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

O to právě jde, až mi doslouží současný počítač, tak prostě vypláznu 75k bez DPH za nový MacBook Pro a nebudu řešit, zda bych nějakou změnou neušetřil tisícovku. Protože to je pracovní stroj, co na sebe v pohodě vydělá a 5 let nemusím kupovat nový. Proto chápu, že se pro někoho jiného, vyplatí koupit Surface Pro. Ovšem takových lidí bude v této zemi velmi málo, většina čtenářů tohoto serveru na to nemá, natož aby řešili, zda by se jim to vyplatilo nebo jaké výhody by jim koupě přinesla.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Já o Surface Pro 4 také uvažuji ale jedině o té nejlevnější verzi s Core M-3 dá se předpokládat že je to chlazené pasivně M3 verze je o 20g lehčí takže pravdě podobě jen nemá pravě ten ventilátor.
( i5/i7: 1.73lbs (786g) m3: 1.69lbs (766g) )
A hlavně cena je ještě rozumná pokud vezmu jen tablet tak 27 000,- s DPH v DE nebo UK je dobrá cena (škoda jen že M3 má jen 4Gb RAM). Ale Type Cover za 4000 je celkem výsměch když nemá ani bluetooth (výrobní cena možná tak 200,-).
Celkově se mi přístup Microsoftu nelíbí nastavují stejnou cenovou politiku jako Apple.
A co mě také pěkně točí je neschopnost Microsoftu prodávat Surface v CR po skoro více jak 5 letech co je řada surface na trhu ostuda. V Microsoftu asi neví že naše hranice sousedí s Německem :(.
Jelikož já chci tablet pasivní ještě počkám na recenze zařízení což jsou klony Surface:
Budou mít v ceně klávesnici ale mají sice o něco tmavší LCD display jak jsem je prohlížel na youtube ale barevné podání se zdá docela dobré.
Lenovo Miix 700 - USB 3.0
HP Spectre x2 (2015) - 2xUSB-C
Dell XPS 12 (2015) 2-in-1 - 2xUSB-C (to hle je trošku divná věc tablet a klávesnice)
No nic tohle vyhlížím já. :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Osobně si myslím, že za tu cenu to zkrátka nestojí. Notebookové použití je možné snad jen v de facto kancelářském prostředí, neboli v naprosté většině případů by dle mého dvě různorodá levnější řešení vedla k celkové spokojenosti s větší pravděpodobností - slušnější tablet na cestu, doma obyčejný počítač s SSD a dobrým monitorem. Anebo rovnou tedy notebook, třeba nový Dell XPS 13/15.

Mnohem víc se mi líbí Surface book. A to kvůli poměru stran obrazovky, peru a možnosti položit na klín/nastavit si polohu obrazovky u notebooku položeném do postele. Tam bych ale kvůli ceně bral prostě to nejlevnější s 256GB SSD. Cena zabíjí výběr.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tak ta horní hranice kopíruje 13" Macbook Pro, což je pro formální tablet mírně zvláštní skutečnost. Když se podíváme na údaje v ešopu, tak u 13" Macbooka Pro praví: Intel Core i7 3.1GHz Broadwell, 13.3" IPS LED 2560x1600 Retina, RAM 16GB, Intel Iris Graphics 6100, SSD 512GB, WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0, Webkamera, HDMI, 2x USB 3.0, 2x Thunderbolt port, SDXC čtečka, Force Touch Trackpad, podsvícená klávesnice, OS X Yosemite. Ale je to klasický notebook. Air v podobné cenové kategorii Apple nemá, tablet už vůbec ne, ty jsou násobně levnější. MS asi má vizi nějaké specifické cílové skupiny, tak jsem zvědav jak to půjde na dračku.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Já osobně bych volil rozumnější konfiguraci, tj. max CPU i RAM, ale na práci stačí člověku 128-256GB úložiště pokud není grafik nebo něco takového. Osobně bych si ho zvolil, kdyby mi zaměstnavatel umožnil vybrat si svůj pracovní stroj. Rozhodně lepší jak macbook s kterým je problém pracovat pokud je ve Vaší firmě všechno od MS, i když s officem pro mac se to už trochu dá a samozřejmě s Lyncem pro Mac neboli skype for business

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jen pro informaci a pro zajímavost, na Macbook pochopitelně jdou Windows nainstalovat (několika různými způsoby - virtuál, dualboot a čistá instalace).

Ale spíš jsem se chtěl zeptat, co si slibujete od Surface s nejnabušenějším CPU a RAM? To nemyslím nijak ironicky, fakt mě to zajímá. Mě připadá, že to jen bude zbytečně hřát oproti slabším variantám (na plný knédl poměrně dost odhaduji), zkracovat dobu běhu a na tabletu to stejně bude přiškrcené, protože teplotní limity těla budou značné. A něco opravdu náročného dělat na tak malé obrazovce se mi nezdá optimální. :-)

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Už k předchozímu surface PRO dodával MS dock, do kterého jste surface postavili, takže jste ho mohli použít jako druhý monitor. Zároveň dock měl usbčka pro myš a klávesnici, audio jacky a display port pro externí monitor(y). Proto se výkon hodí. Na té i7 s 16GB RAM se dá už plnohodnotně pracovat, klidně i kódit, dělat si buildy atd. Seriózní práce samozřejmě jen se strojem v docku na externím monitoru v kanceláři nebo doma za stolem. Zároveň ale skvělá mobilita na meetingy, nouzovka na cestách nebo i klidně na čtení netu na záchodě nebo v MHD. V podstatě jeden stroj na všechno krom hraní. Na tohle můžete s mac zapomenout. Nemá ani bezproblémove možnosti dokování, ani dotykový displej, ani odpojitelnou klávesnici a je těžší

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

S pevnym dockem to dava smysl, ikdyz bych uvital jako prislusenstvi klavesnici ve stylu Surface Book s pevnym kloubem (a baterii navrch, grafiku bych nepotreboval).
Trochu bych mel obavy o prehrivani i7, nevim ktery Surface Pro mel problem, ze po chvili zateze musel i7 priskrtit kvuli teplu.
Jako mobilnimu zarizeni chybi Surface 1 dulezita vec - LTE modul. Bez nej je mobilita omezena. Vim, da se bud pripojit pres BT k telefonu nebo z telefonu udelat WiFi hotspot, ale to pak stavim baterii v telefonu, navic do vetsiho tela by se dala vmestnat lepsi antena.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mě ani nenapadlo, že to můžou udělat bez zásuvky na SIMkartu, v tom případě to není žádná Pro verze, to je přístroj určený jen pro kancelář nebo kavárnu. Nechápu to, vždyť mají konkurenční produkty tak dlouho před očima.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

No právě, že pro mě je seriozní práce na velkém počítači a monitoru a na takové to cestovní komputění mi stačí obyčejný klasický tablet (co nefouká, nehřeje a může být klidně pod polštářem). Něco mezi je notebook pro práci cestě. Sice jsou to tři různé stroje, ale zase svou práci dělají prvotřídně a bez kompromisů.

Výkon se vždy hodí, ale jak je zavřen v malé krabičce, zavání to hlukem či vysokou teplotou.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Já bych bral spíš Surface Book... :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to nazval "Epic fail, part 3".

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Proč bych si měl proboha kupovat jako alternativu nějaký "herní" notebook nebo desktop.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to mě taky pěkně zarazilo. To už autor mohl klidně napsat jako alternativu 10 let starou Fabii z bazaru nebo Rolex hodinky.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

posledni odstavec je zbytecnej, pac kdo uvazuje o podobnem stroji, tak mu jsou nejake SLi/Crosfire a podobne udelatka u zadnice, Surface i Air jsou pro uplne jineou klientelu nez hraci

vpodstate ja o Surface take uvazuju, ac me teda mrzi ze neni pouzita technologie Wacomu, pac sehnat dnes tablet PC (kde to tablet znamena pro kresbu a upravu textur) s takovejma parametrama a pri tehle cene.... nemozne :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečný, předražený, idiotsky poskládaný statusový bazmek.
Chybí tomu jen 10x dražší varianta s kejsem z kočičího zlata.
Tablet s větrákem a procesorem který začne kvůli chlazení zpomalovat po minutě, za 75 litrů, po tom fakt všichni touží. Ještě k tomu od M$, který ani jednu tuhle věc nikdy nedodělal a vždy v půli cesty opustil, nikdy neintegroval to potřebné a nikdy nevyladil.

A navíc s W10, tudíž nepoužitelné ani pro oblbování, protože je to ošklivé ba přímo hnusné, nedodělané v těch nejzákladnějších tabletových věcech - nastavení, notifikace - tabletové Apple věci jsou o generace vepředu. Protože MS Windows Update přijde vždy v nejhorší možnou chvíli. Nebude to uspokojivě fungovat s telefonem, při absenci vnitřního LTE - telefon má každý správný managor stejně od Apple - takže to při prvním problémů bude nahrazeno "bezproblémovým iPad/MacBook".

Zajímavě vypadá jen ten nejnižší typ, kvůli displeji a peru, ale je otázka, jak to bude integrováno do software.
Profi Wacom na kreslení stejně nic nenahradí, grafické programy nemají nic jiného integrované - a než to Adobe akceptuje, bude ta sračka dávno ležet v popelnici. Tak pokud by to bylo za poloviční cenu, proč ne.

Slovo "Surface" si mohou v M$ připsat mezi zakázaná slova, i třetí použití je naprostá katastrofa.
Epic fail #3, zkrátka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta naprostá katastrofa v minulém fiskálním roce přinesla tržby 3,5 miliardy dolarů, v tomhle to bude víc. Už dávno nejsou Surfacy v červených číslech, vypadá to, že se Microsoftu podařilo vytvořit si trh těchto zařízení.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tržby nikoho nezajímají, jaký byl zisk...

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Když se snažíš získat místo na trhu, a máš v bankách pár desítek či set miliard dolarů, celkový zisk firmy taky pár desítek miliard, je dost obvyklé, že jedeš na minimální zisk nebo dokonce ztrátu. Úmyslně. Prostě výrobky dotuješ, aby se uchytily. Ale to hateři tvého typu nikdy neakceptují, že? Vy se, hošové, budete pořád pošklebovat Microsoftu za to, že první dva roky prodával Surfacy se ztrátou. Že na tom teď už vydělává a bude vydělávat a že se mu to rychle vrátí, to zase úmyslně nevidíte.

Psychologové tomu říkají tunelové vidění.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ale jistě, ať si M$ dotuje co chce, je to jejich věc. Třeba wokenicové telefony, placky, ...
Jen se mi nelíbí, že často dělá pokusy přímo na zákaznících, třeba s těmi telefony, které nešly upgradovat a přestaly být podporovány.

Poslední Surface je docela pěkný, ale kdyby stál mnohem méně - líbí se mi velikost, displej, pero se snímáním přítlaku a x86 platforma. Ale nemá to LTE, klávesnice je žert, vytrvalost pro profi použití také, větrák v tabletu je vážně moc úžasný koncept.

Taková Lenovo Yoga poslední verze, ta malá, se mi jeví mnohem užitečnější a vydařenější. Kolipak se jich prodalo ? Mám dojem, že podstatně více než všech Surface - a nikdo to dotovat nemusel, protože to není vymyšlené tak pitomě.

Ale proč ne, ať to M$ dotuje, ještě tak dvě tři generace a bude to k něčemu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

S některýma věcma souhlasím.

Ale myslel jsem si, že lidi co píšou $ ve slově Microsoft už vychodili základku a dospěli. A oni ne. :)

Co to jako znamená, že jako mají peníze? Připadá to ještě někomu vůbec vtipné?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Pochybuji, že Microsoft, kterýv posledních letech často propouští a zbavuje se ztrátových divizí, má volnou hotovost stovek miliard dolarů. To že má firma nějakou hodnotu ještě neznamená, že má také tolik volné hotovosti. Zrovna hardwarové experimenty už stály MS opravdu hodně peněz, zákázníky teda také.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jo, a jejich telefony jsou také velký úspěch. Číslům od M$ se nedá věřit. A i kdyby to byla pravda, jaká je ziskovost, není to další maskovaná černá díra ? Což je jinak každému jedno, to je věc M$.
Pokud to začne konkurenčně vadit Applu, jistě nějak zajistí, že propojení s iPhone bude nepohodlné, složitě nastavitelné a občas nefunkční. Jelikož to cílí na stejnou skupinu zákazníků, každý si raději koupí placku od Apple.

Taková Lenovo Yoga je poněkud úspěšnější koncept než celý Surface. A to je jen jeden výrobce.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Propojeni s Iphone je nepohodlne, slozite nastavitelne a obcas nefunkcni uz ted :-)

Uvidime jak to bude pokracovat kdyz velke firmy prechazeji nakomplet Windows infrastrukturu - Windows na desktopech, tabletech i telefonech - to jso objednavky na hw ve stovkach tisic kusu.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, když zákazníkům nastavujeme mobilní služby, tak nejjednodušeji se propojuje s MS Exchange atd. 1) iPhone, 2) Windows Phone, 3) Android, s tím, že ani jedno není nic extrémně složitého.

Ovšem Windows Phone Bohužel nerostou a umírají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak gratulujeme mrkvosoftu k vytvoření počítače, který nebude nikdo kupovat.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.