Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Surface RT je v podstatě mrtvý, nedostane Windows 10

Tak tohle bylo asi jasné už delší dobu. Vzhledem k tomu, že se Windows RT vůbec neprosadily, je to logický krok. Spíš se divím Microsoftu, že se do vývoje této podivné verze vůbec pouštěl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No neprosadily. Windows RT jsou rozsirene protoze je MS vnutil vsem a neprestava je vsem vnucovat. Metro a metro aplikace to je prakticky windows rt prilepene k normalnim windows. A je videt ze samostatne nemaji narok na preziti tak musi alespon parazitovat na pouzitelnejsi casti windows.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Windows RT (OS) a WinRT jsou dve veci

Az prijde cas, bude z Windows vypustena podpora Win32 a zustane pouze WinRT API.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

A co je jineho windows RT jak windows s vypustenou podporou win32 bezici pouze s winRT. Jak to dopadlo vsichni vime. Nezajem o winRT, ktere preziva jen diky tomu ze je prilepene k win32.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Windows RT normalne obsahujou Win32 knihovny, viz muj prispevek niz. Win32 nerovna se x86.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Windows RT by byly fajn, kdyby tam ta podpora Win32 zůstala. Tedy kdyby bylo možné si tam nainstalovat cokoli, co člověk uzná za vhodné (ne jen ze Storu), samozřejmě za předpokladu existence patřičně přeložených binárek. Při troše dobré vůle to jde, ale je to tak trošku hack a rozhodně to není mainstream. Microsoft si zabil Windows RT tímhle sám a udělal tím de-facto další distribuci Linuxu, akorát zcela nekompatibilní se všemi ostatními distribucemi. Takového něco jako Bada OS. Taky podíl prd celá vůbec nic. Je prudce smutné, když s Wine rozběháte nesrovnatelně víc Windowsových aplikací než s Windows RT.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Windows RT byly fakt jen z nouze ctnost, dokud Intel neudělá použitelný mobilní procesory. Nikdy by ta verze nevznikla, kdyby Intel nezaspal. A to, že je na RT uměle blokovaný spouštění přeložených Win32 aplikací, si podle mě Intel draze zaplatil :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jake umele zablokovani Win32? Aplikace bezici pod/s vyuzitim Win32 je aplikace prelozena pro x86 ve specifickem formatu...jak doprkvancic chcete blokovat beh aplikace, kterou ani dany procesor neumi pustit? To neni jeno knihovnach a nejakem volani api...to je i o tom, ze si ty aplikace umi vymenovat data, ze system vi kam do binarky sahnou a vytahnout potrebny kus kodu nebo dat...

Ad WIFT: to same..ono to jde, ono to jde...rekne se to pekne, ale tohle neni Wine, kde se emuluje jen softwarova vrstva....tady by musel ten dychavicnej ARM emulovat neco tak desivyho jako moderni CISC x86...a pokud by se uz preci jen vyrobci ve sve lenosti chystali k prepsani svych del na ARM, nevidim duvod proc by vetsina obvyklych aplikaci nevystacila s api WinRT....

Takze ani jeden prizpevek panove moc nechapu,...nejak se nam tu od stolu az moc snadno delaj z kraliku uzasni jednorozi...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ja to teda vysvetlim. Windows RT vznikly tak, ze se Cckovej zdrojak Windows prekompiloval pro ARM a doplnily se potrebny ovladace. Podobne jako pred lety existovaly Windows pro Itanium, Alphu a podobne. Cili to pro Microsoft nebylo az tak moc prace. Mnohem vic utratil za marketing. RT normalne obsahujou Win32 API, stejne jako .NET a vsechny ostatni knihovny. Cili program vyuzivajici Win32 prekompilovanej pro ARM by tudiz mohl na RT normalne bezet. Jenze nebezi, protoze MS omezil spousteni desktopovych (Win32) programu jen na jim podepsany. To je to umely blokovani, o kterym jsem psal. Chytre hlavy se ale daly dohromady a omezeni dokazaly hacknout. Cili je provoz takovych programu mozny. Ale jak naznacuje WIFT, neni to uplne idealni. Kdyby to MS umele neomezil, davno uz by v tuhle dobu vetsina beznych programu na RT bezela. Ted jich je jen par a o moc vic uz asi nebude: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=36534446#post36534446 Pro jistotu dodavam, ze se tu nebavime o zadne emulaci x86 a ani Wine s tim nijak nesouvisi.

Pro Intel by plnohodnotny Windows na ARMu byly velky riziko, coz me vede k domnence, ze za to omezeni MS zaplatil.

Pro neznale minusovace dodavam, ze mame Surface RT v praci a to, o cem pisu, mam vlastnorucne vyzkousene. Chce-li to nekdo z Prahy videt, nejcht se klidne ozve :)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak.

Osobne by som si Windows RT tablet kupil keby bol za rozumnu cenu a mohol by som si tam dat win32 ARM appky. Verim ze tych par win32 aplikacii ako bsplayer, Total commander, desktopovy Remote desktop client a dosbox, putty by tam za chvilu boli skompilovane na ARM, plnu spatnu kompatibitu s milionom starych apiek nepotrebujem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nemusis smutnit...tva prani jsou splnena...povine utikej do Alzy a za necele 4K ceskych tam maji tabet s intelem a windows, ktery to zvladne vsecko.

Jednodusene receno....chtel bys Windows RT kdyby to byly proste Windows 8....to je jako chtit Fabii, jen kdyby mela vzadu napsano Passat

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

1. Uz mam x86 tablet T100 (akurat je to mechanicky shit a je v oprave)
2. RTcka mali sancu lacnejsie (keby Atomy intel nedotoval)
3. Preco Fabia/Passat ? Vykon ? Vykon dnesnych ARMov uz zdaleka nie je zalostny ako pred 2-4 rokmi. (Benchmarky noveho Apple alebo nVidia ukazuju ze BayTrail zacina tahat za kratsi koniec)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

no, MÁM MS Surface 2 (teda RT) a na bežnú prácu (DOC/PPT/XLS + Sieť + pošta + RDP) ho považujem za pohodlnejší ako SP3 (hoc aj má vyšší výkon, napr. spotrebou sú neporovnateľní)

Jediné čo MI na ňom chýba je VPN fy Cisco (ktoré ho VRAJ nevie spraviť bez pomoci m$, hoc iní vedia). Nie je to Passat (myslím že sa tak ani netvári), ale taký šikovný (na určité účely) SMART mi to dosť pripomína ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RT mali spravit tak, aby tam sli Android apps, mal by oooooooooovela vacsi uspech, plus ceny zariadeni mali dat tak na polovicu...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

RT mali spravit tak, aby tam sli Android apps, mal by oooooooooovela vacsi uspech, plus ceny zariadeni mali dat tak na polovicu...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to přesněji Windows RT (WinRT) a Win rt.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jen blázen si koupil Windows RT když hned vedle byl "tablet" s plnohodnotnými windows a Corei procesorem.

Kdo chtěl ušetřit, prohloupil. :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Core I a plnohodnotný windows sú dve úplne zbytočné veci pre tablet. Na surfovanie po nete a pozeranie serialu vo vlaku túto kombináciu absolútne nepotrebujem. akurát čo mi skráti výdrž batérie.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

ale doma na to mozem napojit monitor a klavesnicu a mam z toho nahradu desktopu, hm? Len tie ceny boli/su trochu mimo. Tiez konstrukcne riesnie s gumenou klavesnicou vyzera oproti transformeru, co je "normalny netbook" amatersky...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No, já osobně používám Asus VivoTab RT a jsem nad míru spokojen. Proč? Zaprvé - ten systém jsou čisté Windows, které nezabordelíte. Základní desktopové appky jsou přibandlované - Office, IE, Remote Desktop Klient, Malování, Play-to (chybí mi nejvíce Media Player - MetroNáhražka je ubohá)
Baterie má tenhle tablet 2, v těle a v klávesnici a vydrží 16 hodin připojení RDP přes vlastní 3G. Který NTB tohle zvládne?
Na 80 % práce mi tyto nástroje stačí a na zbytek používám RDP. Další plus - zavirovat nemožné. (Kdo by dělal viry pro platformu, která není rozšířená? :) )
A poslední otázečka - kdo má tablet s Androidem - ruku na srdce. Jak se vám líbí práce s náhražkou Office (nepočítejme novinku ofiko Office od MS) a klienty pro RDP?
S RT variantou je to jako zmíněná fábie vs passat.
K tomu háku ohledně spouštěni překompilovaných aplikací - ten byl možný pouze ve Win RT 8, ve verzi 8.1 fixnul MS díru v paměti, pres kterou se kurvítko v podobě kontroly podpisu dalo vypnout. Dokonce .NET aplikace jste ani nemuseli překompilovávat pro ARM.
Souhlasím ale s tím, že MS win RT uměle zabil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hmmm .. mne kúpila firma zo zamestnaneckého programu a NEĽUTUJEM, hoc cena bola značná, ak Ste TEORETICKY odrátali cenu priloženého OneDrive+Skype+Office tak sa aj celkom dalo považovať za výhodné ;-)

na bežnú prácu rozhodne rozmerovo/výkonnostne/spotrebou ODPORÚČAM!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

koupit si něco tak podřadného jako Windows s RT.
To snad může jen oslík!

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Treba ten, ktery potreboval dat do rukou svych zamestnancu zcela bezpecnej tablet, na kterem nebudou moct natahat haldu malware?
Duvodu proc mit system pouze s managed behovym prostredim by se naslo velmi mnoho.... ale to je treba se na it koukat s trosku jinym rozhledem nez jen "ty vogo von mi tam nejede firefox"

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Když chci znemožnit instalaci nevhodných programů, tak tomu zamezím softwarově a politikou firmy a ne nákupem šmejdů - proboha..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Surface xy je v podstatě mrtvý :) Hlavní důvod je MŠrot. Jejich nekvalitní výrobky se nemohou prosadit v normálním konkurenčním prostředí. To u HW dnes existuje.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

áno, bohužiaľ mŕtvy, ŠKODA

a AK je m$ za niečo CHVÁLENÝ, je to práve hw - ich myšky / klávesnice sú považované za to najlepšie z ich ponuky (jednooký medzi slepými kráľom? :-D) a surface je VZOR ako by mal vyzerať WINDOWS tablet / hybrid, krok s nimi drží iba Lenovo / Yoga

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.