Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Svět je nyní o dotek blíž s myší Logitech Touch Mouse M600

Uvažoval jsem o ní, ale na to, jak mám velký dotykový povrch, tak možnosti použití "tlačítek" jsou omezeny pouze na pravé a levé - škoda, že na ní nelze nastavit "virtuální" zóny, které by fungovaly jako další tlačítka :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo tiez by sa mi viac pacila kablova a viac tlacitok. Snad sa budu dat namapovat gesta ako keybinds

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pochvala redakci za ten výrazný obdelník s upozorněním na tiskovou zprávu výrobce - odpadne nevěřící kroucení hlavou co tu píšete za PR a odpovídající komentáře ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo, jak na tom bude podpora v Linuxu, celkem by se mi ta myška líbila.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně mám zkušenosti s dotykovými gesty na Microsoft Touch Win 7. Myš funguje s gestama jen na Windows. V systemech OS X a Linux funguje jen klasické rolování, ale i tak je to příjemné než klasické kolečka. Osobně třeba používám Microsoft Arc Touch na OS X :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, po zkušenostech s některými touchpady, které jsou tak šikovně umístěné, že je obtížné o ně omylem nezavadit při psaní na klávesnici a po zkušenostech s tablety od Wacomu s dotykovou plochou (ještěže to jde snadno vypínat) bych takovou myš asi považoval za další peklo a potenciální elektroodpad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Design mi nepřijde příliš ergonomický.
- Jsem zvyklý mít těžší a větší myš na které si vozím ruku, takže tohle je pro mě peklo.
- Dokážu si představit malé dotykové zóny v místě kde jsou bříška prstů.
- Touchpad ale postrádá jednu zásadní věc - zpětnou vazbu. Senzorové tlačítka jsou o ničem, mikrospínač rules. Potřebuji cítit, že když něco zmáčknu, tak je to zmáčklý a to slyším kliknutím nebo promáčknutím spínače.
- Tyhle dotykový věci zatím nejsou vychytaný. Člověk neví jestli to zmáčkl, nebo tuhne systém, nebo vypadl kábl, nebo se to načítá v pozadí, nebo jsem zmáčkl prostě vedle. Viz ovládací prvky některých monitorů/TV-10 sekund trvá než se to zapne, takže ten spínač zmáčknu X krát a pak vůbec nevím v jakém je stavu, zlatý kolébkový přepínač.

Chce to touchpad se zpětnou vazbou ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Však stačí implementovat to samé jako na smart founech či tabletech - tactible feedback.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přirovnání ke klávesnici. - Zkusil jsem různé klávesy, ale robustní stará dobrá 12 let stará LUPAJÍCI klávesnice IBM přežívá už u třetího kompu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.