Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Světelnost především: Samyang představil 14mm f/2.4 a 85mm f/1.2 objektivy

„loví fotony“ ... jak uz tu nekdo nekdy pod nejakym jakoze blogovym vypiskem pouzil " "jezkovy oci!!"
nevim, me osobne bavi chodit vsude mozne a fotit na plnou diru ... jinak ja osobne se spis tesim na novyho zenit 85mm 1.2 : http://petapixel.com/2016/04/19/zenit-back-first-look-50mm-f0-95-50mm-f1...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si úplně jistej, zda je potřeba na stvoření levného objektivu superpočítač (to spíš průmyslová špionáž v jejich případě), ale věřím ti. Zvětšení nula celá nula osmkrát, chmm chmm chmm, mrkev v zimě... Pěknej článek o něčem ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se zdá, pán bude asi "fotograf". Alespoň podle vašeho "zasvěceného komentáře", že?

Skla firmy Samyang patří po optické i mechanické stránce spíše k lepším kouskům na trhu. Není to přímo špička (na to si myslím ani Samyang nedělá ambice), naprostá většina objektivů je vybavena pouze manuálním ostřením, ale levné objektivy výrazně překonávají, a i ve srovnání se "střední třídou" skel předních výrobců si stojí velmi dobře.
Mechanické a materiálové provedení je také na velmi dobré úrovni. Po mechanické stránce u nich platí, že pokud je neroztřískáte, mohou klidně sloužit i vašim vnukům. To už mnohdy u nových modelů objektivů světových značek (Canon, Nikon, atd.) tak docela neplatí ani u skel v ceně desítek tisíc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Samyang, Vivitar, Rokinon, Walimex, Bower, Opteka, Bell and Howell - to vsechno jsou jedny a ty same objektivy.

Ty objektivy jsou skutecne levne - u 14/2,8 staci pomerne slaby naraz, aby se uvolnil zadni clen (drzi na dvou miniaturnich sroubcich) a pokud objektiv je zrovna predni casti dolu (coz v pouzdru je) tak zadni clen rozbije predni clen a udela z jeho vnitrni strany uprostred hezkeho pavouka.

Pointa je ovsem v tom, zda skutecne pro vypocet objektivu je treba superpocitac - jak ukazuje dokument Samsungu o vyvoji jejich objektivu, tak na to staci bezne pocitace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Světelnost fajn, ale co optická kvalita? Přijde mi to už jak honba za co největším počtem megapixelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.