Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tablet PC letos trh nezaplaví

O tabletu přemýšlím...
- Ale v současnosti je výdrž naprosto nedostatečná. 10 hodin je k ničemu. Chce to týdny/měsíce.
- Taky design tomu musí být uzpůsobený. Důležitý je displej a ne rámeček kolem něj.
- Taky ti tvůrci musí počítat s triviální věcí - Lidi na to budou šahat! Takže to nemůže být lesklý a vypadat jak prase po pěti dotecích.
- Taky by to mělo být lehký a z něčeho odolnýho třeba olemovaný hlinékem, když to člověku spadne. Nejlíp aby se ten lem dal vyměňovat.

Tablety ještě neuzrály ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam ipad.

Vydrz 10-12 hodin je dostatecna. Mozna se to nezda, ale oproti notebooku s tremi hodinami je to fakt skok. Samozrejme, nic nemam proti vetsi vydrzi.

Ano, displej je dulezity. Ale dulezita je take ERGONOMIE! Verte, ze ty okraje kolem displeje maji velky a prakticky smysl. Sam to moc dobre uvidim u sebe. Palce mam pri drzeni presne tam, kde je ten ramecek.

Prsty upatlate cokoliv. To. jestli je displej leskly ci nikoliv, na tom vubec nezalezi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zatím jsou tablety drahá hračka. Když by mi ho někdo věnoval, vůbec bych se nezlobil :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dost zeujimave tablety su napr. tu http://www.jiongtang.com/shop/ . Takychto e-shopov je hromada, stačí pohladať. Niektore uplne najslabšie(7palcov obrazovka, 128 MB RAM, starší procesor, android 1.5) zoženiete už za 50 € .Ja som zobral model ZT-180, má 1Ghz procesor, 256 MB RAM, 2GB pamäte + karty, 10.2 palcovú dotykovú obrazovku, android 2.1(pracuje sa na 2.2) a stál ma len 140 €( čo je podstatný rozdiel oproti iPadu za viac než 1000 € : http://www.alza.sk/apple-ipad-64gb-wi-fi-3g-d158095.htm ). Navyše tieto tablety ponúkajú často aj veci, ktoré iPad nemá : plný HDMI výstup, pripojenie dalších zariadený cez USB a veľkú komunitu moderov (slatedroid.com)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A vetsina tech zarizeni ma neco spolecneho. Jsou to naproste shity, vcetne toho ZR-180.

Nejlevnejsi ipad zacina na 499 eurp. Prijde mi absurdni argumenzovat ceou tisic euro, ktera, za 1) je z sedeho dovozu (proto je tak vysoka), 2) jedna se o nejvyssi model ipadu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZT180 má řadu nedostatků, ale shit to rozhodně není. V poměru cena/(výkon+užitné hodnoty) je proti tomu iPad předražená hračka.
Tím se nezastávám toho, že ZT180 nemá GPS, Bluetooth ani kapacitní display, ale naopak se zastávám vlastností jako slot na karty, USB host, RJ45 port ,HDMI,...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proste je to shit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolim si podotknout, ze by redakce diitu nemela zamenovat pojem "tablet PC" (prenosne zarizeni typu notebook, ale s dotykovym a popr. otocnym displejem) a tabletem (prenosne zarizeni bez klavesnice, napr. iPAD).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marna snaha, uz jsem to taky jednou redakci vycital. Ty tablety jsou jenom hracky (android, iOS, zadne PC porty, zadny PC soft), kdezto TabletPC je plnohodnotne PC, ovladane perem, puvodni myslenka dokonce snad od MS? Bohuzel to zabila vysoka cena, nejspis kvuli patentum na ovladani perem od WACOM-u.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, mimochodem, původní označení "tablet" byl pro zařízení tohoto typu ;) http://en.wikipedia.org/wiki/File:Wacom_Pen-tablet.jpg

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.