Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tablety Nvidia Shield a K1 už Android 8 Oreo nedostanou

Je to trochu offtopic, ale tablety s androidem tak nějak pomalu umírají. Google na ně kašle, nepamatuju si, kdy naposled bylo v androidu nějaké vylepšení určené pro tablety.
Vybírám tablet pro manželku, náhradu za dosluhující Nexus 7. A jako nejlepší volba mi vychází iPad od Applu. Apple ještě tablety nehodil přes palubu, viz vylepšení v poslední verzi iOS.

A teď k tématu :-)
Škoda, ze Nvidia Shield tablet asi nebude mít nástupce, silně bych o něm uvažovat, nvidia má pro svá zařízení výbornou podporu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel kromě iPadu fakt nenajdete "high endovou" konkurenci na straně androidu.

Jinak to vyzdvihování podpory Applu bych sám nebral jako výhodu, protože třeba iOS 11 je na mém iPadu Pro jednoznačným downgradem proti iOS 10.
Ať už podstatně nižší výdrží na baterii, nižší výkonem, polofunkčním control centrem, stupidně řešeným multitaskingem, i Safari je teď podstatně pomalejší a raději jsem přešel na Brave Browser apod.

iOS 11 už má venku 3 hotfixy a stále to má i ke stavu iOS 10 na míle daleko. O nějakém vylepšení nemůže být v tomto případě ani řeč.
Zlatý nVidia Shield, který mám taky doma a jede na stabilním Androidu 7.1, u něho tu cenovku fakt nemám problém obhájit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono celkovo tablety vyhnivaju. Na pracu to moc nieje a na pozeranie webu/trubky staci aj 2-3 rocny tablet. Dnes je skor trend kupit si phablet - telefon 6" a viac alebo potom nieco konvertibilne ak chcem aj pracovat. Novy android tablet sa moc neoplati, to uz je lepsie kupit nejaky ten win10 tablet za dobru cenu. Je to miestami neohrabane ale na druhu stranu ma clovek vecsi vykon a hlavne ovela viac moznosti pouzitia.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Klasicke tablety stagnuji. Ale nejaky vyber na Androidu porad je. Samsung porad jeste vyviji nekolik rad vcetne premiove Galaxy Tab S. Docela mile me nazivo prekvapil Asus ZenPad 3 (verze 8 i 10 palcu, osobne bych koukal po verzich se Snapdragonem). Dobre hodnoceni mivaji Lenova Yoga nebo Tab, ale trochu bych se bal SW podpory. Shieldu je skoda, byly to dobre stavene kompaktni tablety i pro nehrace.

Google nerozlisuje mezi vylepsenimi pro tablety a pro telefony, konkretne v pripade tabletu vidim velky prinos ve splitscreenu (Android 7.0) a letos v Androidu 8.0 rezim PIP. Konecne snad vyreseny pristup k pametovym kartam z Androidu 6.0 je take plus.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono je docela vtipné, jak tablety s Androidem totálně stagnovaly, ale když na jaře Apple uvedl nové iPady Pro, čímž dal najevo, že to stále bere vážně, tak se najednou "jistě náhodou" pár novinek u Androidy také na trh dostalo...
Narážím na nějaké novinky Huawei, pak ty zmíněné Zenpady a nové verze Lenovo Tab 4. Loni jsem nad náhradou letitého Nexus 7 uvažoval a fakt jsem nenašel nic (ale fakt nic!) přijatelného, teď je to přeci jen lepší a pár použitelných voleb vidím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Loni jsem na Vánoce vybíral s kolegou tablet pro jeho rodiče. Vzhledem k finančnímu limitu jsme vynechali iPady a Samsungy a výběr mezi Androidy mě moc nenadchnul. Chtěl jsem na 10" obrazovce alespoň fullHD rozlišení (rozdíl od 1280x800 je propastný) a relativně aktuální Android. Nakonec jsem našli 2 kousky, aspoň bylo rozhodování rychlé.
Chápu, že v případě tabletů vydávat nový model každý rok je blbost, ale když už nevydávám nový HW, tak by to chtělo aspoň udržovat SW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky všem za odpovědi.
Tablety s Androidem se mi hardwarově líbí, ale štve mě (ne)podpora výrobců. Když bych měl hodně velké štěstí, dočkám se maximálně updatu o jednu verzi a to je vše. Chybí mi nějaký Nexus nebo třeba ta Nvidie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Google Pixel C - ještě není u nás v prodeji, ale třeba v Německu už koupit lze - cena začíná na 499Eur. Není to levné - srovnatelné s highend Samsungem. Ale to jak přistupuje Samsung k aktualizacím asi všichni víme, takže rozhodování by nemuselo být moc komplikované.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pixel C je 2 roky starý tablet, momentálně se v EU vyprodává 64GB verze za 514EUR/404GBP. HW není špatný, dostal Oreo ještě rok by měl mít SW support. Pak se uvidí, zvledem k tomu, že Google letos následníka nepředstavil a záleží i na nVidii, jestli připraví drivery pro Tegru X1 na Android P.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pan autor, nejde o to ci ma tablet 3 roky a androdi 7 ze postacuje ale skor o to ze Google ma nahovno politiku updatov a hlavne bezpecnostnych zaplat. A ked sa vyrobca vykasle hlavne na hotfixy tak je majitel v prdeli ako napriklad teraz pri wifi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hrozny teda ta NVidia, to na muj SGS5, na ktery byl puvodne Android 4.4 vydal Samsung dokonce i update na Android 5.0.
Ovsem na Android 5.1 uz nic, na Android 6.0 take zadny update nevysel, na Android 7.0 taky nic a nepredpokldam ani update na Android 8.0.

Chtelo by se mi rict, at jde ten Samsung do prdele, ale pri rychlosti vydavani novych verzi Androidu, spis reknu, at jde do prdele Google.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, byl to nejlepší tablet na Androidu řadu let. Mám dva :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den mužů se zeptat jestli můžu přeinstalovat android na windows na tabletu dekuju

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.