Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Taiwanské USB 3.0 čipy letos díru do světa neudělají

VIA Labs VL800 USB 3.0 hostitelský řadič - čip

I když na Taiwanu nyní umí USB 3.0 nabídnout více než deset firem včetně Genesys Logic, JMicron Technology, ASMedia Technology, VIA Labs, Prolific Technology, Alcor Micro, Etron Technology nebo Faraday Technology, nebudou pro počítačový business letos tyto dodávky v podstatě mnoho znamenat. Tyto společnosti zatím pro své USB 3.0 čipy nezískaly certifikaci USB-IF (USB Implementers Forum) a tak se jim jen obtížně daří je udat výrobcům zařízení s tímto rozhraním, nebo výrobcům základních desek a notebooků. Výjimkou je VIA Labs, která už má od března alespoň certifikát na VL700 USB 3.0 to SATA bridge, který předváděla už na letošním CES.

I samotní výrobci USB zařízení zatím váhají s nasazením tohoto nového rychlého rozhraní čekajíc, až s čipsetem s USB 3.0 přijde Intel, alespoň tak to říkají zdroje přímo v Renesas Electronics (dříve NEC Electronics), která už pro USB 3.0 certifikát USB-IF má. Renesas také očekává, že pro USB 3.0 přijde čas až v příštím roce, to taiwanské firmy to vidí spíše až na rok 2012, není tedy zatím kam spěchat?

Co se zatím ví, tak Intel s USB 3.0 řadičem v čipsetu v blízké budoucnosti nepočítá, alespoň ze známých faktů to vyplývá. Pro „Sandy Bridge“ to bude nejprve podpora SAS (Serial Attached SCSI), naopak AMD už avizovala USB 3.0 pro Hudson.

Diskuse ke článku Taiwanské USB 3.0 čipy letos díru do světa neudělají

Středa, 4 Srpen 2010 - 12:38 | Martin Bartoň | Ano, ale to není řadič, ale pouze USB 3.0 to SATA...
Středa, 4 Srpen 2010 - 12:22 | Tralalák | VIA Labs Inc. (VLI) dcéra VIA Technologies Inc....

Zobrazit diskusi