Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Také Compal Electronics bude Microsoftu platit za Android

A nakonec to stejně budou patenty na nějaké obecné broskvoviny, které prostě nejde obejít, protože jsou zkrátka obecné, ne? Jak jde o právníky, tak je to hnus a levota (ale právně neprůstřelná).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je mozne, ale nakonec se to podari ... proste se ten patent zrusi nebo ty firmy naopak zazaluji ze porusuji pro zmenu jejich patenty a dojde na vyrovnani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A sranda je, že zatiaľ čo zarába viacej na Androide ako na WP7, tak onedlho môže dať cenu svojho WP7 dole, lebo mu bude cenu vykrývať príjem za Android zariadenia. Tým pádom bude viac konkurencieschopný a možno sa začne viac predávať.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Licence na wp7 je tusim taky prave tech 15$. Coz mi prijde jako slusna cena...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V dobe kdy tu jsou Android, MeeGo, Bada a WebOS postavene na linuxovem zakladu, kde se za samotny operacni system neplati je 15$ prilis. I ten Symbian je snad zcela zdarma.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

microsoft má pod kontrolou cenovou politiku androida, tím snáze může nastavit nižší cenu svých řešení ... paradoxem zůstává že andorid je vlastně zdarma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jediné, co s tím můžeme dělat, je nekupovat a nepoužívat produkty MS. Osobně jsem na svém počítači zrušil i Skype...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ovšem nesmíš používat ani Android.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Android muze. Treba od Motoroly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je důvod proč si nikdy nekoupím win8 tablet, nikdy. Prostě ta firma se chová jako to prase. A očekává za to náklonost uživatelů, když náklonost výrobců není prostě si ji vydupe!! hnus a totální kanál je tenhle microsoft.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moze mi to niekto plne objasnit alebo uplne vyvratit? Niekde sa pisalo (tu?!), ze spolocnosti platia MS jedine za to, ze ich produkt (aplikacie) je mozne synchronizovat s MS exchange, na co ma pochopitelne MS patenty. Plati sa aj za nejake "ine" patenty??? Pretoze Android BEZ email klienta a pripadne aj bez nejakych doc a xls readrov si rozhodne predstavit viem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jedná se o šest patentů a jejich seznam je běžně na netu k nalezení. Hledej, šmudlo...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, pokial vies co mas hladat, smudlo. Ak mas odkaz na seriozny link, tak sa podel. Inak nerob machra.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

root.cz/clanky/microsoft-vybira-za-patenty-k-androidu/

Vzdálené získávání a zobrazování elektronických dokumentů s vloženými obrázky. (tedy stahování a zobrazování webových stránek)
Zobrazení stavu stahování v prohlížeči na omezeném zobrazovacím prostoru. (animované točítko oznamující stahování stránky.)
Překrytí stahovaného obsahu ukazatelem stahování (překryvné točítko?)
Ovládací prvky dodávané systémem. (různá tlačítka, lištičky a součásti prostředí)
Označování při editaci elektronických dokumentů. (aneb vybraný text je tmavší než okolí)
Zobrazení obsahu stránky před načtením pozadí. (co k tomu dodat?)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hm, tak za tohle bych jim nedal ani dolar, vyžírkám.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taky mi to pripada jako blbosti, jenze my nemame tuseni co je za tim za hromadu prace, nez se ten princip vymyslel dokonale.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se že část těch věcí zmám z doby kdy MS windows běželo v semigrafice.... A nejedná se o ochranu konkrétního kódu ale o obecnou definici a tu rozhodně moc práce vymyslet nedá..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

mal by som taký návrh: ak vymyslenie patentu od prvotného rozhodnutia že idem niečo vymyslieť po finálnu verziu myšlienky trvá menej ako 42 sekúnd, nemal by sa v žiadnom prípade uznať za právoplatný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jako fakt jo? Mazec! Někoho napadlo patentoval si PR krasožvásty...

- Vzdálené získávání a zobrazování elektronických dokumentů s vloženými obrázky. (tedy stahování a zobrazování webových stránek)
* To je snad princip který je nutný pro naplnění standardu HTML bůhví jak starého!

- Zobrazení stavu stahování v prohlížeči na omezeném zobrazovacím prostoru. (animované točítko oznamující stahování stránky.)
* Prostor je omezený vždy. Indikace činnosti SW zde byla dávno před stahováním dat. Konkrétní provedení indikátoru je spíše "designová" záležitost a maximálně předmět ochrany průmyslového vzoru!

- Překrytí stahovaného obsahu ukazatelem stahování (překryvné točítko?)
* To má být co? Indikace stahování obrázku v místě obrázku? To jsem asi zatím nikde neviděl. Představit si to dokážu, ale IMHO k ničemu. Leda by mysleli průběžné vykreslování obrázku, což ale není (a zároveň je :-) ) indikace průběhu stahování.

- Ovládací prvky dodávané systémem. (různá tlačítka, lištičky a součásti prostředí)
* Opět blbost. To je snad samozřejmé, že ovládací prvky dodává OS. Jak by to jinak vypadalo, kdyby si každé tlačítko kreslil programátor sám.

- Označování při editaci elektronických dokumentů. (aneb vybraný text je tmavší než okolí)
* To tu bylo snad ještě před MS-DOS. Určitě na Sinclair ZX Spectru to taky tak bylo :-)

- Zobrazení obsahu stránky před načtením pozadí. (co k tomu dodat?)
* Nevidím důvod, proč se zobrazením textu stránky čekat na načtení jakéhokoliv obrázku, natož pak pozadí. Pokud to někdo vymyslel obráceně, tak je IMHO blb.

---

Já jenom, aby někdo netvrdil, že tomu nerozumím. Mě je úplně jasné, že když někdo na toto přiklepl patent, tak ten patent platí a MS si říká o prachy v souladu se zákonem. Ale jsou to fakt hovadiny, přesně ve stylu cvičení pro studenty: najděte rašení úlohy XY. 200 studenti pak nalezne řádově 5 řešení, z toho 2 funkční, leč na pendrek, 2 solidní, a 1 efektivní a elegantní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě napadá, nedaly by se ty patenty zneplatnit, jestliže se to prokazatelně (a asi většinou i v netriviální míře) používalo už jakou dobu před podáním žádosti o patentování ze strany M$?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dali ale musis s tim k soudu. A proti microsoftu se holt nikomu k soudu nechce ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

LOL vsichni tady plivete na MS jaky je to parchant, pak se taky plive na Aple ... proste se plive na vsechno. Boze muj lidi co vy vlastne pouzivate za co nemusite nikomu nic platit ??? Zamyslete se alespon malilinkato a na chvilinku a pak zjistite ze i ten "hodnej" Google na vas rejzuje pekny penize a asi vam zacne bejt pekne ouzko na tomhle svete ...

Netvrdim ze je to spravne ale je to tak a uz od dob kdy si lide zacali vymenovat 1 zlutej kaminek za 2 cerveny se zacalo rozvyjet mysleni "co za to" a s tim NIKDO uz nic nenadela :-). Takze holt se uz jednou smirte s tim, ze nekdo nekomu za neco holt plati ... a mnohdy to byva jeho svobodna vule a nebo zase dohoda neco za neco :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Netvrdim ze je to spravne ale..."
Proto se mnozí ozýváme, neví se za co je přesně ten "desátek". Nevidím důvod se smiřovat s tímto pokrouceným stavem na SW trhu, kdy m$ handluje s OEM verzemi svých OS, což je hlavní důvod proč Samsung a jemu podobní skáčou jak Redmondští pískají. Né každý chce zaplatit a neštěkat jako hodný pejsek. Jedná se o princip.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Seznam těch šesti MS patentů, za které vybírá licenční poplatky z Androidu, jsem viděl už tolikrát, že nevěřím, že vás to opravdu zajímá. Spíš si chcete jen plivnout.
Princip je, že se každý snaží prodat svou práci. Pokud se vám nelíbí, myslím severní Korea je váš cíl, na Kubě už to taky brzo nebude ono...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Váš (ne)rozhled o Linux/Unix světě je mi znám a už necítím potřebu vám cokoli dokazovat. U diskuze k článku "Odešel další IT velikán: Dennis Ritchie, autor jazyka C a operačního systému UNIX" jste opět perlil. Prostě "Kalousku jsi jednička" se pozná, krom častých plků jsem od vás snad neviděl hodnotnou a použitelnou RADU (jak na to). A to se s váma přu už hodně dlouho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy se se mnou přete? Ani jsem si nevšiml. Já myslel, že si honíte kšandy.

Radu? Tady?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To jako promiň, ale ty "patenty" uvedené výše, to není žádná práce, to je prachsprostá prasárna a vybírání peněz "za nic".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Netvrdim ze je to spravne ale"

Nejni to spravne za predpokladu ze by se neplatilo za nic ... ovsem pokud je spolecnost nastavena tak ze se plati a i za mnohem prirozenejsi veci tak to proste spravne je ... ano ta moje formulace byla trosku zavadejici takze jinak: Ano, je proste v poradku ze MS se snazi v dnesnim svete vydelat v podstate na cemkoliv, delaji to tak ostatni tak proc on by stal mimo hru.

Mam takovy pocit ze pokusy o "neplaceni a vsechno vsech" uz tady taky byla nejak to nedopadlo, ale to je uplne jina debata a sem nepatri.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neco za neco. To plati u hmotnych veci bezezbytku. SW a vsechny nehmotne veci (audiovizualni dila), muzou byt poskytovany i zadarmo. Neni duvod lpet na myslence, ze je vsechno za penize.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"muzou byt poskytovany i zadarmo"

muzou, to je pravda, ale nemusi ... ja taky muzu chodit do prace zadarmo, ale nemusim a proste nebudu :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

U SW je jeden extrem "zadarmo" a druhy extrem je trvale licencovani neceho, cehoz vyvoj se uz nekolikanasobne zaplatil, ale protoze neni zadna konkurence, tak se produkt stale prodava.

Do prace clovek chodi a dostane jednorazove zaplaceno. Za prodej produktu dostava firma zaplaceno treba nekolikrat. Cim vice jsou rozevreny nuzky mezi naklady za praci programatora a prijmem za SW produkt, tim ma firma vetsi zisk. Goldman Sachs odhaduji prijem MS za licence od vyrobcu Androidu za rok 2012 na 444mil$. Zajimalo by me kolik prace dalo programatorovy vymyslet tech 6 patentu a kolik za to dostal zaplaceno. Urcite to nebyly stovky milionu $.

U SW patentu a ruzneho intelektualniho vlastnictvi je mozne ziskat od ostatnich subjektu neprimerene velke prostredky, ktere mnohonasobne presahuji puvodni investici vlastnika a to neni spravne. Tim se brzdi vyvoj, protoze se prostredky ostatnich subjektu nevykladaji efektivne a prijemce prostredku je nemusi reinvestovat. Proto tu jsou videt nesympatie pri zpravach o dalsim licencovani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem si jistý jestli u SW patentů se dá mluvit, byť jen přeneseně, o poskytnutí nějaké "práce"....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nj, je to vyžírání. proto si google "pro jistotu" patentoval měnící se obrázek na úvodní stránce - aby si to nepatentoval někdo jiný a nezačal požadovat licenční poplatky :/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, ted pliveme na MS, predtim na Apple ... alespon vidis jak si stojime za svym konzistentnim nazorem, ze kazdy kdo vydelava na patentech, ktere by zvladl vymyslet zak zakladni skoly (a kolikrat taky vymyslel jeste predtim nez nekoho napadlo si takovou blbost patentovat), je svine.

BTW pouzivam linux.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tady nejde o patentovani "obdelniku s cernym rameckem". microsoft ma obrovske portfolio netrivialnich patentu v oblasti operacnich systemu. a microsoft se narozdil od applu alespon nesnazi konkurenci znicit. jen jim trochu pousti zilou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mozna ma microsoft netrivialni patenty v oblasti operacnich systemu ale ty patenty o ktere jde v tomhle sporu mezi netrivialni nepatri ...

A ano, poustet zilou je o trochu lepsi nez ji rovnou nicit, to je pravda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže kúpim si tablet s Androidom lebo nechcem už podporovať M$, ale v konečnom dôsledku mu aj tak prispejem pomocou výpalného :(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

přesto je to pořád lepší alternativa protože si alespon nebudujes zavislost na jejich ostatnich provazanych sluzbach ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

navic existuje nadeje ze google nekterou z pristich verzi udela tak aby kompletne obesla patenty microsoftu.

a android bude pro vsechny zdarma.

pokud si koupit motorola tablet tak microsoftu zadne vypalne nepujde protoze je to firma za kterou stoji google a tu si microsoft netroufne zalovat, protoze by zalobu prohral.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

... nebo se pochlapi a ty nejvetsi kokotiny da k soudu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.