Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Takty Radeonů RX Vega mohou být v praxi trochu vyšší

No tak vidite, jestli a do zahajeni prodeju zbyva jeste dost casu, jestli se ukaze, ze existuje i maximalni strop 1960MHz, tak nakonec Vega tu GTX1080 da. Hurraaaa.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to už není jen fanatismus, to už je debilita. A prý fanatici z AMD tábora útočí na nVidii taky. Prostě trotl, který není hoden odpovědí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sem v rychlosti prolítnul pár benchmarků a kdyby byla Vega64 stejně efektivní jako FuryX, na +- stejný výkon 1080 jí bude stačit cca 1400-1500Mhz. Je sranda sledovat některé GameWorks hry, kde nabírá nvidia cca dalších +20% výkonu oproti standardnímu náskoku. Takovej Fallout4 je brutus.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

z VegyFE bylo vidět že výkon neškáluje lineárně, 10% navýšení taktů to přineslo cca 6% výkonu

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

to znamená že Nano bude super, protože neztratí téměř nic :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Usuzovat cokoli z chování FE nemá smysl, protože ta se zkrátka chová jinak - odlišným řízením spotřeby počínaje a vypnutým tile-based rasterizérem konče. Co se týče srovnání RX 64 a RX Nano, tak Nano bude mít pomalejší paměti, takže těžko odhadovat, kolik z výkonu ztratí. Na jednu stranu bude datová propustnost nižší než u FE, na druhou stranu bude závislost na datové propustnosti nižší než u FE díky efektivnější rasterizaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opět zbytečný článek a opět další spekulace. Ještě někoho baví sledovat rok tyto výkřiky kolem virtuální Vegy kdy se jednou mají takty snížit kvůli spotřebě, podruhé zase zvýšit ? Prostě si na ten zázrak počkejme. AMD není schopno ukázat ani výkon svých grafik, to už opět nevěští nic dobrého. A až karta vyjde bude opět dlouhá nedostupnost. Já bych AMD komentoval až tady opravdu něco bude, protože tohle jsou snad už jen přání..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nechtel bych bejt takhle nasranej clovek. Clanky o virtualni RX Vega jsou fajn, fanouskum AMD umoznuji dal zit svuj sen a fanousci NVidie se zase naramne bavi. :-)

Me by treba potesil clanek o enkodovani do HEVC pres grafiky od AMD klidne muze bejt nejen Vega ale i Polaris, ale asi to nebude zadna slava, takze to asi neprojde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě spíše už vadí úroveň naší IT scény, kdy weby produkují takovéto zbytečné články. To už vážně redaktoři u nás nemají na víc ? Kdyby raději otestovali různé RAM pro Ryzen, aby lidi věděli jaké moduly poběží na rychlejších frekvencích. Ale to je už asi práce oproti tomu něco okopírovat a přilepit na to svou domněnku. Sorry jako.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ty RAM moduly můžeš sehnat a zapůjčit redakci na otestování....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

S novými BIOSy je to víceméně jedno, co jsem měl možnost zkoušet Gigabyte/AsRock desky s B350 i X370 chipsety a Ryzeny 5 1600, 7 1700/1700X/1800X tak jsem kupoval i nějaké běžné Kingstony Fury, typicky kity 2x8GB DDR4 2666/3000 a XMP tam prostě funguje vždy. Jen místo 3000 efektivně máte 2933.

Pečlivě vybírat RAM bylo zapotřebí někdy v březnu.

Jinak pokud chcete co nejlepší RAM pro Ryzen, tak asi jedině G.SKILL TridentZ co používají Samsung B die. Nicméně sweet spot jsou pořád různé Corsair Vengeance LPX 3000 či Kingston Predator 3000.

Samozřejmě na jiných deskách se to může chovat jinak, jak jsem psal, používám desky hlavně od Gigabyte a AsRock, jelikož mám rád, když je hardware funkční. Jak je na tom Asus netuším, ale některé MSI X370 based desky mají problém i s updatem BIOSu a dokáží se bricknout, což je poněkud smutné.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

AMD ten enkódování videa přes GPU samozřejmě podporuje, problém je spíš SW podpora.

Mě třeba štve, že ffmpeg podporuje jen decode a nějaké filtry u AMD grafik. V linuxu jde nějakým hackem rozjet i encoding, tuším H.264

NVIDIA má celkem funkční NVEC.

ALE, pokud nemáte Teslu nebo specifické Quadro, můžete enkódovat jen jeden stream. Takže s GeForce prostě jeden stream only. Více karet nepomůže.

Navíc NV prodává různá Quadra různých generací a co se týče NVENC, podporují různý počet streamů a různé kodeky, takže je v tom slušný bordel a je třeba opatrně vybírat.

Intel QuickSync také nemusí být řešení, protože ne každý má CPU s GPU Intel.

A neposledně, enkódování videa přes GPU dělá co? Prasí kvalitu. Je to rychlé, ale není to kvalitní jako přes CPU.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no vidis a ja bych zase rek, ze zbytecny jsou kecy cloveka, kterej nedokaze pochopit, ze specifikace z webu vyrobce nejsou spekulace, ale specifikace z webu vyrobce.. ((: kdyz te to nezajima, tak to proste necti, ja se na to podivam rad..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Proto zní nadpis článku takto že.. " Takty Radeonů RX Vega mohou být v praxi trochu vyšší" Mohou být.. Ale jo, užívejte si to.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

kdyz nezvladas precist vic nez nadpis, tak je to tezky.. (:

ale jo, zkusim to polopate.. kdyby sis krom nadpis precet clanek, pak bys treba pochopil, ze u dosavadnich radeonu nemohly bejt takty cipu vyssi nez hodnota pro boost.. rx vega je prvni radeon, u kteryho muzou bejt realny takty vyssi jak hodnota pro boost.. kapisto? muzou, ale nemusej, to zavisi na zatezi atp.. to neni spekulace, to je parametr karty..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.