Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Tchaj-wanští výrobci LCD spustí cenovou válku na poli 4k panelů

„Dojde i na LCD, ať již IPS, či dokonce TV“ Eh? IPS a TV, to je vlastně totéž, no.

„V tuto chvíli táhnou růst trhu právě výrobci, nikoli silná poptávka mezi zákazníky.“

Co to jako je, si to kupují mezi sebou nebo jak? Člověče, občas by trochu ekonomiky neuškodilo. Já vím, že to bolí, ale třeba bychom viděli i méně těch bolševických výkřiků o tom, jak jsou všichni šmejdi, když ti něco nedaj…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že v tom prvním má být místo TV TN.
A to druhé, to je spíš neobratné vyjádření - poptávka mezi zákazníky zatím skoro není, výrobci se jí intenzivní reklamou snaží vytvořit. Bolševiky do toho netahejte.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Růst trhu nelze vytvořit jednostranně, vždy musí být prodejce a zákazník, aby to byl trh. Že prodejce dělá marketing je naprosto v pořádku a není na tom nic špatného, ale není to trh, trh to je až když si to někdo koupí.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Marketing je snaho o vytvoření trhu :-)
Ale stejně myslím, že zákaznici levných značek nebudou mít o vyšší rozlišení zase takový zájem. S levnou grafikou si totiž na vysokém rozlišení moc nezahrajete.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skor to vypada ze technologia predbehla marketing ktory este nestihol poriadne spustit masaz na zakaznikov ktory preto este nevedia ze to chcu alebo maju chciet :-). Tak nejak uz dlhsiu dobu asi vyrobcovia boli schopny vyrobit 4k panely lenze nikto nechcel riskovat s vyrobou a mat potom nepredajny tovar. Apple zariskoval, on si to tak nejak aj moze dovolit za premiove ceny, a narval retina displaye do macbookov. Ludia sa na to postupne navdaili a osatny vyrobcovia zacail tak isto tlacit do notebookov 4k alebo skoro 3,5k ci ake bude znacenie, tiez do svojich modelov. To asi umoznilo vylepsit technologiu a stlacit cenu na prijatelnejsiu uroven aj do monitorov, hlavne 30" no a PR to teraz dobieha.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, že sony Panasonic, Phlips, Toshiba přešly na ty mizerné čínské AUO(to je Acer) a Innolux panely přitom korejci LG a Samsung je taky začali dělat až do velikosti 84". Běžný spotřebitel to ovšem nevidí, že uvnitř těch televizí není nic sony, panasonic, philips atd. alee tyhle mizerné čínské panely a čínská elektronika Mstar/MediaTek, RealTek, Renesas, Broadcom, LSI, Sigma atd.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ked som kupolval PC monitor (pred par rokmi) tak panel pre jeden dobry samsung monitor vyrabali 3 firmy a 2 boli dobre.Problem bol to, ze vacsina z dostupnych monitorov boli so zlym panelom.
Oznacenie vyrobcu panelu casom presunuli z nalepky na zadku monitora do servisneho menu a nakoniec na nalepku panelu samotneho za plastovym krytom(jedina moznost ako zistit vyrobcu bola odmontovat zadny kryt monitora).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.