Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Technologie a budoucnost plasmových TV

dotaz na autora: není náhodou funkce "pixel orbiter" založena naopak na velmi pomalém (a tedy prakticky okem nepostřehnutelném) posuvu pixelů a nikoliv - jak píšete - rychlém kmitání?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to přesně tak - jde o pomalý, okem nepotřehnutelný, posuv. Chtělo by to opravit, ať z toho nevznikne další plasmová fáma. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byl jsem asi před měsícem s kamarádem vybrat v prodejně OK televizi. A co mě jako první trklo do očí bylo, že plazmy nemají černou tak černou jako LCD. Což by mělo být obráceně. A druhým neméně přehlédnutelným faktem bylo, že na všech plazmách byly výrazné odlesky světel v prodejně, asi jako na těch módních leštěných displejích na noteboocích. Zatímco na LCD jsem to neviděl. A to ty televize stály všechny vedle sebe. Plazmy ale měly méně ostré přechody, což bylo na oči příjemnější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Test spotreby na Harrym Potterovi je dost zla volba a smrdi to zavadzanim a potrebou prisposobit vysledky merania vopred stanovenemu vysledku. Potter je predsa len jednym z tych "temnejsich" filmov. Nech skusia tie dve hodiny testovat skoky na lyziach, alebo slalom. Vobec by ma neprekvapilo, keby spotreba vyskocila mozno aj 3x vyssia. Ale to by sa im asi nehodilo do grafov. :-|

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hezká reklama na Panasonic ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skočil jsem rovnou na spotřebu a dál jsem to už ani nečetl - nic než PR Panasonic.
Účelové porovnání, které nevypovídá o aktuální situaci - porovnávejte Full HD plazmu s Full HD LCD a nebojte se přidat LCD s LED podsvícením, pak se vrátím podívat na ta čísla.
Tyhle "nezávislé" testy fakt miluju. :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, jelikoz jsem vlastnikem plasmy Panasonic FullHD PZ70E 42"a kamarad ma LCD Samsung FullHD 50" model si ted nepamatuju, ale ten nejvyssi :-), tak me zajimala skutecna spotreba me plazmy a tak jsem se dal merit, sice obycejnym merakem spotreby, ktery se da koupit v elektru za nejakou tisicovku, ale vysledky podal urcite spravne:
- FullHD Plazma 42" Panasonic
  - spotreba 450W v dynamickem modu :-( 
  - spotreba 170-240W v automatickem rezimu :-)
  - standby 18W :-(
- FullHD LCD 50" Samsung
  - stala spotreba ve vsech rezimech 170W
  - standby 0,5W
Obraz na plazme se mi zda subjektivne trosku jinde (jakoze lepsi :-) hlavne obraz nebyl tak plochy, ale vice zivy. Odlesky u obou skoro stejne, pozorovaci uhel skoro stejny.
Zaver: Jeste ze u te Plasmy je ten automaticky rezim, ktery ma stejne lepsi obraz nez ten presyceny dynamicky a mam sazbu za el. primotop takze jsem zatim spokojen. Nelituju koupe plazmy, ted uz sleduji i FullHD 1080P/24 filmy a pri stopce je obraz jako fotka a jako pribity. :-)
Tot muj nazor. Ahoj Lada

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mam panafonic plasmu fullHD 42" PZ80 ... nebudu hajit zrovna panaky, rozhodoval sem se este mezi plasmou od samsungu ( nikdo jinej je vicemene nedela ), samsung taky dobrej

urcite sem se nerozhodoval mezi LCD a plasmou - kdo nevidel ( nebo vidi spatne, nebo videt nepotrebuje ), stejne neuveri
je ale zajimavy, jak ve vetsine obchodu ( hlavne HM ) dokazou "vytahnout" obraz na LCD, a jak zmrvi plasmu ... vzdycky tam stojim a nechapu jak to delaj - mit doma to, co tam predvadej, nechtel bych to ani zadarmo

co se spotreby tyce - nevim, kolik by plasma zrala, kdyby se u ni nastavil stejne nevyraznej obraz jako na LCD, ale divam se cca 5 hodin denne, zadny 16 hodin hokej/slalom nebo podobne, ale normalni video, jestli to zere o 50W - 250W vic me netrapi, barvy a jas si dost uzivam, kdyz budu chtit mermomoci davat CEZu min, tak si domu poridim LED "zarovky", uspornou pracku, lednicku, sporak a obcas vypnu kompa, notesy a disky ... a budu vsude vic zhasinat ......................
v celym byte kazdej den zbytecne svitim nejmin 3 hodiny, dejme tomu 10 x 25W ( usporky ), 2 notesy x 40W? jedou skoro nonstop - no comment :)
tu plasmu na spotrebe vubec nepoznam - na obrazu ji poznam ( srovnavam s LCD samsung a LG, typy nevim, oboje fullHD, jsou dobry, ale je v tom rozdil )
asi sem pitomej, ale nehodlam to nejak moc resit, ucet za eletrinu tak vysokej neni
no flame - vyhody a nevyhody ma oboje, kazdymu vyhovuje neco jinyho
Ladik_S > 18W stand-by je mazec, kolik mas prosim napsanou spotrebu v papirech, moje tam ma 0.4W ... - i kdyz stejne ji vypinam uplne :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mam tu asi mesic Samsung LE46A786 - LCD 46,byl jsem donucen okolnostmi(vypnuti analogu)koupit novou TV.Kvalita obrazu a odezva je opravdu hodne dobra,troufam si rici,ze podstatne lepsi nez na CTR a to i v podani cerne barvy.Daji se na ni hrat nejnovejsi hry v plnem rosliseni a detailech,takze ani odezva nebude nejhorsi,neni viditelny rozdil mezi monitorem 24" .Hodne jsem se pred koupi informoval po ruznych obchodech,byl jsem se podivat i jak ukazuji LCD / Plasma TV v realu,A dospel k zaveru,ze pro spojeni s PC je LCD TV jedina moznost,cca po 2hodinach statickeho obrazu je na Plasme stopa.Take nelze ocekavat kvalitno obraz u Tv za 10.000,- je fakt nutne radeji investovat vic,nez pak nadavat na kvalitu obrazu.Jeste jeden postreh,plasma je pomnerne hlucna,zpusobuji to ventilatory nutne k chlazeni,LCD se bez nich vetsinou obejde,v tomle Samsungu je jeden a i ten je v "absolutnim"tichu slyset natoz 3 - 4 u Plasmy.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

FULL HD LCD má vyšší spotřebu jako plasma. Málokdo si uvědomuje, že full hd LCD má o asi 50% vyššíspotřebu elektřiny jako hd ready LCD. Máme doma full hd LCD Philips 42 i plasmu Samsung 42 a moje poznatky jsou tyto: spotřeba je téměř stejná. plasmu nemá cenu kupovat pokud nemáte opravdu nejkvalitnější signál( PC, herní konzole přes HDMi, satelitní signál nejlépe syklink). Další z problémů je, že plasma má neuvěřitelně krásný obraz, pokud nepoužívám žádné ekomody, nebo nastavení snižující spotřebu. Nemá cenu si plasmu kupovat a nevyužívat její potenciál kvality zobrazování. Kdo chce šetřit, musí si koupit "nízkoenergetické" LCD avšak s úkorem na kvalitu obrazu. Další z věcí je, že záleží v jaké cenové kategorii se pohybujete, čím dražší zobrazovače, tím se rozdíly v kvalitě obrazu stírají( nebavím se o masovce do 30 000,- Kč). Nejsem zstáncem žádné technologie a již se těším na oled.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máme doma 50" - 130cm Full HD Plazmu Panasonic. Neuvěřitelné jak dokáže ten hřebenový filtr vyhladit obraz i na analogu... LCD bych nechtěl ani zadarmo... Mám ho v ložnici a to nejde s plazmou porovnat... LCD byli od zacatku levné náhražky plazem. Resp. suplovali plazmy v menších úhlopříčkách... a musím říct že to tak stále je... když malou TV do ložnice tak LCD... do obýváku plazmu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Psalo se ze dne 23.2.2009 budou prezntovane informace o PDP 12 generace. A proto se ptam kde ty informace jsou?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zapomeňte na plasmu a lcd, budoucnost patří laseru ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

myslim, ze ty vysledky spotreby LCD jsou trochu vyssi nez v praxi. U LCD se s takovou uhloprickou da v setricim rezimu dostat i na 80 wattu bezproblemu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jinak o té spotřebě... ikdyby byla plazma na ní horší stále poskytuje nesrovnatelně lepší kontrast, odezvu o řády lepší, a o několik řádů více barev (naprosto odmítám že to okem nepoznáte - hladký přechod barvy jedné barvy od světlé do tmavé udělá na LCD mapy na plazmě krásný obraz).
Ale hlavně porovnejte pořizovací cenu a kdy se ceny vyrovnají ;) FULL HD 50" - 130cm plazma vychází na 35 000 Kč obdobné (rozměry) LCD zhruba o 10 000 víc... spočítejte si kdy vám to spotřeba dožene... a hlavně s horším obrazem

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mam doma 8 let starou CRT 100Hz 72cm sirokouhlou philips a nemenil bych ani nahodou. A tesim se az vypnou analog, pak nebudu mit doma zarizeni schopne reprodukovat tv signal a budu moct tu tv odhlasit a pouzivat za tim ucelem za jakym jsem ji koupil. Monitor k dvd prehravaci. Na nic vic ji nepotrebuju. Skoda jenom ze prestali vyrabet tyto stale neprekonane technologie (crt) i ve fullhd

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze plazma se srovnava vetsinou se spatnejma LCD, nikde u LCD TV jsem nevidel jakou technologii jsou vyrabeny, ale vzhledem k cene si u vetsiny tipuju na TN technologii, coz opravdu v porovnani s plazmou muze byt horsi, zejmena v barevnem podani, ale co technologie jako PVA a AS-IPS.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Puste si kvalitní HD signál, na kvalitním LCD, nemluvím o nějakém 5let starém modelu z tesca, ale o skutečně kvalitní moderní TV. Uvidíte že obraz ja daleko pěknější jak na kdejaké plazmě. Kvalitní černá, bílá jako sníh (narozdíl šedivce u plasmy) pestré barvy a ostrý obraz. Nemluvím o všestrannosti použití jako třeba hraní her a surfování na netu. Zkoušel někdo z vás vlastníků plazem jak vypadájí www stránky na plazmě? No rozmáznutý nečitelný hnus oproti lcd. Prosím hlavně nemluvte, že na mrtvém analogu je obraz lepší, koho to dneska zajímá. Porovnejte to na skutečně kvalitním signálu, třeba satelit HD. Ještě spotřeba, proč výrobci LCD moc o spotřebě nemluví, ale Panasonic furt cosi mele o snižování spotřeby. Asi nebude něco košér se spotřebou plazmy. Zase zkuste porovnat dvě TV LCD, plazma, stejné uhlopříčky třeba 50" full HD a můžeme se bavit o spotřebě, která technologie méně žere. Jo a zkuste se někde podívat jak hraje LCD s LED podsvícením, ani na plazmě taková černá není, když už furt s tou blbou černou operujete.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

old_tux: To cos napsal je šnůška hovadin a musím se smát :-) Tys zřejmě nikdy LCD vedle plazmy neviděl...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

OT: Davide, asi máte rád písničky Josefa Zímy, nic proti tomu, ale Jirka je Zima ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

2 old_tux: co to je za blábol ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

EKO rezimy maji i nektera LCD.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Radim_M: Suhlasim, mam 32" SONY CRT 100Mhz a nemenil by som, Mam difgitalne freeview, kde byvam, obrazok je uuplne postacujuci ako fotka s TOPFIELD prehravacom, zere to okolo 70W co je 4 a viac krat menej, mam telku ON cely weekend takze mne je dolezita aj spotreba. Vymenim az ked bude OLED

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že plazmy majú naozaj objektívne lepší obraz, ale zase LCD má tiež svoje výhody a napríklad ja uvažujem o rozmere 32" a tam by som bral asi skôr LCD, zvlášť ak to budem mať pripojené k počítadlu, ako že asi áno.

OLEDu akosi veľmi neverím (málo stupňov farieb, rôzna rýchlosť starnutia farieb - to bude musieť software "vyvažovať" aby to časom netiahlo farebne preč), ale už tu niekto spomínal laser - to bude ono!

Každopádne dúfam, že PDP neskončia len preto, že ich bude málo ľudí kupovať, a samozrejme že neprávom.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"V zásadě to zmiňujeme proto, aby se někdo v diskusi neptal, proč jsme nehovořili o vypalování obrazu u plasem"

No a přesto se zeptám - už v mnoha diskuzích majitelů plazem jsem slyšel stížnosti na to, když se ve velké míře pouští širokoúhlé filmy bez roztažení na celý displej, tak nahoře a dole zůstávají silně viditelné černé pruhy, které prý působí skutečně rušivě

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na to, co v bedně dávají, mi ještě hodně dlouho bude stačit klasická TV 16:9 72cm. A už aby fakt odpojili analog, jak tu někdo před chvílí poznamenal, abych ji také mohl odhlásit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 Substance242  pre dvoma tyzdnami som kupil novu telku. Je to lcd LG 32LG5700 fullhd, nahradila staru 55cm crt telku, som s tou novou velmi spokojny. Pokukoval som aj po plazme, ale nakoniec rozhodlo to, ze aj tak vacsiu ako 32´´ na miesto nevpracem a dalsi faktor bol cena. Ono vela zalezi od toho, kolko je clovek ochotny do nakupu investovat a akceptovat pri tom kvalitu obrazu atd...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Panasonic plazmy jsou nejhorší TV na trhu. Už jen jak mají v zadu 6 velkých větráků o něčem vypovídá.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

to pokerman TV máš asi LCD, a zjistils, že jsi s jejím nákupem udělal velkou chybu, tak haníš PDP! Panasonic už 3 roky nevyrábí PDP s větráky a kdyby sis přečetl nějaký testy, tak bys takový kecy nikdy nenapsal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mem: K vypalování dochází pořád. Prakticky je plazma nepoužitelná jako PC monitor a i u TV časem k vypálení loga dojde. Je to mnohonásobně horší než u CRT, tam k vypálení došlo až po dlouhém provozu se statickým obrazem, u normální TV nikdy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pekny clanok, dakujem. len jedna oprava>
"Plasmové displeje dosahují velmi slušných hodnot jasu, udává se kolem 1 000 luxu i více. Pro srovnání, evropskými zákony definované osvetlení kancelárských prostor je 500 luxu, plné denní svetlo (nikoli prímé slunecní) pak dosahuje 10 000 až 25 000 luxu"
to je intenzita osvetlenia nie jas. jas sa udava v kandela na meter stvorcovy. pri intenzite osvetlenia je dolezite ako daleko je porovnavacia hladina na ktorej je tato intenzita osvetlenia merana a ako je ku zdroju svetla naklonena.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ohledně vypalování obrazu, naprosto příšerný lcd Dell 1905FP vypaluje statický obraz také. Pokud se nechá vychladnout tak je po zapnutí zase vše v pořádku, ale při zobrazování statického obrazu se tento vypálí již za několik minut! Dle výrobce je to v pořádku, vlastnost výrobku a reklamaci neuznal, takže pozor na delly!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dotaz na autora: není náhodou funkce "pixel orbiter" založena naopak na velmi pomalém (a tedy prakticky okem nepostřehnutelném) posuvu pixelů a nikoliv - jak píšete - rychlém kmitání? Už na to upozorňuji po druhé a stále bez odezvy.
Jinak díky za pěkný PR článek. Po PR "recenzi" na HP (LP2475w) i Panasonic ukápnul zajímavý příspěvek? Prosím redakci o jasnější označení placené inzerce. :-) 

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

dyť to nikdo už nechce, nejvice se prodá 32" lcd, 6tková řada od samsungu je super

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Veď plazmy skoro nikdo už nekupuje. A asi aj vedia ľudia prečo. Zkrátka EU komisia chce znížiť spotrebu televízorov lebo plasmy sú neuvertiľený žrúti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Blahoslaveni chudi duchem, nebot jejich je LCD kralovstvi..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Inak dobre že nemá každý plazmu, si predstavte, že by v TV bol nejaký program ktorý by fakt všetci pozerali, a zrazu strašne svetlá scéna, to by bola záťaž na prenosovú sústavu! A hneď blackout. Oj! :-)

(Btw, mám rád plazmy, viac ako plazmoidy.)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pred mesiacom som kupil Panasonic 42TH80E  (100Hz) a som maximalne spokojny. Nameral som max spotrebu 225 Watt , bezne kolem 130-150  pri teletexte 90 W. Obraz nema chybu .
P.S. nejsem placen od Panasonicu . (Skoda:(  )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
těší mě zájem o plazmové technologie v tomto článku. Jako produktový manažer společnosti Panasonic za LCD a Plazmové technologie se Vám pokusím zodpovědět případné dotazy. Tyto otázky prosím nadepište tak, abych věděl že jsou pro mě.
Děkuji, Lukáš

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukáš-Panasonic:

a) Projekt postupného integrování technologií fy Pioneer je v důsledku krize (a odsunu/zrušení ;) plánů na novou PDP factory) definivně "u ledu"?

b) Dá se od Vás v letošním roce očekávat TV s kombinovaným DVB-T/mpeg4/DVB-C tunerem? Anebo uživatele UPC "programově" přepouštíte Sony ;)?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Super článek a souhlasím se vším co je tam napsáno. Tedy hlavně o spotřebě a pod. Děkuji!
PS - pokud plasmy lidi nekupují, je to právě těma fámama... a prodavačem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
 
a) Projekt postupného integrování technologií fy Pioneer je v důsledku krize (a odsunu/zrušení ;) plánů na novou PDP factory) definivně "u ledu"?
V nové továrně Panasonic na PDP v Japonsku jsem byl a stojí. Vzhledem k nedostatku plazmových panelů ve světě a s tím jak rostou prodeje určitě odklad zahájení výroby nebude.
 b) Dá se od Vás v letošním roce očekávat TV s kombinovaným DVB-T/mpeg4/DVB-C tunerem? Anebo uživatele UPC "programově" přepouštíte Sony ;)?
 
Tento rok se můžete těšit na spoustu novinek. Přesnější specifikace zatím nemohu sdělit :-)
Děkuji,
 
Lukáš Holub

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pixel-orbiter: z logiky věci je rychlý posun. Jakoliv pomalý by byl pozorovatelný.
 
"Pixel orbiter is a function found in some plasma TVs, that in order to reduce the risk of burn-in moves the whole image. This movement is very fast so the human eye does not notice it (otherwise it would probably be extremely annoying). What happens when you activate the pixel orbiter is that the image, and most importantly, static parts of the image (for example a channel logo) are moved a bit instead of being displayed in the same place. This feature doesn?t reduce the possibility of burn-in but instead it makes it blurred and less noticeable if it does occur"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

@raddgo: predpokladam ze mas 100Hz ne 100MHz :)
@all: predpokladam ze vetsina z vas na techhle technickych skvostech (plasma, lcd) sleduje programy typu nova, prima, konkretneji ulice, ordinace a dalsi pikacoviny.
Chci se vas tedy zeptat jak se vam libi ono prepocitane ani ne PAL rozliseni na fullhd?
Zatim co jsem videl, chtelo se mi zvracet a jak poznamenalo par lidi predemnou. Na to h..no co vysilaji v nasich tv (se zkusenostma i na placenych kanalech) mi bohate staci elektronkova crt s odstiny sedi. Tv doma nemam a v nejblizsi dobe ani neplanuju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukáš-Panasonic:

Kedy vlastne budú NeoPDP k dispozícii na českom a slovenskom trhu a aká najmenšia uhlopriečka?

Pixel orbiter:

Keď má povedzme logo 5 pixelov vedľa seba rovnakej farby, tak tie prostredné aj tak budú svietiť stále rovnako, mýlim sa?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
Otázka:
Čtenáře by jistě zajímalo, jak to tedy je s "pixel orbiter" ?
 
Zmíněnou technologii posunu bodů na obrazovce nabízí konkurence. Řešení společnosti Panasonic spadá pod označení "Black box", neboli obchodní tajemství :-)
Osobně jsem trvale poškozený obraz na televizorech Panasonic neviděl a to se svojí 42PZ80 dělám opravdu náročné testy. Při běžném použití nemá zákazník možnost televizor takto poškodit. I díky tomu používají velké plazmové obrazovky Panasonic téměř všechny televizní společnosti.
Pouze bych připomněl, že VŠECHNY dnes používané a prodávané technologie jsou náchylné na trvalé poškození obrazu způsobené statickými snímky.
 
Děkuji, Lukáš Holub

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nemyslím že v plazmě je budoucnost, LCD je taky dost nevychytané, právě v podsvícení. Kdyby se podařilo vyřešit OLED ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

LukášPanasonic: jo, takže odpověďneodpověď. Jen to doplňuje celý tento PR článek. :-)
Děkuji, mou důvěru ve Vaši firmu to značně posílilo </ironie>  :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Panasonic .
Myslim ze Lukas Panasonic si muze usetrit cas , vsechny jeho odpovedi typu "novinky nemuzu sdelit " "obchodni tajemstvi black box"  maji nulovou vypovedni hodnotu. Nerekl nic vic nez se se muzeme docist v prospektu.
Nevim za co bere plat, asi za oblbováni laiku . To ale není na správném webu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
Otázka:Kedy vlastne budú NeoPDP k dispozícii na českom a slovenskom trhu a aká najmenšia uhlopriečka?Novou technologii NeoPDP, která se kromě nekompromisní kvality obrazu chlubí i téměř o 50% sníženou spotřebou el. enegie uvedeme v jarních měsících a bude začínat 42".
Pixel orbiter:Keď má povedzme logo 5 pixelov vedľa seba rovnakej farby, tak tie prostredné aj tak budú svietiť stále rovnako, mýlim sa?
 
Ochrana může být například i snižování intenzity jasu jednotlivého bodu (blikání které není potřehnutelné)
 
Děkuji, Lukáš Holub

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Substance242: "orbiting" naznačuje obíhání :-), tj. nabízí se různý posun pixelů různými směry. Každá firma to "ošetřuje" jinak. Ale máš pravdu. Tato technologie jen zmírňuje následky "vypalování". Tzn. že vypálené bloky mají rozostřené hrany a nejsou tak rušivé.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to: ViktorN, Ale333,
Dobrý den,
děkuji i za Váš názor. Je to dobné jako by jste se zeptali sládka čím to, je že jeho pivo je nejlepší. Není to mlžení ale ochrana know-how. Informaci jakým konkrétním způsobem dochází k ochraně obrazu nemám.
Kompletní informace a technické specifikace jsou na www.panasonic.cz v den jejich uvedení. Mějte prosím strpení.
 
Děkuji, Lukáš Holub
P.S. nevím jestli je vidět i můj email : lukas.holub zavináč eu.panasonic.com

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pane LukášiPanasonicu, Vy lžete. Já jsem se neptal na to, která technologie je nejlepší. Odvádíte pozornost, podsouváte něco, co jsem nenapsal a stále tu hrnete své PR bláboly. Nezlobte se na mne, ale tohle není z Vaší strany solidní diskuse.
Popis (byť stručný) použité metody ochrany displeje před vypalováním a paměťovým efektem může sloužit uživateli k výběru té lepší (a pro něj vyhovující) technologie. Pokud máte něco unikátního, jistě je to chráněno patentem a nebo jinak. Což  je v této chvíli irelevantní. Bláboly typu "něco móc úžasného máme a co to je, je firemní tajemství" si nechte na stádo. Protože stejně máte v poznámkách návodu a v něj uvedených specifikacích napsáno (umně schováno před "prvním pohledem"), že k vypalování obrazu může dojít a není to předmětem reklamace. Takže ano, nějakou supertajnou technologii údajně máte (onen blackbox), ale stejně za nic neručíte. :-)))
Zatím jste odpovídal stylem klasického politika, takže zmateně, lživě a vyhýbavě. Nikoliv přímo a na rovinu. Děkuji, pane managére. V každém případě Vaše přítomnost v diskusi není náhodná a jen podkresluje tento reklamní článek.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ViktorN: Za to bych ti zatleskal a dal bod :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukáš-Panasonic: Jsou všechny Vaše informace správné, resp. aktuální?

JP šéfové totiž říkají něco jiného, než tady píšete Vy :

Q: President Fumio Otsubo said Panasonic would consider delaying the volume production schedules for its plants in Himeji (LCD panel plant run by its affiliate IPS Alpha Technology Ltd's) and Amagasaki (Panasonic's fifth PDP plant) at the new-year meeting in January 2009. Did you decide their specific schedules?

Uenoyama: As for the Himeji Plant, it is likely to start volume production in July 2010, instead of January 2010 we initially projected. This was rescheduled after the new-year meeting. The Amagasaki Plant will start its test operation in November 2009, delayed from May 2009, and volume production in January 2010, as we announced last time.

http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20090206/165303/?P=3

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ještě jednou dobrý den,
ja nepsal která technologie je nejlepší... to jen pro informaci. Váš názor akceptuji, nicméně tu vystupuji narozdíl od některých kolegů věřejně.
1)Obecně existují 3 způsoby ochrany panelu.
a) "Posunování" statického obrazu v rámci sub-pixelu
b) Regulace jasu obrazového bodu
c) Prvky které zvyšují odolnost buněk ve kterých vzniká náboj 
2) Používáte-li naše obrazovky (plazma, LCD a vakuová TV) v souladu s uživatelským manuálem lze uplatnit záruku na případné poškození
3) Pokud informativní články o nových technologiích nemáte rád, doporučuji takové články nečíst :-)
 
Děkuji že se výhýbáte vulgarismům a přeji hezký den,
Lukáš Holub

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lukáš Panasonic: ...Přesnější specifikace zatím nemohu sdělit :-)

Taky odpověď. Vy "nemůžete sdělit", já nemám důvod čekat. Jako "malá" TV do ložnice tedy půjde - nemaje u jiných výrobců funkční alternativu - Bravia KDL-32V4500, resp. (bude-li nastavena rozumná cena) možná už i KDL-32V5500...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Lukas Panasonic:
Jak je to v realu s vypalovanim u technologii plasma a LCD? Pord se to tu resi jen u plasmy, tzn. LCD technologie timto pri beznem TV pouziti netrpi? Predpokladam ze ne, kdyz se hodi na PC monitory a ty maji bezne staticky obraz, vypalene matrice jsem si ani po dlouhe dobe nevsiml.
A druhy dotaz - planuji koupi fullHD TV 42" - jakou zvolit technologii, pokud se bude cca dve tri hodiny tydne pouzivat jako PC monitor, cili se statickym obrazem? Tam je zrejme plasma odepsana, ne?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

to JM
 
Děkuji, za dotaz a přeji dobrý den,
nerad bych odpovídal mlhavě, ale v tomto případě bylo zřejmě myšleno vytížení na 100%. Napište mi prosím email s tímto dotazem, ověřím to a informaci poslal bych Vám následně odpověď emailem.
 
Děkuji za pochopení,
 
Lukáš Holub

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

@polox:
skoc se nekdy podivat na nejaky vetsi dispecink, uvidis krasne vypalene lcd. Nektere maji tu vyhodu ze se uz muzou vypnout a tim setrit elektriku a presto tam obraz je stale videt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi pěkný článek. Díky za něj.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To Polox  Děkuji za otázku,
LCD technologie vznikla primárně pro zobrazení statického obrazu, plazma pro zobrazení dynamického. Od toho bych i doporučil technologii. Pokud více koukáte na pohyblivý obraz volte plazmu, pokud více na statický (PC) nebo máte problém s velikostí (neexistují malé plazmy) volte LCD, nabízíme obojí :-)
 
Děkuji, Lukáš Holub

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

JM odpověd na 1. otázku neznám, ale odpověď na otázku b je: letošní modely budou mít DVB-T/DVB-S, DVB-T/DVB-S s přepínáním čtyř konvertorů a pak bude ještě model DVB-T/DVB-C

Substance242: ne jaře se chystá prodej v japonsku, pro Evropu je plán spuštění prodeje na konci léta. Nejmenší model bude mít 42 palců a stojí v propočtu na naše 130 000 kč, 50 palců stojí před 150 000 kč. Displej je tenký (s cabinetem a backcoverem 2,5 cm), takže tyhle modely budou mít externí tunerovku - vypadá to jak DVD přehravač.

Ještě připojuji: plazma od paňáru žere elektriku, i když ji vypnete "síťovým" vypínačem - tento vypínač pouze přizemňuje spínací obvod ve zdroji, stand-by zdroj jede pořád a napíjí již zmíněný obvod

Pokud se vám zdá, že máte vypálený obraz, stačí si na telce spustit fci žehlení obrazu. Jak na to vám snad řeknou v každým servise, když se slušně zeptáte.

Ohledně ventilátorů u Panasonicu(všechny jsou 10cm/12V, napájí se 8V, tudíž jsou velmi tiché, spiš je slyšet impulsní trafo ve zdroji)- montují se jenom do modelů 42FHD (2ks), 46FHD, 50FHD(obě po 3 ks). Do 56", 65" a 103" se jich montuje víc o větším průměru, ale tyhle telky si nikdo na domácí potřebu stejně nekoupí.

Co se týká celkové spotřeby uvedené v článku - mohu jen potvrdit, že se zakládají na pravdě - sám jsem několik modelů jak PDP i LCD od téhle firmy testoval.

a na závěr: v Panasonicu se podepisuje Dohoda o mlčenlivosti, proto vám toho Lukáš moc neřekne, vlastně jenom to, co najdete na netu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to jatro:
Pracuji jako technik CCTV systémů u výrobce a LCD monitory pro trvalý provoz dodáváme několik let. Zatím jsem se ještě nesetkal s naším "vypáleným" LCD monitorem a to všechny reklamace procházejí mými rukami.
Možná si tedy měli vybrat lepší značku a ne se orientovat jen podle ceny :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Romeo: Dík za odpověď stran tunerů. Snad jen - nevíš, bude už i podpora mpeg4 komprese (= v našich podmínách kompatibilita např. s NOVA HD)?

"...Dohoda o mlčenlivosti, proto vám toho Lukáš moc neřekne, vlastně jenom to, co najdete na netu..."

A někdy ani to ne ;) - viz třeba na WWW doklikatelný relativně otevřený rozhovor s Financial Directorem Makoto Uenoyamou ...

http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NEWS_EN/20090206/165303

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

plasma ??? coto je ?
Pravidla znaji pouze vyraz "plazma"
http://www.pravidla.cz/hledej.php?qr=plazma

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

JM: DVB-T v mpeg4 telka nepodporuje. Ale za dva litry se dá koupit karta do CI slotu, která převádí mpeg4 do mpeg2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Romeo: A budou tam ty CI sloty dva? Jednu (=první ;) CI pozici mi totiž zřejmě obsadí CONAX CAS7 modul - třeba toto: http://www.dvb-c-shop.cz/produkty/ca-modul-conax-cas7/technicrypt-cxv.htm

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

@hans76:
ja se sem tam dostanu na ruzne dispecinky s ruznyma lcd monitorama, nezalezi na znacce ani velikosti. Pokud tam 2roky jede nonstop stejny obraz a meni se pouze hodnoty, je to tam vzdy vypalene. Zkusim to nekdy vyfotit a zverejnit, ale to uz bude tahle diskuze asi davno v propadlisti dejin

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

krapet: Viz stejná webová stránka.
SLOVNÍ TVARY: plasma ~ plasem ~ plasmách ~ plasmám ~ plasmami ~ plasmat ~ plasmata ~ plasmatech ~ plasmatem ~ plasmatu ~ plasmatům ~ plasmaty ~ plasmo ~ plasmou ~ plasmu ~ plasmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám plasmu samsung 417 u které jsem naměřil spotřrbu v režimu film 160w/měřeno 10h pro přesnost/tabulková spořeba 380x zařazen nejvyžší stupen úspory-obraz stejný mnohom méně hřeje  a mám také monitor k PC Samsung 260HD  full hd takže mohu srovnávat technologie na sledování TV je jednoznačně plasma lepší zvlášt DVB T u lcd je to slabota----pokud je sledováno hdtv vysílání ze satelitu teprve potom j obraz stejný a to plasma přepočítává na nižší rozlišeni

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mimochodem, co říkáte na tuhle plasmovou televizi Panasonic TH-46PZ80 ?
Máte s ní někdo konkrétní praktické zkušenosti? Jaké má podání barev, spotřebu, atd...?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ad. předešlý dotaz.
Koukám, že jsem si nejdřív měl opravdu pořádně přečíst článek + diskuzi. Pak by ten dotaz už byl celkem bezpředmětný. Takže omluva za zbytečné zaplevelování tohoto fóra. :o)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nebylo by nejlepsi, kdyz uz vyrobce umi to logo rozkmitat, aby se nevypalovalo, ho uplne odstranit? Jako volba divaka, aby stanice nedrzkovaly. Chces logo, ok, nechces, zmackni tlacitko a uz se nevypaluje do obrazovky. nebo co takhle zazalovat Novu, ze mi nici svym logem moji televizi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že diskuze už je prakticky mrtvá, ale zeptat se zkusím...
Romeo: nevím odkud máš informace, ale kde jsi vzal u nových Panáků DVB-S?
Zde tedy nejsou (i když to není samozřejmě stránka výrobce) informace správné??
http://www.flatpanelshd.com/news.php?subaction=showfull&id=1233836064
Rozdíl mezi jednotlivými novými řadami je tam vidět velmi pěkně.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

2 HMm díky za upozornění, blbě jsem to označil, tím DVB-S jsem měl na mysli, že je možno připojit parabolu na satelit.
2 JM: CI slot je bohužel jenom jeden.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

krapet: Plasma patří mezi tzv "dublety", a protože lze tento článek považovat za odborný, pak tento tvar je přípustný.
Zdrojem je konečná autorita, nikoliv váš zdroj...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nic proti PDP, ale faktem je, že jejich prodejní čísla rok od roku padají. Obávám sel, že boj s LCD je značně nakloněn ve prospěch LCD. Pioneer svůj boj nyní prohrál. A možná Panasonic bude následovat? Kdo ví ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

lito: No já myslím, že Panasonic ještě chvíli vydrží, je to gigant a vůči Pioneeru prodával cca 10x (?) více. Jsem přesvědčen, že Pioneer to přehnal s tou prémiovou cenou a z ní vyplývajících "množstevních" prodejů, vždyť předloňský, resp. minulý fullHDmodel stál v padesátce 160 tisíc. Ostatně i Samsung, který dělá velmi dobré LCD (a zaplatitelné i ty s LED), stejně plazmy stále nabízí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě malý detail - 90% výrobců plazmových televizí (i neznačky typu Sencor atd) používají plazmový panel zn. Panasonic, takže paňár se jen tak nesloží. Pioneer byl jeden z mála, co vyvýjel a používal vlastní panel.
Můžete 3x hádat, jaký panely v plazmách používá Samsung, LG a Sony???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Romeo: Dobrý chyták. U Sony s plasmou skončili myslím už před první PR Bravia kampaní (=míčky v SF) ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Romeo: No na tvfreaku někdo tvrdil, že Panasonic naopak odebírá některé panely od Samsungu ze Slovenska (čímž nemělo být řečeno, že si nevyrábí své) a že mu to potvrdil někdo z Plzně....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja zas mam informace za Pioneer prodal svuj PDP vyvoj Panasonicu.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Díky za docela dobrý článek i plodnou diskuzi. :)
Pracoval jsem kdysi jako "shop assistant" černé elektroniky v Datartu a vím své. ;)
Z firemních školení i jako technický nadšenec mám v používaných technologiích myslím slušný přehled a zajímám se o nové vychytávky a kriticky sleduji vývoj a možnosti konkurenčních řešení, např. OLED-PDP-LCD-CRT.
Zkušenostmi a znalostmi ze servisu však neoplývám. :)

Chtěl bych zmínit jednu velmi důležitou a dosud zamlčenou informaci - velký vliv na výsledné kvalitě obrazu mají i obvody pro zpracování obrazu! Marketing mlží různě, ale v zásadě jsou to prostě obrazové procesory (DSP), jenž ve snímku napravují mnohé nehezké důsledky přenosové technologie (analog, MPEG2, ...) či přizpůsobují obraz vlastnostem nebo známým nedostatkům samotného zobrazovače, zejména přepočítávání rozlišení obrazu, odstranění prokládaného řádkování (deinterlacing), různé vyhlazování a filtrace, pak také kompenzace teploty bílé, křivky gamma, RGB, úprava jasu podsvícení u LCD (pro dosažení vyššího dynamického kontrastu) a ještě třeba kompenzace vlivu okolního podsvícení. Dále také třeba kompenzace pohybu či dopočítávání mezisnímků. V tom všem se "levné" a "drahé" řady PDP/LCD docela výrazně liší.
Ještě by se dalo mluvit o (ne)kvalitách A/D převodníků či analogových TV tunerů, ale "digitalizujeme" a toto téma už při výběru TV ztrácí na významu.

Právě proto je mi líto odchodu Pioneeru z trhu PDP, protože jejich TV tunery, A/D převodníky, zpracování obrazu i samotné PDP zobrazovače opravdu nabízely nesouměřitelnou kvalitu obrazu a tomu, co dokázaly "vytáhnout" z analogového vysílání se mi kolikrát ani nechtělo věřit! "Opravdu to je zapojené na tuhle pokojovou anténu???" :))
Mimochodem mají v ČR skvělého obchodního zástupce/produktového školitele, který "povstal" právě ze servisní praxe a typická "marketingová mlha" u něj prakticky neexistuje. ;)

Osobně bych si (ač bývalý prodavač) z hlediska kompromisu mezi kvalitou obrazu/příkonem/cenou/výbavou pořídil PDP střední třídy, ale akceptoval bych už snad i LCD nejvyšší třídy, kde je již kvalita obrazu docela dobrá. Být však technickým fanatikem s tučnějším kontem, nebylo donedávna co řešit - PDP Pioneer.
Vždycky jsem říkával, že LCD bylo "stvořeno" pro něco jiného než PDP a PDP bylo "stvořeno" pro TV, ale doba jde dál. ;)

Romeo: Pokud je mi známo, tak právě Samsung si PDP zobrazovače vyrábí sám. Starší modely (cca 2006/2007) trpěly typickým narůžověním obrazu. V zásadě ale souhlasím s tím, že pár výrobců vyrábí PDP zobrazovače a ostatní si k tomu "mastí" I/O elektroniku s DSP a strkají to do vlastní krabičky. :) Např. Sony Bravia s LCD zobrazovači Samsung docela viditelně překonávaly samotné LCD TV Samsung.

Co mi na trhu TV či obecně audio/video chybí je nějaký obecně rozšířený standard pro kalibraci obrazu. Prostě nejde vzít BD/DVD/PC, pustit signál do LCD/PDP a s nějakou sondou nastavit jas/kontrast/vyvážení RGB/gamma tak, aby obraz vypadal co nejlépe a plně využíval možností TV. Nastavení je tak vždy založeno na subjektivním vnímání diváka a mám zkušenost, že v drtivé většině je TV provozována naprosto s úchylným nastavením a o věrnosti barev či zachytitelnosti tmavých/světlých detailů v obraze se nedá mluvit... :(

P.S.: LCD Samsung (nejen?) mívaly (mají?) z výroby nastavený režim shop-mode a tím po přenastavení obrazu dochází po nějaké době k "resetu" do výrobního nastavení - hlavně krutě barevného a intenzivně svítícího (aby byly "víc vidět").
Jinak je to tam pochopitelně i proto, aby vrtající zákazník na TV nenastavil ČB obraz či jiné barevné obludnosti a prodavač se s tím nemusel několikrát denně párat. :) Často si to však zákazníci zapomínají doma vypnout - apeluji - zkontrolujte si to.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DuckDaffy: Je řeč o BaSysu a jeho monopolistických praktikách (=limitní ceny, resp. úplný zákaz prodeje některých PDP TV na internetu)? Tak právě takoví prodejci dovedli Pioneer ke krachu..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

@Lukáš-Panasonic: Vážím si Vaší odvahy vlézt do fóra, nicméně Vás za tuto "naivitu" musím vytahat za uši. Nemáte šanci se rozumně bránit - spektrum odpůrců je pestré a anonymní. Jsem velmi rád, že jste tuto odvahu našel, nicméně děkujte prozřetelnosti, že jste tento krok udělal právě na cdr serveru, kde přeci jen jsou účastníci diskusí většinou na úrovni. Jinak mne samozřejmě merí, že neméte plné portfolio i v LCD. BTW tento týden jsem se konečně zastavil ve vašem showroomu a děkuji - mělo to úroveň jak co do vystavených výrobků tak do ochotného personálu - doporučuji.

@DuckDaffy: díky za poznámku o obvodech, ty jsou samozřejmě nejpodstatnější. Bohužel mám na rozdíl od běžných smrtelníků zřejmě malou vadu při vnímání obrazu - často vidím cukání obrazu. Dokážu ho zařadit tak do pěti skupin. Pětku vidí všichni a je to nějaká čuňárna Novy či tuším Primy a je to vždy nějaká reportáž nebo jen ucelený záběr. Jednička je téměř nepostřehnutelná a zpravidla ji vidím jen já, v každém případě se od ostatních liším tím, že mne to velmi ruší a ničí to dojem ze sledování placky (můžu ale být rád - existuje silnější vada vnímání a takoví lidé vidí nespojitost obrazu - léčit se to nedá). Je otázka, zda tomu dopomůže např. 100Hz a skutečné dopočítávání chybějícího obrazu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

JM_: Ano, jde o BaSys, jejich smluvní obchodní praktiky v ČR však neznám. Je sice pravda, že jsem je vnímal jako poněkud neobvyklé a svébytné prodejce, ale to jsem si vysvětloval jednoduše - tou prémiovou Pioneer kvalitou a celkově odlišným přístupem, který je u dražších výrobků prostě nutným koloritem. Mercedes vám taky neprodávají v Tescu jako rohlíky. :)
Jak moc český distributor přispěl k přivedení Pioneeru na pokraj existence však nechci spekulovat.

Lukáš-Panasonic - dotaz:
Jak nám obhájíte tento paradox?

Plazmová televize 42" Panasonic VIERA TH-42PX8E
Cena: 16 827,79 Kč.
http://www.alza.cz/plazmovy-televizor-panasonic-viera-th-42px8e-d92208.htm

Kolik si myslíte, že stojí stolek pod tyto 42" TV?
http://www.alza.cz/stolek-panasonic-viera-th-42pz700ea-pro-42-plazma-tv-...
Cena: 17 848,81 Kč! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TO: Jantar,
dobrý den, děkuji za dotaz.
Důvody jsou 3:

1)Rádi bychom přiblížili plazmové technologie a NeoPDP technologie o kterých je tento článek uživatelům PC, kteří mají v drtivé většine zkušenosti pouze s LCD panely.
2)Asi bych nestíhal odpovídat on-line :-) Do budoucna, možná dojde i na duel Panasonic s NeoPDP technologií vs. konkurence s LCD.
3)Bylo mi nabídnuto vstoupit do diskuze, tímto ještě jednou děkuji redakci.

V pondělí 23.2. se oficiálně uvolňují všechny technické informace o nových produktových řádách 2009, to tomto datu už moct být velmi konkrétní ohledně parametrů.

Děkuji,

Lukáš Holub

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

TO: DuckDaffy
Dobrý den,
řada PX8 je vstupní řadou plazmových TV Panasonic VIERA, naopak stolek patří k prémiové, nejvyšší modelové řadě. Všechny TV se dodávají včetně regálového podstavce (na stůl) a záleží pouze na zákazníkovi, chce-li tento podlahový stojan.
V tomto případě to ale jaksi nebude pasovat, stolek i TV mají odlišnou povrchovou úpravu a rozteč trnů.

Děkuji, Lukáš Holub

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

před pár měsíci jsme taky kupovali novou TV. Po shlédnutí pár desítek různých postupně odpadaly další a další. Plasmy Pioneer kvůli ceně, značka Sony částečně taky a pak kvůli praktické nemožnosti si je v blízkosti osahat.
Nakonec se výběr scvrknul na dvě možnosti. Šestková řada LCD od Samsungu a proti ní plazma PZ80 od Panasoniku. Oboje FullHD kvůli budoucnu, i když HD satelit ještě nemám a doteď to ničím HD nekrmím a vlastně ještě ani nemám připojenej počítač. Samsung 6 byl nejvyšší prodávaná řada. Teď jsou myslím sedmičky a devítky, ale o těch už nic nevím, už je to pasé.
Panasonic PZ80 byl třetí nejvyšší model ve velikosti 42. Nad ním byl už cenově mimo luxusní PZ800 a mezi nimi PZ85. Nižší PX80 a PX8E nejsou fullHD.
Protože se kupovala primárně televize, zvítězila plazma nad LCD.
Jen v obchodě, nejmenované značkové prodejně, nastalo další dilema. Téměř za stejnou cenu jako PZ80 nám nabídli PZ700. To znamená o rok starší o dvě řady nejvyšší model. To včetně podstavce, který se kupuje zvlášť. To byl taky pěkný fígl starších modelů Panasonic, protože podstavec nebyl v základní ceně a zákazník platil další tisíce za podstavec nebo si mohl vybrat držák na zeď.
Nastalo dost dlouhý porovnávání obou vedle sebe puštěných TV.
PZ700 měla hezčí design a matnou obrazovku, kterou mám osobně radši, třeba u počítačů lesklý LCD nesnáším. PZ80 má obrazovku lesklou, takže bohužel s víc odlesky. Další výhoda PZ700 a 800 je, že v sobě mají MPEG-4/H.264 dekodér a umějí přehrávat AVCHD z SD karet, ale kameru nemám ani neplánuju. A zdroj na filmy nemám.
I když PZ700 by měla být celkově lepší, vyhrála novější PZ80. Obraz byl ostřejší a "plynulejší". Nevím, jak to popsat, ale bylo to příjemnější na oči. Takže máme 42PZ80 a celkově spokojenost. Pro dokonalost by šlo vymyslet ještě spoustu funkcí navíc, ale zatím nejsou potřeba.
Těch několik větráků slyšet jsou, ne že ne. Ale byl slyšet i jeden u LCD Samsung.
Co se týká vypalování, tak jednu zkušenost mám. K TV je připojený DVD levný přehrávač přes HDMI. Nechal jsem na obrazovce menu přehrávače, které má pozadí černé a na něm modré položky. Nahoře ukazatel hlasitosti a napravo vysoký obdélník s výběrem funkcí. Odešel jsem na záchod a když jsem se vrátil, pustil film. Jaký byl šok, když jsem pustil film a při úvodních titulcích bylo přes černé pozadí lehce viditelné vypálené ostré menu DVD přehrávače ! Docela šok. Naštěstí po pár minutách filmu jsem zkusil černou obrazovku a už viděl nebylo, samo vše zmizelo. Ale při zkoumání černé plochy není dokonale jednolitá, ale je to trošíčku, jako když se velké tmy koukáte na klidnou hladinu rybníku.
Ale to, co popisuju, je vidět jen v absolutní tmě a při detailním zkoumání. Při běžném používání to není šance zpozorovat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

LukášPanasonic: LOL, to jsou ale nesládlé kecy. Nezlobte se na mne, ale nic konkrétního z Vás nevypadlo, jen po celou dobu marketingové tlachy, od kterých se nedokážete oprostit. Upřímně řečeno raději bych zde uvítal anonymního technika od panasonicu, než takového Managéra, kterému z principu nemohu věřit ani pozdravení.  :-)
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Hmm: máš recht, Panasonic odebírá a vždycky odebíral panely od Samsungu, ale do svých LCD televizí, protože svoje vlastní nemá. Taktéž ještě odebíral od Sharp, Hitachi a ještě nějaký čínský firmy, ale to po pár tejdnech zrušil, jelikož ty nestály zanic, akurát byly levný.

2 SPAWN: to netuším, ale před 1-2 lety odkoupil Hitachi, který si taky vyvíjeli vlastní panely - respektive sloučily vývoj a začli spolupracovat.

nedelak2: rozdíl obrazu mezi PZ700 a PZ80 je díky tomu, že v PZ80 je použit už nový typ videoprocesoru Peak-Lite2. Ještě dodám pro upřesnění, ve všech modelech Px,PV,PY,PZ a jejich číselných řadách 8,80,85,800 jsou požity stejné videoprocesory, akurát na boardech chybí doplňkové konektory (HDMI, SD karta, optika atd.), Peak-Lite má přes software vyplé některé svoje funkce a řada Pz85 a 800 má navíc na desce dva integráče a dvě DDR pamětí pro zkvalitnění obrazu - podýtám, že jeden z integráčů (tzv. FRC - frame correction) jde v uživatelském menu vypnout a kupodivu, kolikrát je to lepší:-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Romeo: tak tomuhle teprve říkám "informace"!  Díky za info...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim cim to je ale plazma je pro me oci lepsi varijanta naz-li LCD. Jiz tuto zalezitost studuji 3 rokem. Formou: ctenim clanku na netu a chozenim do obchodu tim padam porovnavani produktu. Sam vlastnim jak CRT tak LCD tak muzu porovnavat. U LCD LG mam jiz 3 vadne body do budoucna cekam ze jich bude vice. Dalsi zapornou vlastnosti u LCD je u mne bolest oci. A proto budu v dohledne dobe vybirat mezi plazmou Panasonic a Samsung do 42" az 46".

Lukas PANASONIC: tim bych se Vas chtel zeptat kdy se v CR bude prodavat plazma 12. generace a v jake cenove hladine.

Pozadavky:
FULL HD TV 1080P
MPEG-4 Tuner, DVB-T/S
Rozumna spotreba kWh??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@spawn: čti pozorně, informace o oficiálním uvolnění informací toto pondělí proběhla.
@Romeo: nepleteš se, nemáš náhodou na mysli ne FRC ale IFC-intelligent frame creation?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lukáš-Panasonic:
Děkuji za Vaši odpověď.

Že se low-end PDP designově nehodí ke zmíněnému stolku chápu.
Mým záměrem však bylo představit skutečnost, že "obyčejný" kovo-skleněný stolek stojí více než celá hotová PDP televize, která je mnohonásobně konstrukčně, technologicky a chemicky komplikovanější. Nad tím zůstane každému normálnímu člověku rozum stát a snad ani případný špičkový umělecký design stolku nedokáže tento paradox obhájit.

Dále chci podotknout, že Vaše tvrzení o různé rozteči sice již nemohu ověřit, ale v roce 2007 byly v prodeji PDP TV Panasonic modely 42" a 50", které všechny pasovaly na oba typy stolků, tj. jak 42" tak 50" a občas jsme v nouzi byli nuceni krátkodobě toto křížené vystavení na prodejní ploše provést, tj. např. 42" PDP na 50" stolku, a nevzpomínám si, že bychom narazili na nějaký rozdíl roztečí, ani v různých produktových řadách stejné úhlopříčky.
V současné době však může být vše jinak (Romeo?) a Vaši odpověď akceptuji.

Romeo: Díky za detailní info o obrazovém procesoru. Moc by mě zajímalo, zda samotný PDP zobrazovač (stejného rozlišení) je vždy stejný?
A opravujete i LCD? Dlouho marně sháním lesklý polarizační filtr na LCD 20" (i nedemontovaný), tak nějaký "odpad" bych bral. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Romeo: Jak přispěl BaSys k pádu TV divize Pioneera? Hraním si na to, že jde o superexkluzivní značku mj. neprodávanou přes internet + tím, že na své politice (=zákazu prodeje za nižší než stanovenou cenu) setrvávali i v situaci, kdy se vedení koncernu pokoušelo snížením cen (v USA byly několik posledních let PDP Pioneer pod cenou Bravií řady X) obrat TV divize navýšit

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Oprava: ...kovo-plasto-skleněný stolek...

Romeo: Stačil by i lesklý polarizační filtr na LCD 15". ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

2 jantar - já tomu říkám FRC - líp se to vyslovuje:-))

2 duckduffy: u starších modelů byla jiná rozteč, akurát už si nemůžu vzpomenout, jestli 37" měla užší a 42"+50" měly stejnou, nebo 37"+42"měly stejnou a 50" větší. Bohužel o tenhle problém jsem se nikdy nezajímal:-(((
otázka2 - trošku to rozveďte - máte na mysli rozdíl mezi generacema panelů (G10, G11 atd) anebo mezi modelama stejného roku (px80, px8, PV80 atd.)

2 JM: tohle fakt netuším

Bohužel náhradní díly nevedu. Panel je pro servis jako jedna součástka, tzn. mění se celý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Romeo: Přikláním k variantě 37" vs. 42"+50" (z 2007, tj. PX7, PX70, PZ700).
Otázka 2 - zajímají mě obě informace. Ale je mi jasné, že mezi G10 a G11 rozdíly velmi pravděpodobně budou. Spíš mě zajímá právě PX8, PX80, ...
* S LCD - to je škoda... Kam ty vadné LCD pak jdou, kdo to likviduje? Je to nějaký nebezpečný odpad?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Lukáš-Panasonic:
kdy se začnou do TV montovat tunery "druhé generace", tedy DVB-T2, DVB-C2 a DVB-S2 ?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

DuckDuffy: rozdíly mezi generacemi panelů jsou, někde velké a někdy minimální. Panely pro modelovou řadu jsou stejný, záleží na úhlopříčce-
37HD, 42HD, 50HD, 42FHD, 46FHD, 50FHD, 56FHD, 65FHD, 103FHD. Z toho vyplývá, že modely 42PZ80, 42PZ85, 42PY80 a 42PZ800 mají stejný panel.

Ohledně LCD - fakt nevím, my to posíláme výrobci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

SPAWN: No dneska tam pribyly tri HD Ready modely... jestli teda tohle ma byt prispeni ceskeho zastoupeni znacky Panasonic pro tento rok v oblasti plazmovych televizi, pak se obavam, ze to mohou rovnou zabalit... ja vim, diskontni televizky za 15 kkc jsou asi terno...:-(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

PaJaSof: kolego mas pravdu, CR je porad vychodni zemi a proto uz jsem mrknul na Nemecky web a tam uz maji dokonce i FULL HD a mnohem vice nez u nas. Konkretne tenhle model TX-P42V10E. Tak ze hura do Nemecka!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

SPAWN:německý trh zásobuje Plzeň, a tady se ještě nové FHD modely nevyrábí - zatím se vyrábí pouze 37,42,50PX10. FHD se plánujou od začátku března.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

TO: Pedroso2 kdy se začnou do TV montovat tunery "druhé generace", tedy DVB-T2, DVB-C2 a DVB-S2 ?
 
Dobrý den,
podpora DVB-S2 už je v letošních modelech, ostatní pravdědodobně příští rok.
 
Děkují

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To SPAWN :
 
Lukas PANASONIC: tim bych se Vas chtel zeptat kdy se v CR bude prodavat plazma 12. generace a v jake cenove hladine.
Dobrý den,
už se prodává a první model s označením "X10" do měsíce se objeví téměř celá modelová řada včetně TV s vybavením které požadujete.
 
Děkuji, Lukáš Holub

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukáš-Panasonic: dekuji za odpoved. Byla by moznost mit na Vas kontakt abych mel sanci zjist novinky o PDP. Predem dekuji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

SPAWN: O něco níž na něj najdeš mail ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To: SPAWN
lukas.holub(at)eu.panasonic.com

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neslyseli jste nekdo o Panasonicu a 5 lete zaruce zdarma? Na AVForu zde http://www.avforums.com/forums/plasm...ay-2009-a.html je o tom thread. Pry zdarma 5 leta zaruka behem kvetna a cervna. Nevite, jestli to plati pouze pro UK nebo i dale? Volal jsem do Datartu, tam mi rekli, ze to je pravda, ale ze to bude jenom v obchodech Panasonic Partner. Volal jsem proto do Panasonicu na zakaznickou linku, tam o nicem nevedeli. At jim poslu link na tu diskuzi a ze mi odpovi. Jeste se tak nestalo. Volal jsem proto do jednoho Panasonic Partner obchodu (Bestel), tam taky o nicem nevedeli. Tak nevim. Chci si koupit 42G10, chci se na ni koukat ted na hokej uz, ale kvuli ty zaruce bych pockal. Jestli to je ale fama, u nas to platit nebude a ja prijdu o skvely hokejovy zazitky, tak #@%$&*!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díval jsem se po nové televizi, chtěl bych lcd, díval jsem se už po nějakých e-shopech a chtěl bych si koupit lcd televizi samsung v tomto e-shopu http://www.tivis.cz/televizory/?user_filter=28 Ty parametry se mi líbí, máte někdo s lcd samsung zkušenost?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.