Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Technosonic 119P - recenze (stolní DVD, CD, MP3, WMA, JPEG přehrávač)

Skvela recenze, ale urcite otestujte od Technosonicu jeste MP107S nebo MP101, ty DivX umi a udajne maji i ceske titulky s vetsim fontem a zlutou barvou. Celkem by mne zajimalo, jak si Technosonicy poradi s vetsimi obrazky napr. z 6Mpix fotaku a jestli by umely prehrat MP3 nebo vicero AVIn vypalenych na DVD, tak jak KiSS. Jo, nikde jsem se nedocetl co je to DTS pass-through, jinak v poho recenze, cim delsi tim lepsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, ale to je nejhorší recenze za poslední dva roky, tohle není úovni CDR serveru hodné...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mirecek: Jo, ten "RGB" vystup, to nema chybu. Autore, kdyz nevim, co to znamena, tak se o tom bud nerozepisuju, nebo si to nekde najdu! :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stin:  V DTS norme je z disku z aktualniho (=na 21. tyden) DVD.CDR seznamu nahrana napr. polozka 8=Master and Commander (2DVD, cz dab/tit, Dts)  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj. Zcela vyjímečně mám trochu víc času tak jsem si kliknul na diskusi k této recenzi a po jejím přečtení do ní ještě zcela vyjímečněji musím taky přispět.
Jsem zcela zděšen jakejma kravinama se tady u přístroje za dvaapůltisícovky zabejváte a nakonec jste skončily u osciloskopů atd..Obdivuju autora, že má ještě trpelivost na todle odpovídat. Zajímalo by mne kolik těch chytráků si někdy zkusilo uveřejnit nějaký článek nebo  dokonce něco recenzovat. Zrovna potřebuju koupit nějaký levnější DVD a tak jsem uvítal , že si tady můžu ZADARMO! něco konkrétnějšího přečíst od člověka, kterej má nějakou představu co by to mělo zhruba umět a kde se dají hledat "základní slabiny". Dost těžko si dovedu představit jak někde v prodejně nebo nedej bože na www-shopu zkouším jak se přehrávač za 2500,- chová při čteni různých médií jestli zvládá MP3-VBR jak kompletně vypadá menu a nakonec bych si vzal šroubovák a ještě se podival co je uvnitř!!
Nevím co kdo z vás by si ještě představoval,  že by tu mělo být napsáno ale pokud je to určeno pro lidi jako já, který si zrovna potřebujou něco podobnýho koupit tak si myslím, že to svůj účel určitě splnilo. Pokud si myslíte, že je důležitý jestli považovat za standartní PC mechaniku tu která má intgr. řadič nebo ne,  pak se pletu já a diskutujte třeba do roztrhání těla (pokud na to máte čas a náladu)  

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poznamka k obalu...
Koncovy zakaznik si samozrejme obal schovavat nemusi. Na zaruku to nema vliv. Pokud si krabici prece jen schova, je to pouze jeho dobra vule.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jezisi proc sem tahate takovy sr,.....?? nechapu co natom lidi vydi jeto sice jeto za dobry penize a ma to 5.1 vystup mato koaxial optiku mato progresivni vystup ci y pb cr jak kdo chce ale sou tam pouzity ty nejhorsi smejdy soucastky za 2,5,- optka ze bych se bal do ni to cd ci dvd vlozit ze mi to neprehraje ale spis upece.Sem prodavac elketra a z lidi co chce takovydle sunty tecu nechapu to.mame super znacoky sony lepstosni model za 2990,- a kde mas optiku opravdu jaka ma bejt trojitej system snimani a vsechny mozny vymozenosti a mma ho doma sem sni naproste spokojen vse mi precte i to co jine dvd neprectou a hlavne ja ho mel za nakup 2139,-kdysi sme meli tyhle levny kramy ale kdyz se na 5 z 10 vratilo na reklamaci vetsinou ze to necte zasekavase mechanika ci necte co normlani dvd ctou.od te doby mam na tyhle msejdy averzi a vazne nechapu co natom vydite jo kdybn to stalo 590,- nereknu ale pres 2000,- to nemyslite vazbe vzlast kdyz klalitni sonka se da sehnat za 2990,- panasonic za 3390,- philips za 3990,- kdyby tam byl rozdil 2000-3000,- tak bych to chapal ale rozdil 500,- to se musim smat :-)))
ale ikdyby tahle sunka stala 2590,- a sony 4990,- pujdu radeji do te sony protoze vim ze tam se mi nerozpadne neupece a prehraje vse

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

se sopnkou bez nekam, taky jsem nejakou dobu mel pristup ke spouste znacek a sony je to posledni. Myslim tedy v levnejsim segmentu. HiEnd a profi veci maji dobry , ale v beznych vecech volim radsi JVC, Panasonic. Jo a ve zvuku je sony uplne nejhorsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to fryda:
obal se musi skladovat je to vetsinou v reklamacnich podminkach a duvod je jednoduchy 1. ke predpoklad ze sis to koupil i kdyz krabici si muzes sehnat. 2 je to lepsi skladovani ... prilozeny ovladac a dasli prislusenstvi  - byl by v tom docela curbes mit to bez obalu ne? a jak si myslsis ze by to bylo s prepravou ? Protoze prodejna to posle do servisu ty to tam taky nejak musis dopravit a jen tak hole + vedle nejake propojovaci kabely  a dalsi to by v te dodavce vypadalo ;))) Taky treba u monitoru to resit jinak nejde! jde o poskozeni pri preprave a nedbale zachazeni se zbozim. Takze krabice schovat. Vetsinou jdou rozlozit at nezabitaji tolik mista nebo do nich muzes dat nejake dalsi obaly atd .. sice kdyz mas doma vic veci tak mas spoustu krabic.. ale prevazet neco bez krabice je zodpovednost zakaznika.. kdyz vidim jak nekdo neco at uz DVS nebo TV jen kousek po venku kde prsi tak fakt nevim co si mam o nem myslet ;))
Jinak je lespi udelat recenzi na DVD s DivX kde je trh zajimavejsi .. klasickych DVD je nepreberne mozstvi stejne jako VHS. Rad jsem si ale neco precetl o tehle znacce

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pekná recenzia, mrzí ma len, že autor niektoré problémy opisuje ako chýbajúcu pamäť cache.
Zjednodušene povedané, pamäť cache slúži na rýchly prístup k údajom, ktoré boli už predtým raz čítané z pôvodnej (pomalšej) pamäte. Údaje sú v cache uložené vždy ako dvojica - adresa (v pôvodnej pamäti) a obsah (byte, slovo, blok, sektor, stránka a pod.). Ďalej, cache je vždy spravovaná na nižšej úrovni - mikroinštrukciami procesora pri hlavnej pamäti, operačným systémom pri diskovej a podobných pamätiach. K údajom v cache pamäti sa dostaneme len zadaním adresy do pôvodnej pamäti. Ak pôvodnú pamäť odstránime, bezpečnostné mechanizmy (súčasť správy cache) musia cache zmazať, lebo po pridaní novej pamäte by už nemusela sedieť informácia a vznikali by "záhadné" chyby. Dúfam, že je teraz jasné, že cache je pri normálnej činnosti neviditeľná a môžeme si všimnúť len zodpovedajúce zrýchlenie práce.
Teda, nesúhlasím s tým, aby sa akákoľvek pamäť, ktorú potrebujem, nazývala cache. Nesúhlasím ani s tým, že tento prístroj si nič nepamätá - to by sa s kurzorom nedalo pohnúť o viac ako jednu pozíciu. To že si prístroj nepamätá pozíciu v predchádzajúcom, či viacerých predchádzajúcich adresároch, je problém firmware. A podobne aj to, že si nepamätá predchádzajúce nastavenia pre jedno, či viac DVD.
A napriek tomu, že prístroj poznám len z tejto recenzie, stavil by som sa, že má pamäť cache.
Sorry za dlhší príspevok.
To cdr: Ak mi systém pre dlhší čas "neaktivity" nezoberie príspevok (automatické odhlásenie), nemusel by mi to, čo som napísal zmazať. (Píšem v IE)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Umí do těch analogových 5.1 výstupů pustit i DTS nebo jen do digitálního výstupu?
Já mám TEACa  a jako první DVD přehráváč co mi prošel rukama umí DTS (i ES) pustit do analogu.
Cena 2000kc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dik za recenzi, ale doorucil bych se priste soustredit pouze na prehravace s podporou DivX. Trh s "obycejnymi" DVD prehravaci je opravdu nasycen a i recenzi je dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ivanko: To že Ti zmizol rozpísaný príspevok, je chyba neskutočne fantastického prehliadača Microsoft Internet Explorer a nie CDR.cz ;) Treba používať lepšie prehliadače, napríklad Mozilla, Mozilla Firefox, alebo Opera 7.50, ktorý používam aj ja. A zatiaľ mi nikdy žiadny rozpísaný text nezmizol, mohol som ísť aj o desať stránok inam a zase naspať a ono to tam stále bolo ;o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

STIN: "... stejne je to se zvukem - ovlivnuji to kabely, repro, ruseni atd...." - no právě proto by se zvuk měl testovat s kvalitním AV řetězcem - aby si byl recenzent jistý, že zdroj případné nekvality je v testovaném výrobku, a ne jinde. "...na nejnovejsi a drahe TV, tudiz bude obraz vyborny, jenze nekdo si koupi prehravac a pripoji ho ke stare TV a bude psat, ze je nespokojeny s obrazem..." - no, myslím, že i zde bude častější opačná situace, neb na velké "plazmě" asi budou nedostatky obrazu z levného DVD (třeba oproti něčemu sofistikovanému s vyhlazováním hran) snáze viditelné než na 4:3 TV s hlopříčkou 21"... 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2morph: obaly NEMUSIS schovavat. To co ma nejaka firma nekde uvedeno je ti v tomto pripade ukradene. S tema dalsima bodama by se dalo souhlasit, ale todle co jsi napsal je blbost.
PS: ty ten obal muzes po vybaleni TV klidne vratit tam kde jsi zbozi koupil, protoze nakladani (recyklace) s obaly je dano na prodejci :-)

ad CDR: osobne bych byl taky pro testy DivX prehravacu. Odhaduju, ze tento server ctou lidi s pocitacem a ti nejake ty zalohy v AVI asi mit budou ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr @ 147.229.204.215 - neděle, 16. května 2004, 20:41to je blbost ... jako ze jsi pujdu koupit nanuk a pak odpadky hodin na pokladnu s tim ze to je jejich problem ? ;) jo to by v nejakych super hyper giga tera marketech byla sranda ;) a taky by clovek nepotreboval popelnice nebyl by zadny odpad nebo jen minimalni .. Jak rikam nosit to v desti a do TV DVD PC nebo cehokoli prisi ale na co ja by se stval s nejakou krabici .. treba ma mam vetsi tiskarnu asi 50 kg . nedovedu si predstavit jak by ji stehoval .. jen tak .. kdyby musel to same s jinymi vecmi. Doporuciji Schovavat a povinost .. navic to ma kazdy druhy obchodnik napsae a neni to tam proto aby nekomu stezoval zivot.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky tak trochu nechapu smysl teto recenze. Tyhle DVD prehravace jsou dnes za par supu a vsechny az na vyjimky umi nachlup to samy. Muj Ronin (v Cybexu ho maj za cca 1800,- c DPH) umi to same - dokonce i tu podelane supersvitivou ledku ma... :-)
 
Ledku (ledky) jsem prelepil cernou paskou... - problem vyresen...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ivanko: Případně si v profilu prodluž dobu, za kterou tě to má odhlásit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proboha STINe! cituji z tveho clanku:
Obrazový výstup je zde zastoupen v hojné míře - kompozitní (žlutý označen, jako VIDEO), RGB (červený Cr, zelený Y a modrý Cb), S-Video. Pokud je někdo odpůrce mnoha kabelů, nejspíš využije možnosti SCARTu.
 
Kdo ti proboha rekl, nebo kde jsi precetl, ze Y Pb Cr je RGB vystup????  A jeste to tak popises......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A tohle ze je obycejna PC mechanika? Kde ma tedy IDE rozhrani? Tohle je bezna mechanika pro DVD playery, s kabelem od pohonu primo k ridicim prvkum  integrovanym v chipsetu. Mel jsi vubec uz nejaky DVD prehravac otevreny?
Pokud chces videt KLASICKOU PC mechaniku, otevri si treba Sencora, nebo tak neco. 40 zilovy IDE, primo k radici ST na desce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zastal bych se autora, mozna si myslel o tech trech cinchich ze to RGB je podle tech barvicek toho plastu ;o) Ne skutecne tato recenze je celkem o nicem. Uzasna je urcite funkce ZOOM , bez toho si take nedokazu DVD prehravac predstavit ;) Pokud nekdo chce posuzovat kvalitu DVD prehravace , mel by v prvni rade pouzit nejake z testovacich DVD kde jsou obsazeny testovaci obrazce pomoci kterych se da objevit mnoho slabosti prehravacu (pripadne televizoru - predevsim treba u pohybovych testu).  Pokus peristroj neumoznuje SKOK na urcity CAS je to proste SHIT co ani nema cenu snad recenzovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cervik:
Heh, obecne mas samozrejme pravdu, jenze by to chtelo si neco konkretne o Technosonicich zjistit... napriklad to, ze na rozdil od tech levnych smejdu nepouzivaji obycejne PC DVD mechaniky, ale DVD loadery, ktere pouzivaji i renomovani vyrobci audiovizualni techniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IVANKO : ad cache - pri praci jsem nabyl dojmu, ze chyba neni v pristroji, ale v pameti. Bohuzel o vnitrnostech se hodne spatne pise, pokud nejsou zadne (nebo mizice) informace od vyrobce. Takze se chyby daji pricist firmware, nebo hw casti a ja jsem si vybral HW cast. Myslim, ze kdybych napsal, ze ma spatny firmware, ozval by se nekdo jiny, ktery by mi napsal, ze mu chybi jakakoli pamet.
TomK  : Ja bych ze srdce rad DIVX prehravace. Ver mi. Ovsem nesouhlasim s nazorem, ze recenzi na DVD prehrevace je dost - pokud vidim nejaky clanek, tak mi vetsinou nic nerekne - maximalne to, ze hraje, nebo ze se prehriva. Jenze co potencialni zakaznik, ktery si chce neco takoveho poridt a nesezene zadne informace ? Zkus si precist nejake diskuse, ktere se vedou na tema DVD prehravacu - tam jsou neustale dotazy na zkusenosti s prehravacem xxx. A k tomu rozsireni DVD prehravacu diky nastupu vypalovacek je obrovske. A i kdyby vsechny DVD (nebo DIVX) prehravace meli svuj clanek bude to jedine dobre - informaci neni nikdy dost.
HarryM : To, ze jsou stejne bych netvrdil. Je to asi to same, jako kdyz budes kritizovat, proc se delaji clanky na napr. vypalovacky DVD - vzdyt jsou vsechny nachlup stejne. A pises tyhle prehravace za par supu - no a co maji navic ty prehravace za desetitisice ? Je to jen otazka priority.
MIRECEK : Bohuzel jsem to nemohl zapojit - nemel jsem na co to zapojit, takze vychazim ze zapojeni RGB a take jsem to konzultoval s nekolika lidmi z branze a vsichni se na tom shodli. Vidis v tom nejaky problem ? 
ad mechanika - mel a nektere vypadali, jako tato - PC mechanika a nektere meli svoji specialni mechaniku. Ja povazuji za PC mechaniku i ocesanou verzi bez IDE radice. Ono je to pro vyrobce levnejsi montovat mechaniku, ktera se dela pro pececka - vyrobni linky, zaskolovani apod. Zkus si otevrit nejaky pristroj za napr. 15.000,- a uvidis rozdil.
XxX : Hledal jsem a konzultoval. Jestli mas nejaky jiny navrh sem s nim. Budu jenom rad.
CERVIK : No nevim, co ti na to mam odpovedet. Muj osobni nazor na ty tzv. "znackove" DVD prehravace nemohu zverejnovat - nechci byt sprosty. Tak se omezim na jednu malou poznamku - z ceho myslis, ze to tvoje Sony je vyrobeno ?
MORPH : ano souhlasim, ze je lepsi udelat recenzi na DIVX prehravac - rad bych, jenze jsem takovy nemel v ruce. A recenze DVD prehravace, kterych je vsude plno (kdo se v tom ma orientovat ?) viz. TomK.
PETHIK : Bohuzel nevim - prehravac jsem mel pouze na necely tyden a sehnat neco, co je udelano v DTS je docela problem. Byl jsem rad, ze se mi podarilo sehnat DVD medium s regionem 1.
MAK : To je jako testovat graficke karty na syntetickych testech. Jakykoli test je vzdy ciste subjektivni a to i kdyz pouzijes kalibracni pomucky. Proto jsem pri testech radeji sahnul po nekoli zaobrazovacich zarizeni - od male stare TV, az po novejsi projektor (chybi mu RGB vstupy). No nevim, ale zrovna skok na urcity cas treba ja osobne neberu, jako dulezity. Mne osobne vic mrzi spatna kvalita fotek a absence cestiny.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MESUGE : Muzes konkretizovat ? Co konkretne ti na tom vadi ? Docela by mne to zajimalo. Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM : Diky. Zkusim neco sehnat. A jestli budu priste neco testovat, tak i na funkci DTS. Snazil jsem se obsahnout, to co lidi zajima nejvic a uz tak jsem to musel kratit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsetky tieto recenzie su prilis "pocitacove" (teda porovnavat len vycet funkcii a ich zakladnu funkcnost). Nikdo nehodnoti kvalitu obrazu (a zvuku) inak, ako od oka (a aj to casto na podpriemernom TV). A pritom rozdiely v zvuku a obraze su casto viditelne, a robia najvacsiu cast rozdielu medzi playermi. Minimalne informacie o pouzitych D/A prevodnikoch atd. by sa zisli -- alebo, ako niekto spominal -- testy na specializovanych testovacich CD/DVD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OLE : Fajn, mas ty specialni CD/DVD ? Nebo muzes mi napsat, kde jsi videl recenzi s pouzitim specialnich DVD medii ? Je treba si uvedomit, ze hodnoceni kvality obrazu a zvuku je ciste subjektivni a hlavne ovlivnitelna. Dejme tomu, ze ja to otestuji na nejnovejsi a drahe TV, tudiz bude obraz vyborny, jenze nekdo si koupi prehravac a pripoji ho ke stare TV a bude psat, ze je nespokojeny s obrazem, ze Sony ma lepsi obraz. Stejne je to se zvukem - ovlivnuji to kabely, repro, ruseni atd. Snad jedina moznost je napojeni na oscilator, jenze to bude k nicemu (nehlede na fakt, ze ho nemam).
Z kazdeho prispevku si vzdy neco odnesu a proto se pokusim udelat neco i pro zvuk a obraz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to nie je taka hrozna kritika, ale ja som si napr. kupoval DVD player, o ktorom som vedel, ze ho 80% casu budem pouzivat v relativne kvalitnej aparature na audio CD. Takze ma zvuk zaujimal v prvom rade. Co sa tyka vyctu funkcii a toho "ze to funguje", to je OK, ale to pre mna nie je az take dolezite, dolezite je, ako to funguje. Inak no problem, ja si Technosonic aj tak neplanujem kupit, takze som si to precital rad aj v takejto forme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>stin: To já bych již tedy spíše doporučil osciloskop ... :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

JM : Abych se priznal, ja nejsem zastancem plasmy (moc to stoji, malo vydrzi a obraz nic moc), spis se mi libi projektor. No a spolecne s kvalitnim platnem to testuji. ad zvuk - ja to testuji na Genius Home Theatre (s vymenenyma kabelama, ty origos stoji za starou backoru). Myslim, ze nema cenu nic takoveho testovat na receiveru za 50.000,- protoze lidi, kteri ho maji ani neuvazuji o "levnem" DVD prehravaci. Pro tento fajnsmekrovsky trh to neni. Tyhle prehravace jsou urcene pro "obycejne" zakazniky, kteri si to ve vetsine pripadu nepripoji ani na ext. zesilovac, ale narvou zvuk do TV a jsou spokojeni, ze jim to hraje.
HEC : Fajn, kup mi ho :o)) Jo a nezapomen na vysokofrekvencni regulator :oD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.